Отговори
# 300
  • Sofia
Сигурна ли си, че фурната ти пече отдолу?

Пробвай на вентилатор за всеки случай!

# 301
Уффф, ами аз съм на квартира и тук има един прастар раховец, вентилатор няма Grinning но си грее мощно.

Сега проверих кекс номер две -- същата история, пълни се с въздух, даже е излязъл и извън формата, макар да е със същите съставки като кекс номер едно, който се беше надул точно колкото трябва (докато този прекалява).

Просто как да изкарам този въздух? Какво да направя? :/

# 302
  • Sofia
Сега прочетох рецептата, по която го правиш. Там изрично пише да се пече първо само на долен реотан.
Предполагам, че този начин на печене е заради многото яйца - това си е почти пандишпанено тесто с тези пропорции.
Пробвай този най-лесен кекс, който правя от години: 2 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. кисело мляко с 1 ч.л. сода, 1/2 ч.ч. олио, 2 1/2 ч.ч. брашно, 1 ванилия и добавки по желание: ядки, стафиди, какао в половината смес. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна в средата на фурната.

# 303
Здравейте,

искам да правя тирамису обаче само с маскарпоне, без яйца и без сметана. Дали ще стане?

Аз винаги така правя тирамисуто, че сметаната ми разводнява вкуса на маскарпонето  Mr. Green Единствено рабърквам съвсем нежно и внимателно маскарпоне с пудра захар и крема ми е готов. Всичко останало си е по реда, много нежно се получава  Peace Понякога за рашкош върху бишкотите нанасям нутела с лешник, оставям да престои 24 часа и ммм всички си облизват пръстие  Simple Smile

# 304
Tari Tasartir, мерси за отговорите... другият път ще пробвам друга рецепта, със сигурност Peace все пак в този пробивах постоянно дупки с клечка за зъби и явно е помогнало да излезе въздуха, защото парчетата са си окей на форма (само че от други недостатъци страда тоя път). Абе имам много да уча, казано с прости думи  Hug

# 305
  • София
 Момичета, помагайте. Според вас може ли тази торта http://yoli-www.blogspot.com/2010/06/3-1.html да се направи с несварено кондензирано мляко? Само във вкуса ли ще има разлика или и в консистенцията?

# 306
  • София-Младост
Момичета, помагайте. Според вас може ли тази торта http://yoli-www.blogspot.com/2010/06/3-1.html да се направи с несварено кондензирано мляко? Само във вкуса ли ще има разлика или и в консистенцията?
Никак няма да стане. Подсладеното кондензирано мляко е течно, докато "свареното" си е гъсто като карамел и след обработката с дургите продукти си се стяга. Правила съм тортата, вкусна е Simple Smile Просто иди и купи едно кутийка сварено.

# 307
Как ще е най-добре да приготвя мерлуза?На фурна?

# 308
  • от Луната
Момичета, мисля да направя тортата с мюсли на Сладка хапка, но имам корнфлейкс. Дали ще стане или трябва да си купя мюсли? newsm78

# 309
Здравейте, искам да пасирам гладко сурови плодове или варен зелен фасул в блендера но не става. Остават парченца как да направя гладко пюре за бебо? Дали аз не правя нещо както трябва или не ми е достатъчно мощен блендера? Пасирам заедно с малко водичка, ако сложа повече става като сок, а аз искам пюре да направя. Препоръчайте ми блендер или пасатор за тази цел, ако може по-евтин да бъде защото ще го ползвам само няколко месеца. Благодаря предварително!  bouquet

Последна редакция: вт, 14 фев 2012, 12:50 от tina_

# 310
  • София
 Ала-Бала, благодаря ти. Аз бях почти сигурна, но реших да попитам все пак  Laughing
 Моля, помагайте тогава с рецепта за торта, сладкиш или мъфини с подсладено кондензирано мляко.
Ако може да е без сметана.   bouquet

# 311
  • Sofia
Момичета, мисля да направя тортата с мюсли на Сладка хапка, но имам корнфлейкс. Дали ще стане или трябва да си купя мюсли? newsm78

Ще се разкашка!
Мюслито попива течността от киселото мляко и омеква.
Бягай да си купиш! Grinning

# 312
  • Sofia
Как ще е най-добре да приготвя мерлуза?На фурна?

Бяла риба става най-добре панирана.
Ако не искате пържено, може да се приготви като за паниране - брашно, яйца, галета (натрошен корнфлейкс) - и да се изпече на силна фурна!

# 313
  • София
 Ето каква бърза рецепта си намерих, дано да е и вкусна http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=1485-shokoladovi-bl … eta#axzz1mM2P2L7A. Ще се отчета после.
 Весел празник и много ЛЮБОВ  Heart Eyes

# 314
  • София
Имам 100гр печурки и 300гр кладница. Мога ли да ги комбинирам и как? Моля ви за някакви идеи....

Общи условия

Активация на акаунт