Отговори
# 495
Колко си висока и колко кг качи?

160 см съм по лична карта за самочувствие - хихихи, иначе съм със сантиметър отдолу. Качих общо 25 кг с близнаците (започнах от 48кг.). Пий нош-па-то и почивай. Всичко ще е наред този път - сигурна съм  Hug Стискай зъбки. Аз също така преживях бременността с малките - от седмица до седмица. Молех се да прескоча и тази, и тази, и само четях по форумите в коя седмица са родени други бебета и са оживяли. Знам, знам до болка какво ти е  Hug
Къде те следят? Не, че има значение, просто ми е интересно...

# 496
Mimi_nka И аз съм при него. Страхотен екип са! Умирам от смях всеки път с тях. Той ми следеше и предишната бременност, а и си ходя от както се помня при него на гинеколог. Аз съм на 16-ти  на консултация. Стискам палци за ФМ.

# 497
  • в сърцето на моето Слънце
Колко си висока и колко кг качи?

160 см съм по лична карта за самочувствие - хихихи, иначе съм със сантиметър отдолу.

Къде те следят? Не, че има значение, просто ми е интересно...

Shocked Браво бе... Колко си малка, а какви големи душички си родила!  Hug
Д-р Сигридов ме следи в София. Дано да нямам проблеми с пътуванията, че да си ходя при него. Честно да ти кажа има си голямо значение. На ЖК тук съм почти на самообслужване. Само ми обеснява колко е рисковано и как не трябва да дебелея.
В Стара Загора на частни прегледи ходя от време на време, просто за да имам човек на близо ако не дай си боже възникне спешност. Но и там не е нищо особено.
Вярвам силно, че Сигридов ще направи всичко по силите си за така желаният успех.
Но страхът, както знаеш, никога не ме напуска.

# 498
Здравейте Hug
Аз сигурно съм единствената,чийто хемоглобин се е вдигнал с бременността Laughing Преди да забременея ми беше 90-96, а сега е 112. Това ми е личния рекорд. Simple Smile Инъче кръвното ми е 90/60 и преди и сега.
За зъбобол аз използвам Сенсодин - пастата и ми помогна на два пъти,също и клеевата тинктура става за намазване на венците. Чувала съм и един бабешки метод с налагане на парче сланина върху болния зъб. Не съм го пробвала,но са ми разказвали,че едно време по селата така се спасявали. Поне е безвредно..
Кандидат мама , и моето бебе е от ин витро и аз броя дните и седмиците ,постоянно съм с календара,знам много добре как се чувстваш..и ние много дълго се борихме . Повтарям си ,че каквото има да става ще става. Най-доброто ,което можем да направим е да мислим позитивно и да се грижим за себе си и малките същества в нас възможно най-добре. Спокойствие и силна храна.  bouquet
Мен от няколко дни ме мъчи страшно сърцебиене,направо си усещам сърцето как прескача и се задъхвам ..четох,че било нормално при бременност ама знам ли.. newsm78
Следващия ми преглед е чак на 22.02. ,нямам търпение.. ooooh!

# 499
Здравейте отново, мами!
NellyDI и Кандидат мама, ако ми позволите и аз да се включа в темата за близнаците... Моите също са ин витро. Все още не знам какви са, но се надявам да разберем в събота, когато съм на ФМ. Най-важното е да са здрави, а относно пола, каквито и да са ще ги чакаме с голяма любов(чакаме ги повече от 7 год.).
Последните ми кръвни изследвания рязко се промениха в отрицателна посока, паднал хемоглобин и висок холестерол (страхотна комбинация). В тази връзка някой знае ли кой от препаратите с желязо не дразни много стомаха? Започнах феро-фолгама, но не ми понася добре.

# 500
  • в сърцето на моето Слънце
nelinadg, естествено. Колкото повече, толкова повече както казва Мечо Пух. Wink
За анемията аз съм на Сорбифер Дурулес - 8 лв. Нямам особени проблеми с него, но все пак при всеки си е индивидуално мисля.
А ти в коя седмица си? И ако не е тайна къде прави опита си?

