Каква е вината на Фатмагюл ?(Fatmagül'ün Suçu Ne ?)~ 75

• 47 467
  • 732
  •   1
Отговори
# 90
  • В Града на Липите
Снощи, след един пост на Зорница, в който беше доста шокирана, реших да хвърля едно око на 13-та серия на Облака. Изгледах го, и после стигнах до 18-та някъде към 4 и половина, когато едното ми око категорично отказа да ми съдейства. Още ме е яд на него, но какво да се прави.
Не ми е за пръв път да почвам нещо от средата, при всички случаи ще се върна да го гледам от началото, но таланта на Енгин наистина ме потресе. Ролята на Мустафа е толкова далеч от тази на Керим, че не мога да намеря сравнение. Въобще това име Мустафа, вече ще го свързвам само с откачалки  Grinning
Та, по същество. Към кого да се обърна да ми задоволи болното любопитство по един два въпроса, че след 13-та не са преведени и само гадаех, а много искам да разбера нещо. За де не спамя тук, може и на лични.
Търсих в нета повече инфо за сериала, резюмета, история... но не можах да намеря.

п.п. Сериала е страхотен, благодаря на тези, които са се заели с нелеката задача да ни го преведат    bouquet

# 91
Снощи, след един пост на Зорница, в който беше доста шокирана, реших да хвърля едно око на 13-та серия на Облака. Изгледах го, и после стигнах до 18-та някъде към 4 и половина, когато едното ми око категорично отказа да ми съдейства. Още ме е яд на него, но какво да се прави.
Не ми е за пръв път да почвам нещо от средата, при всички случаи ще се върна да го гледам от началото, но таланта на Енгин наистина ме потресе. Ролята на Мустафа е толкова далеч от тази на Керим, че не мога да намеря сравнение. Въобще това име Мустафа, вече ще го свързвам само с откачалки  Grinning
Та, по същество. Към кого да се обърна да ми задоволи болното любопитство по един два въпроса, че след 13-та не са преведени и само гадаех, а много искам да разбера нещо. За де не спамя тук, може и на лични.
Търсих в нета повече инфо за сериала, резюмета, история... но не можах да намеря.

п.п. Сериала е страхотен, благодаря на тези, които са се заели с нелеката задача да ни го преведат    bouquet

Скрит текст:
Ох, снощи така се стъписах. Очаквах Мустафа да направи нещо, да се опита да спре сватбата и се бях подготвила. Даже не се стреснах много когато бутна нарочно колата и я натика в неговата. Обаче поооосле, когато бяха в онези руини... е това вече ме закопа. Дотам се филмирах,че щях инфаркт да получа. После цяла вечер си блъсках главата защо Нарин го направи това. Като поразсъдих малко - вярно, тя реши че е такава съдбата й, ето Мустафа пак я открадна, не й позволява да живее нормален живот, но защо му позволи... Нищо не се знаеше, беше ясно,че ги търсят. Те не бяха преминали още границата, можеше да направи нещо, а тя все едно каза: "Край, няма живот за мене, няма смисъл да се съпротивлявам". Имам чувството,че и след милион години няма да разбера защо се остави... Толкова съм й ядосана,че няма докъде. Снощи се шашардисах съвсем... взех,че погледнах малко от следващата серия... сега съм сигурна,че ще изкарат все едно Мустафа я е откраднал, и видите ли са си спали двамката заедно... не мога да го приема този развой на събитията... Rage

# 92
  • Варна
Привет и от мен- още една прецакана от БТК, БерЕнгинка!
 За новата темичка - островче на любовта - специални благодарности на
mariana51

И докато троших нерви с интернета направих ето това:

Cry Дано Бог помогне на пострадалите от бедствието! Вечна памет на загиналите!

# 93
Здравейте момичета ! Нека денят ви е успешен и изпълнен с хубави неща. Бъдете здрави, вие и хората които обичате и които  ви обичат !
Скрит текст:
Нека е светъл пътят към "другия живот" на тези които водната стихия отне от семействата и близките им. Нека Бог е милостив към живите и да им даде сили за да се справят с тежкото изпитание

# 94
  • Пловдив
Здравейте и от мен  HugВ този мразовит ден една свещичка запалвам и аз пострадалите хорица от с. Бисер  Sad   За кой ли път сме свидетели на подобно безхаберие  ooooh!

Хриси,Зорничка  Hug добре дошли в клуба на обсебените от Облака  Grinning Аз съм така от лятото,да не ви казвам колко пъти съм гледала определени моменти , а целия филм съм го гледла 3 пъти,като и в момента си гледам с превода и после продължавам  Blush За да не дотягаме на другите мисля,че можем да си пишем за филма в спойлери,като отгоре споменем ,че става въпрос за него ,става ли  newsm78
Скрит текст:
Нерин още от самото начало е много странна,примирена със съдбата си. Аз друго не успях да си обясня,защо майка и баща и са се примирили с това положение newsm78 А ситуацията с Харун стана много бързо, и Аслан веднага се възползва от нея .Зори,казваш защо му позволи ? Ами какво можеше да направи,сама с него в тия джендеми,и да се дърпаше и да крещеше все тая,той си го беше наумил,че ще е негова.
Ако искате нещо друго от следващите серии да ви кажа,питайте  Hug

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 15:03 от zlatinag

# 95
Злати,

Скрит текст:
Все си мисля,че можеше нещо да направи, да го фрасне с някой камък примерно,или поне да има следа от борба, ако евентуално ги намерят, да се знае,че е било насила. А сега какво, излиза,че е било съвсем доброволно. Не разбрах колко време са живели заедно, той нали я връзваше, и тогава не е бил чак такова животно,че да я насилва. Какво му беше различното сега? Можеше да го баламоса, да му се промоли,той не е чак толкова базразличен към страданието й. Видя се,че когато тя му каза "Ти ме нараняваш постоянно", на него му стана много болно. Според мен имаше изход от ситуацията, дали с хитрост или с физическа съпротива. Дразни ме много,защото се примири, и за Сердар не иска да се бори, за това я разбирам, но за тази ситуация с Мустафа... тц

# 96

Този е един от любимите ми моменти - как използва всяка една предоставена му възможност за близост. А когато пък му предоставят и доказателство за обич - няма начин да не се " поглези" Точно в този момент го оприличавам на това
Скрит текст:
голям глезен котарак

Момичета благодарности за снимки, клипчета и хубави постове.

# 97
  • Пловдив
Зори,
Скрит текст:
Нали видя думите и,че това ще са последните луна и слънце,които ще видят.Тя се беше примирила с всичко,даже и със смъртта .А и тя по принцип не крещи.Не помниш ли в началото,когато я завари да се къпи,пак не крещя,тогава подпали само обора,но безмълвно  Sad Това момиче е толкова примирено със всичко  ooooh! Тя даже не може да приеме ,че има право на любов,виж думите към майка и-ще го забрава,пеперудите ми ще отлетят Sad

# 98
Леле, Злати

Скрит текст:
Направо ме побиват тръпки от този филм... #Crazy не съм на себе си... не искам и да си помислям какво се случва нататък. То бива бива ама... и Фатмагюл е тъжен, но се редуват моменти на щастие и тъга.. а тук какво...  Cry В крайна сметка какво иска да ни покаже/покажат сценаристът/-те с този филм ? Той отразява тежката и необратима съдба на едно момиче, така ли? Натам хич ли няма да се оправят нещата ?

# 99
petroliana, как само те разбирам. Имам същите симптоми от около месец и нещо. От тогава у нас са на мода и полуфабрикатите. За късмет, мъжа ми е търпелив, има си комп и работи на смени  Grinning
Лошото е, че проблема ми се задълбочава.  Grinning  Мислех, че като го изгледам два пъти и ще ми мине.
Да, ама не  Grinning  В момента съм на 24-та серия в третия си маратон. Надявам се, след това вируса постепенно да отшуми.

Оооо,Хриси,не се надявай-вече година и отгоре ме държи и не ме пуска Laughing Ама аз не се оплаквам-добре си ми е така Blush

# 100
Здравейте момичета, хайде и аз да се включа във фен клуба на сериала
Гледах първите две серии по БТВ и от тогава съм се прехвърлила в нета, и ви догонвам усилено.
Изгледах и 59 серия, сега чакам следващия превод да качат "работните пчелички"   bouquet
Направо съм като зомби , зарязала съм си къщата, децата ядат каквото има или каквото им сготви баща им, и всичко заради сериала...
Ще ме изгонят вече от къщи
И понеже съм много припряна сега се чудя как ще чакам по една седмица за новия епизод, а като гледам има момичета които от самото начало следят сериала и направо им се възхищавам на търпението.
Лек ден ви желая

Точно същото се случи и с мен. Току що изгледах 59 и включих 60, но уви. Нищо, ще чакам с удоволствие. Сърдечни благодарности на момичетата, които превеждат.

# 101
  • AMS
Привет, момичета!!!
Благодаря ви за раздумката дето сте завързали днес!!!
Благодаря на новичките, които влизат и споделят как протича заболяването и се стараят да дават отговори по темата!!! Добре, че детенцето ми е по-голямо, а и милото си има свои занимания на компа. Стига да има нет, нещо за ядене винаги ще се намери.

По отношение на поредния ден на траур - жалко за загиналите!!!
Когато пиша - Поклон пред паметта им, не правя поклон, а се надига в мен едно голямо негодувание!!! Негодувание към всичко и всички!!! Не мога повече да приемам, хората в БГ да си отиват толкова нелепо!!! Не искам всички да са толкова безпомощни!!! Трагедиите вече са твърде много, а най-страшното е, че се повтарят!!! Навсякъде по света се случват лоши неща, но другите са много по-подготвени да посрещнат и най-вече да се справят!!! Не може да има толкова много имоти за продан, толкова много нови жилища, а тези нещастни хора да живеят в кирпичени къщи и на места, до където не може да стигне спасителна техника. Не може да я няма елементарната организация за защита на населението!!! Не искам повече смирение и примирение!!! Хора, вземете се в ръце и действайте с всякакви средства!!! Съберете сили и  не приемайте  мизерното съществуване!!! Според мен трябва да се тръгне от елементарните взаимоотношения в семейството и да се стигне до най-горе. Трябва да мислим за всяка стъпка, която правим!!! Не бива да има повече бездушие!!!, защото всичко после се срутва върху главите ни!!!
Вземете пример от героите на нашия филм - ФГ, Керим, Мерием, Кадир, Фахредин, Дениз, Йомер, Рахми, Галиб, Хаджер, Йозге, Мелтем, Ендер, Емре,...
Поучете се от действията на Оня, Мукадес, Ячарановите.
Вярвам, че добрите хора сме повече и доброто ще победи!!!  Живота не бива да е само страдание!!!
Простете!!! Обичам ви!!!

# 102
Дива,напълни ми душата с този пост Hug

# 103
Момичета, искам да ви задам един въпрос и ще се радвам, ако чуя различни мнения, не само опровержения, но и съгласия.
Смятате ли, че Фатмагюл има макар и малка вина за случилото се? - това е въпроса.
Моля, когато отговаряте, да се абстрахирате от нашето европейско мислене и да погледнете от страната на Фатмагюл. От мястото, обществото и порядките, които я заобикалят. От това какво трябва да прави и какво не жената, която живее в турция и турско общество, която изповядва религия, по различна от нашата. Тук не става на въпрос дали е виновна, че са я изнасилили чисто физически, то е ясно, че не. Но става въпрос затова дали е виновна, че е излязла сама в тъмното, когато предишния ден е имала извесни допирни точки с четримата млади хаймани. Дали е виновна, че е излязла въпреки предупрежденията на снаха си, без значение тя от каква гледна точка я е предупредила, дали за да не говорят хората, или поради други причини. И не на последно място дали не е виновна, че е пристъпила ясен общочовешки закон, който гласи, че всякакви опастности дебнат в тъмното и когато си сам, може да те сполетят. Ако излезеш въпреки тези ясни предупреждения за дебнеща опасност и после ти се случи нещо лошо, няма ли част от отговорността да носиш ти самата? Моля да не намесвате причината, че е отишла на брега, за да изпрати възлюбения си в морето. Това няма нищо общо с капаните, които ни очакват, когато правим нещо, с което може да си навлечем беля. Ще се радвам да не чувам и отговори от рода на това- И ти ли ще си виновна, ако те изнасилят, когато излизаш рано сутрин на работа или се връщаш късно вечер от работа? То е ясно, че когато правиш нищо въпреки страховете си, за да си изкарваш прехраната, вина не може да имаш, ако те сполети беда. Благодаря предварително за отговорите. Аз после ще публикувам и моето мнение, защото получих доста отрицания по моята позиция в друга тема, затова ще ви изслушам първо вас и после ще пиша. Само се надявам да има и потвърждения на вина и отрицания на вина.

# 104
Подсказка за 62 еп. от Косова:

Фг и Керим ще изживеят първата си истинска целувка. Ще има много сцени на двамата навън. Ще се променят облеклото, прическата и грима на ФГ.

Общи условия

Активация на акаунт