Професионални серии за коса - 29

• 55 951
  • 732
  •   1
Отговори
# 435
  • в 1001-та нощ
Такъв е ефекта, когато след протеиновата терапия косата не е хидратирана. Точно това е описано на първа страница от MissNellie.  Wink
Косата става твърда, пресушена, заради това толкова говорим за хидратация след протеини.
Известно ми е това Wink, разчоплихме я темата с протеина тук във форума много преди да се появи на  Бг пазар Афоджий. Аз лично за себе си, знам, че трябва да съм много внимателна с продукти съдържащи протеин, защото косата ми явно не ги харесва. Но понеже B&C(а косите са ни доста еднакви) го беше похвалила и реших да пробвам, но май не е за мен...
Единственият реконструктор от който съм доволна е този на GHI, след него усещам косата си много много добре.

кой е реконструктора на  GHI  Rolling Eyes

има доста маслени реконструктори - примерно на АВВА  Blush

в твоя случай - протеин не е излишен, но особен акцент трябва да има на хидратирането преди/след това и на финиша - да не е изсушаващ  Peace

# 436
  • в 1001-та нощ
Момичета, каква маска бихте ми препоръчали за суха коса...нещо, което да подхранва и да хидратира косата...предварително благодаря   bouquet

плътен или фин косъм? къдрава или не? какви продукти ползваш сега, колко е дълга, как стилизираш и т.н.  Peace

# 437
Такъв е ефекта, когато след протеиновата терапия косата не е хидратирана. Точно това е описано на първа страница от MissNellie.  Wink
Косата става твърда, пресушена, заради това толкова говорим за хидратация след протеини.
Известно ми е това Wink, разчоплихме я темата с протеина тук във форума много преди да се появи на  Бг пазар Афоджий. Аз лично за себе си, знам, че трябва да съм много внимателна с продукти съдържащи протеин, защото косата ми явно не ги харесва. Но понеже B&C(а косите са ни доста еднакви) го беше похвалила и реших да пробвам, но май не е за мен...
Единственият реконструктор от който съм доволна е този на GHI, след него усещам косата си много много добре.

кой е реконструктора на  GHI  Rolling Eyes

има доста маслени реконструктори - примерно на АВВА  Blush

в твоя случай - протеин не е излишен, но особен акцент трябва да има на хидратирането преди/след това и на финиша - да не е изсушаващ  Peace

И аз се зачудих кой ли е този реконструктор,не съм го чувала,данеби да е имала предвид СHI  Thinking

# 438
  • в 1001-та нощ
възможно е  Hug и аз го помислих, но не бях сигурна и си питам  Embarassed в никакъв случай не е заяждане  Hug

# 439
  • Варна
Ами плътен косъм, здрава коса, боядисвам се на около 4-5 месеца. Досега се борих със себорея и съм използвала само такива шампоани, т.е. медицински и билкови...смятам и да продължа да ги използвам. Маски за коса...една професионална с нещо пшенично в нея, която свърших и една за след слънце, от която съм много доволна, но искам да редувам. Без отмиване: нощния серум на Керастаз и един крем за къдрици на Тиджи, който и той свършва, но като свърши съвсем ще питам за нещо хубаво без отмиване  Crazy

# 440
И да споделя, ползвах веднъж 2-мин.реконструктор на Афоджии, нещо хич не ми допадна резултата, една такава пресушена по дължините коса, сухичка, без особена жизненост...малко като премита... Rolling Eyes. Ще пробвам пак след време...

Следващият път сложи в реконструктора малко от есенциалните масла ( или каквито имаш ) , мисля че ще ти хареса.
Още повече споменаваш за реконструктора на CHI  ( приемам , че за него става въпрос), а той е доста богат на масла.

# 441
  • в 1001-та нощ
Jorjeta, ползвай такава маска по-рядко - и защото няма голяам нужда с оглед рядкото боядисвасне и защото дава усещане за пресушаване, което избягваш  Peace

можеш да обмислиш - еластисайзер, ботокс - серум и маска, нутритив (оранжевата) линия на керастаз (шампоан, маска, финиш  Peace ), продукти от интенс рипеър серията на Лореал; други серии за хидратация  Peace

можеш да ползваш тези серии и през няколко измивания да включваш протеинов грижа - когато усетиш, че е нужно

ако от натрупването косата започне да се утежняваш - ще трябва да въведеш и друг тип грижа  Peace

# 442
  • Варна
a.l.e.n.a, благодаря много за отделеното внимание   bouquet...ще се поразровя сега да видя за тази протеинова грижа и ботокс нещата за коса  Crazy

# 443
Използвах го няколко пъти с Vichy противокосопадния, няколко пъти с CHI Deep brilliance, като след това с хидратираща маска под шапка и затоплям със сешоара, като седя към 20тина мин. А и това са ми наличните шампоани в момента + един на Лореал с маслина, мисля че по-назад в темата питах за него, чакам и този на ApHogee утре да пристигне.
според мен прехидрастираш след протеина и затова не можеш да го усетиш
а и тази маска с шапка и нагряване - вероятно сваляш и от натрупания протеин Peace
пробвай с измивен шампоан и  протеинова маска след него без нагряване Peace
Според мен изобщо не се сваля протеин с това нагряване на маската.  Naughty  ooooh!

Цитирам MissNellie от информацията на първа страница: "Дълбоко подхранване:
След като сте отмили хубаво продукта (има се предвид протеина), нанасяте обилно богата маска. Слагате си шапка за баня и затопляте косата по някакъв начин – със сешоар или топли кърпи. От топлината продуктите проникват много по-добре и дълбоко. Стоите 30-40 мин поне. Отмивате само с вода и по възможност, оставяте косата да изсъхне сама."

И да споделя, ползвах веднъж 2-мин.реконструктор на Афоджии, нещо хич не ми допадна резултата, една такава пресушена по дължините коса, сухичка, без особена жизненост...малко като премита... Rolling Eyes. Ще пробвам пак след време...

Следващият път сложи в реконструктора малко от есенциалните масла ( или каквито имаш ) , мисля че ще ти хареса.
Още повече споменаваш за реконструктора на CHI  ( приемам , че за него става въпрос), а той е доста богат на масла.
Много добра идея!
Другият вариант е след реконструктора да използваш и хидратираща маска по крайчетата.  Wink

Последна редакция: пн, 20 фев 2012, 18:15 от Анч

# 444
  • в 1001-та нощ
при мен от личен опит се проваля  Peace ти пробва ли лично, за да си сигурна

зависи от колко хидратация има нужда косата, ако няма нужда от допълнително силно хидратиране, няма и смисъл да се действа така

лично на моята коса - една обилна, богата маска - с нагряване може да свали и прясна боя  Mr. Green

# 445
Ами плътен косъм, здрава коса, боядисвам се на около 4-5 месеца. Досега се борих със себорея и съм използвала само такива шампоани, т.е. медицински и билкови...смятам и да продължа да ги използвам. Маски за коса...една професионална с нещо пшенично в нея, която свърших и една за след слънце, от която съм много доволна, но искам да редувам. Без отмиване: нощния серум на Керастаз и един крем за къдрици на Тиджи, който и той свършва, но като свърши съвсем ще питам за нещо хубаво без отмиване  Crazy

Жоржета, би ли споделила с какво пребори себореята, защото и аз водя същата битка в момента. Може и на ЛС, благодаря предварително   bouquet

# 446

+1 и от мен за есенциалните масла. Аз първо ползвах 2 минутния реконструктор, после върху него сложих арганова маска смесена с малко есенцеални масла, като тази комбинация приложих само от средата на дължините към крайчетата, защото там имам усещане за сухота, (аз съм с тънка коса и ме достраша първия път да нямам утежняване от маслата) - резултата беше страхотен блясък, по-плътна коса, гъвкава от корена до връхчетата.
Идеята за есенциалните масла добавени към нещо беше на MissNellie и dachita и при мен ми върши чудеса с краищата  bouquet Hug

# 447
при мен от личен опит се проваля  Peace ти пробва ли лично, за да си сигурна

зависи от колко хидратация има нужда косата, ако няма нужда от допълнително силно хидратиране, няма и смисъл да се действа така

лично на моята коса - една обилна, богата маска - с нагряване може да свали и прясна боя  Mr. Green
Добре, следващия път като се пусне нова тема тогава предлагам да махнем указанията на MissNellie за протеина, защото се оказват грешни.

Нормално е след хидратираща маска косъма да се отпусне и да омекне, но това едва ли означава, че се сваля протеина.

А при теб не знам как сваля прясна боя като говориш, че боядисваш само корени тоест дължините не са с прясна боя.

# 448
  • в 1001-та нощ
няма какво да се цупиш - всеки може да дава всякакви указания - уважавам познанията и опита й, нямам нищо против постовете да са отпред, но всяка  коса е различна и има нужда от различни грижи, няма как една формула да се прилага за всички по всяко време  Peace

този спор е напълно безпредметен, мисля, че няма какво да повече да кажа  Blush

# 449
Объркала си се нещо, думата "цупене" е много грешно вмъкната в поста ти. Далече си от истината.  Laughing Laughing Laughing
Айде, цупи се ти, защото имам мнение различно от твоето.  Peace Peace Peace Peace

Общи условия

Активация на акаунт