# 501
the orange cat, и аз установих, че дори обикновеното жабуркане с паста за зъби облекчава болката - макар че действах с подръчна (Вадемекум). Надявам се утре да разрешим проблема със зъболекарката, но ще взема за всеки случай да заредя с препоръчаните от вас тук неща  Hug
За сърцебиенето вече обсъждахме - нормално е и явно доста от нас го имат. Просто сърцето има много повече работа в този период. Все пак, ако наистина не се чувстваш добре, може би е хубаво да питаш лекар. Четох, че предписват лекарства понякога, ако преценят, че се налага.  
Кандидат мама, не искам да си представям дори какво си преживяла  Sad Мама Рая, за сестричката ти днес също мисля цял ден. Много страшно  Sad Моята майка също преди мен е имала един спонтанен аборт, а след това е загубила близначки, родени в 7-и месец (но не се стресирайте - говорим за 1979 г.). Истината е, че най-доброто лечение за подобна болка (а може би и единственото) е нова, успешна бременност. Тук всички треперим повече или по-малко. Моля се всичко да е наред и тази да е щастливата ни година  Praynig
Както е казала и the orange cat: спокойствие и силна храна  Hug

# 502
nelinadg, аз пия фероградумет. Обикновено го пия на гладно заедно с другите витамини и досега не ми е дразнил стомаха изобщо, но аз по принцип нямам гадене и повръщане по време на бременността.
Много е важно да се отиде на раждане с висок хемоглобин. Аз след първото ми секцио както имах добри стойности и след операцията хемоглобин 70 и няколко. При такива стойности се преливало кръв, но лекарите прецениха, че ще се възстанови сам и така и стана, след един месец беше ок.

# 503
Здравейтееее Hug Ейййй успях.......да ви изчета от 10стр.(докъдето бях стигнала преди 2 дена) до 34та за 1ч.и 40 мин Shocked Нямах много време предните дни, но успях да наваксам.
Идните дни ще съм по-редовна надявам се  Wink
За който беше питал за калкулатора за пола дали познава (съжалявам ама вече забравих кой беше  Embarassed), на мен ми позна - момиченце. Аз ще съм на ФМ в Марковс на 15.02 от 15;20 и ако има някоя от вас с мен в този ден и приблизителен час ще се радвам да се засечем Simple Smile
Моите сънища вече не са толкова често розови, но признавам че ги има, защото и ние не сме много по секса. Мъжа ми се притеснява и позите са ни едни такива никакви. Като почнем само ме пита през 2мин. "добре ли си, боли ли те, да спра ли" и на мен честно хич не ми е гот. Понеже той е много притеснен и аз се вкарвам в излишни филми. Казала съм му в никакъв случай да не стига до шийката, защото моята лекарка още не ме прегледала да каже как е шийката (скъсена, нескъсена, затворена и т.н). Дали имам основание да го мисля това не знам, но предпочитам да ми е мирна главата. На следващия контролен преглед ще ме преглежда за това и ще я питам може ли не може ли.
Спомням си, че така една вечер в 8ма сед. се бяхме наточили жестоко, и буквално 20 мин.преди да почнем като отидох до тоалетна прокървих. Тогава той само повтаряше "добре, че не го направихме че нямаше да си ги простя ако аз бях виновен". Милия много се беше шашнал....Та сега го правим го веднъж на 2 седмици сигурно, колкото да не попаднем отново в графата "девственици"  Joy
А снощи аз сънувах, че сме в някакъв ресторант на самообслужване, като тези по хотелите на морето и едни големи шведски маси пълни с лакомства (ако сте ходили в Турция - такива каквито има там ) и аз слагам ли, слагам ли в чинията, препълних я до горе със всичко което сте виждали по шведските им маси на турците. Върнах се на масата оставих чинията и се върнах за сокче да си налея и после отивам на масата и ми нямаше чинийката и питам мъжа ми "къде е" и той "ми прибраха ти я, ти докато се натуткаш". Аз му се ядосах, че не е успял да ми я опази и отидох да си напълня нова пак със локумчета и баклавички, обаче вече бяха раздигнали всичко. И се разревах, събудих се разстроена с няколко сълзички на очите, и като се окопитих какви глупости сънувам съм се смяла на подсъзнанието си, или си беше чисто съзнание hahaha
Аз напоследък да ви се оплача страдам от често главоболие, повече изразено сутрините като се събудя, но го лекувам с половин хапче беналгин. Кръвното ми е нормално, нито ниско,нито високо. Също от няколко дни ме мъчи много стомаха, даже сноши ми беше най-зле. Предполагам е от това се матката се надига и избутва всичко нагоре. Слава богу тази вечер нямам оплакване, подмина ме. Почнах да пия чай от мента и от мащерка и ранитидин от малката доза, ако ми стане по зле. Някоя от вас има ли проблем като моя?
Оставям ви засега. Лека нощ, да спите в кош  Hug

# 504
Бамбукита, и мен тази вечер ме боли нещо стомахът - още не ми се беше случвало през бременността. Но си помислих, че може от храната да е, че днес не съм хапнала плод. А и тези дни само съм в двете крайности - или все се чувствам гладна или преяждам...  Rolling Eyes

# 505
  • Някъде по Дунава
Добро утро майчета!
Ето ви нещо за сгряване в студеното време

Днес за пореден път ще се опитам да се добера до гинеколога вече втора седмица не идва заради снега и днес се надявам да се появи.
Елли Велизарова, дано успеете да постигнете консенсус с мъжа ти. Хубаво е всички членове на семейството да са с една фамилия. Моят дори настояваше за това и сега всички сме Николаеви. Това детето да е с фамилията на дядо си е от соца(включително и аз), дано се разберете.

# 506
Добро утро, тумбачета,

Кандидат мама, докато четох и си мислех през какво трябва да минем, за да имаме така желаното семейство. На всички, които се борим и мислим всеки ден да е успешен и така до лято, когато гушнем малките човечета, дано драмите са минало и да останат в предишните години. Наистина най-голямата утеха след години несполуки е да гушнеш така желаната рожба. Пожелавам го на всички нас, момичета. По-малко страх и тревоги, повече спокойствие и хубави емоции и надежди.

Приятен ден и усмихнат петък. А какво им е хубаво на петъците - идват почивни дни!  Hug

# 507
Добро утро!
Много бързо пишете! Имаме и нови попълнения - добре дошли и никакви лоши мисли! Рая, съжалявам за сестра ти. На всички ни пожелавам в тази група да ставаме повече, но никоя да не отпада по лоши причини.
Аз вчера бях на лекар, засега всичко е нормално, бебо се развива добре и сладко спеше Simple Smile
Пожелавам ви топъл и приятен ден!

# 508
Добро утро мамчета и честит ви петък!  Hug
Най- ми е готино да се събудя в петък и да си помисля за предстоящите почивни дни, как ще се поглезя и ще се радвам на любимите си хора!
Николаева благодаря ти за чая точно от това имам нужда в момента, че и аз като бамбучето ме мъчи един стомах но това предполагам е от факта че матката ми притиска стомаха и хранопровода е едни киселини, няма да ви говоря просто.
Феррофолгамата на мен не ми пречи, но пък ако имаш проблем с ходенето по голяма нужда ще го усетиш още по-силно  Cry
Момичета много ви се радвам с тези близнаци, ей  Hug. Да се пазите много, да стоите на топло, а работещите мами по-кротко да го дават. Хубав ден на всички и не забравяйте да се усмихвате.

# 509
Добро утро, мамчета!
Поднясам Ви сутрешното кафенце!  Hug А от Пепи очакваме нашата закусчица  Simple Smile

Мами сутринта докато пътувах с метрото, като тръгнах да се протегна за да се хвана, естествено да не падна, имах доста странно придърпване около пъпа. Според Вас това самото бебче ли е или? Доста се уплаших.  Confused
Следващият ми въпрос е как пиете този гаден Магнезий? Трябва да го пия един месец, до сега само веднъж съм го пила, на опаковката пише да  го смесвам със сок , чай и още нещо беше. Ама то такава гадост, кара ме да  Sick
Ех колко е хубаво, че е петък! Много го обичам този ден, следва почивка и шиене на гобленче! Някоя от Вас мами шие ли?
Пожелавам Ви хубав петъчен ден с по- малко натоварвания!!!  Hug  Heart Eyes  Hug

Общи условия

Активация на акаунт