Защо няма да ви дам работа

• 27 223
  • 581
  •   1
Отговори
# 315
иСега - касовите апарати - до колкото знам, не е кой знае какъв проблем да се създаде приставка, която да свърже и настоящите апарати с НАП, но защо не се прави? Нали пак трябва да излязат пари от бизнеса!

Е, докога ще ни изцеждат? Нали разбирате, че всичко това влиза в цените? Да не кажете после - що се вдигат цените?

може бе, става с приставка,
обаче требва да се смени фискалната памет - сто и кусур лева
приставката и тя - сто и кусур лева
таксите към мобилния оператор - петдесет лева
такса за договор за поддръжка на апарата за цяла година
и пак отидохме на близо 400 лв, вземи си нов апарат тогава

ами осигуровките - осем платежни, всяко струва пари, излишни такси към банките
ама не е важно да се оптимизират нещата,
защо трябва някой да се напъне и да помисли и за другия, да не излизат парите от неговия джоб

никъде, ама никъде по света го няма това
дори и в една италия и гърция, където ги мързи да гледат дори повече от нас

# 316

Е, докога ще ни изцеждат?

Е, да де. И аз това казвам, това са ви същинските проблеми, а не дали някоя служителка ще забременее и ще роди.
Сложи ръка на сърцето и кажи честно кое ви е по-голям разход - социалните осигуровки и болничните или всички тези глоби, такси и прочие насилствени плащания (като смяната на касовите апарати), които непрекъснато ви задължават да правите?

Проблемът е комплексен и не е само в точките, които бях изредила -

В нашата фирма има служителка, която е в майчински и представи си - като се върне - трябва да я пусна в отпуск 40 дни и да И го платя!!! Това са пак пари от фирмата. Но, моля те - щом държавата е сметнала, че майчинството се води за стаж - да си и плаща тя отпуската. Защо фирмата, където тя не е работила 2 години и където пак ние 2 години плащаме здравните осигуровки е натоварена с това задължение?
Ние плащаме 2 години здравни без да е работила, 40 дни отпуск, който не е заработен, и после не знам си колко време нямам право да я уволня и да искам разрешение от някой който никога не е носил отговорност за заплати и хора!!! После всеки 3 дни от болничните /знае се колко болнични ползват майките в началото/ пак ние ги поемаме.

А държавата къде е?

Фирмата ни имаше 30 човека - сега са 7... наложи се да съкращаваме и познай колко много пари сме дали за обезщетения - било по този или по онзи член..
За какво да обезщетявам? Държавата къде е?
Та нали съкращавам защото няма пари и работа, а се налага да плащам още сума ти и пари на работниците!?
Нали плащаме толкова големи осигуровки и данъци - фонд безработица, ІІ категория ...туй онуй.. и на бабти фърчилото.. и пак на нашия гръб са всички обезщетения на работниците.
Че един месец, ако не си намерел работа, че два месеца.. чакаме за да видим дали ще трябва да плащаме...

Не искам да се противопоставят в темата работници срещу работодатели, но някои хора не виждат по-далеч от носа си и веднага започнаха да плюят. Темата не е за това!

Ерин Брокович - да банковите такси ... ами само това ли - наистина, ако решат да оптимизират работата си много от държавните служители ще бъдат съкратени и затова нямат никаква изгода да го правят.

# 317

Проблемът е комплексен и не е само в точките, които бях изредила -

В нашата фирма има служителка, която е в майчински и представи си - като се върне - трябва да я пусна в отпуск 40 дни и да И го платя!!! Това са пак пари от фирмата. Но, моля те - щом държавата е сметнала, че майчинството се води за стаж - да си и плаща тя отпуската. Защо фирмата, където тя не е работила 2 години и където пак ние 2 години плащаме здравните осигуровки е натоварена с това задължение?
Ние плащаме 2 години здравни без да е работила, 40 дни отпуск, който не е заработен, и после не знам си колко време нямам право да я уволня и да искам разрешение от някой който никога не е носил отговорност за заплати и хора!!! После всеки 3 дни от болничните /знае се колко болнични ползват майките в началото/ пак ние ги поемаме.
............................................

[/quote]
Абсолютно съм съгласна с  този пост.Само този  , който не му се налагало всеки месец да  търси пари за заплати , осигуровки , всеки ден да звъни на клиенти да си платят задълженията към него , не знаят на какво е подложен срения и малък  бизнес в днешно време .Храня 30 човека в момена и техните семейства , успяваме да  ги задържим, но това ни коства много безсънни нощи и бели коси  ( на по 35 години сме с мъжа ми ) И нека сега скочат тука и ми кажат , който не може да прави бизнес  да и си ходи , защото съм убедена , че веднага ще се закудкудяка в кокошкарника... но нека  го кажат на всички тези 30 семейства след като трябва да ги освободя след няколко месеца !И моля нямам яхта и вила , и карам  10 годишна кола !

# 318
Не ви е срам, чорбаджии-изедници.  Никой работник не го схваща това и затова е работник.  Доста по-лесно е да си вършиш работата от 8 до 16 ч. , а в другото време да плюеш работодателя.

# 319
Не ви е срам, чорбаджии-изедници.  Никой работник не го схваща това и затова е работник.  Доста по-лесно е да си вършиш работата от 8 до 16 ч. , а в другото време да плюеш работодателя.
Така е...

# 320
Прочетох само първия пост. Защо трябва да се отговаря въобще на някаквъ блогър, който е наредил доволно женомразка литания, някъде си?
Ти май и от статията си прочела само първия абзац.

Това, че не съм го коментирала, не значи че не съм го прочела. Не виждам за нужно да се спирам на оплаквания, че хората имали трудово-правна защита, че наемите на офисите не са без пари и че трябва да се плащат данъци.

На никой не му е лесно и на пренебрежимо малко хора всичко е поднесено на тепсия, така че вместо мрънкане и заемане на позата на жертва - малко повече дух, борбеност и съобразителност на никой няма да навредят. Иначе ще има да си пишем тук до сто едно и обратно как космосът ни е крив, че няма да станем астронавти и ще се дивим колко е нечестен светът, защото нямаме бизнес в който да наемем дванайсет 25 годишни мъже, с височина 180 см, лек тен, плочки на корема и пронизително сини очи. Да кажем.

Сега чакам и аргументите, че в тази държава има условия за бизнес.
Неща от сорта на: Дянков и компания направиха това и онова, за да поемат фирмите глътка въздух и да не фалират.
Дянков и компания направиха това и онова, за да могат съкратените да не се установят като трайно безработни на пазара, а да отворят дребна фирмичка, с която да изхранват поне себе си и семейството си, за да не висят пред социалните служби...
За да не си помисля, че и ти просто си мрънкаш, както "мрънка" авторът.

# 321
 На моя позната, вчера са й отказали работно място, защото е на квартира Shocked, половината заплата там щяла да й ходи ,щяла да се изнерви и от това, че не винаги към фирмата идвали трансферите за заплащане навреме, пък не се знаело дали хазяите щели да са склонни на изчакване Shocked Това не е в кърджалийски шивашки цех.

# 322
  • България-Швейцария
Сега чакам и аргументите, че в тази държава има условия за бизнес...

Какви дребни фирмички, нали на Дянков и компания точно това им беше целта - да разчистят терена на аверчетата си монополисти и дружки за маса, вкл. и ей по този чуден начин, сама си го казала.
Цитат
По-непопулярни мерки не съм чувала, да пълниш хазната без да правиш икономика, задушавайки бизнеса. ooooh!
Аз може да съм наемник, но мъжът ми е точно от онези средните, на които се опитват да им отрежат главата от кръста в момента, та имам непосредствен поглед Tired

# 323

А държавата къде е?

Да, тук си права.
Аз въпросните екстри ги ползвах, когато държавата ми беше работодател и си ги поемаше, така че не бях се замисляла, че за един частник си е съществен разход. Може би наистина трябва да се покриват от фонд "Майчинство и безработица" или как там се води онова отчисление по фишовете на тези, които го плащат.  Thinking

Храня 30 човека в момена и техните семейства...

С това не мога да се съглася, освен ако нямаш предвид, че нямате никаква дейност, а вадиш от джоба си, за да храниш работниците и техните семейства.
Но ако те работят и изкарват парите както за собствения си, така и за твоя хляб... Не ми се струва коректно такова твърдение.

# 324
Как` Сийка,в момента така стоят нещата.
Всичко е на добрата воля,защото винаги може да се съкратят хора и да се натоварят другите с повече работа и същата заплата.

На моя позната, вчера са й отказали работно място, защото е на квартира Shocked, половината заплата там щяла да й ходи ,щяла да се изнерви и от това, че не винаги към фирмата идвали трансферите за заплащане навреме, пък не се знаело дали хазяите щели да са склонни на изчакване Shocked Това не е в кърджалийски шивашки цех.
Били са честни с нея.

# 325
Сега чакам и аргументите, че в тази държава има условия за бизнес.
...
За да не си помисля, че и ти просто си мрънкаш, както "мрънка" авторът.

Не, няма, дай да легнем да мрем дружно.

Не ме интересува какво и дали мислиш, но искам да отбележа, че никъде не мрънкам.

# 326

Били са честни с нея.

Кое му е честното, не мога да приема,че могат да ми откажат работа, освен ако не съм компетентна или кадърна за дадената позиция. Всякакви други аргументи са абсурд.

# 327

Кое му е честното, не мога да приема,че могат да ми откажат работа, освен ако не съм компетентна или кадърна за дадената позиция. Всякакви други аргументи са абсурд.

Могат да ти откажат заради каквото си искат стига да не кажат на глас нещо дискриминационно.
Аз се замислих защо изобщо са я питали дали живее на квартира или в собствено жилище. Мене ако ме питат такова нещо, аз ще им откажа.  Mr. Green Сериозно, щом на интервюто се изпускат такива простотии, смятай нататък какво ще е. 

# 328
  • Пловдив
Тарикат е този унгарски блогър Wink
Там е работата, че често и българинът мисли така.
В България няма да се подобри жизненият стандарт, докато някои/доста  работодатели гледат на служителите си първо като ресурс.  Забравят, че работят с хора.  Искат който работи за тях, да им е на разположение дори след работното време, да не се разболява, ако е жена, да не ражда и т.н.

# 329

Храня 30 човека в момена и техните семейства...

С това не мога да се съглася, освен ако нямаш предвид, че нямате никаква дейност, а вадиш от джоба си, за да храниш работниците и техните семейства.
Но ако те работят и изкарват парите както за собствения си, така и за твоя хляб... Не ми се струва коректно такова твърдение.

Не съм гери, но ще си позволя да взема отношение - нека не се хващаме за думата. Защото "храня" означава, че носи отговорност за тях - своевременно даване на заплати са едно от най-важните неща във фирмата. Как един недоволен работник ще създава във фирмата? Всички сме наясно с това... За жалост - понякога трябва да се избира между държава и работник... Познайте кой надделява?
Защото работника може и да си замине и друг да дойде, но държавата може да ти затвори бизнеса защото не си направил това или онова.. а отделно безумните изисквания са изяли вече 2-3 заплати... /нали и държавния служител трябва да осмисли съществуването си/

Общи условия

Активация на акаунт