Въпроси към Класически хомеопати 20

• 53 096
  • 729
  •   1
Отговори
# 645
В коя тема да прочета, имаш ли спомен ?

# 646
  • в матрицата
Върни се 2 години назад  Peace

# 647
Личи си, че обичаш общи приказки. Виж как хубаво ти се получава  Mr. Green

Много съм добре с мубриките  Hug

Е, то на друго няма да ви научат в тоя курс  т. нар. "практикуващи хомеопати", щото явно толкова си могат. За две години хомеопат не се става, а някои други и за повече няма да станат.. Както и да е, ами поне като пишеш в тази тема, карай го по-скромно, че наистина дотягате с огромните си претенции. И на базата на какво? За Мечето се отнася същото, всеки може да има лично мнение за конкретен хомеопат, което не значи, че има право да раздава квалификации от най-висока инстанция. Вижте си първо гредата във вашето око, преди да търсите прашинка в чуждото, иначе нищо лично.  Peace

А четящите в тази тема бих ги посъветвала да не взимат всичко, което се изписва тук за разни хомеопати, като чиста монета. Има си хора, които наминават за да правят реклами и да ловят шарани за клиенти. Най-важното е човек да се научи да отсява житото от плявата и да мисли критично, като разбира се първо си е набавил достатъчно много информация, за да има критерии за оценка.

Последна редакция: чт, 05 апр 2012, 10:50 от lady Green

# 648
  • София
оф айде да спрете да си ги мерите.
Не разбрахте ли че всеки хомеопат е различен и на едни помага на други не. Ако Александър примерно на мене е помогнал, може да не е помогнал на Мечето .Казвам примерно. И ако Иван е  помогнал на Мечето на мене може да не е помогнал. Това прави ли някой от двамата лош? А досега лично не съм чувала за хомеопат от които 100% от пациентите му да са доволни. Така че стига сте плюли.Наистина споделяйте защо конкретно не сте доволни от някого а не да си пишете в темата просто ей така да вървят страниците.
От време на време много се разводнява темата не виждате ли. Хората вече ги е страх да попитат каквото и да било щото верно се нахвърляте веднага и почвате да "им махате с пръст".

# 649
  • София
оф айде да спрете да си ги мерите.
Не разбрахте ли че всеки хомеопат е различен и на едни помага на други не. Ако Александър примерно на мене е помогнал, може да не е помогнал на Мечето .Казвам примерно. И ако Иван е  помогнал на Мечето на мене може да не е помогнал. Това прави ли някой от двамата лош? А досега лично не съм чувала за хомеопат от които 100% от пациентите му да са доволни. Така че стига сте плюли.Наистина споделяйте защо конкретно не сте доволни от някого а не да си пишете в темата просто ей така да вървят страниците.
От време на време много се разводнява темата не виждате ли. Хората вече ги е страх да попитат каквото и да било щото верно се нахвърляте веднага и почвате да "им махате с пръст".

Ето това е самата истина, за съжаление.

Чета темата отскоро, но само мерене има. Ако по този начин мислите, че ще спечелите, бъркате.
Грозно е, много.
Да не говорим, че като гледам, "нормални" хора ( в смисъл не хомеопати) тук почти не пишат и не питат. Само вие си чешете езиците кой е по-по- най. Дано от това да се чувствате по-добри в професията си  ooooh!

# 650
  • София
Хомеопатията е начин да се помага на хората, на някаква секта от фанатици. Опомнете се!

# 651
Стига, Реперториумът си има превод в крайна сметка. В превода са включени и всички тънкости. На мен лично ми прави впечатление, че много често се бъркат рубриките за назалните секрети. Лейди Грийн, ти, като човек напред с хомеопатията, би трябвало да знаеш, че едно градивно здраво его е добър вариант Grinning. Изразила съм лично мнение, благодаря, че ми даде право да го сторя и ще го поддържам. За съжаление се убеждавам и в правотата си. Доктор Гълъбов например не успя да помогне нито на майка ми, нито на леля ми. Никога обаче няма да кажа лоша дума за него, защото за мен той работи така, както трябва.  Grinning.
Впрочем Александър също ми е помагал, никога не съм твърдяла противното, с него се разделихме по други причини. Peace
И не мога, ама наистина не мога да разбера защо всички решиха, че с Лавандър ще ставаме "професионални"  Grinning хомеопати. ooooh!
Лейди Грийн,  и аз така нищо лично, но си спомням, че реагира по същия начин, когато Темида показа, че е по-наясно с правото.

# 652
Мече, не искам да коментирам преведения реперториум, защото ще трябва да навляза в подробности и със сигурност ще има обидени. Истината е, че има ужсано много грешки и не върши работа. Но не е само това, иди в аптеката на Чаталджа и виж колко много книги има, има доста литература в ел. сайт хомеоинт, а и на много други места из нета. Курсовете дават доста постна информация и по-важното - пречупена през мнението и гледната точка на лекторите, която доста често е ограничена. Но и това не е най-важното, по-неприятното в случая е, че от вашите коментари тук виждам как ви натрапват тяхната позиция, тази, която изразявате тук. Съжалявам, че трябва да го кажа, но вместо да ви подтикват да бъдете отворени и търсещи, да четете съвременни автори и техните случаи, да се интересувате от методологията на изявени хомеопати, те ви набиват в главите какво не трябва да прави "истинския" хомеопат, защото "така пише в Органона". Изглежда някой ви го е превел от трудно разбираемия език, въпреки че Ханеман е писал толкова сложни изречения точно, за да не бъде разбиран двусмислено, а вие още не сте стигнали до там с информацията, че да имате възможност сами да разбирате какво е искал да каже. За тази цел човек трябва да има доста познания и да съобрази много исторически факти. Както и да е, извинявам се на всички, които четат, че разводнявам темата.  Confused

