MЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - тема 4

• 105 607
  • 777
  •   1
Отговори
# 690
Аз знам,че всичко е полезно,но попитах,защото по принцип пчелния прашец е доста силен и затова! Той по принцип обича мед и с голям мерак го гледам как често посяга към буркана! Обаче голям зор видях докато го разбъркам това нещо,много сила иска Simple Smile

# 691
Не е верно, че няма как щом има химическа, да не е проблема с имплантацивта- напротив. Имплантацията не е единичен процес. Започва около 5-7 дни след овулацията и продължават около седмица. През това време е възможно да се засече в кръвта вече хормона, но не се стига до ехографско изображение, именно това е химическата и най-вероятно проблема е при имплантацията или в ембриона.

Правили ли сте имунология? Аз имам няколко химически и ще правя имунологията тепърва...да видим

# 692
Прахче, не съм съгласна с теб. Разбира се всеки си има мнение, не сме специалисти тука.
Аз имам много химични бременност и никакви имунологични и генетични проблеми. Пускала съм всякакви изследвания, проблема обикновено е в мъжкия фактор при химичните бременности.Мисля, че и при теб имунологията ще е ОК.Peace

Крис, че какво му е силно на пчелния прашец? Аз го приемам почти постоянно. newsm78

# 693
Ще стане ясно. Факт е обаче , че и много девойки с химически бременности, намират имунологичен фактор. Малко е като кокошката и яйцето цялата работа  Tired Но е хубаво да се провери все пак....

# 694
  • София
Моят мъж е с астенотератозооспермия от край време.Кофти морфология и слаба оплодителна способност.След първия опит ИКСИ и последвал аборт направи ДНК фрагментации-36% по искане на Табакова.Назначи му Фертил айд и Трибестан и преди втория опит ги свали на 15%.След второ ИКСИ и аборт направихме кариотип по препоръка на Конова-микроделеции на У-хромозома.Отново с добавки свали фрагментациите на 12% и на третото ИКСИ имахме и донорство 50/50.Двете яйцеклети оплодени от донора се разделиха на 8 на трети ден и нямаха никакви фрагментации,а от трите оплодени от мъж ми едно разделено на 6 с 10% фрагментации.Върнахме трите(2 донор и 1 на мъж ми)резултат пак аборт.Щом и с донор резултата е същия значи основния проблем е в мен,ама това не е по темата.
Според мен трябва да се търси причината за лоша морфология и това е работа на докторите,а не на пациентите.

# 695
  • UK
Моят мъж е с астенотератозооспермия от край време.Кофти морфология и слаба оплодителна способност.След първия опит ИКСИ и последвал аборт направи ДНК фрагментации-36% по искане на Табакова.Назначи му Фертил айд и Трибестан и преди втория опит ги свали на 15%.След второ ИКСИ и аборт направихме кариотип по препоръка на Конова-микроделеции на У-хромозома.Отново с добавки свали фрагментациите на 12% и на третото ИКСИ имахме и донорство 50/50.Двете яйцеклети оплодени от донора се разделиха на 8 на трети ден и нямаха никакви фрагментации,а от трите оплодени от мъж ми едно разделено на 6 с 10% фрагментации.Върнахме трите(2 донор и 1 на мъж ми)резултат пак аборт.Щом и с донор резултата е същия значи основния проблем е в мен,ама това не е по темата.
Според мен трябва да се търси причината за лоша морфология и това е работа на докторите,а не на пациентите.
jul_j освен Трибестан и Фертилейд, какви и изобщо други добавки за подобряване на фрагментациите, приемали ли сте? А за подобряване на морфологията вземали ли сте нещо, какво е то?  И кой ви ги назначи също, д-р Табакова или в КИРМ?

# 696
Здравейте момичета ,

Искам да попитам дали можете да ми разчетете тази спермограма,не е правена в Бг и предварително се извинявам ако ви затруднявам.На ММ са му казали че всичко е ок,но на мен ми се иска да попитам и тук. newsm78

ESPERMOGRAMA                                                           референтни ст-ти

EXAME MACROSCÓPICO E FISICO

Côr  (цвят )           BRANCO GRISALHO
Aspecto                  HOMOGÉNEO
Liquefacção 30'       COMPLETA
Viscosidade             NORMAL

Volume 2,6 ml                                                                           >1,5
pH 7,9                                                                                      7,2 - 8,0
EXAME MICROSCÓPICO
Vitalidade 78 %                                                              >58(Espermatozoides
vivos)

Motilidade

Progressivos(PR) 71 %                                                         >32
Não Progressivos(NP) 6 %
Imóveis(I) 23 %
Motilidade Total (PR+NP) 77 %                                              >40
Concentração Espermática
Nº Total de Espermatozoides 86,4 x10E6/ml                       >15
Nº Total de Espermatozoides no ejaculado 224,6 x10E6     >39

