Великобритания - тема 40 Зимно-Пролетна

• 54 057
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Страхотно начало на ваканцията.

Имам в повече боя за яйца.
Майка ми все ми праща мартеници и боя за едно малко село.
Ако някой иска, да пише на лични.

# 556
Здравейте на всички!
Денят изглежда ще е страхотен и ви желая още по-слънчева и успешна седмица Simple Smile
Покрай изпити, работа и куп прегледи не ми става време да пиша, но ви чета редовно. Поздрави, на всички горди родители, новодомци и "туристи". Ние планираме да си ходим юни месец, но все още нямам потвърждение от счетоводството и се надявам да ни разрешат едновременно (Това е недостатъка като делим едно работно място с половинката   Banghead  ама няма как...) Не знам колко е хубав Добрич, но като знам колко е хубава Варна през лятото....... Стискайте палци Simple Smile
Исках да попитам, някой правил ли е козунак с тукашна мая? Моля, ако имате опит споделете. Миналата година пробвах гранулираната, но въобще не ми втаса тестото с нея.  От години традицията в семейството ми е за Великден да се правят домашни козунаци, поне няколко вида, и искам да купувам готов  smile3506

# 557
Исках да попитам, някой правил ли е козунак с тукашна мая? Моля, ако имате опит споделете. Миналата година пробвах гранулираната, но въобще не ми втаса тестото с нея.  От години традицията в семейството ми е за Великден да се правят домашни козунаци, поне няколко вида, и искам да купувам готов  smile3506

Мая поръчвам от Ибей, от МАнчестър идва за 1 ден.Много съм доволна.
Има и в българският магазин в Толърт(турска е).

# 558
Някоя Лондонска мама с дете/ца под 5 да е на линия за craft session 9toddler fun) -Tooting leisure centre-holiday activities ?

# 559
  • Лондон
Толумбата, супер ваканция ти пожелавам, с такова начало няма как да е друго Hug Вземи акъла на свеки и ти с някой козунак Sunglasses Laughing Ще чакам разкази после...

Ноела, ти си знаеш и решаваш, просто ми стана интересно защо би отложила първата година

Шу, reception може да се откаже, зависи от родителя, мисля, че трябва да се подаде някаква декларация в общината. Досега знам само за един такъв случай, миналата година имаше едно момче в градината на Аннабел, беше на 4, но майката беше казала, че е хиперактивен и няма начин да седи и 10 минути на едно място, та детето си ходеше на градина... тази година тръгна 1 година, но не знам как се е развил

На всички пожелавам хубава почивка и много забавления, аз този уикенд ще празнувам Цветница, от кога ми се иска да отида на този ден на наша си църква и сега смятам да осъществя планът, живот и здраве.

Ние днес се понасяме към БГ, точно 4 куфара спретнах от сутринта, един от тях с умалели дрехи на принцесата #Crazy лошо ми стана като видях какво сме натрупали...

Днес също получихме списък на децата за училището на есен, общо 44 деца, за 2 класа, трябваше да са 40, но има 2 двойки близначки и 1-2 са вмъкнали. Направи ми впечатление, че повечето момичета са родени есента на 2007, не че има голямо значение, но все пак. Имаме и покани за 4 срещи вече, за децата да се срещнат с учителките, за родителите - една закуска и една вечерна среща, и после една с децата да поръчваме униформи и да разпределят класовете, всичко това до края на юни. Много са организирани за сега Simple Smile

Хайде, още веднъж весели празници и най-вече бъдете здрави

# 560

Мая поръчвам от Ибей, от МАнчестър идва за 1 ден.Много съм доволна.
Има и в българският магазин в Толърт(турска е).
[/quote]

Pumpalka, много благодаря за инфото

# 561
Момичета какви са ви косачките?

# 562
Здравейте на всички, пожелавам на всички приятна вечер!
Как точно се изписва тази мая и откъде да взема боя за яйца , моля ви
Благодаря предварително

# 563
Здравейте, момичета да ви се похваля спечелих един пакет боб  hahaha от bulgarianfood, имаха игра и аз без да искам познах "какво има в гърнето".
По въпроса за боите аз си поръчах от bulgarianfood.co.uk български бои, ще видим какво ще излезе.
А мая ползваме тази на allinson зелените пакетчета.

# 564
  • ENGLAND
Боя за яйца, два вида има в Лидл.

# 565
Мерси за боите за яйца! Winnie ,ако още се имтересуваш от ясли може да ми пишеш .моите деца ходят и двамата по цяла седмица и не е толкова скъпо

# 566
  • Лондон
   Axel,  може ли да кажеш и на нас, моля, кое наричаш ясла и къде тези услуги не са скъпи? Ще е от полза на всички... Мерси предварително...

Ние имахме полукошмарно пътуване....самолет на БГ Еър от Лондон за София...не ти трябват нито филми, нито книги, ако бях сама, само щях да записвам бисери и да снимам... всички настоящи Бг фолкпевици май са на гурбет в Лондон... въх Crazy

# 567
Здравейте,
Проверете билетите в Луфтханза ,при нас излизат много изгодно в момента по 175паунда от Абърдийн до София с прикачване.
Един приятен сайт за украси за вас и вашите деца:http://krokotak.com/
Един сайт за вкусни гозби:http://www.mycookingbookblog.com/
Ние пак сме болни с кашлица от седмица,имаше и болка в ухото ,че тичахме до бързата помощ в неделя.Оказа се че трябва да си запазиш час и така да отидеш.Прегледа беше много обстоен мериха температура,кръвно,гърдите,лимфи,гърло и тн.Накрая лекарката заключи ,че е добре и няма нужда от лекарства.Трябва да свиквам с този нов подход към лечението на децата:)или по скоро към липсата на такова.
Започнах работа в едно чарити на половин ден засега.Много сърдечно ме приеха,само аз съм от чужбина и са много внимателни и мили с мен .Намерих си две приятелки българки в нашето градче,което много ме учуди,тука няма много чужденци.Приятно изкарване на ваканцията Hug

# 568
Здравейте момичета,
дано не ви нарушавам спокойствието и ме "приютите" при вас.
Казвам се Жени и имам две прекрасни дечица.
От около две седмици сме тук, в едно малко шотландско градче. Плановете ни за сега са да останем тук. Нямах много време преди самото заминаване да се поровя в темата, и да потърся необходимите ми отговори, за това ако някоя мама се навие да ми отговори, ще съм много благодарна. А и да кажа, че английския ми хич го няма, та лудницата е пълна. Но семейството ми прие това предизвикателство и сега само ни остава да се борим.
 От това, което чета разбирам, че в годината, в която детето навършва 4 години е необходимо да бъде записано на училище newsm78 Синът ми Александър, декември става на 4-ри. Това означава ли, че сега е момента да го запиша? Тук в това градче, където се намираме има начално училище. Как точно става това кандидатстване, и какви документи е  необходимо да се представят?
 Най- вероятно вече да ви е омръзнало да говорите за нещата, които при вас не са на дневен ред, но наистина ще ми е полезна вашата информация и помощ
 Благодаря, за това че я има вашата тема, и мога да ви чета.

# 569
Здравей Жени,
Ние сме в Montrose близо до Dundee се намира ,ще се радвам ако си някъде наблизо да се виждаме понякога. Simple SmileКак постъпихме ние преди два месеца като дойдохме,мъжа ми подаде една бланка в най-близкото училище,казаха ни като пристигнем да отидем да се представим.Като пристигнахме на другия ден бяхме в училището,директорката ни посрещна най-сьрдечно и попита дъщеря ми кога иска да започне училище и тя каза утре.Приеха ни на другия ден само ни казаха какво е облеклото за физическо и откъде да купим пола и риза,нямаше никакви излишни формалности и проблеми.Казаха че ще бъде 1/2 клас и че ще има учителка която ще и помага за езика.Много е спокойна и щастлива,да ти кажа честно само играят и аз я занимавам допълнително .

Общи условия

Активация на акаунт