АВГУСТ бавно приближава и коремчето ни проличава

• 32 065
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Аз за възглавница съм готова и 1000 да дам, ако помага... Rolling Eyes Предишния път се измъчих, а сега с 2 не искам да си помислям Shocked Shocked Тогава спях полу-седнала с възглавниците, които се използват за облегалка от дивана и ми беше мъка. Сега твърдо ще си купя специална възглавница и се надявам да имам малко повече сън Praynig

# 106
Н. Лозанова? За мен няма красиво, хубаво, чаровно или талантливо момиче, без грам мозък в главата. Не може супер куха и тъпа лейка като Н. Лозанова или Алисия, да се хванат и да се влюбят в супер тъпанар като Валери Божинов и да искат да са нещо. Няма начин, освен да се докажат като още по-тъпи същества  Laughing

Маги, аз също визирам, че бебето трябва да спи в спалята при нас, ама не на леглото точно.

Не, не мисля, че майката може да затисне детето, освен ако не е под влияние на алкохол, наркотици или психотропни вещества  Peace

# 107
Момичета, аз си мисля, че майката има силен инстинкт и няма да за тисне бебето, но.....татковците? Naughty

Като знам как бебефона и до ден днешен е до главата на нашия татко и никога не чува детето, колкото и да плаче и да се сърди по нощите....как да съм сигурна че има инстинкт да пази бебето в леглото Thinking Thinking

# 108
Не, не мисля, че майката може да затисне детето, освен ако не е под влияние на алкохол, наркотици или психотропни вещества  Peace

Уф, да не ви натоварвам излишно, затова ще напиша с малки букви, който иска да не чете, но... оказва се, че задушаване може да се случи и без майката да е под влияние на дрога, алкохол, психотропни... Свеки ми разказа наскоро една история, от която ми настръхнаха косите, а аз по принцип съм много "за" всякакви техники от привързаното родителство - една нейна приятелка преди доста години, била ентусиаст да си кърми детето (тогава не е било много често явление), но една вечер уморена до смърт легнала на леглото и сложила бебето на гърда да суче. Обаче майката заспива от умора и дори не усеща как задушава бебето... Не знам дали самото затискане от тялото на майката е довело до трагичния развой на събитията, но е възможно и това да е било. Така че явно трябва да се внимава страшно много в това отношение. Свеки разказваше, че майката много дълго не е могла да преодолее преживяното - не искам дори да си представям емоциите, които е изпитвала, да не дава Господ!....
Та въпреки голямото ми желание да прилагам привързано родителство, мисля, че точно спането с бебето и кърменето легнали ще го спестя - надявам се и бебето да няма особено много против това Peace

# 109
Здравейте, мами!

Как разбрахме за бременността - беше няколко дни след като трябваше да ми дойде. След закуска нападнах големия буркан с кисели краставички и изядох 3-4 една след друга. Мъжът ми се засмя да не би да съм бременна, а аз:"Не, абсурд, закъснява ми само 5-6...", малко се замислям: "...7-8-9 дни". Бях сигурна, че не съм бременна, нищо не усещах и се пазехме така, както от четири години. Направих веднага един стар тест с изтекъл срок на годност - и беше положителен:). След това направих един в срок на годност - положителен. На следващата сутрин още един - положителен...

Вече искахме деца, но лекари ми бяха препоръчали да изчакам за след една година. Обаче нашето бебенце реши, че е чакало достатъчно и така... И на пук на лекарите засега всичко изглежда наред  Praynig

# 110
  • Switzerland
Здравейте мамита   bouquet
Днес се обадих на док за резултатите от тия прословути хромозомни тестове / мисля дали това е въпросното БХК  newsm78 / всичко е супер каза той , не е казал някакви стойности , но това на мен ми е достатъчно  Wink
За спинкането при нас - просто няма начин да се случи , с малката изкарахме в началото в количката , че ми беше по-лесно да я успокоявам като се размрънка , защото  спрях нощното хранене на 20 ден   Stop Сега пак така смятам да направя , естествено ще вземем креватче и другите неща  , пък ще видим  Wink Но определено смятам да заложа на хубава количка , аз съм си харесала тази -  http://www.windeln.de/hauck-kinderwagenset-apollo-all-in-one.html
Лека нощ сладурки  Hug

# 111
Аз кърмих Марио легнала - т.е. той легнал до мен , аз си спя , а той си суче Simple Smile) Не знам , ама наистина майката има оннстинкт според мен. Аз спях без да мърдам и милиметър...а бях супер изморена (малкия беше гладен  на 1-2ч, денонощно) . Хахах ако знаете колко пъти в просъница съм се карала на моят мъж . Само да мръдне и аз започвам да викам ,че ще смачка детето , а то милото приместено в кошарата (от мен разбира се  Mr. Green )