Avaliação da Morfologia

Normais 11 %                                                                         >4
Anomalias da Cabeça (анамалии на главата) 89 %
Anomalias do Colo/Peça intermédia 15 %
Anomalias da Cauda 1 %

Índice de Teratozoospermia 1,18

Validação efectuada por : Dr. José Dourado

# 697
  • София
доколкото се ориентирам в испанския или подобен език ми излежда всичко да е в норми  Mr. Green

# 698
Благодаря ти бамбарадамбара HugДано да е така . Praynig На португалски е,но е почти като испански  Mr. Green

# 699
 Звезден^Прах, права си за имплантацията. И при двете бременности имах ЧХГ , но нищо не се видя на видеозона. Правени са ми и имунологични и генетични изследвания. Всичко е в норма.Трябваше да направим и ПГД , но извадиха малък брой яйцеклетки и отложихме.
Ще се постарая да намеря спермограмите на моя мъж и ще напиша резултатите.Ако решим да пробваме да се подобри спермата какви витамини и добавки да приема преди спермограмата? Знам , че сте писали , но много четене ще падне Laughing

# 700
  • София
jul_j освен Трибестан и Фертилейд, какви и изобщо други добавки за подобряване на фрагментациите, приемали ли сте? А за подобряване на морфологията вземали ли сте нещо, какво е то?  И кой ви ги назначи също, д-р Табакова или в КИРМ?

Трибестан и Фертил айда го пи преди първия опит,преди втория пи Фертил айд,Вит.Е,чай бабини зъби и магарешки бодил и бърканицата с мед.Преди третия опит пи Прегникеър,Спимен и Селен.Той добре се повлиява на добавките,за три месеца прием ги сваля от 30-35% на 12-15 %.За първия опит му ги назначи Табакова,за другите два аз,четейки от тук.

# 701
Освен добавките може да варите на мъжете си чайче от бабини зъби и магарешки бодил.  Peace

# 702
Здр. момичета
Ние сме с лош мъжки фактор два опита ИКСИ не успешни
Имаме 1мил./мил, 2% морфология и 55% DFI (това не се сещам дали точно така се пишеше - имам в предвид фрагментацията, която трябва да е до 25%, доколкото се сещам)
Отдавна ми се върти един въпрос в главата и се надявам някоя от вас да има опит с това.
Тъй като с тия при показатели при ИКСИ  да попаднем на добър сперматозоид си е игра на тото, все си мисля че ще е по добре да се направи ин витро и ако случайно има добри спермита те ще си свършат работата. Но са ми казвали, че като е такава малка концентрацията едва ли някой ще направи инвитро процедура. Скоро очаквам заповедта от фонда и предстои трети опит, но ми се струва, че ако ще избират пак с ИМСИ или МАГС както беше в предния опит едва ли ще се получи нещо по различно - т.е лоши ембриони
Дали има някои от вас, които с подобни показатели да са правили ин витро и да е имало успех???

# 703
  • София
Здр. момичета
Ние сме с лош мъжки фактор два опита ИКСИ не успешни
Имаме 1мил./мил, 2% морфология и 55% DFI (това не се сещам дали точно така се пишеше - имам в предвид фрагментацията, която трябва да е до 25%, доколкото се сещам)
Отдавна ми се върти един въпрос в главата и се надявам някоя от вас да има опит с това.
Тъй като с тия при показатели при ИКСИ  да попаднем на добър сперматозоид си е игра на тото, все си мисля че ще е по добре да се направи ин витро и ако случайно има добри спермита те ще си свършат работата. Но са ми казвали, че като е такава малка концентрацията едва ли някой ще направи инвитро процедура. Скоро очаквам заповедта от фонда и предстои трети опит, но ми се струва, че ако ще избират пак с ИМСИ или МАГС както беше в предния опит едва ли ще се получи нещо по различно - т.е лоши ембриони
Дали има някои от вас, които с подобни показатели да са правили ин витро и да е имало успех???

Мъж ти не пие ли някакви добавки за тези фрагментации?Моят добре се повлиява от тях и го смъква доста,е,не че има някаква полза от това,де(тук вече и мойте екстри си казват думата),ама все пак е нещо

# 704

Мъж ти не пие ли някакви добавки за тези фрагментации?Моят добре се повлиява от тях и го смъква доста,е,не че има някаква полза от това,де(тук вече и мойте екстри си казват думата),ама все пак е нещо

пи какво ли не, вкл. по предписание на Кацаров 3 м. клостил бегит, след това нещата не само не се оправиха но имахме 1 месец 100% мъртви сперм. всякави добавки, вит..........схеми на изпразване........мъжкия фактор се оказва много труден! Аз съм се отказала, че ще го лекуваме питането ми е дали има успешни ин витро опити  такива показатели. Така или иначе ще правим 50/50

Общи условия

Активация на акаунт