Колкото до Темида, нямам никакви претенции, защото тя е юрист, а аз не съм. Но ако прочетеш окончателното решение на съда, ще видиш, че съм била права. Ако искаш ще ти изпратя линк на ЛС.  Не е бих се обяснявала точно тук, правя го само в своя защита. Wink

Последна редакция: пт, 06 апр 2012, 20:43 от lady Green

# 653
Мир да има.
Всъщност всеки параграф се изучава внимателно. Дори се посочват имена на хомеопати, тълкували го с годините. Ханеман не е никак сложен, с риск да прозвучи нескромно. Просто иска  внимателно четене. Не знам защо се остава с впечатлението, че нещо не трябва да се прави просто защото така пише в Органон. newsm78 Нещата са изключително прости и логични, когато успееш да видиш първопричината. Просто следват своя собствен ход Rolling Eyes И не е вярно, че се изучава само Ханеман. Напротив.
Относно случаите - разбира се, че няма как да се четат, изучават и коментират случаи без да се има основата, а основата се полага повече от година. И за това си има време и място. А практиката си е практика. Но! Усетът си е усет. На това никой не може да се научи, може само да го развива. А аз все още недоумявам как един защитаван от теб мастит хомеопат може да обърка туберкулин (бовинум Кент) с медорин....и то на няколко срещи...Както и да е. Просто когато грешките са плоски, се руши цялата ми вяра в нечии способности.

Интересно ще ми е да назовеш някои от грешките в преведения реперториум. Все още го сканирам, не съм го чела по-задълбочено, за да дам мнение.

# 654
Курсът ви не искам да коментирам всъщност, но отстрани погледанто звучите съвсем неприемливо, особено на фона отношението към хомеопатите и хомеопатията. Сигурно не е умишлено, но повярвай ми, това няма да доведе до нищо добро.

А аз все още недоумявам как един защитаван от теб мастит хомеопат може да обърка туберкулин (бовинум Кент) с медорин....и то на няколко срещи...Както и да е. Просто когато грешките са плоски, се руши цялата ми вяра в нечии способности.

Не само че може, но дори няма гаранция дали объркването е било точно това, за което си мислиш. Не е достатъчно условие лекарството да е в точния миазъм. Туберкулиновият е междинен (от основните 3, по от Ханеман), така че дори да е имало нещо сходно, е много възможно диференциалните разлики да не са били уловени от хомеопата,  или пък пациента да е спестил подробности. Лесно е да се критикува, дано някога да не ти се случва да бъдеш от другата страна.

Сикозата е силно изявена в доста от типично туберкулиновите симптоми, като голяма част се припокриват (както и с карцинозиновите) и лесно могат да бъдат объркани при липсата на основни детайли. Аз имам също подобен негативен случай с моята хомеопатичка, на която все още продължавам да имам огромно доверие. И двете разбрахме, че след медорина се е събудил спящ миазъм, от което проблемите ескалираха в сикотична посока, но аз не я виня за това. И аз бих дала същото при тези симптоми, от което е явно, че има нещо пропуснато.., а и жената реагира своевременно и оправи проблемите.

Та, искам да ти кажа, че често посоките на търсене не са еднозначни, а отговорността няма как да бъде прехвърлена изцяло върху хомеопата, защото връзката пациент-хомеопат е от особена важност. Половината от успеха при лечението е в ръцете на пациентите. И първото, което всеки който се лекува с хомеопатия трябва да знае, е.. че дори той има нужда да мине през известно обучение, за да знае точно какво да наблюдава.

# 655
  • София - Варна - Бургас

Да, да има мир Мече! Peace

P.S. който много го сърби Езика, да си го начеше в "Клюкарника"

# 656
  • гр. Пловдив
...типично туберкулиновите симптоми...
Понеже предното лекарство направено от ХП беше туберкулина, дали може да ми кажете при какви симптоми се предписва?

Да споделя и съответно да попитам дали е редно:
След последния ми разговор с ХП се установи, че не състоянието на детето /дали видимо не се чувства добре или въпреки болестта е в мир със себе си/ трябва да гледам и тогава да дам от лекарството, а дали сме в рамките на тези 40 дни, през които то действа. Защо съм с някакво дълбоко чувство, че това не е редно. Нали това трябва да ни е водещо - щом детето ми е отпаднало, ХЛ да го върне към нормалните му занимания?  Confused

# 657
  • Пловдив
Цвети,нали тава ти казвам вече няколко пъти...че не е нормално това,което прави хом. Naughty Разбира се,че е важно как е детето.То,ако не е това какво ще гледаш...кви 40 дни,какви щуротии Crazy

п.п. Да питам редно ли е хом.класически "уж" да предписва и шуслерови соли???

Последна редакция: нд, 08 апр 2012, 07:47 от tandonova79

# 658
  • гр. Пловдив
Нашата обща позната забранява даването на ШС след като сме в рамките на 40 дни от лекарствто. Simple Smile

# 659
  • Пловдив
Нашата обща позната забранява даването на ШС след като сме в рамките на 40 дни от лекарствто. Simple Smile

Аха,а след тях може,а Joy

Общи условия

Активация на акаунт