MЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - тема 4

• 105 599
  • 777
  •   1
Отговори
# 705
  • UK
Моят мъж е с астенотератозооспермия от край време.Кофти морфология и слаба оплодителна способност.След първия опит ИКСИ и последвал аборт направи ДНК фрагментации-36% по искане на Табакова.Назначи му Фертил айд и Трибестан и преди втория опит ги свали на 15%.След второ ИКСИ и аборт направихме кариотип по препоръка на Конова-микроделеции на У-хромозома.Отново с добавки свали фрагментациите на 12% и на третото ИКСИ имахме и донорство 50/50.Двете яйцеклети оплодени от донора се разделиха на 8 на трети ден и нямаха никакви фрагментации,а от трите оплодени от мъж ми едно разделено на 6 с 10% фрагментации.Върнахме трите(2 донор и 1 на мъж ми)резултат пак аборт.Щом и с донор резултата е същия значи основния проблем е в мен,ама това не е по темата.
Според мен трябва да се търси причината за лоша морфология и това е работа на докторите,а не на пациентите.
jul_j освен Трибестан и Фертилейд, какви и изобщо други добавки за подобряване на фрагментациите, приемали ли сте? А за подобряване на морфологията вземали ли сте нещо, какво е то?  И кой ви ги назначи също, д-р Табакова или в КИРМ?

Трибестан и Фертил айда го пи преди първия опит,преди втория пи Фертил айд,Вит.Е,чай бабини зъби и магарешки бодил и бърканицата с мед.Преди третия опит пи Прегникеър,Спимен и Селен.Той добре се повлиява на добавките,за три месеца прием ги сваля от 30-35% на 12-15 %.За първия опит му ги назначи Табакова,за другите два аз,четейки от тук.
[color=blue]Джул благодаря [/color]   bouquet Hug

# 706
Джул, при вас имаше ли промяна в морфологията от добавките и от кои?

# 707
Джул, при вас имаше ли промяна в морфологията от добавките и от кои?
Пате, не съм Джул, но ще ти отговоря при нас как беше. Добавките помогнаха в минимална степен за промяната на морфологията. Това, което според мен повече помогна повече е спирането на цигарите и твърдия алкохол. PeaceИ все пак не очаквай чудеса, ИКСИ-то или ИМСИ-то е решението на проблема. Peace

# 708
Момичета, станаха готови резултатите от Хало теста (SDI test), 10% сперматозоиди с фрагментации и 90% нормални. Т.е. - в норма сме...от същия материал по Крюгер излязоха 1.5% нормални, останалите с патологична морфология. Как ще коментирате? Как да си обясня тези противоречиви резултати?!

# 709
Ванеса, лошата морфология не означава,че сперматозоидите са с ДНК фрагментации. Поне на нас така ни го обясниха в КИРМ, където правихме тестовете. Peace
И при нас е така, СДИ теста е перфектен, а морфологията беше 2% в онзи момент. Peace

# 710
Ванеса, лошата морфология не означава,че сперматозоидите са с ДНК фрагментации. Поне на нас така ни го обясниха в КИРМ, където правихме тестовете. Peace
И при нас е така, СДИ теста е перфектен, а морфологията беше 2% в онзи момент. Peace

В сряда ще се срещаме с биолозите да ни обяснят по- подробно....ще видим какво ще кажат.

# 711
  • София
И аз така знам.
Морфологията се преодолява успешно с ИМСИ, докато при ДНК фрагментациите е по-сложно.

# 712
И аз така знам.
Морфологията се преодолява успешно с ИМСИ, докато при ДНК фрагментациите е по-сложно.

Да и лекарката така ме успокои по телефона, че е по- малкото зло!!!

# 713
  • София
И аз така знам.

Да и лекарката така ме успокои по телефона, че е по- малкото зло!!!
Така е, просто трябва добра техника и опитни ембриолози Peace

# 714
Другото , което ме притеснява, но никой не обръща внимания са гъбичките. Имаме симптоми и двамата, а микробиологиите ни са чисти....как става това? Да не би оттам да идва проблема да ги има постоянно, но да се проявяват само от време на време...или пък да е нещо друго, а не гъбички?

# 715
  • София
Другото , което ме притеснява, но никой не обръща внимания са гъбичките. Имаме симптоми и двамата, а микробиологиите ни са чисти....как става това?
ами явно не са гъбички, изследвайте се за микоплазма, уреаплазма, хламидии. За хламидиите- кръвни тестове.

П.П. Бая народ пострада, мислейки, че като директния тест за хламидии е отрицателен-значи няма проблеми, но после кръвните- друго показват. Аз не случайно го повтарям постоянно.
За съжаление, доста съфорумки ги откриха след няколко неуспешни опита.

# 716
Другото , което ме притеснява, но никой не обръща внимания са гъбичките. Имаме симптоми и двамата, а микробиологиите ни са чисти....как става това?
ами явно не са гъбички, изследвайте се за микоплазма, уреаплазма, хламидии. За хламидиите- кръвни тестове.

Мъжът ми е изследван, но преди около година. Може би трябва да повторим изследването. Ще предложа в сряда на доктора.  Благодаря ти ivankaka.

# 717
  • София
дописах се. Изследване се прави и на двамата.

# 718
дописах се. Изследване се прави и на двамата.

Да,да щенастоявам в сряда...

# 719
О да, пуснете контрола за хламидии задължително. И ги трепете навреме защото са много гадни. #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт