Великобритания - тема 40 Зимно-Пролетна

• 54 036
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Кремена, с карата за селф или без трябва да извадиш документи за 5 години на зад, за това че си работил като самонает, когато кандидатсваш за перманент резиденс. Т.е. точно в този случай картата дали я има или не, няма голямо значение. Това което е от значение е дали си си плащал НИНа и таксите за периода и можеш да докажеш дейност. Докато, ако си със синя карта, освен документи за 5 години емплоймънт трябва да покажеш и нея, за да докажеш че е бил легален.

Тя твърди, че жълтата ти е един вид разрешението от Хоум Оффице да извършваш селф-емплойда, който си обявил , че ще упражняваш и ако нямаш такава в момента , когато кандидатстваш за постоянно жителство ще ти зачетата само времето с такава.

Някакви идеи?

"If you are working in a self-employed capacity, and exercising a Treaty right on that basis, you will not need to obtain authorisation for that work although you will need to be able, if challenged, to demonstrate that you are genuinely self-employed. If you are exercising a Treaty right as a self-employed person, you may apply for a registration certificate confirming this.
Please note, it is not a requirement that you do so and a registration certificate issued on this basis will not confer a right to take employment on any other basis than self-employment."

Приятелката ти не е права.  Peace

# 616
  • Манчестър
Само да вметна,че и без жълта карта ,ако си бил genuine self-employed и имаш всички документи да докажеш този селф-емплоид нямаш никакви проблеми. Плащането на НИН не е доказателство,защото всеки може да си плаща 2 лири на седмица  и без да си мърда пръста за нещо друго. За перманент резиденс за селф-емплоид се изискват платен НИН, 5 такс ретърнс, документ за платени такси, а ако имат съмнения за неяо може да изискат audited accounts. Освен това , референции, фактури и тн...

# 617
Да, Аве. Мисълта ми беше, че точно в този случай жълтата карта е без значение дали я има физически или не. Разбира се, че набора от документи да докажеш селф емплоймънт далеч не е само платен НИН.  Peace

# 618
  • Манчестър
Благодаря за отговорите   bouquet

Още една питанка- Каква е разликата с и без жълтата карта? Освен бюрокрацията. Има ли значение за постоянното гржвданство след 5 години или за англ.паспорт? Проблем ли е ако си бил селф , но не си я извадил? Защо е необходима? Защо изобщо е необходима?

Да уточня , че аз имам такава ( и всичко останало ) , с цел синята на мъва ми, сега ще кандидатстваме за моя синя, но водим спор с една госпожа- аз съм на мнение ,че ако не ти е зор да вадиш синя на дипендънт и с нея и без нея ( освен , ако не работиш за агенции ). Тя твърди, че жълтата ти е един вид разрешението от Хоум Оффице да извършваш селф-емплойда, който си обявил , че ще упражняваш и ако нямаш такава в момента , когато кандидатстваш за постоянно жителство ще ти зачетата само времето с такава.

Някакви идеи?

прати и много здраве на твоята френдка от мен...нема такъв филм един вид разрешение...или се нуждаеш от разрешение за нещо за което нямаш право или такова не ти трябва. Второто се отнася за селф-емплоид.Не ти трябва разрешение,защото правото да си селф-емплоид го имаш по default като ЕУ гражданин.

# 619
Весела Цветница на всички с имена на цветя!

Ваканция ...-наслаждавайте й се !:)

# 620
Merry мерси за изчерпателното инфо!
Честита цветница момичета! Да сте много здрави и позитивни в това мъгливо време  Mr. Green Опитахме се да намерим гръцка църква около нас, но не успяхме и отидохме на гости, поне децата да се наиграят.

# 621
Няма ли все още параклис при българското посолство?
Момичета,и аз да се вмъкна в темата.Очаквам второ бебе през ноември и имам едно момиче,което ще става на 5 през ноември и ще тръгва на училище.Чакаме да обяват къде са я приели .Все едно кандидатстудентски изпити.

# 622
  • UK
Здравейте момичета, още не съм завела детето на зъболекар. Много ми е на неудобно и се чудя как да го заведа. Трябва да отидем първо да го запиша и да запазим час. Вече нямам търпение да си купя кола, че да не съм зависима от градския транспорт. Живея в едно малко селце и всяко ходене до даден град ми струва много чакане на спирката и в двете посоки а и като сложим и цената на билета излиза по-изгодно да си взема кола.

Аз пак идвам с въпрос. Приятеля ми не можа да си изкара НИН, отказаха му. Разпитах на много места преди да го пратя на друго интервю защото и това ми излиза много скъпо, та казаха, че отказват масово и почти не дават. Иска ми се да сключим брак за да взема аз синя карта а той жълта (аз съм мед. сестра) но след тези ограничения много се чудя дали не са ограничили нещо и в тази област. То всеки може да дойде и да сключи брак и хоп, има документи. Та имате ли идея дали това още важи или да не го мисля.

# 623
Мегита, разписвайте и пращай документите. Няма ограничения и става най-бързо и лесно от бюрократична гледна точка.  Peace Нин-а на какво основание му го отказаха? За зъболекаря, обади се там където ще записаваш детето и ги помоли да ти изпратят формата по пощата. Не мисля, че ще откажат и си струва да опиташ, ако ще ти спести излишно мъкнене по автобси с детето.  Hug

# 624
Megita, tova za NiNo ne e vqrna. Az minalata sedmica izvadih na zalva mi. Doide tochno za 8 dni. Spored men , ako dokumentite sa izrqdni I dobre podgotveni nqma za kakvo da otkajat. Pishi ako iskash na LC, ako s neshto moga da pomogna.

# 625
  • Манчестър
Много зависи като какъв кандидатсваш.....какви документи са приложени, колко са истински и тн.....от Коледа насам съм правила документи на няколко човека и никои няма отказ..хората си развиват реален бизнес и всичко опира до презентацията на документите.

# 626
Здравейте !

мерси за отговорите
статута на мъжът ми ще бъде self,,, от това което разбрах си извадих извода че е по лесно да се ожениме и да имаме документи ? въпреки че хич не ми харесва тая мисъл сватба в лондон...

сега обаче имаме по голям проблем - няма къде да сме ............. не съм очаквала че ще е толкова тръдно да си наемеш къща....
гледах в бг сайта но там като чуят че сме с дете и бягат все едно сме прокажени......
много съм обезсърчена....малката плаче за баща си.....ако знаех че няма да можеме да си намериме къде да сме нямаше да казвам Да да отиде тати там...

гледах разни сайтове, имат къщи за по 1000 паунда месечно....но искат референции....
дайте съвет какво да направиме ? тати непрекъснато търси....предложили му услужливи българи стая за 650 паунда...щото сме били с дете.......

много съм обезсърчена..

# 627
  • Bristol
Днес цял ден ръми дъждец навън, аз спах до късно, събудих се за закуска, легнах си да почета книжка и пак съм заспала. Ей това е почивка! Мъжът и децата са подредили след вчерашния празник и храна има, няма нужда да се готви  Grinning
snasho, леко бременеене! Кога излизат резултатите за училищата във вашата община?
mikey1488, трябва да си намерите семейство с деца да делите къща. Мъжът ти къде живее в момента? Не може ли да вземе референции от мястото, където живее сега и работодателя евентуално? Във ФБ има една тема на бг мами в Англия. Там скоро две момичета си търсеха за съквартиранти семейства с деца, защото и те имаха подобен проблем.

# 628
Ето ме и мен.
Аз днес щях да празнувам РД (който не е днес де) но времето ни развали плановете.

Имахме гостенин от Лондон и от събота в нас пак ремонтни дейности Mr. Green Правиха дек. Почти е готов, но времето ..... Момчето обаче, което ни беше на гости направо ми скри шапката. С думите "да превърнем дефекта в ефект" ми направи декоративни дървени саксии за там където едни греди пречеха дъските да се прилепят плътно.  Толкова много практични и красиви идеи има и половината да изпълня ще е страхотно, че на мен ми липсва усещането точно за довършителните красоти. Като го видя някъде  ми харесва, но за в къщи не мога и не мога да го измисля doh
Дека наистина стана много красив и голям.

Иначе при нас великденския заек много се постара и имаше яйца навсякъде, направихме си страхотна разходка из бристол и вечерта барбекю Heart Eyes много обичам.

Другиден сме в Лондон, уф....

# 629
Така е като ние липсваме!
Декът и саксиите се надявам скоро да ги оценим  Whistling

Обичайното мързелуване при родителите на аланглето.
Вече сме в Нотингам и аз съм се отдала на...прахосмучене! Не мога да се спра  Crazy
Най-накрая прежалих и си купих Dyson.
В момента имат оферта-оставяш си старата прахосмукачка и ти дават 20 % отстъпка.
Толкова ми беше писнало от тия прахосмукачки, дето никаква работа не вършат,
скъпи, евтини, всякакви смених. Казах на аланглето-писна ми, остава и тази да пробваме
и ако не става и тя, наемаме някой да чисти. Струва си всяко пени. Обира супер ситен прах.
Има и 5 години гаранция. Препоръчвам на всеки, който иска да му е чисто без много усилия.
А и разкарахме старата прахосмукачка бързо и лесно, без да звъня в общината да я прибират.

Отивам да си пусна чичо Фреди.

Общи условия

Активация на акаунт