Прави ли някой ин витро в "Селена"? 3

• 55 493
  • 751
  •   1
Отговори
# 60
plams, ние сега се самофинансираме, но на пункцията бяхме заедно с едно момиче, което е по ФАР- става въпрос за преди 3 седмици. Тя сподели, че всички хормонални изследвания си ги е заплатила сама, дори спомена, че и прегнила са й казали, че трябва да си заплати. Не се бях зачитала в правилника на фонда, но сега виждам, че всъщност хормоналните би трябвало да са включени в цената.
Да, така беше. Сега се сетих, че и мен ме накараха да си платя прегнила. Тези хормонални изследвания, мисля, че включват кръвта, която ни взимаха по време на стимулацията през няколко дни, не всички хормони се поемат от фонда, доколкото знам.

В сайта на ФАР е публикувано точно като суми какво поемат, аз предполагам, че няма значение колко дни ти е стмулацията, а зависи от дозите, които се прилагат и ако надвишат тези суми, които са посочени по-долу, тогава възниква това положеие за доплащане или включването на самата клиника. Моята стимулация беше 12 дни, а и дозите ми бяха значително ниски, не смятам че съм надвишила тези суми:
Ориентировъчни цени за дейности по асистирано оплождане:
ПРИ КЛАСИЧЕСКО ИН ВИТРО ОПЛОЖДАНЕ
Ехографски прегледи - 6 бр. х 30 лв. = 180 лв.
Хормонални изследвания - 10 бр. х 18 лв. = 180 лв.
Фуликулна пункция под ехографски контрол - 400 лв.
Класическо ин витро оплождане - 1300 лв.
Ембриотрансфер - 340 лв.
Криоконсервация на предимплантационни ембриони - 200 лв.
Лекарства - 2400 лв.

ЦЕНОРАЗПИС ПРИ ОПЛОЖДАНЕ ИКСИ
Ехографски прегледи - 6 бр. х 30 лв. = 180 лв.
Хормонални изследвания - 10 бр. х 18 лв. = 180 лв.
Фуликулна пункция под ехографски контрол - 400 лв.
Оплождане чрез ИКСИ - 1600 лв.
Ембриотрансфер - 340 лв.
Криоконсервация на предимплантационни ембриони - 200 лв.
Лекарства - 2100 лв.

Последна редакция: пн, 13 фев 2012, 13:15 от *Белоснежка*

# 61
Пламс ,всичко се е по старому ,платих си първо 3 те хормона на 2 ден,след това пкк +още някакви преди пункцията,макар че не бях надвишила хормоните по фонда.прегнила,също ние си го плащаме, този път не съм доплащала лекарства.Вирусологията и микробиологията правих преди да почна процедурата това е по различното сега ги искат предварително.

# 62
Аз бях по ФАР платих си само вирусологиите за мен и съпруга ми ,което и без това си е за наша сметка.Абсолютно нищо не съм плащала повече ,дори и прегнила не съм.А след + теста имах 4 ембиончета и  ми казаха че фонда ми поема замразяването им за 6м.Честно казано и аз не могада разбера кой какво ,защо ,трябва ли ,не трябва ли плаща?Хубаво би било на пациентката да се дава документ в който да е описано за какво са изразходвани парите ,била тя и финансирана от фар,защот сигурна съм на много места стават злоупотреби ,говоря общо за всички клиники.Аз попълвах някакви декларации в началото и в края на стимулацията ,обаче вътре мисля че пишеше в първата че са изразходвани за мен 2.500 и на втората пак нещо такова .

# 63
Някой знае ли колко струва замразяването на ембрионите за 6м в селена ?

# 64
за 6 месеца  замръзяването на ембриони  е 430 лв.

# 65
По принцип е редно след приключване на опита да ти дадат фактура, в която е описано какво си ползвала и колко струва. На мен такава никой не ми даде. Не съм я и подписвала, а на една позната, която прави опит по ФАР д й дали копие от фактура за нея и е подписала оригинала.

# 66
Паола,  newsm10! Точно това ми казаха. Hug
Пламс, аз не мога да ти отговоря на въпроса, защото опитът ми е изцяло самофинансиран. Hug

# 67
Не знам как стоят нещата обаче с цената за ембриотрансфера, след като фонда плаща 340 лв. за него, а както всички знаем, в нашата клиника е на космическата цена от 1500 лв. Или това беше цената за ЗЕТ, но при мен трансфера беше отложен и беше ЗЕТ, но пак по фонда  Rolling Eyes

# 68
1500 лв. е безумно висока цена. Сигурна съм, че в клиниката спокойно се вместват в сумата, отпущана от фонда.

# 69
Сега си поразгледах бележката, която ми дадоха за стимулацията. Бях решила да не разпитвам много за дозите на лекарствата и т.н. Слагали са ми по 225 Е Гонал. На вас по колко ви слагаха? Стимулация ми беше 8 дни.

# 70
  • Пловдив
1500 лв. е безумно висока цена. Сигурна съм, че в клиниката спокойно се вместват в сумата, отпущана от фонда.

Тази цена се отнася за нов замразен трансфер. Ако имаш отложен трансфер не се заплаща нищо за замразяването, размразяването и трансфера. Тази цена е в случай на неуспешен опит и ако имаш още замразени ембриони, на които решиш на по-късен етап да направиш трансфер. Иначе не знам цената на трансфер по принцип каква е. Ето тук е обяснено.

# 71
 george_80 Моята стимулация беше 12 дни с по 150е. гонал и 150е. мерионал.

# 72

Тази цена се отнася за нов замразен трансфер. Ако имаш отложен трансфер не се заплаща нищо за замразяването, размразяването и трансфера. Тази цена е в случай на неуспешен опит и ако имаш още замразени ембриони, на които решиш на по-късен етап да направиш трансфер. Иначе не знам цената на трансфер по принцип каква е. Ето тук е обяснено.
Аз също съм го чела това във форума на клиниката. В нашата клиника няма отделна цена за трансфер при първи път. Цената е 2800 лв= пункция+замразяване до трансфера+ трансфер. Както и да е- вече сме се хванали на хорото както се казва и независимо от цената, всички се надяваме на положителен резултат. Дай боже!!!

# 73
  • Пловдив
Да, знам, че е пакетна цена и затова писах, че не знам каква е всъщност цената само на трансфера.  Peace

# 74
Преди 4 години моя приятелка прави инвитро  до трансфер не се стигна и тогава и върнаха 400лв за трансфера ,тогава правиха инвитро а не икси, инвитрото струваше 2500лв а икси 2800.та май цените не са променени от тогава.
Клиниката е изравнила цените с тези на фонда, и затова като си по фонда недоплащаш за процедурата,иначе са малко по скъпи ако се самофинансираш.  Относно ЗЕТ ,когато ти останат ембриони и ги замразят всъщност не плащаш за замразяването, плащаш когато се прави ЗЕТ,плащаш и за размразяването и за трансфера, и така стават 1500лв. И мен ме удари тази цифра през челото, ама ги платих, няма начин,поне не плащаме наем първите 6 месеца както е в другите клиники,и замразяването е към 650лв

Общи условия

Активация на акаунт