Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - XXX

• 77 100
  • 735
  •   1
Отговори
# 615

Хареса ми и The vow http://www.imdb.com/title/tt1606389/.по истински случай доколкото разбрах.Няма претенции за супер оригинален сценарий,но ми беше сладък.(Незнам дали има бг превод обаче) Peace

От къде го изтегли?
   Пиша ти на ЛС откъде можеш да го свалиш  Peace

# 616
  • София
Не ми е останала горчилка след "Never Let Me Go"  Peace
На мен остави  Crazy Ест.,че няма как един филм да въздейства на всички еднакво Simple Smile

На мен продължи да ми въздейства доста време след като го изгледах.

О, да! Чувството още го помня, но просто не бих го определила като горчилка.
Хубаво ми е когато се сетя за нещо гледано преди време...  Wink

# 617
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Аз пък конкретно от този филм нямам ясен спомен, освен че ми беше скучен, празен и безсмислен Tired.

# 618
" The Rum Diary " http://www.imdb.com/title/tt0376136/  - Свеж ,забавен ,много лек и приятен.Краят не ми допадна,можеше още,но .... а Джони  Heart Eyes Blush мммм !

# 619
Аз пък конкретно от този филм нямам ясен спомен, освен че ми беше скучен, празен и безсмислен Tired.
Един от най-безсмислените филми, които съм гледала ooooh!

# 620
Интересно ми е защо така мислите ?  Peace

# 621
  • In The Middle Of Nowhere
" The Rum Diary " http://www.imdb.com/title/tt0376136/   - Свеж ,забавен ,много лек и приятен.Краят не ми допадна,можеше още,но .... а Джони  Heart Eyes Blush мммм !

/Не ти се отварят линковете./ http://www.imdb.com/title/tt0376136/
Още един глас и от мен! Супер беше! Отдавна не бях виждала Джони в хубава роля. На някои моменти се заливах от смях. .. а всъщност актьора, който играеше ролята на Сала/Майкъл Рисполи/ беше страшен образ! Според мен определено заслужава по-висока оценка в имдб.

# 622
Гледах The Fall - http://www.imdb.com/title/tt0460791/ и http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=233477&hit=1 - много красив, направен по българския Йо-хо-хо на Валери Петров. Импресия в цветове, така бих го определила.

И аз страшно много го харесах. Не знаех, че и Валери Петров е част от сценаристите  Laughing
Не че е от сценаристите  Laughing Ето какво пише за филма в уикипедия: "The Fall is a 2006 adventure fantasy film directed by Tarsem Singh, starring Lee Pace, Catinca Untaru, and Justine Waddell. It is based on the screenplay of the 1981 Bulgarian film Yo Ho Ho by Valeri Petrov."

# 623
Never Let Me Go ми хареса когато го гледах, преди 3-4 месеца. Беше ми умерено тежък, интересен, но вече не си спомням края, а и самият филм. Трябваше да прочета резюмето за да се сетя. Не бих го определила като запомнящ се, поне за мен. Wink

# 624
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Въпрос на вкус все пак Peace. За мен беше слаб, понеже не виждах мотивацията зад нито едно действие на героите, любовната интрига беше изсмукана от пръстите, а актьорите- плачевно неубедителни.

# 625
Защото:
Скрит текст:
От гледна точка на поръчителите и създателите на програмата. Не мисля, че човечеството е способно на подобна жестокост. Знаем от историята, че голяма част от хората са способни, но това не е просъществувало, все пак е имало войни, имало е движения, съпротива. Не вярвам така единодушно да се приеме. Сега, като е имало войни едва ли са били идеалистични, повечето са преследвали някакви интереси, но не всички. Давам за пример финландците, които са участвали на наша страна в Руско-Турската освободителна война (не знам така ли се нарича още) за идеята, без да преследват облаги. Даже да приемем, че човечеството би могло да деградира до такава степен, то ще се самопогуби много преди да се реализира програмата за клонирането. А и клонираните не са просто клонирани тъкани, а уж човеци. Човекът е суетно същество и като знае, че по точен негов образ и подобие е създадено друго същество, едва ли ще жертва живота му с лека ръка. Дали не биха предпочели да дадат шанс на своето по-младо копие да живее, когато оригиналът вече е на определена възраст?
От гледна точка на клонираните. Според мен една от основните идеи на филма (не знам за автора на книгата) е да покаже, че и клонираните са човешки същества. За мен не са. В природата на човека е да има свободна воля, да защитава себе си, да се бори. Ако това липсва, какви качества да търсим от тук нататък. Четох някакъв коментар, че не можели да избягат, защото имали вградени чипове и можело да им се спрат жизнените функции. И така да е, аз ако бях, щях да предпочета да ми спрат жизнените функции, от колкото да ме контролират. Бих се самоубила да видим къде ще им излезе сметката, но първо бих убила някой от създателите на програмата. Някои казват, че това поведение им е вменено от най-ранна възраст. Не вярвам, че е възможно. Дори да е възможно, да разгледаме как се бориха за любовта си? За мен това беше най-дразнещият елемент. Значи, ще доказват, че се обичат с някакви рисунки. Ами то никой не им пречеше да се обичат, да са заедно и да са щастливи. Момичето не го разбирам, но приемам, че е възможно да обичаш силно някого, любовта ти да не е споделена, единствената ти приятелка да го отнеме и то да продължава да обича момчето и приятелката. Но момчето не мога да разбера. Защо му трябваше да се хваща с момиче, което не обича, кой го спира да е с неговото момиче и ако наистина я обича защо ще я подлага на това мъчение да гледа как той е заедно и се забавлява с другото момиче? Още  повече като знае, че времето им е ограничено?

# 626
  • в сърцето на един мъж...
Да взема да си напиша моите 5 цента кино, докато не съм забравила окончателно какво съм гледала Embarassed

Calendar Girls - много хубаво филмче, което бях пропуснала. Пълно със свеж английски хумор, както и с тъжни моменти. Хареса ми идеята, забавлявах се искрено. А Хелън Мирън беше едно приятно допълнение към основните неща. Ако сте пропуснали - няма да сбъркате!

Sex and the City 2 - по препоръка от приятелка го гледах. По-скучен от сериите, ужасяващо по-тъп от първата част. Изгледах го и накрая се чудих защо Confused Една голяма реклама на дрехи и обувки, както и на ужасен стайлинг, да ме прощават феновете на филма Sad

A Princess for Christmas - приятно коледно филмче, без претенции за нещо феноменално, като изключим, че е сниман в Синая, Румъния и показа от вътре двореца.

New Year's Eve - пълен с много звезди, трябваше да е подобие на "Почти любов", да но така и не достигна висотата, той си остава класика в жанра. Разочаровах се от вида на Мишел Пфайфър, а Бон Джоуви беше като опънат екземпляр от реклама на кабинет по пластична хирургия. Все пак ако имате нужда да разпуснете и да не помните какво сте гледали, това е филма Grinning

Desperately Seeking Santa - смешна коледна история. Става за разтоварване.

Puss in Boots - прекалено много неща намесени вътре, за деца става. За възрастни, чели приказките е леко оттегчително. Но пък има тук таме по някоя смешна сцена.

Real Steel - симпатично филмче, по-скоро детско. Добро присъствие на мускулестия Хю Джакмън. Като история, нищо особено, виж Хю е наслада за очите Mr. Green

The Three Musketeers - ако не сте чели книгата, филма става. Ако обаче сте почитател на историята, това е едно от най-фантасмагоричните изпълнения. Забравиш ли, че това е по определено произведение и приемеш ли го от към веселата страна, може да прекараш два що-годе прилични часа Simple Smile

The Wedding Date - бях забравила колко приятно присъствие има Дермът Мълруни Flutter Много хубава комедия, става за разтоварване.

Go for It! - от типа танцувални филми. Малко по-различно е построен, но не е и нещо особено.

In Time - интересна идея, обаче каста на филма не ме впечатли и съответно и края ми беше супер неочакван.

Ironclad - история за тамплиери, както и за обсадата на една от стратегически разположените крепости по пътя на войните на Ричард Лъвското Сърце. Общо взето не знам колко е вярна фактологически, доста кървава история, но присъствието на Джеймс Пюърфой компенсира липсата на исторически факти Mr. Green

50/50 - преди време доста дискутирахме тук около филма. Няма да се връщам към това, просто ще спомена, че ми хареса много, смятам, че е доста добре направена история, а и Джоузеф Гордън-Левит играе много добре.

The Ides of March - една от малко харесваните роли на Райън Гослинг /нещо не мога да се спогодя с този актьор, харесвам му май до тук само три филма Embarassed/. Хареса ми напрежението, как е показана политическата мелачка, тайния живот на гласовете Simple Smile Препоръчвам, ако ви се гледа хубав политически трилър.

Dream House - голяма изненада беше за мен този филм. Като цяло не съм почитател на жанра, но този ме привлече, тъй като харесвам много Рейчъл Уайз. Останах приятно изненадана, държа ме в напрежение от първата до последната минута. Препоръчвам, за тези, които са пропуснали. Peace

War Horse - доста оспорвано филмово заглавие, както и претендент за Оскар. Лично на мен ми хареса. Символ на волята за живот, на борбата, на едно приятелство. Вярно малко разхвърлян на моменти, но много добре предадени отчаянието, болката, мъката, силата... Хареса ми много.

Manuale d'amore, Manuale d'amore 2, Manuale d'am3re - добре направена италянска поредица, с много хумор, комични ситуации, обаче като всяка поредица, най-добър е първия филм. Останалите нещо им се губеше. Но пък така съм зажадняла за европейско кино, че тези трите ми доставиха огромно удоволствие.

We Need to Talk About Kevin - потресаващ филм. След като го изгледах, дълго време мислех само за него и се чудех, кой е виновен да се стигне до там. Съжалявам, че Тилда не участва в надпреварата за Оскар, просто е невероятна, заслужаваше ролята й да бъде наградена. Прекрасен образ, толкова добро сливане с ролята... А филма - филма всеки би трябвало да го гледа. Доста впечатляващ е Peace

The Ugly Truth - ако сте пропуснали - два часа ром ком за забавление, в добавка хубавото личице на Джерард Бътлър Mr. Green

Their Second Chance - стандартна американска драма - разделени влюбени, младежка история. Нищо особено.

Big Mamma's Boy - много приятна австралийска комедия за един италянски плейбой, който все още живее с майка си и комичните ситуации в живота му, след като решава да се изнесе. Препоръчвам Mr. Green

What's Your Number? - ром ком, пълен с комични ситуации. Как се променя живота на едно младо момиче, след като решава да потърси мъжа на живота си и в крайна сметка къде го открива Simple Smile Става за разтоварване, само ако няма какво друго да гледате.

Aquamarine - тийн комедия за първата любов, първото момичешсо приятелство и една русалка Mr. Green

Changes - филм по един от романите на Даниел Стийл. Стандартна захаросана история.

3:10 to Yuma - не си спомням скоро да съм гледала по-добър уестърн. Хареса ми, а играта на Кевин Бейкън и Ръсел Кроу е голям бонус към историята. Препоръчвам! Peace

Ceremony - изключително скучен филм, странен външен вид на Ума Търман... Не й отиват романтични комедии вече, не стои добре. Не препоръчвам, изгледах го на три пъти с огромно нежелание.

One Day - доста сериозна дискусия имаше тук за филма, затова няма да я повтарям. Преди време съфорумка беше разказала края, оставих го да отлежава и бях забравила как свършва, затова самия филм беше пълна изненада. Хареса ми, въпреки че Ан Хатауей не ме впечатлява с талант.

The Whistleblower - жесток филм, невероятна Рейчъл Уайз. Препоръчвам! Не помня кой го препоръча, благодаря му! Не знаех, че това се е случвало, останах потресена Sad

Freedom Writers - хареса ми много въпреки Хилари Суонк. Видях Патрик Демпси в роля, извън Анатомията на Грей. Добре направен, вярно малко наподобява Опасен ум с Мишел Пфайфър. Добре направен, хубаво разказан. Препоръчвам. Peace

Anonymus - очаквах доста повече. И от филма, и от историята, от актьорите. Въпреки това ми беше интересен и не ми доскуча.

The Iron Lady - писах преди време в една друга тема - за мен това е най-голямото разочарование на годината, от всичко Оскарово, което изгледах. Недоумявам как дадоха награда. Очаквах да покажат нещо повече за Маргарет Тачър, все пак е първата жена министър председател в консервативна държава като Англия. Била е и продължава да бъде символ на революционни промени, страхотно интересна личност. Вместо това се почувствах като лешояд, който напада един беззащитен човек, рови в мръсното му бельо и се опитва да извади на показ и слабите му черти, и болестното му състояние. Очаквах да науча повече за Желязната Лейди, вместо това се почуствах като натрапник, който няма място в спалнята й. Съжалявам много, Мерил е наистина чутовна актриса, но избора й на роля не е изобщо подходящ, както и не беше "уау" роля за Оскар Confused Съжалявам, че го гледах.

J. Edgar - с изключение на ужасяващия грим, филма беше много добро преживяване. Направи ми впечатление колко напредничав за времето си е бил Джей Едгар, каква система е имал, колко невероятно работоспособен е бил. Не ми хареса уклона в лично отношение, но въпреки това го приемам. Хареса ми ролята на Лео, в последните години израстна ужасно много и се чудя защо Академията го подминава толкова упорито. Хареса ми филма, препоръчвам го Peace

The Woman in Black - филм, на който в края си помислих - боже, къде са ми двата загубени часа  Rolling Eyes Нито е ужас като ужас, нито е трилър като трилър. А Даниел Радклиф има още да поиграе в детски филми. Не му отива тази роля. През цялото време докато говореше си мислех, колко още има да му мутира гласа Embarassed Не ми хареса, не препоръчвам.

My Week with Marilyn - след този филм разбирам защо са избрали Мишел Уилямс за ролята. Предава идеално депресираната и нещастна Мерилин. Тази жена имам чувството, че и в нормално състояние е такава, каквато беше във филма - отнесена, депресе, нещастна... Нищо ново не научихме от филма и ако не беше прекрасния Еди Редмейн щях да сметна времето си за загубено.

One for the Money - филм по историята на Стефани Плъм, чиклит на Джанет Еванович. Не очаквах Катрин Хейгъл да се справи, но се оказа, че тази роля й отива Laughing Ако сте почитател на книгата, филма е добре направен, не дразни, а и каста е добър. Препоръчвам Peace

Birdsong - невероятен мини сериал на ББС. Хареса ми, а Еди Редмейн си проправя бавно и полека път към голямата сцена. Толкова добре показва нещастието, самотата, страха, който изпитват войниците на фронта и как в най-тъмните минути човек има за какво да се захване - за светлите и прекрасни спомени, за любовта, за куража, за приятелството! Хареса ми, препоръчвам и ако намеря и преведена книгата, бих я прочела с удоволствие!

Courageous - изтеглих по препоръка от тук. Очаквах наистина интересен филм, вместо това попаднах на Библейска пропаганда. Да, добре направен, кара те да се замислиш, ама мноуу религия беее Confused Ако не сте почитатели като мен, ще ви се стори оттегчителен.

Footloose (1984) / Footloose (2011) - изгледах двата варианта на филма, като започнах с новия. Определено той ми хареса повече. Историята е една и съща, има дребни несъответствия, но в интерес на истината втората е доста по-добре измислена и реализирана. Има предистория, самата история във филма не е съшита с бели конци като в първия и също така е доста по-добре представена, както и танците са доста по-хубави. В добавка, главния герой е доста по-млад от Кевин Бейкън дори и по времето, когато е сниман филма. Препоръчвам по-новото копие на филма!

L'assaut - 1994 година в Алжир е отвлечен самолет на френските авиолинии. Много добре направена история, много хубаво показано какво става с терористите и със заложниците. Хареса ми, ако сте почитатели на действителни истории - филма си заслужава.

Coursier - страхотна комедия за един куриер и как живота му се променя заради една пратка. Препоръчвам! Peace

Ca$h - много добър филм с така нашумелия Жан Дюжарден и Жан Рено. Невероятно добре построена, с много хумор, неочаквани ситуации и още по-неочакван край! Ако сте почитатели на европейското кино, препоръчвам с две ръце Grinning

L'ultimo bacio / Baciami ancora - два филма, продължение един на друг - историята във втория се разказва десет години по-късно. Много хубав, за приятелството, любовта, брака и как живота се променя изведнъж с идването на отговорностите. Не ми хареса само, че са сменили главната героиня във втората част, но определено препоръчвам. Само няма български субтитри за втората част, наложи се да гледам с английски.

Мой парень ангел - приятна руска комедия, за това, какво се случва, когато в живота ти влезе ангел Mr. Green

Надявам се не съм оттегчила никого и ще намерите нещо интересно в предложенията Hug

# 627
What Happens in Vegas / Да си остане във Вегас !!!!!! СТРАХОТЕН Е

# 628
Попаднах на този филм преди малко Heartbreaker на HBO и ми хареса донякъде, изгледах го. Свежа и забавна история, макар да не са показали красотите на Монте Карло в цялата им прелест и това го отчитам като грешка. Феновете на европейското кино могат да му хвърлят едно око.  Grinning  Ако вече не е коментиран..  Mr. Green

Geia   bouquet   По диагонален прочит на поста ти, тъй като ми се спи сега - това си набелязах;
Цитат
L'assaut - 1994 година в Алжир е отвлечен самолет на френските авиолинии. Много добре направена история, много хубаво показано какво става с терористите и със заложниците. Хареса ми, ако сте почитатели на действителни истории - филма си заслужава.
И ще го гледам  Simple Smile

Последна редакция: вт, 06 мар 2012, 01:51 от KiА

# 629
  Откъде мога да дръпна този филм L'assaut - 1994   Rolling Eyes
  Може и на ЛС да ми пишете , ще съм ви много благодарна  Peace

Общи условия

Активация на акаунт