МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 45 ТЕМА

  • 68 581
  • 728
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
  • Мнения: 698
Станал е разкошен хляб.Намали малко фурната следващия път.

Мерси Simple Smile ( не може да се мери с твоите хлябове, които са разкошни) Ами уж отгоре не я пусках на повече от 2 , но пак загоря. Мисля, че се получи така , заради жълтъка с който я намазах. Иначе я пекох на 150 С .

     Покривай тогава с фолио. Е, чак разкошни моите, всеки може да си ги оформи както иска  Peace. Аз го правя, за да не снимам все един и същ вид. Peace

Накрая се усетих и покрих с хартия за печене, но беше малко късно. За следващия път ще знам   bouquet

# 91
  • София
  • Мнения: 15 824
  Малко идеи за оформяне на хляб.

http://www.youtube.com/user/pierregarden/videos

# 92
  • Paris, France
  • Мнения: 17 424
Ами уж отгоре не я пусках на повече от 2 , но пак загоря. Мисля, че се получи така , заради жълтъка с който я намазах. Иначе я пекох на 150 С .

Не е в жълтъка проблема а в това, че си пуснала горен реотан. Аз никога не пека на горен. Само долен пускам. Нагрявам фурната до 220°, слагам долу голяма тава, която да обхваща цялата фурна, пълня тавата с вода и на по-горна скара слагам хляба. След 5 минути намалявам леко до 180-200° и така до края. Никога горен реотан или вентилатор. Горен реотан пускам само за недопечен отгоре хляб, но това може да се случи само в машина, никога във фурна.

# 93
  • Мнения: 767
И аз да не остана по-назад - хляб по Тайна newsm03
с майонеза и цвик. Стана с кадифена структура.  chef Обаче когато се опитах да метна чаша вода във фурната, съпружието изрева и предупреди, че ще купуваме нова. Sick Успях само половината Mr. Green
 Много хубава питка с препечена коричка, ivka Hug

# 94
  • София
  • Мнения: 15 824
  Ето тук правят чабата ли е, чиабата ли е,пече на плоча и плисва водата в тава, която се грее на дъното на фурната. Разкошен ти е хляба, нищо,че не е с вода.


http://www.youtube.com/watch?v=v24OBsYsR-A&feature=g-vrec&am … 15978RVAAAAAAAAAA

# 95
  • Пловдив
  • Мнения: 698
Ами уж отгоре не я пусках на повече от 2 , но пак загоря. Мисля, че се получи така , заради жълтъка с който я намазах. Иначе я пекох на 150 С .

Не е в жълтъка проблема а в това, че си пуснала горен реотан. Аз никога не пека на горен. Само долен пускам. Нагрявам фурната до 220°, слагам долу голяма тава, която да обхваща цялата фурна, пълня тавата с вода и на по-горна скара слагам хляба. След 5 минути намалявам леко до 180-200° и така до края. Никога горен реотан или вентилатор. Горен реотан пускам само за недопечен отгоре хляб, но това може да се случи само в машина, никога във фурна.

Много добра идея, следващия път ще пробвам така  Peace Иначе и аз плисвам върху фурната водата..

petu6ka63, много хубав хляб  Peace

Как ги правите тези разрези отгоре, колко дълбок трябва да бъде?  newsm78

# 96
  • Мнения: 3 428
Аз пък да докладвам с моя грозния хляб - стана досущ като на Лагард - хубава и хрупкава коричка и вътре мека душичка, а и на структура съм го докарала.
Още малко и ще му свикна на печенето във фурна ooooh! Май наистина и аз ще пека само на долен реотан.

# 97
  • София
  • Мнения: 15 824
  Разрезите правя с остър нож, само по повърхността, после като бухва, те се разтварят. Виж линка който дадох , с идеите.

# 98
  • София
  • Мнения: 15 824
Аз пък да докладвам с моя грозния хляб - стана досущ като на Лагард - хубава и хрупкава коричка и вътре мека душичка, а и на структура съм го докарала.
Още малко и ще му свикна на печенето във фурна ooooh! Май наистина и аз ще пека само на долен реотан.

Дай снимка де, нищо ,че казваш ,че е грозен. Praynig

# 99
  • Мнения: 767
Благодаря за хубавите думи!  bouquet Сега като гледам клипчетата и се кръстя - добре, че не ми даде на късо фурната с небрежно метнатата вода върху реотаните. smile3506
И аз искам хляб с хрупкава коричка, а все ми се получават душички като изстинат. Crossing Arms

# 100
  • Мнения: 4 753
За капачето на хляба, което коментирахте преди няколко страници... Такова капаче ми се получава, когато спазвам пропорциите от книжката към машинката... Понеже имам Мулинекс, тестото става меко... Забелязах, че капачето на хляба вече не се отцепва, когато започнах да добавям допълнително брашно...

# 101
  • Мнения: 7 779
За капачето на хляба, което коментирахте преди няколко страници... Такова капаче ми се получава, когато спазвам пропорциите от книжката към машинката... Понеже имам Мулинекс, тестото става меко... Забелязах, че капачето на хляба вече не се отцепва, когато започнах да добавям допълнително брашно...
хубаво е че забелязваш и че си правиш извод. така ще може да направиш хляб ,който ти допада най-много   bouquet

# 102
  • Paris, France
  • Мнения: 17 424
petu6ka63 , хубав ти е хляба. А и е хляб, не е статуя. Ще го изядете, няма страшно. Наистина, препоръчвам на всички, които пекат във фурна да инвестират в тава с точна големина на фурната (да я обхваща цялата). Повечето фурни се продават с такава тава, но много хора я мятат някъде да не им се пречка. Тази тава си влиза вместо решетката. Аз направо вадя долната решетка и после върху нея слагам хляба. Вода, плисната на дъното се изпарява много бързо и неравномерно а водата в тавата стига за целия период и не се налага да се отваря фурната. Освен това, някои фурни, особено електрическите с термостат, веднага вдигат температурата заради изстудяването на долната повърхност.

Разрезите - има специални уреди за тях. Аз нямам. Става с остър нож. Най-лесно е с бръснарско ножче. Ако след разреза има увъртане и разделяне като в разрезите епи, тези, е най-лесно с ножица.



Рязането на парчета, особено под ъгъл, също го правя с кухненската ножица.

# 103
  • Мнения: 4 753
Благодаря за линковете за оформяне на питки, козунаци, багети и какво ли още не...   bouquet   Едвам се нагледах и нарадвах... Сега остава и да ги приложа на практика...  Laughing

# 104
  • София
  • Мнения: 15 824
Благодаря за линковете за оформяне на питки, козунаци, багети и какво ли още не...   bouquet   Едвам се нагледах и нарадвах... Сега остава и да ги приложа на практика...  Laughing

 А има още толкова многооо... ! Confused Може да се гледа до безкрайност.

Общи условия

Активация на акаунт