Прави ли някой ин витро в "Селена"? 3

• 55 748
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
Гига, вече си на финалната права, много се радвам за теб!Надявам се, че и при теб всичко ще бъде нормално и ще ни се похвалиш с голямо ЧХГ. С теб започнахме почти заедно, дано вече да си преминала през перипетиите и това да  е първият и последен опит, накрая с  stork-girl stork-boy

svetlana1  Hug Hug Hug Този път ще стане, няма къде да иде!

# 511
Здравейте момичета, как сте. Аз днес съм в ужасно настроение. Незнам какво да направя, за да се успокоя малко. След неуспешния опит, се чувствах гадно разбира се, но и някакси спокойна, викам си, че от първия път по-рядко се успява и ще си действам по втория. Но, ето че минаха няколко дни и днес направо немога да си събера ума, мисля само за това, че нищо не стана и си викам:Спокойно,спокойно....но не съм спокойна. Всичко започна от вчера. Нали ми казаха да отида на преглед след като ми свърши. И вчера се обаждам да си запазя час за края на седмицата(днес ми е последен ден)и ми казват, че няма. Аз казвам на момичето, че трябва да е по-скоро и и обяснявам всичко нататъка....и тя ми казва, че освен че няма часове, и д-ра нямало да го има от 13до 17 вкл. Предлага ми час чак за 18 и то след обяд. Запазих си за 19-защото ми трябва по-ранен час, защото пътувам.И така уж-елате да ви видим след като ви свърши, а то става така, че седмица и нагоре след това. Направо ми омръзнаха, честно. Аз съм платено и толкова средства заминават, и поне от хорска срама на прегледа след това, да не ти взимат пари(50 лв.)защото те са длъжни да те прегледат и да видят какво е станало, може и да е тяхна грешката,но напротив те си таксуват и така. Оххх много съм ядосана и мисля, че не са честни. Малко на търговия са го обърнали с тези техни розови бележчици, но нерви не продават, и няма от къде да си ги купя Sad

# 512
  • София
Ивчег, не се ядосвай. Ти така или иначе нов опит не можеш да започнеш веднага- трябва да се изчака поне 2 месеца....това с часовете е досадно да, но ако отидеш без час няма ли да те приемат?? Ти все пак отиваш, за да обсъдите за 5 мин. как ще се процедира за напред....

# 513
  • Пловдив
iv4eg съвсем добронамерено и от личен опит ти го казвам, потърси консултация с психолог. И аз бях като теб, че и по-зле.  ooooh! Това ти е по-необходимо в момента, отколкото прегледа при гинеколог. Като цяло си доста тревожно настроена и напрегната, разбираемо е, предвид това, което се случва и това, което ти предстои. Човек се изнервя от чакане и неизвестност, но трябва да намериш начин да преодолееш това състояние, защото ти трябва спокойствие и позитивна нагласа. Ако не можеш сама да го постигнеш, потърси помощ.  Peace

А лекарите са доста натоварени, правят много процедури на ден, едва ли помнят всеки пациент кога трябва да е на преглед. Това, което ти казват са стандартни инструкции. Задават се доста почивни дни, но ако твоят лекар отсъства, сигурно има друг, който ще е там, все пак има и момичета в процедура. Или ти държиш той да те прегледа. Всъщност, той прегледа не е от съществено значение, а обсъждането на опита, може би трябва да говориш и с ембриолозите......

# 514
Моми4ета един малко неуместен въпрос , към моми4етата който знаят разбира се .Колко излиза инвитро с донорски яйцеклетки в клиниката .Благодаря предварително  Hug

# 515
Mkton, добре дошла и успех! Hug
Ивче, постът ти е много тревожен, напрегнат и неспокоен. Това в момента подобни чувства няма да ти помогнат. Опитай се да се отърсиш от неприятните изживявания и моменти и да погледнеш малко по- оптимистично на бъдещето. Моите прегледи също минават за 3-4 минути, което много ме изнервя. Не съм за 50-те лева, но на последния УЗИ дори не видях бебето, а само набързо ми пусна да чуя сърцето. Не знам, дали трябва да си записваш час, но и този, който си запазила, ще ти свърши работа. Според мен ти е нужна почивка повече от 2 месеца след тази тежка процедура.  Отново ли ще се самофинансираш? Тъй като и моят опит беше със собствени средства, разбирам, за какви суми става въпрос. Hug
Сали, не съм запозната с въпроса за ин-витро с донорски яйцеклетки. Thinking

# 516
Моми4ета един малко неуместен въпрос , към моми4етата който знаят разбира се .Колко излиза инвитро с донорски яйцеклетки в клиниката .Благодаря предварително  Hug
Мисля, че това ще ти помогне.
http://agselena.com/frm/index.php?topic=3756.0
Тук отговарят точно на този въпрос.

# 517
Ох, май наистина ще трябва да поуспокоя топката. Благодаря ви.

# 518
iv4eg, наистина опитай сама да се успокоиш, знам че от други усти звучи много лесно, но поне направи опит! Момичета направо сте невероятни, благодаря Ви за посрещането в групата  Hug Hug Hug , и за начина по който се опитвате да помагате  Heart Eyes

# 519
iv4eg съвсем нормално е да си ядосана на лекаря си.Аз попаднах в същата ситуация като теб края на Януари.На мен тогава няколко дена след пункция като ми дойде трябваше да отида на контролен преглед,защото при мен нямаше извадени яйцеклетки.Когато отидох на регестратура да взема час не само,че не ми дадоха в близката 1седм.ами и в този момент доктора ми като ме видя че съм там ме подмина като "малка гара"без дори да ме попита как съм,а аз имах(и все още имам) един куп въпроси на които той трябва да отговори.Затова мили момичета,не мисля ,че трябва да се примеряваме с преглед от 5мин.,с информация от доктора измъкната с ченгел от устата му и всеки път когато е забързан ние да си казваме"ами той човека има толкова много работа-да не съм само аз"и да му влизаме в положение.НЕ,НЕ,НЕ ние сме там той на нас да ни влиза в положение.Не мисля,че преглед който струва 50лв.трябва да трае 2мин.и да си излизаме от кабинета вечно недоразбрали това и онова защото доктора ни е много забързан за някъде.

# 520
iv4eg и това за нервите ми хареса.Наистина не ги продават,затова си ги пази,главата горе,успокой се-гнева който набираш сега само може да ти вреди.Само напред и не се предавай,следващия път ще е успешен.Аз изчаках 3 месеца и веднага започвам 2ра процедура.Само надеждата ме крепи,ако чакам още и съвсем ще се отчаям.Успех на всички момичета,и не се предавайте!   "Това,което не ни убива-ни прави по-силни"

# 521
Може би е добре д-р Ставрев да се съсредоточи само върху случаите на стерилитет, защото той все пак е специалист по репродуктивна медицина, избрал си е това призвание и със зананията и уменията си трябва да бъде от помощ именно там! Познавам поне 3 жени, които дружно пътуват до Пловдив, за да се преглеждат при д- р Ставрев, защото е добър гинеколог, а и е много модерно и престижно, но те имат по 2 деца и нямат нашите проблеми и всеки общопрактикуващ гинеколог би им помогнал. Сигурно има още много такива и затова часовете са винаги заети. Според мен д-р Ставрев си хаби енергията в различни посоки и затова често изглежда отнесен и дори отегчен, но все пак тези прегледи са си пари!

# 522
Джордж, напълно съм съгласна с теб, но едва ли някой лекар ще върне пациент без да му вземе паричките. Simple Smile

# 523
  • Пловдив
Момичета, не е по темата, но има жени, които посещават тези лекари вече почти 20 години. Все пак те не са само АРТ специалисти. Не е етично и професионално да кажеш: "Съжалявам, но аз вече се занимавам само със стерилитет". Аз не си сменям гинеколога за нищо на света. И ако ми сервира подобно нещо.......Така, че проблемът не е в това. Има клиники в България, където се чака много по-дълго време за преглед. Изисквайте си нужното внимание, защото това че имат и други пациентки не е оправдание.  Peace

А за паричките, с удоволствие си ги давам, защото знам, че мога да разчитам на адекватен преглед и това може да ми спести едни други пари в бъдеще, ако отида при някой който ще пропусне, не дай Боже, проблем.

# 524
 razel_dazel, има правота и в твоите думи, че не е етично да се връщат пациентки, но и трябва да се намери някакъв баланс и да се подредят приоритетите. Моите наблюдения върху мненията на повечето момичета във форума сочат, че почти всички страдат от липса на внимание и мислят, че техните прегледи минават твърде бързо и не получават необходимата информация, и дори и да си настоятелен, понякога е изключително трудно да изискаш нужното внимание. Това насажда раздразнение и дори понякога гняв, което не е добре за психическото състояние на пациентките, а знаем, че позитивната нагласа е 50% от успеха.

Последна редакция: ср, 11 апр 2012, 11:48 от george_80

Общи условия

Активация на акаунт