Отговори
# 510
ДОБРО Утро, момичета! Лек и успешен ден на всички!

Пепи, Ема, благодаря за закуската с кафенцето. Аз не мога да се откажа от сутрешното си кафе!

Shocked Браво бе... Колко си малка, а какви големи душички си родила!  Hug
Но страхът, както знаеш, никога не ме напуска.

Точно това исках да ти кажа, всички лекари ме убеждаваха, че аз нямам структурата да износя две бебета, че няма да мога, че е много рисково, че ако ги докарам до по 2 кг. щяло да бъде истинско чудо, че ако ги добутам до 32 г.с. щяло да бъде невероятно и т.н.

Ужасно е всеки път да слушаш как няма да се случат нещата, как няма да си износиш бебетата и т.н. Бъди спокойна вътрешно за себе си и си повтаряй, че всичко ще е ОК. Вярвай в това  Hug Hug Hug

nelinadg, лека и безпроблемна и на теб  Hug Hug Hug Същите съвети бих дала и на теб! Бъдете спокойни и всичко ще е ОК.

Аз съм с вас  Hug Hug Hug

# 511
Добро утро!
Ема, съвсем нормални са си тези придърпвания. И аз имам понякога като се завъртя, като се протегна или като се качвам и слизам от кола.
nelinadg, пиши кога ти е термина, за да те добавим на първа страничка! Ние тук много се радваме на близнаци! Simple Smile

# 512
Ема08, този магнезий под каква форма е. Защото аз съм пила Магнерич и Диаспорал. Магнерича са таблетки, а другото е прахче, което се разтваря във вода и има вкус на лимонада. За придърпванията, нормално е. Просто не трябва да се протягаш, а явно при теб е станало и доста рязко.

# 513
Ема благодаря ти мила за капучиното, точно в момента реших да си приготвям в офиса  Hug За тези придърпвания мила напълно нормално е да те придърпва, прищипва и особено около пъпа, матката се разтяга и ще усещаш до края на бременността този дискмофорт, но  това да е  Hug А  за магнезия какво да ти кажа, толкова ми е гаден, че нямам думи, а и го пия 3х1 .  Моя лекарствен препарат е Магнерот, незнам твоя но е ужасно гадно хапче, редовно ми засяда в гърлото  Sick На всичкото отгоре трябва да избягвам млечни продукти поне 1 час преди и след приема му. Но какво да се прави. А защо ти казаха само 1 месец да го пиеш. На повечето майчета го изписват до 8 месец.  newsm78

# 514
Пепи, аз пия това прахче един път на ден - вечер. Ако ти е гаден магнерота, питай лекарят да ти го смени с Диаспорал.

# 515
Здравейте мамчета, като гледам повечето работите, а има ли такива "мързелани" като мен който си седим вкъщи? (Естествено не стоя у дома от кеф - имам две бебчета изгубени в седма седмица през 2010 и 2011г., тази ми пременност започна с кървене и т.н.) Няма да се оплаквам повече Simple Smile, за седа сме добре в 17 седмица сме, онзи ден видяхме че е мъж. Та за какво питам - споделете с какво се занимавате да минава времето, аз плета ама ми умръзна изплетох си шал и шапка, после и на бебо ще плета, но дайте и др идеи, че в този сняг направо не се издържа по цял ден.

# 516
Добре дошла, ihtiandra! Леко бременеене и успешен финал!
Аз съм от майките, които си останаха вкъщи веднага - още от 6 г.с. Имам си един калпазанин и определено не мога да кажа, че скучая. Като домакиня все си намирам работа в готвене, гладене, почистя си това-онова. Обичам да чета книги. С Алексчо играем - строим паркинги, тунели, учим букви и цифри, рисуваме с акварел и готвим с пластелина, чета му книжки, излизаме навън, но по-рядко. Имам си една готина съседка, при която ходим на гости през ден - носим чай и плодове, чат-пат пуканки и кексче и докато малкия си играе с играчките на внука й, аз си бърборя с нея. Гледам някое филмче на компа, убивам време и във форума и то времето си минава. И така. С нетърпение очаквам по-хубаво време, защото ще имам повече възможност да излизаме навън с мушмурока.

# 517
Мамчета, пия това което на прахче. Мами Рая смесих го с чай, и да не казвам какво последва. Ще го пробвам така да го пия. Веднъж на ден ми изписа, до следващия ни преглед. Явно тогава ще ми го продължи, знам ли  newsm78 Доста ме притесни, до Ви благодаря за отговорите.
ihtiandra аз освен , че си работя, но през останалото време шия гоблени. Не знам на теб дали ти харесват, но мен страшно много ме успокояват, особено вечер когато шия.
Мамчета в началото на годината или края на мин. пуснаха с вестник Труд, два тома с детски приказки. С дебели корици, ако не се лъжа. Да знаете случайно как се казват? Рових се в сайта на труд и тяхната книжарница, но нищо не откривам  Sad А исках да ги взема за бебо да му чета, като започне да му разбира тиквето  Joy

Последна редакция: пт, 10 фев 2012, 09:53 от Ema08

# 518
  • на брега на морето
Добро утро! Simple Smile
Мама Рая, съжалявам за сестричката ти! Cry Hug
Вчера бях на държ. преглед с видеозон, задължителният. Мина доста символично, но важното е, че бебо е добре.  Heart EyesДокторът беше пакистанец и говореше много забавно норвежки. Видяхме набързо(прегледът трая 10 мин) сърце, мозък, стомах, гръбн.стълб. Всичко нормално. И естествено пола-каза "момче". Grinning И тъй като не се изненадахме, вика "вие май знаехте", казвам-да. Grinning После като си погледнах в листа, нямах даже колко гр.тежи бебето, колко е дълго... Имах само диаметър на главата, на стомаха и дължина на бедрото. И че плацентата ми е предна. Промени ми термина на 11ти юли, вече май официално остава така. Но ако не ви се занимава, не го променяйте на 1ва страничка, то не е голяма разлика. Simple Smile
Другата ми радостна новина е, че от 7ми февруари вече усещам бебето. Първият ден само вечерта, за малко, от вчера доста по-често. Наистина усещането е невероятно и някак успокояващо. preggo
И на мен Давидков ми изписа ношпа, магнерот и витамини, но не ги пия. Аз по принцип от преди бременността почти никага не пиех лекарства, не ми действат добре. Само аспирин-много рядко пиех. Сега през бременността пих ношпа веднъж, надявам се да не ми се наложи пак, щото бях като дрогирана. Crazy Витамини пия от дъжд на вятър, каквито имам под ръка.
Приятен и спокоен петъчен ден момичета!  bouquet Този уикенд почивам. newsm18

# 519
Ема, аз миналата година около лятото събирах на Алекс едни книжки на изд Егмонт - Малката русалка, Маугли, Бамби, Цар лъв, Питър пан, Спящата красавица и пр. Ако е това, можеш да си ги кухиш в издателството на Труд. Ако не са те, дай инфо поне български ли са приказките. Виж в сайта им Приказна колекция - това са приказките

http://egmontbulgaria.com/

# 520
Добро утро и от мен, ей понаспах се малко, вчера малкия остана при свекървата, та отдъхнах и аз.
Тази сутрин съм свежа като краставичка.
Ели аз да ти споделя моите преживявания- още преди да забременея мъжа ми искаше детето да е с друга фамилия защото тяхната фамилия не се знае от къде идва(те са придошли от Гърция). Аз също бях против, отидохме питахме даже да сменим неговата фамилия така че и детето и аз да сме с една но от съда ни заявиха че няма да стане -трябвало основателна причина. То бяха спорове, то бяха кавги, аз вече бях бременна, пък като ме сви корем за малко беля да си докарам на главата и накрая си казах че няма значение фамилията а това да се съхраним като семейство и да ни се роди здраво детето, така че ето сега сме с различни фамилии и не виждам това да е пречка за неща. Аз нося моята си фамилия и добавка тази на мъжа ми, той си носи неговата си, а детето е с друга.
Важно е детето да  е здравичко  на другото  майната му- с извинение.
Дано стигнете до решение.
Лек ден.

# 521
Ема, аз миналата година около лятото събирах на Алекс едни книжки на изд Егмонт - Малката русалка, Маугли, Бамби, Цар лъв, Питър пан, Спящата красавица и пр. Ако е това, можеш да си ги кухиш в издателството на Труд. Ако не са те, дай инфо поне български ли са приказките. Виж в сайта им Приказна колекция - това са приказките
http://egmontbulgaria.com/
Мами Рая спомням си че бяха сборни, не само български. Една от книжките беше със зелена илюстрация. Днес на обяд, ще отидя до тяхната книжарница, дано да ми помогне жената да ги открия. Благодаря ти, аз имам част и от тези книжки.

# 522
Абе хора с тези фамилии нещо не мога да ви разбера, моя мъж си е с фамилията на дядо си, баща му също и детето ни ще бъде също с тази фамилия, как така дядото и бащата имат различни фамилии това не го разбирам  newsm78
Рая предпочитам мила хапчета пред прахчета да ти кажа, защото от прахчета още повече ми се  Sick
Мелина то всеки сам си решава дали да ги пие, ама Давидков на мен лично ми каза, ако искаш ги пий, то бебето така или иначе ще си ги вземе витамините от теб, ама ти откъде ще си ги вземеш незнам  Laughing
ihtiandra добре дошла и леко бременеене!  Hug

# 523
Ами например при нас, откъдето съм, е прието децата да вземат за фамилия името на дядо си.
С моя мъж още не сме го обсъждали, но мисля, че детето ще има неговата фамилия, както и аз, след като се оженим.

# 524
  • В. Търново
Здравейте! Мерси за закуската отново, както и за чайчето и капучиното..
Това с фамилията и аз съм го чувала, даже в нашето семейство го е имало - на майка ми първото  детенце, което почива на 3 дена в болницата с неизяснени причини е носело фамилия от първото име на дядо ми, после брат ми и най-накрая аз - носим си фамилиите на баща ми и майка ми. т.е имаме една фамилия. Не съм я питала защо, правело ми е винаги впечатление, защото съм виждала акта за раждане на 1-то ми братче....  Confused  Sad  . Има го като традиция някъде...И аз не съм му привърженик.
За магнезият - аз още не пия, преди пиех Магнерич - таблетки, розови и леко лъскави, та-добре се преглъщат и изобщо не са гадни.
Мелина_3, честито ти побутване тогава... Mr. Green
За прерязването - случва ми се като кихам, като се протягам и като ставам рязко...Нормално и доста неприятно.
Стискам двойни палци на двойно бременните  Hug
НелиД, имаме еднакви мерки - точно 160 см съм по лична карта, а съм 158-159 реални  hahaha И точно нормални за мен си 48 кг.  Mr. Green Мен с едно ме питаха как съм го носила, като съм толкова дребничка, а ти, миличка, герой! С две!  bowuu
Хайде, хубав ден на всички. Тук напече едно зъбато слънце, ама слънце...  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт