Въпроси към Класически хомеопати 20

• 53 261
  • 729
  •   1
Отговори
# 405
  • И аз не знам къде...
Аз пък от опит ви казвам, че online интервю особено за малко дете изобщо не е добър вариант! Изпробвах го и се убедих, че не става  Sad!

A аз пък от опит ще ви кажа, че не е така. Всеки колега ще потвърди, че има пациенти , живеещи в различните краища на свта. Българите, които живеят в чужбина, предпочитат онлайн хомеопатично лечение. Защо ли? Защото навсякъде по света този труд е ценен и високо платен. Как на тях им се получава лечението?

Не говорим за това дали се получава лечението! Имах в  предвид, че при малко дете не се получава интервюто и от тук естествено и лечението!
Я си представете как сте на скайп и на детето му се ходи до тоалетна, иска да яде нещо, да ви разказва приказка, да си играете не нещо, но вие не можете защото сте вързани за компа със слушалки и т.н. Еми, след всичко това което правиш или не правиш самото дете спира да се държи естествено и върви обяснявай какво е детето при други обстоятелства. Да не говорим, че след 3 часа интервю и хомеопата се изнерви и то си е нормално де! На мен също ми писна, прибра се мъжът ми и съвсем нищо не се получи! А, и връзката се разпадаше периодично, губеше се ту говора, ту картината, ту всичко изчезваше!
Та така, за всички които имат друго мнение, но не са го правили никога!

Последна редакция: нд, 11 мар 2012, 23:09 от Дариии

# 406
Аз пък от опит ви казвам, че online интервю особено за малко дете изобщо не е добър вариант! Изпробвах го и се убедих, че не става  Sad!

A аз пък от опит ще ви кажа, че не е така. Всеки колега ще потвърди, че има пациенти , живеещи в различните краища на свта. Българите, които живеят в чужбина, предпочитат онлайн хомеопатично лечение. Защо ли? Защото навсякъде по света този труд е ценен и високо платен. Как на тях им се получава лечението?

Не говорим за това дали се получава лечението! Имах в  предвид, че при малко дете не се получава интервюто и от тук естествено и лечението!
Я си представете как сте на скайп и на детето ми се ходи до тоалетна, иска да яде нещо, да ви разказва приказка и т.н. Еми, след всичко това което правиш или не правиш самото дете спира да се държи естествено и върви обяснявай какво е детето при други обстоятелства. Да не говорим, че след 3 часа интервю и хомеопата се изнерви и то си е нормално де! На мен също ми писна, прибра се мъжът ми и съвсем нищо не се получи! А, и връзка се разпадаше периодично, губеше се ту говора, ту картината, ту всичко изчезваше!
A когато сте на преглед с детето на него не му се допишква и дояжда ли? Винаги има начин да обясним бездействието си. И наистина всеки намира хомеопата, от когото има нужда.

# 407
  • И аз не знам къде...
само за малко, прочети последното ми изречение!
Моля ви се, не нападайте и обвинявайте особено за ситуации в които не сте попадали!

На интервю в кабинет е  различно! Повярвайте ми!

# 408
само за малко, прочети последното ми изречение!
Моля ви се, не нападайте и обвинявайте особено за ситуации в които не сте попадали!

На интервю в кабинет е  различно! Повярвайте ми!
Е, ако аз ви се струвам нападателна... Simple Smile Повярвайтеми, зная разликата. Имам опит и с преглед в кабинет и онлайн .

# 409
Разбира се, че е различно. Никой на отрича това. Но както излиза, че нямате хомеопати в града, които практикуват истинска хомеопатия, какви други алтернативи има?
Или пътувате до хомеопат, или правите онлайн консултация, или посещавате курс за да станете хомеопати на децата си, или пък ако не ви се пътува до София се организирате група във Варна, каните лектори и правите курс там. Тъпата ми глава толкова може да измисли.
Вариантът да се примирим с това което имаме, нищо че не се практикува по правилата просто не е вариант, но понеже сте лаици си мислите, че това е ОК и е поне по-добро от "тровенето с антибиотици". Ако разбирахте от хомеопатия, друга песен щяхте да пеете. То за това си има и една българска поговорка, че на простия му е лесно. Сега пък да не вземе да се обидите.

# 410
Не говорим за това дали се получава лечението! Имах в  предвид, че при малко дете не се получава интервюто и от тук естествено и лечението!
Я си представете как сте на скайп и на детето му се ходи до тоалетна, иска да яде нещо, да ви разказва приказка, да си играете не нещо, но вие не можете защото сте вързани за компа със слушалки и т.н. Еми, след всичко това което правиш или не правиш самото дете спира да се държи естествено и върви обяснявай какво е детето при други обстоятелства. Да не говорим, че след 3 часа интервю и хомеопата се изнерви и то си е нормално де! На мен също ми писна, прибра се мъжът ми и съвсем нищо не се получи! А, и връзката се разпадаше периодично, губеше се ту говора, ту картината, ту всичко изчезваше!

Тука ще ме прощавате силно, ама е гати и хомеопата. Как така ще се изнерви? УжасТ #Crazy  #2gunfire
Естествено, че някой който се изнервя от интервю, което провежда, просто няма умения да провежда интервю, нито на 4 очи, нито онлайн. Да си оправи първо контрапреносите, ако знае какво е това и тогава да продава услуга.

Когато на детето му се пишка, когато разказва приказка, когато си играе - всичко това са симптоми, за онзи който знае как да наблюдава, за онзи който си разбира от работата. Когато детето иска да привлече вниманието на майка си и не й позволява да разказва (независимо в кабинет или в скайп) това също означава много за онзи, който може да наблюдава и владее хомеопатията. Няма никакво препядствие. Не е нужно детето да е завързано и заковано пред монитора и да не мърда от там.  Точно обратното, бидейки в домашна и позната за него среда то може да демонстрира автентичното си и обичайно поведение, различно от това в непознатия кабинет. Нещата зависят само от наблюдателността на родителя и умението му да опише подробно всичко. То и при преглед на 4 очи пак е същото. Хомеопатът вижда детето за 1-2-3 часа. За толкова време той не може да види всичко, целия поведенчески спектър, така че пак основната информация идва от родителите.

Само за малко има много пациенти, които консултира онлайн, сред тях и много деца и никой не е пропищял от нея, защото практикува истинска хомеопатия, защото принципите я "пазят". Да познаваш принципите на науката, да ги прилагаш в практиката - това те прави добър хомеопат, а не някаква  специална сила, която се е изляла от Сириус, или защото си дишал въздуха на някое "светило".

Не съм адвокатка на онлайн консултациите. Разбира се, че винаги когато има възможност  личният контакт е за предпочитане, но при определени обстоятелства (едно от тях е добър хомеопат) такива дистанционни консултации са възможни и са алтернатива. Дори и големите великани (понеже българинът някак си благоговее пред всичко вносно) Люк де Шепар, Дейвид Литъл, Джерами Шер, Фарук Мастер, Аджит Кулкарни правят онлайн консултации и провеждат успешни лечения по този начин. Понякога просто няма друг вариант, ходете до Индия всеки ден де, или до Лос Анджелис, или до Шотландия....

Последна редакция: нд, 11 мар 2012, 23:42 от Lavander

# 411
  • И аз не знам къде...
Ох, не се хващайте за всяка дума или фраза!
Всеки би се изнервил ако се опитва да работи, но отсрещната страна през не малка част от времето се занимава разни други неща!
Ако бях написала това изречение след другото за губенето на връзката щеше ли да е различно?
Както и да е...... Може просто при нас да не е получило!

Но с останалата част от постовете ти съм съгласна!
Само дето винаги всичко опира да финикийските знаци  ooooh!!
Ама да не се отклоняваме от темата! Все пак е за въпроси и отговори!

# 412
Всеки би се изнервил ако се опитва да работи, но отсрещната страна през не малка част от времето се занимава разни други неща!
Ако бях написала това изречение след другото за губенето на връзката щеше ли да е различно?
Както и да е......

Но с останалата част от поста ти съм съгласна!
Само дето винаги всичко опира да финикийските знаци  ooooh!!

Ще се хващам и още как. Зад словото има мисъл която го ражда, така че...(психичен детерминизъм е това - основата на терапевтичното случаване - словото, което ползваме не е случайно, дори лапсусите)

И в кабинет е имало случаи, когато детето си играе и така ангажира майката или бащата, че не може да се проведе интервю (според класическите разбирания за интервю с въпроси и отговори тип лексикон). За щастие истинските хомеопати имат отделна дисциплина, която изучават - Динамично интервю и владеят много начини за провеждане на интервю. Те изучават и Методология на хомеопатичното предписание и владеят различни начини за анализ на информацията получена от пациента. Истинският хомеопат знае каква е работата му и понеже е във връзка със своята мотивация да прави това, което прави  - той не се ядосва, нервира и т.н. на поведението на пациента или на това което се случва по време на интервюто. Да се нервира и ядосва, означава само че това което се случва пред него кореспондира с негови лични нерешени неврози (този процес се нарича контрапренос от психодинамиката и е идентифициран, като основна пречка пред  провеждането на качествена и пълноценна терапия) и следователно той не е непредубеден наблюдател (както препоръчва Ханеман в Органон, параграф 6); т.е той не вижда пациента такъв какъвто е, а вижда през собствените си невротични очила. Следователно предписанието което ще направи няма да е за пациента, а ще бъде за собствените му неврози. Така лечение не се случва....и ние е добре да бягаме далеч от такива практикуващи.

# 413
Както и да е......

Но с останалата част от поста ти съм съгласна!
Само дето винаги всичко опира да финикийските знаци  ooooh!!

Ще се хващам и още как. Зад словото има мисъл която го ражда, така че...(психичен детерминизъм е това - основата на терапевтичното случаване - словото, което ползваме не е случайно, дори лапсусите)

И в кабинет е имало случаи, когато детето си играе и така ангажира майката или бащата, че не може да се проведе интервю (според класическите разбирания за интервю с въпроси и отговори тип лексикон). За щастие истинските хомеопати имат отделна дисциплина, която изучават - Динамично интервю и владеят много начини за провеждане на интервю. Те изучават и Методология на хомеопатичното предписание и владеят различни начини за анализ на информацията получена от пациента. Истинският хомеопат знае каква е работата му и понеже е във връзка със своята мотивация да прави това, което прави  - той не се ядосва, нервира и т.н. на поведението на пациента или на това което се случва по време на интервюто. Да се нервира и ядосва, означава само че това което се случва пред него кореспондира с негови лични нерешени неврози (този процес се нарича контрапренос от психодинамиката и е идентифициран, като основна пречка пред  провеждането на качествена и пълноценна терапия) и следователно той не е непредубеден наблюдател (както препоръчва Ханеман в Органон, параграф 6); т.е той не вижда пациента такъв какъвто е, а вижда през собствените си невротични очила. Следователно предписанието което ще направи няма да е за пациента, а ще бъде за собствените му неврози. Така лечение не се случва....и ние е добре да бягаме далеч от такива практикуващи.
(y)

# 414
Lavander, поздравления за преподавателите ти Simple Smile

# 415
  Така...Въпрос! (ако позволите  Simple Smile )

Редно ли е да се смесва хомеопатическото лекарство с баховите капки и със шуслеровите соли?В смисъл,да се приемат в един и същ период време?

Благодаря предварително!   bouquet

Не е редно, защото ще бъде невъзможно случаят да бъде менажиран. Няма как да се разбере дали това което се случва се дължи на хомеопатичното лекарство, на шуслеровата сол или на баховите капки.
От друга страна и хомеопатичното лекарство, и шуслеровите соли, и баховите капки са динамични по своята природа агенти, които говорят на езика на динамичната жизнена сила, която евентуално е разстроена (това е причината за болестта) и това разстройство също е динамично по своята природа. И след като разстройството е едно, то има нужда САМО от един динамичен лекарствен агент в един конкретен момент от време. Това е написано и в Органон, параграф 273. Така че по време на хомеопатично лечение трябва да се избягва употребата на други динамични стимули (шуслерови соли, есенции на бах, акупунктура, акупресура, суджок, Рейки и т.н.)

# 416
Lavander, поздравления за преподавателите ти Simple Smile

Ти сама се поздрави току що   bouquet Grinning , но заслугата за психодинамиката е само на Nial

# 417
  • София
Добре де не виждам какъв е проблема ако хомеопата ти изпише гранулки просто да си ги разтвориш и така да си ги приемаш първо.
И второ- дайте да измислиме как да формулираме темата така че хората да имат поне малка идея какво е хомеопатия и как се ползва, че все около гранулките и броя на лекарствата се въртиме и после питащите се обиждат.

