Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - XXX

• 77 168
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
  • Belgium
Гледах Young Adult (http://www.imdb.com/title/tt1625346/) - не знам защо бях решила, че е комедия. Филмът обаче оставя доста тягостно чувство. Определено трябва да се гледа от всички, които са се фиксирали в своето минало и не искат или не могат да продължат напред. Филмът доказва за пореден път, че и красивите кралици на гимназията могат да са нещастни в живота.

Това звучи интригуващо, обаче не го намирам с БГ превод...  newsm78

Герганка, няма още субтитри, аз го гледах без  Peace
Предполагам, че скоро ще пуснат.

The Others - много е предвидим, още по-средата на филма се разбира мистерията и края, а и мудно ми вървеше. Не знам защо е с толкова висок рейтинг?

На мен пък ми допадна, въпреки леко безумния край. Явно бях в настроение за подобен тип филм Laughing

# 571
  • София

The Others - много е предвидим, още по-средата на филма се разбира мистерията и края, а и мудно ми вървеше. Не знам защо е с толкова висок рейтинг?

На мен пък ми допадна, въпреки леко безумния край.

И на мен ми допадна (гледах го в Северна Америка в годината, в която излезе, която и да беше тя), обаче имах късмет - въпреки целия шум не бях гледала Шесто чувство и (някак си) не бях чула каква му е врътката. Цялата концепция ми беше съвсем нова. Съответно се явявах идеалния зрител за The Others - вероятно единствения останал, всъщност...

# 572
Някой гледа ли вече Carnage на Роман Полански?

Ммм, да. Не сме ли го обсъждали, не помня ?
Филм по пиесата на Ясмина Реза "Божествата на касапите". Както може да се очаква, много камерен филм, само с 4-има актьори, действието се развива за няколко часа в рамките на един апартамент...На мен ми хареса - актуални тем, разисквани от 4-има великолепни актьори, но определено не е филм за всеки вкус. Лично аз - препоръчвам  Simple Smile

# 573
За феновете на БГ-киното - след малко "Стъпки в пясъка" по Нова (23 ч.). Гледала съм го, но мисля да повторя  Simple Smile

# 574
Някой гледа ли вече Carnage на Роман Полански?
Ммм, да. Не сме ли го обсъждали, не помня ?

Да. Писах няколко реда тогава. Хареса ми и на мен.

The Lorax -покрай сина ми ни стана любима книга. Чакахме филма с нетърпение. Поредната хубава екранизация по творба на Др. Сюс.

Ще очакваме Despicable Me следващата година.

Последна редакция: нд, 04 мар 2012, 00:11 от ТинаХрис

# 575
На мен в Carnage най ми беше интересно да видя Джоди Фостър и Кейт Уинслет в толкова различна светлина. Особено Джоди. Много са добри значи, чак настръхвам като го пиша. Иначе малко ме отегчи това, че през цялото време стояха в този апартамент, но както виждам, сценарият по принцип е за театрална пиеса. Джон Райли, естествено не изневери на себе си. Намирам за много сходни почти всичките му образи, но определено актьорският състав беше добре подбран.

# 576
  • в морето до колене
Искам да предложа на вашето внимание нещо по-различно - тази сутрин гледах live stream по YouTube сценично четене на пиесата "8" на Dustin Lance Black (сценариста на "Milk" и "J.Edgar") по съдебните протоколи от процес с/у Proposition 8 - гласуваната през 2008 година на референдум в Калифорния забрана на гей-браковете.
Естествено пиесата е пропагандна. Но на мен лично това не ми попречи. Все пък съм длъжна да предупредя.

Първоначално четох, че Джордж Клуни ще участва заедно с Мартин Шийн (те играят адвокатите на истцата). Между другото двамата са били противници в процеса Буш с/у Гор за оспорването на изборните резултати във Флорида.
А преди два дни прочетох, че и Брад Пит се е включил в проекта (както се оказа, той играе съдията, потвърдил с решението си в процеса, че допитването е противоконституционно - който след процеса обявява, че е гей, между другото...)

Останалият каст също е много впечатляващ и интригуващ.
Например Кевин Бейкън играе адвокатът на ответниците. Интересното е, че ответник по делото би трябвало да е щатът Калифорния в лицето на тогавашния губернатор Арнолд Шварценегер. Но и губернаторът, и тогавашният главен щатски прокурор, който е сегашният губернатор, се отказват да са страна по делото. И ответници са всъщност обществени организации, противници на гей-браковете.
Джейми Лий Къртис и Кристин Лахти играят основните истци по делото, а Мат Бумър и Матю Морисън - друга гей-двойка, която присъединява иска си към техния. (Авторът със сигурност се е забавлявал да включи в началото реплика на Къртис: "Лично аз никога не съм съдила Арнолд Шверценегер преди!Mr. Green )
Има очевиден избор на участници - Крис Колфър, който е свидетел, разказващ, как родителите му са го принудили да участва в терапевтична програма, която би трябвало да го "излекува" от хомосексуализма.
И от друга страна ироничният избор на Джейн Линч да играе противничка на гей-браковете при условие, че тя самата състои в такъв.  Grinning
Един от най-забавните моменти е участието на Джон Райли.  Simple Smile

На мен представлението ми хареса. Мисля, че си струва да се види.

За заинтересованите - ето линк. В началото има 18 мин. "дупка", после 15 мин предистория на въпроса. Но те могат да бъдат пропуснати и да започнете директно с постановката.
Естествено няма субтитри, но през по-голямата част говорят доста ясно, затова ако английският ви е сносен и имате малко опит в гледането на адвокатски сериали, не би трябвало да е проблем.

# 577
Може и да сте коментирали, но да изкажа и моето мнение:

1) Каубои срещу извънземни - сравнително интересен филм, в началото скучах, но краят си заслужава. Самата идея за каубоите срещу извънземни не ме впечатлява кой знае колко, така че може би съм гледала филма с предразсъдъци.

2)Повелителят на въздуха - историята е страхотна, но въобще не ми хареса играта на актъорите.

# 578
Comme les cinq doigts de la main - за любителите на френското кино едно приятно и разтоварващо криминале  Wink

# 579
На мен в Carnage най ми беше интересно да видя Джоди Фостър и Кейт Уинслет в толкова различна светлина. Особено Джоди. Много са добри значи, чак настръхвам като го пиша. Иначе малко ме отегчи това, че през цялото време стояха в този апартамент, но както виждам, сценарият по принцип е за театрална пиеса. Джон Райли, естествено не изневери на себе си. Намирам за много сходни почти всичките му образи, но определено актьорският състав беше добре подбран.
Колебая се дали да изтегля този филм. От една страна, мисля, че ще ми е скучен, като действието се развива в една стая, от друга страна в една стая се развива действието на 12 разгневени мъже, а е един от любимите ми филми. Може ли да се направи сравнение колко точки по десетобалната е 12 разгневени мъже и колко този филм?

# 580
Едно испанско психарско трилърче - Mientras duermes (2011). В жанра е посочен и хорър, но това да не ви заблуждава, няма грозни и страшни неща. Добра концепция и не по-малко добра реализация е. Актьорската игра също е на отлично ниво. Испанците добре са се справили/има го в замунда/.

Всъщност сцената във ваната беше много грозна, клан - не доклан  Mr. Green Съгласна съм с всичко останало, испанците по принцип се справят доста добре и този филм не е изключение. Благодаря, от теб го видях и реших да го изтегля.   bouquet 

# 581
Колебая се дали да изтегля този филм. От една страна, мисля, че ще ми е скучен, като действието се развива в една стая, от друга страна в една стая се развива действието на 12 разгневени мъже, а е един от любимите ми филми. Може ли да се направи сравнение колко точки по десетобалната е 12 разгневени мъже и колко този филм?
Да ти кажа, то няма и кой знае какъв съспенс, да речем. Общо взето през цялото време заради децата се джанкат.

# 582
  • In The Middle Of Nowhere
Едно испанско психарско трилърче - Mientras duermes (2011). В жанра е посочен и хорър, но това да не ви заблуждава, няма грозни и страшни неща. Добра концепция и не по-малко добра реализация е. Актьорската игра също е на отлично ниво. Испанците добре са се справили/има го в замунда/.

Всъщност сцената във ваната беше много грозна, клан - не доклан  Mr. Green Съгласна съм с всичко останало, испанците по принцип се справят доста добре и този филм не е изключение. Благодаря, от теб го видях и реших да го изтегля.   bouquet 

Да, и аз за тази се колебах/а и точно пък нея са пльоснали в торента/, но мисълта ми беше, че не е типичен хорър. Такива неща има по много филми без да са даже страшни като цяло в жанра.
Интересното е, че двамата Сезар и Клара са гаджета в живота, а играят и в други филми заедно.
Надявам се да ти е харесал  Simple Smile

A аз ще помрънкам, че още няма субтитри за Young Adult..

# 583
  • Belgium

A аз ще помрънкам, че още няма субтитри за Young Adult..

А нали някой на предната страница твърдеше, че вече са излезли?  Thinking

# 584
А нали някой на предната страница твърдеше, че вече са излезли?  Thinking

тук са в процес, до момента 10%.

И аз ги чакам  Peace

Общи условия

Активация на акаунт