Великобритания - тема 40 Зимно-Пролетна

• 54 045
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Момичета tzvetak, Merry, Nana_ cool, и още някой, ако пропускам, много ви благодаря за инфото и съветите, ще проверя възможностите, и ще действаме. Дано да имаме успех.
Със сигурност ще възникнат и други въпроси, но по- късно.
Хубав ден ви желая!

# 586
mikey1488, с брак ще е по-лесно да си извадиш синя карта на база документите на партньора ти, но и без брак е възможно, стига да може да докажете връзката си (това, че имате дете заедно не е достатъчно доказателство за съжителство). Той с какъв статут ще е? УК системата не дели семейства само защото нямат официален документ за такова. Пиши ми на лични, ако искаш да проверим какво може да направите във вашият случай.  Peace

кандичка, не исках да те притесня с това което написах за училищата.  Hug Нормално е да карат по-леко с нея в началото. Писах ти на скайпа.  Hug

# 587
Формата е br1 uk border agency Bulgarian and Romanian A8 nationals

# 588
Здравейте и от нас, момичета!

И ние сме вече в България! Слушаха ни гърдичките, пратиха ни на УНГ за трета сливица, предложиха ни физиотерапия за украпване на дробчето, тъпчем с имуностимуланти и витамини в момента и се стремим да се поуспокоим малко. Навън е много приятно, ние живеем в центъра в моето градче, всичко ми е на една ръка разстояние, днес водих детето с приятелка в музея - тази седмица им показват как да украсят яйце с восък, утре сме на цирк - чичкото мина с кола и мегафон точно по нашата улица и Али едва чака да стане тъмно, да спим и утре да ходим. Кукленият театър няма планувани предсталвения тук, но ми казаха, ако искам, в четвъртък да идем в съседно малко градче, ще ни вкарат в залата, няма проблем. Ей такива малки български работи...

Аз преди 2 години научих тукашните деца на Вълшебна полянка и Заек, който оставя яйцата. Тогава майките бяха неподготвени, но на децата им е останал страхотен спомен. Сега ме чакат и питат - ще има ли пак, снабдили се били с истински кошници (ползваха кофичките си за пясък преди), а майките ми шушукат, че са изкупили шоколадовите фигурки в целия град и са подготвени, не като преди. От мен само да заведа децата пак на полянката.... Много мило ми стана!  Blush  Козунаците и боядисаните яйца са си отделно, разбира се.  Ей такива хубави български работи...

Добре дошли на новите момичета!

И браво на децата, които се представят отлично в спорт и училище!

Много весел Великден на всички!

И се пазете здрави! Hug

# 589
Mari, blagodarsko za pozitivniq post ! Mnogo zarejdashto zvuchish Simple Smile veselo izkarvane vi pojelavam !

Imah ogromna nujda da procheta neshto ei takova   bouquet

# 590
nana_cool,

моля те, напиши тук как се доказва съвместно съжителство, като двойката идва от друга държава.
За местните съм чувала, но за чужденци, пак ли по същия начин, само че превеждаш сметки?

И се надявам все още да ти е актуален въпроса от преди седмица.
В Нотингам има специален сайт, където се отчитат по тази програма.
Надявам се да ти е полезен:

http://www.nottinghamdrugaware.co.uk/news.php

# 591
  • Лондон
Доказвали сме съвместно съжителство с обща банкова сметка и основните сметки (ток, газ, телефон) да са на името на двамата... Имайки това, не ни се е налагало да се женим Simple Smile

# 592
Трябва да имате съвместно съжителство във Великобритания, банкова сметка на един адре,Gp,council tax ,rent agreement , job centre same address registration ,bills etc каквото още се сетищ и national contributions

# 593
  • Манчестър
Съвместно съжителство се доказва с определен набор докуменити. За това кое се приема им списък на ХО.
Всички писма/документи трябва да показват ясно,че двойката живее на един адрес.
Не си спомням точно бройката, но ако документа е с името на двамата - трябват поне 5,ако са поотделно , поне 10.
Общо взето са:
договор за наем/ипотека
банкова сметка
други household bills
ГП
Зъболекар
HMRC

# 594
  • Лондон/Пловдив
Мрън мрън трябва ми амонячна сода ще правя курабийки пък в българският магазин до нас няма ,къде да я търся и под какво име ако има (надявам се да има ) и мас свинска . Ако може снимков маТрял какво точно представлява ,че като го видя ми е по лесно да го намеря  Hug
Мрън отново и на мен ми се ходи в БГ ама няма и изгледи няма , много скъпи билетите не мога да се прежаля . Моя мъж ми каза ако ще си ходиш с рейс ще е , значи няма да си ходя  Mr. Green
mikey1488  моя съвет елате пък тогава ще го мислите за градини и работа за теб.
Шу не се моткай аз вече открих сезона с косачката във понеделник при вечер ме бяха ядосали и си като я запалих вдигах шум до небесата . И да кажа що се бях ядосала Алекс ми кашля 2 месеца вече мисля ,че ви бях писала ту намаля ,ту се усилва тази кашлица ама нищо сериозно . През почивните дни нослето му течеше и кашлицата се засили викам си в понеделник ще го заведа да го погледнат , до тук всичко ОК . Тръгваме с бодра крачка сърджарито ни е на 2 мин, пеша и влизаме почти веднага при доктора и аз обяснявам 2 месеца кашля ......... дрън дрън , той ме пита имате ли астма в сем. аз отговарям ,че съм с астма ,брат ми  и баща ми също . Той преслуша гърдите -чисти са и премери температурата-няма  и до тук бяхме с прегледа . Накрая рече детето има астма и набързо даде рецепта за маска и помпичка , два крема за АД щото аз го помолих ама от тях полза няма отново . Грешна диагноза с грешно лечение , както и да е Алекс вече ми е добре без лекарства явно вирус щото и аз съм болна сега . Та сега имам лекарства и за астма и сигурно 100 туби от 500 мл кремове за АД .
Единственото хубаво научихме се да се лекуваме без лекарства .

# 595
  • Манчестър
 hartshorn (ammonium carbonate)

# 596
2 Години съжителството не е задължително да е натрупано в УК, за да може да подадеш за карта.

Right of family members to enter and live in the UK :

"The right can also extend to a partner even though the couple are not married or in a civil partnership, if s/he can show that s/he is in a lasting relationship"

И на база това и документите на партньора ти, си подаваш апликацията за карта.

Толумби, същото е като и от тук. Писма на един адрес, банкови сметки (общи би било идеално), имот на името на двамата, акта за раждане на детето, всичко което нормално би изпратила и от тук. Колкото повече толкова по-добре. Дори задължителната адресна регистрация в Бг в случая е предимство, ако разбира се и двамата са регистрирани на адреса и го има на личните им карти.  Sunglasses Рабира се преведени и заверени.

Extended family members including durable relationships:

A person who is the partner of an EEA national (other than civil partner)
who can show that he is in a “durable relationship” with the EEA national.
When assessing whether a relationship is durable officers should satisfy
themselves fully that the person meets the requirements for leave to enter
of an unmarried partner as set out in Part 8 of the Rules (other than entry
clearance). There are certain conditions that must be met, such as the fact
that they should have "lived together in a relationship akin to marriage
which has subsisted for two years or more".

Ето и още малко как се/може да се тълкува и какво се гледа:

Скрит текст:
How do unmarried partners qualify for an EEA family permit?

An unmarried partner can be considered for an EEA family permit as an extended family member if they are in a 'durable relationship' with the EEA national and would satisfy similar criteria used for unmarried partners under paragraph 295A of the Immigration Rules, that is, that the that the parties have been living together in a relationship skin to marriage or civil partnership which has subsisted for at least 2 years. This does not mean that unmarried partners are assessed or have to meet paragraph 295A or the Immigration rules. Rather, the ECO will have to consider factors such as the length of cohabitation, joint finances, whether the couple have children together etc. to establish whether or not the relationship is 'durable'. Each case must be looked at on its own merits. While regulation 12(2) makes provision for the issuing of a Family permit to extended family members (including unmarried partners), ECOs should be aware that simply meeting the extended family member criteria is insufficient. Even where an ECO is satisfied that the applicant is in a 'durable' relationship, the ECO needs to go on to consider whether, in all the circumstances, it appears to the entry clearance officer appropriate to issue the family permit' (Regulation 12(2)(c). Factors to be considered here would include things such as evidence of criminality.

Фамили пърмит е за нон ЕС фамили мембърс на ЕС (лол  Laughing), но критерият е същият.  

Благодаря за линка за есето. Утре ще го разглеждам по-подробно, че мъж ме чака на легло.  Mr. Green  Hug

# 597
  • UK
 Момичета, гледам че обсъждате третата сливица. На нас това в момента ни е много актуален въпрос. Малкият почти всеки месец е с ушна инфекция и сега на УНГ преглед в БГ се оказа, че третат сливица постоянно се възпалява и води до отити. Не може да се махне сега веднага, защото е възпалена и първо трябва да се овладее инфекцията. Това отнема време, а малкият е в БГ само до 14-ти. Освен това операцията може да се направи само напролет  Crazy Освен това изчетох сумати материал, че това е много стар метод и на много места се отрича. В Англия изобщо махат ли сливиците?
 Иначе ме заринаха с работа. Дадоха ми да водя още два обекта, това е още 2 пъти по толкова paperwork + пътуване + одити.  doh  Имам два нови бели косъма на главата  ooooh!
  На всички в БГ, насладете се на времето, че тук зимата се върна  Simple Smile

# 598

Признавам си, не знаех за тези съжителства от БГ, да ме прощава, който беше питал за обезкуражаващите думи.

Имам два нови бели косъма на главата  ooooh!

Ей така се става блондинка  Wink

tzvetak,

Развеселяват ме в повечето случаи родителите-и моите, и неговите; че и на татко ти се смях с това 2-ро училище.
Преглъщам раздразнението, знам, че няма да се променят, пк не ми се товари със семейни драми.

Темата за кучетата я следях в Клюкарника.
До болка изчерпателна по темата Защо не ми се прибира в България.
И няма нищо общо с четириногите.

# 599

svidni4ka, скоро бяхме на педиатър с Габриел и точно за вадене на сливиците си говорихме та ми каза същото: стар метод, който избягват да правят. Обикновено детето го израства, му бяха думите. В сайта на NHS пише същото. TonsillectomyHug

Общи условия

Активация на акаунт