# 418
ОООО,има голям проблем с изписването на гранулки.Едно,че е очевидно неспазването на основен принцип в хомеопатията.Другото е,че хомеопатът е този,който определя как и по колко да си разтвориш и пиеш даденото лекарство в дадения случай.Още с изписването на лекарство само в суха форма нещо трябва да ти просветне,че този хомеопат не е добър  и няма смисъл да си хабиш средствата и здравето там.
По второто мисля,че темата "Информативно за хомеопатията" е достатъчно изчерпателна и разбираемо написана.Самата аз точно от там се просветлих какво е това класическа хомеопатия след доста лечения с измислен уж класически хомеопат.

# 419
Добре де не виждам какъв е проблема ако хомеопата ти изпише гранулки просто да си ги разтвориш и така да си ги приемаш първо.
И второ- дайте да измислиме как да формулираме темата така че хората да имат поне малка идея какво е хомеопатия и как се ползва, че все около гранулките и броя на лекарствата се въртиме и после питащите се обиждат.

Проблемът е в това, че не виждаме по-далеч от носа си и отказваме да видим, дори когато сме попитали и са ни отговорили.

Иначе по поставения от теб въпрос - разбира се, че като ви изпишат гранули, вие може да си ги разтворите и всичко е 6.....е да ама НЕ е 6. Защото този който ви е предписал гранули, го е направил в разрез с принципите на хомеопатия (освен ако не ви е инструктирал как да разтваряте). Проблемът е в това, че някой който с лекота нарушава елементарен хомеопатичн принцип ви е е направил предписание. Проблемът е, че някой който с лека ръка пренебрегва (или не е запознат) с основен принцип на хомеопатията претендира да ви лекува и вие му плащате.
Е аз питам, след като нарушава лесно нещо толкова елементарно, откъде на къде и по силата на коя космическа логика да знам, че ще се оправи с нещо далче по сложно, като откриването на симилимум, менажирането на случая и т.н. Схващаш? Ей там е проблемът.
Както написа Мармухче в момента в който ви изпишат гранули и не ви дадат инструкции за разтваряне - нещо трябва да ви светне, няма какво да чакате друго. Точно в този момент - аз ставам и си отивам и няма да платя нито лев за това, че ме мамят....а те наистина ме мамят представяйки ми, че ще ме лекуват хомеопатично и в същото време неспазвайки основен принцип в хомеопатията. Такова едно безпринципно лечение не е хомеопатично. И е измама аз да плащам за хомеопатично лечение, а в замяна да не получвам хомеопатично лечение. Ставам и си тръгвам и няма да дам нито лев. Какво? Да не би да застане на пътя ми и да ме спре йок парите или живота?!?!

И какво да направим за да не се задават едни и същи въпроси ? Има тема "Информативно за хомеопатията" там с червени, зелени, сини и всякакви букви е написано всичко основно, всичко което един начинаещ в хомеопатичното лечение трябва да знае. Можем ли да накараме някой да чете, насила да се информира, ако той сам не усеща потребността да го направи?
Моята логика е такава, че човек трябва да се информира на какво лечение се подлага, какво  може да очаква, как се случват нещата и т.н. Има някои основни неща които трябва да се знаят от всеки, който започва хомеопатично лечение. Само че се случва нещо много по различно. Отиваме при джикпата и докторката вика: "Искаш ли да пробваме с нещо хомеопатично и ако не стане чак тогава да даваме антибиотик" и мамата лудва от кеф, щото видиш ли има готина докторка, която не раздава автоматично антибиотик. А антибиотиците са опасни, те тровят човек. Забелязала съм, че в съзнанието на повечето мами думата "хомеопатия" е синоним на нещо по-природно, нещо по-безвредно. Ами защо пък да не пробваме, като можем да си спестим отровния антибиотик и...хоп закачаме се на въдицата. И никой не си задава въпроса какво е хомеопатията, как разбира здравето и болестта, как протича хомеопатичното лечение, какво е допустимо и какво е недопустимо за едно хомеопатично лечение и т.н.

Последна редакция: пн, 12 мар 2012, 09:50 от Lavander

Общи условия

Активация на акаунт