Отговори
# 330
Виждам, че обсъждате luvbed.Вече съм забравила какво беше.Милото толкова го е страх и не иска, а сега вече и аз не съм на такава вълна.А казват,че бременността пораждала желания.При мен не важи.

# 331
silveto_niki_svetli , ами не е просто болка, по скоро е болезнено стягане на корема! Имам стягане от началото на бременността, но сега има и болка, която съпътства стягането, а според док след като започна магнезия, трябваше да спрат. Абе сигурно всичко е наред, но за мое успокоение ще мина да ме прегледа! Стискайте палчета всичко да е наред и моето момченце да не е станало междувременно на момиченце  Laughing
повече ми звучи на - вследствие от разтягане /но все пак не съм д-р/ важното е да си спокойна всичко ще е наред

# 332
 Доколкото си спомням контракциите които са преди раждане започват от кръста много силни и слизат надолу / като при цикъл/ А тези през бременноста опъване , дърпане, прерязване вследствие на растежа на матката Помагайте  мами предполагам че не при всяка раждала е било така Нека всички имаме една спокойна бременност и знаем кое е опасно и кое не  smile3529 family4

# 333
Laty при мен явно не е било контракции и док е решил така да ме успокои.Съчувствам на тези мами, които имат контракции.

# 334
Здравейте, момичета!  Simple Smile

Anitka   Честито ти момченце  stork-boy

Момичета, аз  от  3-4 дена  имам такива стягания  на корема. И днес  се  обадих на АГ да я  питам  и ми  каза ,че са  фалшиви контракции и да пия но-шпа 3х2 - 7 дена.
  На ФМ ще  ходя  на 21.02 ,тогава ще съм 21 седмица.
Да ви  кажа до скоро усещах  бебо че се движи , но не и ритници. Е тази нощ, малкия  бандит  не ме остави да спя  , на  три пъти   ме  буди  Heart Eyes  preggo

Приятен ден на всички  Hug

# 335
Nins87 , веднага ще се почерпя Heart Eyes Hug
the orange cat,MariyaS благодаря ви Hug
the orange cat , при нас въпроса  luvbed е по същият начин. Милото много се притеснява и макар, че доки разреши секса него пак го е страх. Но въпреки това го изнудих няколко пъти Embarassed Mr. Green На теб приятно мързелуване и да си починеш добре Hug
Забелязах,че и аз съм се по разширила лекинко в талията. Вече си имам и малко коремче Heart EyesВсе още си нося дънките от преди,но вече май ми е некомфортно. Купих си  3 клинчета и туники и още малко да се позатопли и минавам на тях.

Внимание, докато преглеждахте тази тема, в нея бяха публикувани 4 нови отговора.  Mr. Green
Za6to ne pravite sex.Ako lekarq ne vi e zabranil nqma problem.Kagi na maga ti 4e nqma ot kakvo da se pritesnqva

# 336
Момичета, след като малко се поскарах в предния пост, без да съм имала такива намерения, този искам да е много положителен.
И аз имам резултати от тукашното изследване за Синдрома на Даун (предполагам, че е нещо подобно, ако не и същото като БХС). Е току що получих писмо, с което искат да ми потвърдят, че риска ми е минимален.  Tada Нямам като при вас сравнение едно към нещо си, което ме устроива, защото съответно няма да влизам във филми. Много по успокояващо е като получиш такива добри новини. За това ето една скромна почерпка от мен

# 337
mpeeva сега ще ти обясня при нас защо липсва. Първо, наистина мъжът ми се притеснява, няма причина (но все пак доктора ни каза 3 месеца да изчакаме) и той си мисли, че все още сме в "страшната" зона. Второ, сутрин той излиза на работа и се връща вечер, когато моят корем е х2 и на мен ми понатежава и пъшкам охкам (надали отстрани съм секси гледка). Е остава ни събота и неделя разбира се, но се надявам по натам да започнем да сме по-редовни.

# 338
  • Сливен
Контракциите наистина няма как да ги объркате с обикновени болки - има два вида безболезнено стягане на корема и същото,но болезнено. Това ви го казвам като минала веднъж през бременност и нормално раждане. В шестия месец бях в болницата за задържане, с разкритие и с контракции, каквито имах после и при самото раждане. Доста се бях изплашила, но закрепиха положението и пих лекарства за задържане до края и естествено малко преносих - 3 дни. От този случай до раждането си имах постоянни контракции, но без болка.

# 339
MariyaS  Супер резултати. Браво!  Hug

# 340
Здравейте отново от мен!
Виждам за  luvbed си говорете! Нямаме никакъв проблем поне засега  Heart Eyes. Даже сме станали по-редовни от преди, но ако не е всяка вечер поне през вечер си обръщаме внимание, така да се изразя  Joy. Нямам болки и се чувствам комфортно по време на секс, така че не виждам и вариант да го понамалим  Laughing.
Ния приятно учене мила, ние си те чакаме  Hug
За св. Валентин разчитам да ме изненадат, ние обичаме с мъжо да си правим изненади на този ден, миналата година той ме изненада с чудесна украса и вечеря на свещи, балони и цветя и любимите ми бонбони, аз пък му подарих нещо за колекцията му  Simple Smile
viki_veni никой не те напада мила, а ти обръща внимание на грамотността, и както каза srcs грамотността е много важен фактор за интелекта и възпитанието на един човек. Ще имаш второ дете, не би ли искала да е грамотно и образовано, а за да е такова, трябва да се постараеш и ти  Hug. Винаги си добре дошла тук и ние мамите сме затова тук, да си помагаме и да обръщаме внимание на някои неща, и най-вече да си ги казваме  Hug. Не мисля че Celika или някой друг е искал да те обиди, та не го приемай толкова навътре.
Абе мами къде се губи мама Рая  newsm78, от снощи не съм я засичала, а обикновено е редовна. Някой знае ли нещо?!
Рали радвам се че са ти харесали снимките, и не че ми е дъщеря но е невероятно умно, чувствително и послушно дете и много ми помага  Heart Eyes А как говори на бебето всяка вечер, няма да ви опиша.
За отопляването и ние се топлим с климатици и ни е доста добре, но не можем да спим на топло и затова ги изключваме. С бебо сме решили поне лятото да не ползваме, макар че незнам как ще виреем на тези жеги, но има време, ще обмислим варианти.
Аз също си имам и днес контракции, ребрата ме болят, корема ми е като балон, просто ежедневието на една бременна жена  Joy, обаче пък като се погледна колко съм хубава и се успокоявам  Blush.
Мария ей това са си хубави резултати, браво  Hug и ще се възползвам от почерпката ти  Simple Smile
Засега това е от мен милички, моя бебо е толкова скромен само да добавя, само се мести засега, ни ритниче, ни юмруче....нищо, явно не иска да ми причинява допълнителе дискомфорт  Laughing, знам ли или понеже е момче и е по плахо  Thinking

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 15:10 от pepina_79

# 341
mamaili, в случай че още не си се насочила към лекар за ехокардиографията, след скромно проучване по темата стигнах до двама известни и хвалени по форумите: доц. Томова и д-р Велковски. За доц. Томова мога да кажа, че излизат в някакъв вид отпуск цялата клиника от 17 февруари, та чак до към 12 март май беше. Имай го предвид, ако решиш да се насочиш натам и още не си си записала час. Д-р Велковски, доколкото знам, преглежда в Трета градска и на още едно място - МЦ Св. Петка. Разбрах, че и с него е сложно записването на часове, доколкото четох, но има много добри отзиви (по форумите имаше някъде негов мобилен btw). За Трета градска не знам много, освен че там си е Детската кардиология, тоест там е мястото в България за тези въпроси. За МЦ Св. Петка мога да кажа, че разполагат със супер съвременна техника, вероятно ще е по-скъпо, но може би има повече варианти за записване на час при него. Дано съм ти била полезна   bouquet Иначе в Марковс също правят ехокардиография, но те самите подчертават, че не са кардиолози. Аз лично ще ида и при доц. Томова, и в Марковс. (Но аз по принцип малко прекалявам, де  Blush)
Mimi_nka, аз съм в Марковс от 11 или 13 ч - трябва да погледна листчето, но със сигурност съм около обяд... Може на третата да се засечем  Simple Smile

# 342
Привет момичета,

Анитка, честити сини гащи   bouquet
Миме, много хубави новини наистина, благодаря за почерпката  Hug

Лати, отиди на преглед щом ще си по-спокойна, стреса е не по-малко вреден. Стискам палци всичко да е наред  Praynig

Нийче, успешно учене, после ще наваксаш с форума  Hug

Да си кажа и аз за  luvbed че хич ни няма. За момента всякакво желание ми се е изпарило. Може би, защото вечер съм страшно изморена и в 22ч нямам търпение да си легна. Надявам се тази умора да отмине малко, може би като се постопли времето  Rolling Eyes

Нещо нямам настроение тези дни, май заради лошото време, а като гледам прогнозите цялата другата седмица така го дават  Sad
 Hug

# 343
  • София
Добър ден и от мен момичета. Аз съм родена на 14 февруари и винаги съм го празнувала като рожден и имен ден. Родителите ми са ме кръстили Тереза на Трифон Зарезан. Тогава празника е бил на 14, сега малко го поизместиха на 1-ви. По този повод винаги съм се шегувала, че с или без половинка на св. Валентин никога не съм била самотна.
По повод на  luvbed с мъжа напоследък се разминаваме. Вечерно време когато си е в къщи корема ми е толкова подут, че имам чувството, че не мога да дишам. Сутрин пък излиза рано за работа. И така. Сега даже работи и събота и неделя. Какво да се направи. Нещата ще се нормализират с времето. Това засега от мен. Лек и успешен ден на всички.

# 344
  • София
Здравейте!

Аз тръпна вече за предстоящата ми фетална днес. Виждам, че обсъждахте коя седмица е най-подходящо. По - принцип такава седмица се води 20г.с. даже се бях притеснила, че съм си сбъркала датата на сегашния преглед, защото в момента съм в 19-та. За съжаление късно се усетих, пък и Димитрова ми каза тези дати да запиша, може да имала нещо в предвид (дано да не се объркала). В крайна сметка каквото - такова, не мисля, че 2 дена ще имат такова значение. Надявам се всичко да е наред с бебо, защото съм с Хашимото и се притеснявам, за евентуални проблеми. Така, че стискайте палци всичко да е наред!

Относно контракциите - предишната ми бременност започнаха от 4-тия месец, лежах за задържане в 6-тия и след това лежах до последно. Бях постоянно на магнезий и нош-па в огромни дози и въпреки това имах контракции на всяко ставане от леглото. В началото на бременността, контракциите не се усещат като втвърдяване на корема, защото още не е толкова голям, а са болки в кръста и ниско долу. Аз в началото не знаех, за какво става въпрос и мислех, че ме болят бъбреците. Пазете се и не се натоварвайте с нищо!

Мария, честито! Тази торта ще я мисля сега Grinning
Добре дошли на новите мами! И честито на всички разбрали пола на бебоците! Аз ще се похваля довечера Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт