Зима съска като гъска, АВГУСТинчето от смях се пръска!

• 38 426
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Прави се твърдо тесто със сол, яйце и малко олио. После се рендосва с рендето. След това се поръсва брашно и с ръце от рендосаното и брашното се правят малки топченца.Претрива се между дланите.  Това е траханата, която се пуска да се вари в подсолена вода и като се свари се овкусява със сиренце и масълце. После се похапва сладко-сладко. Чушки и домати въобще не ползваме, затова се очудих.

# 76
  • Казанлък
И моята майка лятото прави трахана с домати, чушки и брашно - замесва се тесто, оформя се на питки, които после съхнат, после се стържат, за да стане много ситно, изсушава се и зимата се вари с вода - получава се нещо като каша. Аз много обичам  Crazy, но на сина ми и мъжа ми не им харесва.

# 77
И аз не съм виждала червена.

Момичета, някой има ли впечатления от детски кожен лекар?
На Калоян са му излезли нещо като лишеи по крачетата.
Red Shoe, д-р Здравка Дермеджиева в Токуда е много добър кожен специалист!

# 78
  • в рaя
Мими също има лишей, но по дупето, крачето и кръста. И понеже е прекалено студено, за да я мъкна до личната и купих пак атодерм на биодерма и кремче здраве. Само едното не действа, но двете в комбинация веднага ги махнаха. Аз се замислих дали не е от препарат, защото купих измивен гел на нивеа и разбрах, че свеки пере пликчетата й с обикновен сапун. Та сега елиминирахме всички възможности и почти минаха, че много се беше зачервила и олющила.

# 79
Питах аз майка ми за траханата и каза, че е чувала, но не е правила. И каза, че никой друг освен мен няма да я яде и май е права. Все пак мисля ако открия някъде по магазините да я пробвам (да не пометна  Mr. Green). С елдата беше същата работа, сега половината пакет така си стои. Голям съм чревоугодник. Сега ми се е дояла паеля и съм решила, че ще ям. Търся разни рецепти из нета и обиколих половин Русе да търся шафран.

Днес за сефте дадох скумрия. Не се прие в началото. Той като се замисля освен сьомга на супа, до сега друга риба не е ял. Та след като се нахрани, реши да ми уважи и рибата и доста бих казала хапна.

Золка, това е и новият хит при нас. За сефте се загледа по нещо (освен реклами) и го изгледа цялото. Маша и мечокът не са вървежни при нас (като изключим мъжа ми, той си изгледа цялата серия).

Моят мъж си е нас, понеже ги разпуснаха от работа заради бедственото положение, та малкия умира от кеф. Само баща си търси и иска да играят. Хранят се, обличат се, приспиват се...дори като се удари пак баща си търси. Аз пък от цялата тази ситуация успявам да си почина.

# 80
И аз да се включа в новата тема  Simple Smile
На нас ни излизат лишейчета от лятото - ту изчезнат, ту пак се появят. В началото мажех с Тридерм и изчезваха, но за момента. Предния месец обаче целия по телцето стана , а и в комплект със ситни пъпчици - сърбеше го невероятно. Ходихме на кожен и от нещата които ни изброи единственото , за което имам съмнения са цитрусите, защото тях засилихме по коледа. Изписаха ни една микстура, фенистил на капки и кремче Дипрогента. Изчисти се уж - и сега пак има тук таме . Направо ми е писнало.
Сега болна тема ми е пишлето - до никъде не сме стигнали и май ще ходя да искам направление, за помощ от специалист, че тези манипулации се правят когато е хладно. Има ли и други като нас?
Друго, което ме тормози е , че дъхчето му намирисва, и то също повече от половин година и не е свързано с гърло. А на малки деца не би трябвало да им мирише неприятно дъхчето. Да не би стомахчето му да не е наред, а пък уж не сме имали оплаквания  Sad

# 81
  • в рaя
floral dream и на Мими понякога и мирише дъха и си мисля, че е свързано с лоша храна. Не знам има ли логика, но на моменти ако е яла по-кисело или доматени неща и после и мирише дъха. Когато леко и се запуши носа също веднага почва да мирише. Аз много се бях шашнала, защото и аз знам, че на децата не им мирише дъха, но явно може. Иначе мием зъбките.

# 82
  • София
floral dream и аз ще трябва да водя Ники на манипулация за пишлето и ние сме доникъде. Аз в началото се мъчих да забелвам но видях че нямам кураж и се отказах. Сега само леко дръпвам при баня за да се почиства. Но не мисля още да го водя при уролог - личната лекарка ме посъветва да изчакам да махнем памперса за да намалим вероятността от възпаление.
И на Ники много му миреше дъга на моменти и установих че е от ябълките - явно остават една миризма на загнило.

# 83
martinapencheva, благодаря много за информацията, ще я имам предвид  Hug

# 84
Момичета с бебчовци със сухи участъчета(аз все нямам смелост да им казвам лишеи,че не съм кожен спец та да знам дали са лишеи или не)-внимавайте с кортикостероидните кремчета-Дипрогента,Тридерм и т.н. Верно веднага идва резултата,но ако може да се мине с нещо друго е по-добре.И понеже много ми хареса израза на лекар-дерматолог,цитирам я(не съм толкова умна  Mr. Green) :"Мажеш все едно е злато".Тя ни изписа Адвантан мляко,защото има по-лека консистенция и като по-подходящо за бебета.Та я съм мацнала 2-3 пъти ,я не.
Сега на Савито са се засилили сухите участъци-реших пак да пробвам нови продукти и експеримента ми е ....грешен.Иначе за бебоци и деца с нормална кожа са странотни,но нашата принцеса е нежна работа:))))) И така-ще се ръся пак,няма как.Да се оправи,пък другото...

# 85
аааа сетих се какво забравих...Тупурче,крем Здраве не е подходящ за сухите участъци,защото допълнително исушава.Иначе е зтрахотен при подсичания и други кожни раздразнения.

# 86
  • София
За по-леки състояния при суха кожа, нашата докторка ни предписа Нахткерцен-кремче. Ползвахме го и имаше ефект. Сега се подсетих да го извадя пак.

# 87
Мдаааа действа и олиото за вана на Нахткерцен в комбинация е супер.Сливенската вода нали е по-варовита и ни тормози още повече щерката(докторката си го призна,не си го измислям:) )

# 88
Бях забравила за този крем, ще купя и аз, може да има ефект. Лишеите са мънички, диаметър около половин сантиметър, но се увеличава бройката. Сега докато е поледица ще пробвам с Нахтхерцен, ако не минат ще го водя на лекар, като се постопли.

# 89
  • София
И аз мажа Ники с Нахтхерцен - Маринова му го изписа и го ползвам за лишеи, при летните обриви от жегата и при обривите под вратлето от много слюнкоотделяне. Даже когато миналата зима когато кожата му беше пламнало ужасно го мажех първо с мляко на Себамед и след това с Нахтхерцен пак по предписание на Маринова.

Общи условия

Активация на акаунт