Защо няма да ви дам работа

• 27 222
  • 581
  •   1
Отговори
# 300
Много  ми харесва така наречения "тестови период" на работа.
Така поне за месец два ти става ясно какъв човек и специалист би наел .

Последна редакция: пн, 06 фев 2012, 23:42 от Taraa

# 301
  • София
хубаво нещо е тестовият период, стига да се документиран със съответния договор за изпитване, та така хем работникът е осигурен и си работи законно, хем работодателят може да го освободи, ако не му допада нещо вработата. Но твърде често си правят оглушки началниците и карат хората да работят на черно, уж на тестов период, пък после ги изритат след начет,примерно, дори не им платят, и пускат обява за нови работници. Така си движат бизнеса година след година. Най-често прецакани са продавачките.

# 302
  • София

Но скоро се връща титулярката и по-кадърната трябва да бъде освободена.

И за такава ситуация си има начини. Четене му е майката. Или плащане на някой, който е чел.

Плащането не плаши душите наши.
Днес се сдобих с нов касов апарат за 500 лева, за да е удобно на НАП.
Само преди две седмици си направих електронен подпис срещу още сто лева, за да не се морят, докато си внасям ДДС-то.
Що да не си платя на някой да ме светне как да освободя некадърна майка, при положение, че държавата се е погрижила да ми създаде условия да не мога да го правя?
Нали за това говорим, улеснява ли държавата работата на частника, създава ли му ТЯ условия да развива бизнес?

Естествено, че не те плаши Simple Smile Нали си собственик така, както и собственика на някое чалга заведение Simple Smile Ще плащате по 600-700лв за касов апарат. Вероятно и месечните обороти са ви еднакви Wink

А на последният въпрос едно уточнение- честен бизнес.

# 303
  • София
Изпитателният срок по закон е до 6 месеца, барем ви стигнат.

# 304
Прочетох само първия пост. Защо трябва да се отговаря въобще на някаквъ блогър, който е наредил доволно женомразка литания, някъде си?

Все едно аз да седна да пиша защо не бих дала работа на социално-атрофирал топуз, който прекарва 18 часа в денонощие пред компютъра си, не се е къпал от Коледа, ломоти посредствени баналности и общо взето, има толкова шанс да е мой потенциален работодател колкото храбрият войник Швейк.

# 305
Към Симплиавен и изцяло извън темата, за което се извинявам на автора, не съществува такова понятие социални детски градини - просто в Квебек градините струват 7 долара, независимо от дохода . Има и частни - около 30 долара и като си попълваш декларацията има графа за тези градини. Разбирам че се ядосваш на хубавата ни провинция, но ние тук живеем близо до комунизма. Пък кой какво щял да ни спре -  стига се излага и овладей злобата си. И е хубаво да не изкривяваш истината - би помогнала на хора, които тръгват към Квебек. А като не знаеш кое как е е най-хубаво да си замълчиш!

# 306
Прочетох само първия пост. Защо трябва да се отговаря въобще на някаквъ блогър, който е наредил доволно женомразка литания, някъде си?

Ти май и от статията си прочела само първия абзац.

# 307
Ах как ви отърва да четете само това което ви изнася.
Иначе все сме много разбрани и толерантни,четем между редовете,а сега се хващате за всеки пример и всяка дума.
Тук има много пишещи с дар слово,да ги помоля да го преиначат за нашата действителност?
Какво от написаното не е вярно?
Какво от това не ви се случва когато си търсите работа?
Какво правите вие,вашите близки и приятели когато сте в неговото положение?
Вземате всеки срещнат на работа?
Давате заплати защото някой има нужда?
Никога не съм искала да съм Шеф.
Никога когато застана да си плащам разходите не са ми казал-Ооо ти си шеф,ще плащаш по малко.
Просто исках да работа.
Да работя добре и да получавам това което мога да изкарам.
Това,че работата ми позволяваше да наема още хора на работа,не беше за да има кой да ми се мазни или да ми слугува.
Просто аз мога повече от тях.Умея нещата по добре от тях.Ако щете имам повече късмет от тях да попадна в правилната ситуация.
И кое му е лошото?
Тези хора тежаха на мен.Аз трябваше да се погрижа да имат работа, за да има доходи които да разпределя.
Да разпределя да останат за осигуряване на още работа,за осигуровки,за заплати,за болнични,за
отпуски.
Е,вече съм свободна.Никой не ми тежи,никой не ми слугува,за никой не мисля.
И кой спечели от това?

# 308
  • София
малките фирми нямат ресурс, за да издържат на една криза без да уволняват хора. Работата за голяма компания има предимството, че при добро управление, има един период, в който се кара на резерви, преразпределят се хора и работа, и не се уволнява лесно. Абе, друго си е да си голям!

# 309
и големите компании си имат проблеми...

но на малките проблемите са от ето такова естество:

ето - идват на проверка от Инспекцията по труда - това имате ли - да, онова - да.. всичко ми е наред... и накрая - а замервания на едикакви си инсталации - не, айде бегом - дай тук 350лв. - ето ти. А, че никой не си мръдна пръста да направи истинско замерване, това е друг въпрос. Това замерване, обаче се прави пак от хора на инспекцията.
Ами сертификат за това имате ли - не, хайде и него - дай тук 50 лв  и си готов - едно картонче!

Идват от РИОКОЗ - каква е тази пръст насипана тук - ами имаше дупка и я запълнихме, че водата подлива под сградата. А план имахте ли? А, че сте замърсили чернозема? Глобичка, а?
Какъв ти чернозем в промишлена зона?
Цели пасажи от нивите - построиха върху тях и изхвърлят строителни отпадъци, а нашите 50квадрата прилежаща зона - защо сме запълнили?
И на всичкото отгоре - протокола за съставен акт - написано "съЗ" - боже мой, тя ще ми пише акт!!

Ами министъра - оня мутро-синдикално-социалния - решил да се почетка на синдикатите и приел, че за бранш еди кой си - имат право на 21 почивни дни, а не 20. Давате ли им толкова? Не сме знаели... Що да не им дадем? Пак пари излезли от бизнеса!!

Болнични - 3 дни платени - пак от бизнеса!

Сега - касовите апарати - до колкото знам, не е кой знае какъв проблем да се създаде приставка, която да свърже и настоящите апарати с НАП, но защо не се прави? Нали пак трябва да излязат пари от бизнеса!

Е, докога ще ни изцеждат? Нали разбирате, че всичко това влиза в цените? Да не кажете после - що се вдигат цените?

# 310

Е, докога ще ни изцеждат?

Е, да де. И аз това казвам, това са ви същинските проблеми, а не дали някоя служителка ще забременее и ще роди.
Сложи ръка на сърцето и кажи честно кое ви е по-голям разход - социалните осигуровки и болничните или всички тези глоби, такси и прочие насилствени плащания (като смяната на касовите апарати), които непрекъснато ви задължават да правите?

# 311
Аз ще ти кажа моя проблем:
Омръзна ми да има противопоставяне.
Работник-работодател,хазаин-квартирант,учител-родител и други.
Държавната администрация има навика да измива ръцете си и да гледа сеир как се хващаме гуша за гуша.
Има правила,има закони.Просто трябва да се спазват.
Но тези правила,тези закони не могат и не бива да се презумпция на някой.
Те трябва да са действащи и възможни за прилагане.
Когато имахме работници,никога,ама никога не съм нарушавала правилата спрямо тях.
Бях изрядна,защото аз трябваше да съм човека които може да има претенции.
Не може да се поставям в зависимост и на който не му се понрави нещо да ме заплашва с това или онова.

# 312

Е, докога ще ни изцеждат?

Е, да де. И аз това казвам, това са ви същинските проблеми, а не дали някоя служителка ще забременее и ще роди.
Сложи ръка на сърцето и кажи честно кое ви е по-голям разход - социалните осигуровки и болничните или всички тези глоби, такси и прочие насилствени плащания (като смяната на касовите апарати), които непрекъснато ви задължават да правите?

Кое точно тежи е трудно да се определи, ако много ти натежат плащанията към хазната, почваш да пестиш от друго.
Може да съкратиш работно място, да намалиш заплати...

Болничните са друга работа, те са гавра, там не стои само въпросът колко тежат, а става въпрос за абсолютна несправедливост. Та нали се осигуряваме за болест?
Ами пенсиите, що не направят първите години да ги плаща работодателят, бълха го ухапала!

По-непопулярни мерки не съм чувала, да пълниш хазната без да правиш икономика, задушавайки бизнеса. ooooh!

# 313

Ами пенсиите, що не направят първите години да ги плаща работодателят, бълха го ухапала!

Тихо, тихо, че като нищо ще го направят!

# 314
Ти май и от статията си прочела само първия абзац.

Това, че не съм го коментирала, не значи че не съм го прочела. Не виждам за нужно да се спирам на оплаквания, че хората имали трудово-правна защита, че наемите на офисите не са без пари и че трябва да се плащат данъци.

На никой не му е лесно и на пренебрежимо малко хора всичко е поднесено на тепсия, така че вместо мрънкане и заемане на позата на жертва - малко повече дух, борбеност и съобразителност на никой няма да навредят. Иначе ще има да си пишем тук до сто едно и обратно как космосът ни е крив, че няма да станем астронавти и ще се дивим колко е нечестен светът, защото нямаме бизнес в който да наемем дванайсет 25 годишни мъже, с височина 180 см, лек тен, плочки на корема и пронизително сини очи. Да кажем.

Общи условия

Активация на акаунт