Безплатен курс по компютри за деца 3-6 клас

• 42 037
  • 298
  •   1
Отговори
# 180
Но вчера специално питах моя син дали са им споменали нещо по въпроса и каза, че никой нищо не е говорил за квалификации. Ще трябва да следим тази седмица за информация.
Точно по тази причина пуснах информацията тук в момента, вкойто я видях, въпреки че не ме касае пряко. Убедена съм, че има страшно много хора, които не знаят, че от тази година има квоти за отделните области. Очевидно школите на " Телерик" са довели до значително увеличаване на броя на състезателите, в което няма нищо лошо.
Дидева, хиляди благодарности,  Hug Наистина нямаме все още никаква информация от школите, нито съм се сещала да търся по сайтовете. След година и половина школи и интензивен летен лагер, дребният щеше да е безкрайно разочарован, ако си беше пропуснал шанса да се бори за място в квотата.

# 181
  • София
благодарение на форума и ние си пренаредихме съботната програма и така ни се очертава половин ден в НПМГ  Simple Smile 8:30 квалификация по информатика, 10:30 СМТ, 13:20 награждаване Черноризец.

По повод квалификацията имам един може би малко глупав въпрос, ама нали сме зайци... та децата с лаптопи ли се явяват или са в зали със стационарни компютри?

# 182
И аз днес ходих до НПМГ и записах там сина ми за СМТ. Вчера го регистрирах и за квалификациите.
Добре се получи с това съчетание на двете състезание. Едно момче в библиотеката ми каза, че не трябва да се носят компютри.

# 183
  • София
в крайна сметка регистрирани за квалификацията са 47 ученика. т.е. цялата дандания е да отпаднат само 6 от тях ли ?.. при квота 41 за София.
Малко безумно ми се струва цялото упражнение...или аз нещо не схващам замисъла  newsm78

# 184
в крайна сметка регистрирани за квалификацията са 47 ученика. т.е. цялата дандания е да отпаднат само 6 от тях ли ?.. при квота 41 за София.
Малко безумно ми се струва цялото упражнение...или аз нещо не схващам замисъла  newsm78
Нали се сещаш, че ако не беше форума, както и добрата воля на НПМГ да запише при тях участващите в СМТ след изтичане на срока, регистрираните можеше и да са по-малко.  Wink А и ми се струва, че не виждам някои имена. Възможно е все пак провеждането на ЕМТ да е надделяло или пък да има някакво класиране по право на първенците в миналогодишната ранглиста. Сисадмина вероятно ще ни осветли.  Grinning

# 185

Влизам в CodeIt за първи път да се състезавам, но не ми е ясно какво означава runtime 0, runtime 16 и runtime 94 и ще помоля, ако  някой знае да ми разясни.
 Благодаря предварително!

# 186
Задачите на квалификацията за Шумен на гр. D уж били много лесни, а на гр. С едната била доста трудна. Чакаме резултатите! Всъщност на сайта на НПМГ ли да ги търсим и кога?

# 187
Някакво развитие по темата newsm78 Аз гледам на сайта на НПМГ, но явно още време за натаманяване на резултатите е нужно  Mr. Green

# 188
И аз не виждам нищо на сайта на НПМГ. И още нещо като гледам списъка с регистрираните участници за есенният турнир Джон Атанасов в Шумен - на сайта на ПМГ Н. Попович - Шумен:
https://docs.google.com/spreadsheet/pub?key=0Akdw3i53BvXadFNjSnZ … c&output=html
ми прави впечатление, че от Плевен има регистрирани 22-ма състезатели при квота от 17 състезатели: http://www.pmg.icon.bg/new/Prilojenie-1-2_za_kvoti.pdf.
 Дали наистина ще останат така или все пак ще се спазва изискването за посочените квоти?

# 189
Ако имат национални състезатели, които представят страната в международния турнир, те участват извън квотите, но вероятно също трябва да бъдат регистрирани. Може от там да идва разминаването в бройката. То имаше и четирима бургазлии, регистрирани преди обявената начална дата.
Под регистрационната форма има уточнение кога заявката се счита за действителна.
Скрит текст:
„Регистрацията и заявката, съобразени с квотата за участници от областта (приложена таблица с квоти), се осъществява задължително поименно от 11.11.2013 г. до 18.11.2013 г. (до 17.00 часа) по следния начин:
- изпраща се поименната сканирана заявка (приложен образец) след съгласуване със съответния експерт в областта на адрес: net_ja@abv.bg (Заявка (изтегли))
- попълва се поименната електронна форма за участие в турнира на адрес: www.pmg.icon.bg. (Регистрация)
     Регистацията се счита за действителна, ако е постъпила в срок, не надвишава броя на участниците съгласно квотата и е налице съответствие на имената на състезателите в сканираната заявка и електронната форма.”
/от Писмо/  
Сега видях, че има трима национали от Плевен, така че сметките пак не излизат.

# 190
Аз очаквам и за София някакви разминавания ( логично ). Затова ми е интересно какво ще измислят.

# 191
Просто тези квалификации са необмислени според мен. Програмирането не е толкова масово, че да са необходими така организирани квалификации. И миналата година си имаше подбор между заинтересованите.
Въобще... всичко около информатиката ми е пълна мъгла.
Има... Олимпиада по информатика. Организирана от министерството. И на тази Олимпиада има задачи с програмиране. Които... не се учат в учебния план. Аз нищо не разбирам... защо има Олимпиада, организирана от МОН върху материал, който не се изучава?
Ми... дайте, задачите на следващата Олимпиада да са Java базирани, на по-следващата на php и така нататък... защо не. Тази мания за ранни знания... скоро сигурно ще има и Cisco академия за прогимназията...
На мен така ми изглежда, че МОН организира Олимпиада за частна фирма Телерик, другаде не знам къде деца в прогимназия могат да се подготвят за нея. Ако бъркам - извинете ме.

Последна редакция: вт, 12 ное 2013, 12:11 от kodbg

# 192
Струва ми се леко бъркаш. Олимпиади има много преди Телерик да направи курсове и на база резултатите от националния кръг се формира националният отбор. Ако се вгледаш в класираните деца за този кръг много малко са от Телерик. Повечето са от математическите гимназии.
А защо има такава олимпиада, като не се изучава в училище освен в школите на МГ нямам представа.
И друго никой не си направи труда да информира децата от Телерик за тази квалификация за Шумен.

# 193
  • София
резултатите  Simple Smile

http://npmg.org/wp-content/uploads/2013/10/groupresult_all.pdf

като гледам само 23-ма с резултат над 0 newsm78
и доста странни резултати в различните категории - доста лесни E и D и дооооооста трудни горните категории....интересно сега как се запълват местата до 41...

Последна редакция: вт, 12 ное 2013, 12:58 от romantic girl

# 194
Струва ми се леко бъркаш.

Възможно е. Ще се съглася, че бъркам, когато някой ми обясни идеята МОН да организира Олимпиади по материал, който не влиза в учебния план и не се изучава. Аз имах друга представа що е то Олимпиада, явно съм в грешка... Разбира се, чудесно е да има такова състезание, просто името му и организатора му ме удивляват.
А дали има Олимпиада преди Телерик да започне офанзива сред децата или след това... няма особено значение според мен. Фактите в момента са, че който ходи на Телерик курс се явява на Олимпиада, който не ходи - не се явява. (с малки изключения, които отново са извън учебния план като допълнителни школи в МГ-та).
В което пак няма лошо, просто нека се смени името на състезание на Телерик, национално състезание по програмиране или нещо подобно.

Също така, според мен не бъркам и че тази контрола, в този си вид, по време, съвпадащо със СМТ и ЕМТ беше излишна.

Общи условия

Активация на акаунт