Аз съм ЗА възглавницата за кърмене и по-точно за спане на бременната мама Simple Smile) С миналата бременност си бях всела една по-евтина (не си купувайте на бертони е) Позакрепи положението , поспивах по-удобно , но се раздели на 2 от мачкане. ТАка ,че за 8ми март си пожелайте една хубава възглавница .... Wink

foriy13 , вземи от кака ти креватчето и не се чуди  Grinning

За Н. Лозанова и особено за Алисия ще си замълча , че толкова кухи хралупи и в гората няма даже ! А Валери ..... ooooh! ooooh! ooooh!

# 112
Добро утро мамчета, Блонди  Hug супер си, мерси за новата тема, а браво и на другите мами 1 ден да не влизам и хоп 8 стр.  Grinning
 Та така вчера си взех резултатите от изследванията ми за кръв и урина - всичко изглежда в граници ама скоростта на утаяване на еритроцитите са ми в 47 при позволени 15, а самите еритроцити са ми 4.08 при долна граница 4.2, а и МСНС ми е 387 при норма 360 - не ги разбирам ама леко се разтревожих, но лекарката ми ще каже последната дума, но чак в 14-ти имам час пфф.
Относно татковците - мъжо е компютърен инженер а и много чатка от техника, програми и т.н. а и искаше много бебе, аз сякаш не толкова сега, понеже си купихме нов апартамент исках първо да я обзаведем, ремонти-мемонти, но мъжо си наумил че трябва да стане точно сега  Laughing та си инсталирал програма в телефона си, която следи овулацията, въвеждаш датата на цикъла ти и ти го изчислява - показва зелено като си в овулация, та така мъжо на 3-тия месец имаше проблем с гърба та го пазех, но той стриктно следеше зеленото и когато настъпи датата болен-неболен бащинството у него надделя и хоп моето бобче стана. Когато ми закъсня с 3 дена направих тест - имаше блееедо розова чертичка, аз викам имаме бобче, но мъжо хладнокръвно - докато лекарката не каже че има да не се радваме, че може да няма ама очите му светнаха и се гушкахме и почна да ме глези, а уж не вярваше докато каже лекарката със 100%  Laughing
Относно креватчетата - аз отначало си мислех от тези дето са комбинирани, които стават и за по-голям ама след написаното от по-опитните мами тука, почнах да мисля за начало да купим кошарка с 2 нива - за игра и спане, а по-нататък креватче.
Ох и аз имам проблем с това спане, 100 пъти се събуждам, няма мир - та и аз мисля да купя от тези възглавници па ще видим дали ще действат Simple Smile
Пазете се мамчета, лек ден  Heart Eyes

# 113
Здравейте Блонди,темичката пак е страхотна,и аз да ви кажа как разбрах,този път бях убедена,че не съм бременна,преди всеки месец си правех тестове и все си мислех,че е станало,чак се ядосвах как тестовете не го откриват:))хихих.Сега бях на работа и пушех 4-5 дена като кумин,много ми се пушеше и един колега ми вика,много пушиш,викам да,тези дни нещо много ми се пуши и той ми вика,защото си бременна,то вика на вас от всичко по много ви се прави.Беше понеделник,а трябваше да ми дойде в неделя,викам чакай да си направя тест.Правя го и веднагически две ярки черти.Мислех да не казвам на мъжа ми,но не издържах и му се обадих да дойде,той дойде с кума и им казах на кафето.Но бях убедена,че не съм...

# 114
Съгласна съм за чистката- аз отдавна я подхвърлих, но за да не съм много гадна не настоях Mr. Green За затискането на бебето- без да съм чела на Шех коментара- съм съгласна с Блонд. Аз докато детето ми беше много малко не можех дори да спя спокойно в негово присъствие колкото и да съм уморена. Шех, без да приемаш думите ми като заяждане Hug Много ми е интересно дали ще си смениш някоя теория след като станеш майка, по- скоро дали ще си признаеш,че вече мислиш на обратно Mr. Green Аз не съм убедена, че бих признала Laughing

# 115
Здравейте Simple Smile

Аз все пак си направих дънките  Mr. Green https://picasaweb.google.com/111154629091224056341/112012#5707774001382309826
Обачеееее, какво беше разочарованието ми, когато приключих и с голямо задоволство реших да се пъхна вътре.  ooooh! ooooh! ooooh! Оказа се, че не ми стават в ханша  Rolling Eyes и сега ги запофичих в един шкаф заедно със стария им колан да си чакат някой хубав за тях ден. Много ми докривя, ама на, да ги бях премерила, а аз ентусиазирана, оверлога извадих, машината и хайде............

за спането, с Емка бяхме в една стая. Кърмех я на спалнята и след това я връщах в креватчето й. Случвало се е през деня да я оставим при нас, но татко й спеше на края на кревата обърнат към нея, та ако се завърти (да падне от леглото, а не да легне върху нея  Mr. Green ). Кърмех я и легнала, но вече беше голяма и не се налагаше да я уригвам след кърмене. Сега обаче ще сме в отделни стаи и ще трябва да измислим креватче и за двете места Simple Smile

Вчера най-сетне казахме на Емка. Сега ходим по тънък лед. Не я убеждаваме в нищо, но проявява интерес и разпитва. Бунтарка ни е тя. Ще бъде страхотна кака сигурна съм  Heart Eyes

# 116
Five magnificent мерси за информацията:) Твоите близначета еднояйчни ли са или двуяйчни. Нашите са еднояйчни и доколкото прочетох би трябвало да са от 1 пол, но аз все се надявам да са различни:))) Март месец ще ходя до София, за да си направя изследванията за синдрома на Даун и там каквото е нужно. Трябваше да ги направя миналата седмица, но времето беше и все още е ужасно и ни е страх да пътуваме:) Ти тези изследвания направи ли ги?
 Мерси на всички за хубавите пожелания Simple Smile))

ek3otu4ha , здравей, за изследването на Даун за близнаци съм чела, че не правят БХС, нямат референтни стойности за двечки. Което значи да правиш изследвания (амниоцинтеза), не скрининг. Провери си, говори с гинеколога си и прецени не ти ли е достатъчно да направиш само ФМ. Дано съм ти полезна.

И момичета, и аз основно ви чета и докато стигна докрая и забравя какво съм искала да напиша   Embarassed. Moля ви, не бъдете толкова строги с момичетата, които безобидно питат за неща, които са вече обсъждани.  Peace

Искам специално да благодаря на Блонди за труда, който полага с всяка нова тема!!! Simple Smile

Последна редакция: сб, 11 фев 2012, 10:19 от sea horse

# 117
  • София
Добро утро Hug

Така като чета се сещам, че напоследък ме понаболява кръста особенно сутрин като стана, но го отдавах на обездвижването напоследък. Сега обаче се  замислям newsm78 Май е крайно време да взема и аз да се поразходя по магазините, ама вече да се оглеждам за разни бременни неща и приспособления Mr. Green че досега все се правя на ощипана и тези магазини ги подминавам щото ми било още рано Embarassed

За Н. Лозанова и Алисия аз не съм сигурна те ли са толкова кухи или въпростният Божинов е по-глупав отколкота някой си е представял hahaha ама на няма си късмет чавека да ме срещне мен Mr. Green

# 118
  • Варна
dbs,
не виждам снимката, а ми е много интересно как са се получили:) Жалко, че няма да си ги носиш. Аз имам едни дънки, които са леко ластични и още като ги купих ми бяха леко широки в кръста, та сега ми стават, но ми опъват вече, а и ми писна все с едни и същи да ходя. Но съм решила да не си купувам нищо, докато не мине ФМ следващата събота. Ако всичко е наред ще си купя вече нещичко.
За тези възглавници аз така и не разбрах кое им е толкова специалното че да струват толкова много Rolling Eyes 100 лева ми се струват безумна цена, какво прави тази възглавница - професионален масаж ли? Гледах снимки уж и пак не ми стана ясно какво точно е приложението и.

# 119
Аз не бих посмяла да сложа бебенце при нас на спалнята. В себе си не съм сигурна, а за таткото съм направо убедена, че ще го смачка  Grinning
Много ми харесват самостоятелните детски стаи и имам в апартамента стая, която си чака обзавеждането  Laughing , но си мислех, че поне първите 6-7 месеца креватчето трябва да е при нас в спалнята... поне ще ми е по-спокойно на мен ... май ? Най-голямо удоволствие ми доставя да застана на прага на бъдещата детска стая, която сега със съвсем друго предназначение и да си я представям Embarassed Милото мисли, че полудявам и отказва да избързва толкова Laughing

Маги, аз пък се разхождах до преди месец по маагазините, сега чакам пролетта  Wink
За възглавниците, към момента  не мисля да инвестирам в тях, за сега ползвам таткото да се подпирам  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт