Вятър вие във комина, РУСЕ-нци се топлят на камина

• 36 694
  • 721
  •   1
Отговори
# 90

Това тук не разбрах Confused
Кой се е изказал дебилски Confused

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 21:08 от marti5803

# 91
  • Русе
Ей, на 6тата страница ще стане горещо...

Едва ли , при тези температури навън  Joy  ....
Нямам намерение и отдавна не живея с илюзията , че мога да променя мнението на всеки (особенно на тези които нямат  и се дразнят от изказано такова  Grinning , да са живи и здрави ) . Иначе човек трябва да има малко уважение и грамотност от към християнските ценности  , дори да не е христянин .  Много хора не се съобразяват от незнание , а не нарочно  . Иконата не е просто някаква рисунка  .

А иначе и без това животът ни залива с кич  Sad .

Все пак форума е място , в което хората обменят знания , виждания и възгледи .
Освен това повечето общочовешки ценности не са свързани директно с нивото на образование и възрастта , както се намекна , дори нямат нищо общо според мен .

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 20:57 от ramlim

# 92
Да,да, аз съм съгласна с теб. Всъщност...винаги съм била!

Знам,че се обменаят виждания и мнения, лошото е,че трудно ги приемаме.

# 93
Аман от следване на моди  Close  .

Сега вече модерно ли е да се продават рисувани картини на отдавна умрели хора, канонизирани за светци?
Аз не виждам нищо лошо да се прави подарък икона, независимо дали е на католически или християнски светец. Името ми е от католическа светица и се гордея с него нищо, че не съм католичка. И бих била много щастлива ако някой ми подари икона на Св. Агнес. Не държа да е "благословена". Напоследък загубих вярата си е повечето попове. И не, не е заради това, че са били агенти на ДС  Laughing

# 94
  • Русе
..... Напоследък загубих вярата си е повечето попове.....

Да загубиш вярата си не само в поповете , но и въобще в хората е много лошо нещо , а те самите са хора .  Но това умело се подържа като тенденция и някои  имат полза от слаби и обезверени хора . А и често нас са ни възпитавали така , а и ние децата си - да вярват само на себе си , да са егоисти за да успеят  , такива успяват , но на кава цена  Thinking ?  Трябва да се вярва ( но и да се изобличават лъжците)  , иначе сме загубени като хора .

Последна редакция: чт, 09 фев 2012, 00:02 от ramlim

# 95
  • На брега на реката
Не знам кой възпитава децата си, да са егоисти, но няма как да вярвам в нещо, което не отговаря на моите принципи и виждания. Дядото поп нали трябва да е връзката между бога и вярващия, на такива глупости съм се нагледала, че не ми се коментира. Пък и последните изцепки на СВЕТИЯ Синод ми стигат  ooooh!
  Вярвам в някакво душевно присъствие, в моите си виждания и разбирания, в църкви влизам веднъж на много години, по повод (сватба, кръщене), и да, биих се подразнила ако ми подарят модерния напоследък подарък икона. Не го казвам, за да става патърдия. А за да разберете, че много хора мислят като мен. За мен подаряването на икона е натрапване на мнение и религия. Ако не познаваш наистина човека, по-добре се спри на нещо универсално.

# 96
по темата за иконите съм некомпетентна, защото съм протестантка  Mr. Green
⅞ ...and Happily Ever After  много интересна информация, благодаря  Hug
има едно неписано правило по форумите, което гласи, че ако нямаш какво да казваш, по-добре нищо не  казвай, но някои хора все още не са го разбрали, нищо има време  Peace
желая ви топъл ден и много усмивки   bouquet Hug

# 97
mili84 , добре дошла.  Heart Eyes
Нека всеки да вярва, в когото иска и да си празнува, каквото си иска.  Peace
Усмихнат ден ви желая въпреки адския студ.   bouquet

# 98
  • Русе
Тихичко се промъквам между изстрелите  Mr. Green

# 99
маякуб, как си ти? То няма и къде да се разтъпчеш в това време. Човечето готово ли е за появата си, предполагам посещаваш док или аг-то да ви следят.
Ако щеш ми се смей, но като ти видя дните колкото остават и ме свива коремът чак.
Така както си нацелила високосна година, месец февруари точно, но пък има време до 29ти, та ще ви се размине празнуването на 4 години  Simple Smile

# 100
  • Русе
   Пчелице, все се каня да те питам - няма ли да споделиш първи впечатления от новото АГ? Wink
   За протокола да кажа, че много обичам да ми подаряват икони, ама все получавам парфюми Simple Smile
   Добре дошли на новите момичета! Пишете по-често и по-смело!

# 101
Тихичко се промъквам между изстрелите  Mr. Green
Да не отнесеш някой изстрел.  Laughing
Мимето78, подскажи им на подаряващите.  Wink

# 102
....и немога да разбера какво лошо има да си попита човек за детските градини newsm78,все пак никой на сила не карам да отговаря.Нали това е форум именно за нас русенци и за нещата ,които ни интерсуват.

# 103
  • в огледалото на живота
Все повече ми прави впечатление колко нетолерантни са  голяма част от хората в този форум, може би не само  в този форум, а  като цяло в нашето общество ,защото  все пак виртуалното пространство е проекция на  реалното. Всеки знае, че да се бориш с  хорското  мнение е все едно да се сражаваш с вятърни мелници. И докато това е така, има какво да искаме от себе си. Ние все още слагаме рамки и принуждаваме хората около нас да се вместят в тях. Всеки път, когато някой изразява мнение различно от това на мнозинството, той бива съден и отхвърлян. Много често хората са поставяни пред избора дали да бъдат себе си и да говорят и правят това, което смятат за правилно или да бъдат част от мнозинството .Трябва ли да бъде така? Трябва ли всички да сме на едно мнение, за да бъдем заедно?Истината е, че просто се страхуваме от различните от нас. Страхуваме се от идеята, че човешкото съзнание е необятно и не можем да го разберем. За това му слагаме удобни “етикетчета” с кратко описание и ги прибираме в някое чекмедже на нашия мозък. Дори не се замисляме, че всъщност не е възможно да опишем един човек и всичките му възгледи, чувства, мечти просто с няколко думи... И така след като сме поставили етикети на всичко и всички, се самозалъгваме, че сме в безопасност. Тези, които си приличат с нас и са ни по-лесни за предвиждане, приемаме, а другите наричаме “аутсайдери”. Ако някой ден се осъзнаем, ако чуем и се опитаме да разберем това, което имат да ни кажат другите, ще видим, че света може да бъде погледнат и от друг ъгъл. Това е толерантността – да приемеш и да се опиташ да разбереш чуждото мнение. Това я прави не само красива идея за съвместно съществуване,  а и път към развитие.
 Моля ви,бъдете толерантни  bowuu

Айде сега,който не ми харева мнението,може да ме заклейми,или пък да ме изхвърли от групата във Фейса... ::   Mr. Green

има едно неписано правило по форумите, което гласи, че ако нямаш какво да казваш, по-добре нищо не  казвай, но някои хора все още не са го разбрали, нищо има време  
Ох,тя надеждата умира последна пчелице  Praynig

Последна редакция: чт, 09 фев 2012, 10:34 от devi4ca

# 104
Девичка много хубаво написано  Peace аз това се опитвам да кажа на всички, не е въпроса в различното мнение, а с какъв тон го поднасяш...живота ни е достатъчно труден, за да чета и тук (в отдушника) гадно поднесени и неадекватни мнения....

Ми аз вече 2 пъти ходих до новото АГ, другата седмица пак съм там - какво да кажа, чистичко, топличко, все още има довършителни неща, разни работници се разкарват по коридорите, гледат ме като извънземно, ама и аз такъв корем съм отпрала....Родилното е пак на 3 ет, има хубави асансьори, тоалетните са чисти, със седалки (тъй де разбрахте ме), в момента родилно е пълно, заради усложнената обстановка с времето, тъй като от селата има много родилки и се презастраховат като идват по-рано...няма свиждания, има телефони с камера на партера, друго - не видях да има нова апаратура, ама може и аз да се бъркам, знам ли...има си рецепция като в хотел  Crazy а бе хубаво е спор няма  Flutter

а да новите момичета не се стряскайте, питайте си за всичко, ние тук така си говорим  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт