Великобритания - тема 40 Зимно-Пролетна

• 54 037
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Имам два нови бели косъма на главата  ooooh!
Ох къде моите да бяха само 2 ела ме виж мене веждите ми и те взеха да побеляват а нямам още години за това. Peace

# 601
  • Лондон
Толумбата, мен си ми тежи тази вечна липса на разбиране и подкрепа, но пък съм свикнала някак си Confused Мерси за твоята подкрепа Simple Smile Как е ваканцията, какви ги вършиш?

Svidni4ka, на нашия преглед докторът изрично каза, че е масово това с третата сливица, специално на тази възраст, отдават го и на многото алергии, които се появяват от все по-лошите условия, при които живеем, замърсяване и т.н В БГ все още оперират, но аз в никакъв случай няма да предприема подобна стъпка. Изписаха ни капки за намаляване на отока на сливицата, и профилактично - противоалергичен сироп, който няма да давам в момента, но от другите лекарства ще си взема с нас. Ако искаш, мога да ти напиша на личния какво точно е в рецептата?

Малко хубаво за София - все нови и хубави заведения правят Simple Smile и много евтини такситата, направо супер, може да си обикаляш цяла нощ ....

Обаче опашките бяха пред чалга клубове, много интересни хора се бяха подредили и си чакаха реда... Мислех да снимам, но сигурно щяха да ме напляскат и се отказах

# 602
  • Нотингам/Пловдив
Най сетне вече ми мина напрежението и днес намерих време да се върна и да прочета пропуснатото.За съвместното съжителство няма как да помогна и за сливиците също, че моите вече поотраснаха и не сме на такава вълна.
 След не знам вече колко апликации за работа вчера най сетне бях на интервю.Чакам резултат но какъвто и да изхода все пак се успокоявам че някой ме е забелязал в тълпата, което значи че не е невъзможно. Бях така изнервена и притеснена все пак не бях ходила на интервю в Англия.
 Пожелавам на всички празнуващи тази седмица Великден,весело прекарване   bouquet

# 603
Как е ваканцията, какви ги вършиш?

Ваканцията е едно безкрайно мотаене. Няма нищо по часовник, алнглето като каже
Кога еди какво си и го поглеждам лошо. Ходя си на фитнес всеки ден,
ошушквам малко по малко заплатата и си наваксвам със социалния живот,
че от грижа за ония диванета не ми остава време за приятелите.

cocko,

Радвам се, че има пробив. Не унивай, ако не те одобрят, всяко интервю е опит.
Ако искаш да обсъдиш или споделиш повече за самото интервю-тук или на лични.

Мен пък изобщо не ме притесняват белите коси. Бях побеляла повече от 50% още на 23.
По него време бях модел за прически на Лореал и те правиха диагностика на косите.
Те ми казаха, че съм толкова бяла, аз се боядисвам от 8-ми клас и няма как да забележа.
Така ми е много лесно да си поддържам желаното русо.

Хм, един нов ник, предизвиква дежа вю.

# 604
Ние махнахме третата сливица на най- голямата ми щерка, когато беше на 6 год, след като постоянно и перманентно беше възпалена.  Даже спомена ми е, че я махнахме недолекувана, защото не се повлияваше от нищо вече...Махна ни я едно светило в София (забравих му името) с пълна упойка. Операцията мина много леко, възстанови се бързо и от тогава е най- здравото дете на света. Преди това всяка година, зимата не се разминавахме без 1, 2 антибиотика. Но всичко е индивидуално, а и не знаех нищо за хомеопатия и разни алтернативни методи на лечение.
Много гадно се развали времето точно за ваканцията. Издивяваме в къщи а не мога да си позволя да тръгнем сами някъде с колата, щото бебето, като зейне, че е гладно трябва да търсим отбивка в трафика  Mr. Green Та се развиваме в близката Епин форест. Хайде отивам да храня   Grinning

# 605
  • UK

svidni4ka, скоро бяхме на педиатър с Габриел и точно за вадене на сливиците си говорихме та ми каза същото: стар метод, който избягват да правят. Обикновено детето го израства, му бяха думите. В сайта на NHS пише същото. Tonsillectomy.  Hug

А докато го израстне правите ли нещо? Най-чистосърдечно питам. Просто всеки месец е на антибиотик за по 1 седм. Почти не пропуска Confused (за 5 мес-4 пъти)
Толумби имаше един много циничен лаф.... русо глеадно няма  Whistling

# 606
  • Bristol
Тук махат сливици също, но първо пробват доста дълго време дали ще мине с различни антибиотици  Crazy
Хайдееее 4 почивни дни  Whistling
Вие как празнувате тукашния Великден? Аз се ограничавам само с ег хънт сунтринта, шоколадови яйца и за закуска домашно приготвени хот крос бънс   chef Голямото майсторене ще го оставя за следващия уикенд  Laughing

# 607
Водим горещ спор :

Едната страна казва : жълтата карта ти дава право на селф-емплой-т.е. жълтата карта потвърждава    разрешението на Хом Оффис да бъдеш селф-емплойд

Другата страна казва : можеш да си селф-емплой и без жълта карта, стига да си имаш Нино, ЮтР и регистрация в Такс Офис, ХМ Ревену и т.н.

Вие какво мислите?

# 608
Второто е вярно, но притежанието на жълта карта може да ти спести доста главоболия за в бъдеще, тъй като много администрации са като кон с капаци, едно си знаят, едно си баят, дори и да им представяш написаното на страницата на Home Office, или пък дори разменена кореспонденция на мейл, където Home Office ти потвърждават факта, че жълтата карта е само потвърждение на статут, който ти вече имаш. Така че по-добре си я изкарай да ти е мирно на главата.

# 609
  • Манчестър
Водим горещ спор :

Едната страна казва : жълтата карта ти дава право на селф-емплой-т.е. жълтата карта потвърждава    разрешението на Хом Оффис да бъдеш селф-емплойд

Другата страна казва : можеш да си селф-емплой и без жълта карта, стига да си имаш Нино, ЮтР и регистрация в Такс Офис, ХМ Ревену и т.н.

Вие какво мислите?

И двете страни принципно са прави. Освен това има разлика между даваща право и потвърждение на правото. Т.е. жълтата карта само ти потвърждава правото на селф-емплоид , не ти го дава защото ти така или иначе нямаш ограничения да бъдеш селф-емплоид.

Обобщено , и с жълта и без жълта карта можеш да си селф-емплоид. Откъм практическа гледна точка и с оглед местната бюрокрация понякога е желателно да я имаш в джоба си.

# 610
svidni4ka, не знам какво да ти кажа.  Confused Ние бяхме за друго на педиатър, но просто се завъртя разговора в посока сливици. Да чукам да дърво Габриел е много здрав. За 6 години и половина 2 пъти е бил на антибиотик. Рядко хваща зимни вируси и дори тогава минава с няколко дози парацетамол за 2 - 3 дена максимум.  Hug

Записах Габи преди месец и половина на карате, и днес най-накрая си "заслужи" костюма.  Laughing Легна си щастлив, че и той вече ще е облечен като другите деца на тренировки. Трябваше да го премери преди сън.  Heart Eyes

Мен пък ме зарадваха днес от Ситизена, че има място за мен за имигрейшън трейнинг в Единбург другият месец.  Party Ние имахме един преди месец в нашето бюро, но бейсик, а този е по-подробен. Супер интересно ще ми е, каква информация точно ще има, предвид че бюрото е ограничено доста от към колко точно може да помага, когато има имигрейшън случай.  Thinking Ще разкавам.  Whistling Надявам се да има време да обиколя малко от забележителностите на града, въпреки че програмата ще е доста интензивна. Не съм била до сега там, а толкова красиви снимки съм разгледала на Единбург, че нямам търпение да го видя.  Heart Eyes

Въобще беше хубав ден. Де да можех да кажа същото и за времето.  Crossing Arms

# 611
Да , асолютно сте прави за жълтата карта и регистацията като селф емплойд в tax office, плати си и national contribution и не те закачат. Аз ще правя парти с децата от градината/3/, барбвкю и ноядисани яйца и на техния Великден,децата ще се радват .приятен празник

# 612
Merry а какво представлява хот крос бънс?

# 613
Благодаря за отговорите   bouquet

Още една питанка- Каква е разликата с и без жълтата карта? Освен бюрокрацията. Има ли значение за постоянното гржвданство след 5 години или за англ.паспорт? Проблем ли е ако си бил селф , но не си я извадил? Защо е необходима? Защо изобщо е необходима?

Да уточня , че аз имам такава ( и всичко останало ) , с цел синята на мъва ми, сега ще кандидатстваме за моя синя, но водим спор с една госпожа- аз съм на мнение ,че ако не ти е зор да вадиш синя на дипендънт и с нея и без нея ( освен , ако не работиш за агенции ). Тя твърди, че жълтата ти е един вид разрешението от Хоум Оффице да извършваш селф-емплойда, който си обявил , че ще упражняваш и ако нямаш такава в момента , когато кандидатстваш за постоянно жителство ще ти зачетата само времето с такава.

Някакви идеи?

# 614
  • Bristol
Merry а какво представлява хот крос бънс?
Сладки питки, които са традиционни за тукашния Великден. В момента магазините са залети с тях на супер оферти (по принцип целогодишно ги продават), обаче на мен домашно направените по ми харесват.
Аз ползвам една рецепта от списание на Азда, Hot cross buns, но и в сайта на ББС Good Food има голям избор от рецепти, както и други Великденски вкуснотии Simple Smile
Вчера бяхме на гости при прияли и купихме самолетен билет на техния син, много добри приятели са с моят, ще изкара 3 седмици с нас в България. От сега съм се замислила къде ще ги водя тиновете и дали ще му хареса на гостенчето  Rolling Eyes
Вчера купихме и трамплин на Елена, казах че това е подаръка за нейния РД, тя ме коригира, че това било за Великден подаръка  Crazy  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт