Защо няма да ви дам работа

• 27 167
  • 581
  •   1
Отговори
# 465
Аз бих си изнесла бизнеса в друга държава - например Индия. Българи не бих наела, много сложно и много са капризни. И фирмата си бих регистрирала в чужбина.

# 466
Ох, не бях се смяла така скоро. Индия? Хахаха. Да не ви се падне да работите с индийци!!! Никаква работа няма да свършите с месеци....Всички пищят от тях.

# 467
То и българите не виждам да вършат някаква работа, освен да се оплакват по форумите от работодателя си. Grinning Това за индийците си беше майтап, да не се вържеш! Hug

# 468
в тази тема прочетох такива велики глупости, че писанията на унгарския блогър резко ми качиха в очите

оказва се, че да си работодател не е за всеки. това го знаех
ама че и да си работник е сложно, това вече ми дойде като изненада

# 469
И все пак интересът е взаимен,не мислите ли?
На работодателят,ако му вървят нещата,то ще има и за работника,нали?
А това все пак зависи и как пък шефът се отнася с работниците си.Ако въпреки всички усилия не поглежда с добро око на работника,няма как да иска все повече и повече,а накрая едно и също.
Май зависи от коя страна на барикадата си.
Знам за фирма,която два месеца работниците бяха в къщи,поради някакви причини и не само,че не бяха в неплатен отпуск,ами и получиха пълните си заплати.
А ние тук говорим за някакви си три дни,които видите ли работодателят трябвало да плати.а този човек за да се разболее понякога дали не са виновни и условията на труд,за да се пести от нещо?

# 470
Аз бих си изнесла бизнеса в друга държава - например Индия. Българи не бих наела, много сложно и много са капризни. И фирмата си бих регистрирала в чужбина.

Да де, би. То затова господ на бодлива крава, рога не дава.  Laughing

# 471

Предполагам и детският труд не те смущава, много е изгоден.

# 472
Ето тук,  е фундаменталната ти грешка. Гледането на дете е РАБОТА. Така смята законодателят, затова дава и отпуска(за прекъсналите по майчинство).

Да разбирам ли, че си я ползваш тази отпуска - зарязваш детето и отиваш да почиваш, защото нали е работа неговото гледане и от него трябва да си починеш? И с какво гледането на детето ти е спомогнало за моето благоденствие? Произведе ли нещо, аз продадох ли го, спечелих ли от цялата работа, та трябва да дам част от тази печалба на теб? В същия момент съм плащала на твоя заместник, защото теб те няма, та тая печалба трябва да е двойна, за да поема и твоя платен отпуск. Да не говорим, че вече почти я няма, не ли пък да е двойна. Ама ти си твърдиш, че тия пари ти се полагат. На какво основание? Освен законовото малоумие в случая.

# 473
Как може да се заблуждавате, че жена, излезла в майчинство, не ви е още работничка, защото не знаете дали ще се върне, не знам. По тази логика, ако някой вземе болнични и се гътне и умре накрая, вие ще си изискате платената сума за болнични.

И въобще, що за липса на въображение и комуникационни способности е това да копираш някакъв си (слаб) постинг от някакъв си унгарски блогър, вместо да кажеш, аз имам малко бизнесче и смятам, че следните нормативни правила трябва да се смекчат за бизнес с Х броя работници и годишен оборот до У. И да се аргументираш, подкрепяйки евентуално със сравними примери. Вместо да нападаш майките, болните и т.н.

Последна редакция: чт, 09 фев 2012, 12:46 от Алиса

# 474
Как може да се заблуждавате, че жена, излезла в майчинство, не ви е още работничка, защото не знаете дали ще се върне, не знам. По тази логика, ако някой вземе болнични и се гътне и умре накрая, вие ще си изискате платената сума за болнични.

И въобще, що за липса на въображение и комуникационни способности е това да копираш някакъв си (слаб) постинг от някакъв си унгарски блогър, вместо да кажеш, аз имам малко бизнесче и смятам, че следните нормативни правила трябва да се смекчат за бизнес с Х броя работници и годишен оборот до У. И да се аргументираш, подкрепяйки евентуално със сравними примери. Вместо да нападаш майките, болните и т.н.

А би ли обяснила ти, по коя логика на неработещите работници парите трябва да плаща работодател, а не фонд, в който се внасят пари за това?
И изобщо, какъв е смисълът на осигурителна система, застрахователни дружества и т.н. според теб?
На Дянков "логиката" ми  е ясна, той е тук за малко, интересна ми е каква е тази на обществото?

# 475
Новче, не се ли измори вече? Grinning

# 476
  • Пловдив
Това е държавата, тя гледа да източи и бизнеса, и домакинствата, всички. И аз се питам защо се осигурявам / ме осигуряват, като парите не отиват в  мой фонд, а отиват за циганетата и за командировките на дипломатите, ама....какво да направя. Като на работодателите не им харесва, да протестират срещу държавата, а не да карат работника да се чувства едва ли не виновен, че ги ограбва.

# 477

Не, болна съм, пия витамини, водорасли и имат много енергия. Grinning

# 478
Не, болна съм, пия витамини, водорасли и имат много енергия. Grinning
Grinning Айде да оздравееш по-скоро! Flutter

# 479
  • В заешката дупка
Логиката не е по-различна от тази, при която на неработещия в платен годишен отпуск му се плаща. Grinning Освен ако идеята не е, че държавата (или направо работникът) е длъжна да поеме всички разходи от това, че сме хора - болнични, майчински, отпуски и т.н., а за работодателят да останат само приходите.

За това, което ме питаше, нова. Същото, което казах по-рано. Тук докато си в майчинство/бащинство се трупа отпуск. Сумата се дължи от работодателя. Не от синдикати. Не от социални. Не от застрахователи.

Последна редакция: чт, 09 фев 2012, 14:28 от ЧеКа

Общи условия

Активация на акаунт