АВГУСТ бавно приближава и коремчето ни проличава

• 32 008
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
  • Switzerland
Добро утро коремчета  Hug
Всеки взима сам за себе си решение дали да взима или не витамини , едно нещо обаче е сигурно - бебчо ще си вземе каквото му е необходимо и проблема остава за мама  Crazy С предишните ми бременности не съм взимала витамини /просто тогава не бяха навлезнали на БГ пазара / , и следствието беше , че ми се разбиха зъби , чувствах се все уморена , ей такива гадорийки  Crazy , , сега взимам от момента в който видях положителния тест  Naughty
Шехи за мен съвета който ти е дала  Блонди е перфектния- пускай си всичко да минава покрай теб , така ще си запазиш нервите  Hug
За мъжа и чистенето вчера се смях с един приятел  , понеже само ММ чисти с прахосмухачка в къщи  Naughty приятеля ми развиваше теория , че ние жените така наказваме мъжете  , защото и неговата жена така правела Laughing ама аз много набързо му затворих устата , че това бебе не е само мое и той трябва да разбере за какво става въпрос , вярно е , че ходи на работа , но мама има нужда от почивка и да не се изморява  Naughty ще го наказвам докато мога - сега ми е паднало  hahaha
Момичета , да поканя мамите , които не са в България и  в другата темичка - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=631761.0
Хубав ден милички   bouquet

# 271
Нели, аз не съм фен на олиото и не бих се мазала с такова. Криско като се роди така започнах и неговата кожа започна да се бели. Олиото запушва порите и омазнява, но не мисля, че овлажнява кожата. И другото - продуктите на Нивеа като цяло са с доста ниско и кофти качество. Така че те съветвам да си купиш подхранващ крем или мляко (не лосион, щом ти е толкова суха кожата) и на друга фирма. Не е нужно да е някаква специална и скъпарска марка споре  дмен, аз лично ползвам крема на Дав, в едни кутии, много съм доволна  Simple Smile

С болницата всичко е наред, имаме допълнителна здравна застраховка и тя покрива на 100 процента всичко, независимо, че е частна. Но за стая с две легла, ако искам само лелго, нямам най-високата застраховка и ще е за моя сметка, но аз пък не държа, 5 дни все ще минат с още някоя мама в стаята  Simple Smile
Остава малко по-късно на прегледа да се разберем с доки и тарифите му  Twisted Evil

Последна редакция: пн, 13 фев 2012, 11:06 от Блонди

# 272
  • София
Добро утро и от мен.Да се включа и аз за витамините.Моят доки ми каза да не взимам витамини ами да ям повече плодове и зеленчуци и да не съм се занимавала с глупости,обаче откакто съм бременна изобщо не искам да поглеждам такива неща,а преди много обичах,та сега и аз съм на витамини.Засега ми влияят добре и ще продължавам да ги пия.
Що се отнася до мъж и чистене вкъщи,двете неща са абсолютно несъвместими  Joy Вкъщи сме 3ма на 3ма и само момичетата чистиме,но затова пък имаме поне един смел мъж да готви Laughing
Иначе ние си живеем при родителите на приятеля ми и слава богу нямам никакви оплаквания.Страхотни хора са.Отскоро и сестра му и зет му на приятеля ми са при нас та сме дядовата ръкавичка,което малко идва в повече на всички ама няма как smile3511

# 273
Ходих преди време на лекция с дерматолог и там казаха, че е грешно и вредно мазането със зехтин/олио. Но не си спомням аргуметите, мога да си погледна записките....

# 274
  • София
Шехи съвет не мога да ти дам, но мога да ти съчувствам за "гостенката". Аз бих се възползвала от предложенията в оръжейните магазини.
И в този ред на мисли, дайте идея как да се справя с ревнива свекърва.
Ситуацията е доста сложна и объркана, но вчера яко ми вдигна кръвното и се вбесих. Не живееме заедно - отделно сме, но е на 5 минути с кола от вкъщи. Тя според мен напоследък усеща, че има нещо  /не сме и казали все още, а и ако мога и до 9 месец няма да и кажа/ и само се чуди какво да измисли за да ангажира синът си след работа или събота и неделя да ходи при нея. В неделя сутринта рано се обади за да иска да я закара в Пирогов защото не е спала цяла нощ от болки във врата, схванал и се е вратът и положението е мнг тежко. Естествено, че мъжът ми я закара в Пирогов, купил и ортопедична яка, кремче за мазане и обезболяващи и към 14 часа се прибра. Привечер се обажда двекървата, как не и минава и не можела да легне, а само да стои седнала и аз вече не издържах /незнам да се смея ли да плача ли/ и му предложих да отиде при нея за ад и държи ръката докато охка и пъшка  #Cussing out #Cussing out #Cussing out Съжалявам, че вчера аз не отидох да я закарам до Пирогов, щях да "помогна" на лекарят , като и извия врата та съвсем да спре ............
Е оплаках се  Sad

# 275
Изчетох виииии  Crazy Party та от добро утро на добър ден  Joy
Аз по половината теми компетентно мнение нямам... не съм решила ни за витамини, ни за колички... и дрехи не съм гледала... изобщооо  Whistling и с родителите на приятеля ми нямам проблем засега (е на него малко му надуват главата по тел, ама...).
 Мажа се с палмърс от време на време, ама не съм редовна, защото още не забелязвам промяна в обема на коремчето и в съхнене и опъване  newsm78
В събота бях на baby shower (някоя от раждалите мами правила ли е такова събиране  newsm78 , че май не е популярно в България като цяло). Имаше леко стълкновение на бременни Simple Smile, но мен никой не ме заподозря  Whistling , а празнуващата ми приятелка в 34 г.с. изглежда просто чудесно, освен коремчето нищо друго не я издава  Crazy !
А в петък бяхме намислили да казваме на компанията, ама хич не се получи по план, защото от персонала ме разконспирираха предварително след поръчката на литър айран  hahaha  Embarassed

# 276
Диони, аз в подобни случаи кресвам на мъжа ми да се вземат двамата, да се оженят и да спре тая агония  hahaha

# 277
Добро утро!

Момичета, без да чета назад искам да попитам като сте с грип/настинка, при кои доктор се консултирате - при гинеколога или при Джи Пи-то. С предната бременност всичко се вършеше от гинеколога. Сега му се обаждам , а той ме препраща при Джи Пи-то. Та в крайна сметка ще ходя при Джи Пи-то, че положението у дома е вече трагично - и аз и детето сме се тръшнали.

# 278
Галка, според мен по- добре личния ти лекар.
Ирони, била съм- дори бях организатор, на моя близка. Ама хората не го приемат много нормално за съжаление.

# 279
Галка, при джи-пи-то  Peace Януари освен парацетамол за Т°, ми бяха изписали и още две хапчета, ама не им помня имената  Rolling Eyes Бяха малко тип билково-хомеопатични.

# 280
За витамините моята док е против приеманието има презпървите 3 месеца , докато се оформят и развиват органите на бебето. След 3тия месец , ако е невъзможно да се добият по естесвен начин (според сезона) , може да се употреби някой др витамин, но пак е с резерви...

# 281
  • Варна
Галка,
и аз бих се допитала до личния лекар, а ако ми изпише нещо по-специфично бих искала мнението на АГ-то. Бъзро да оздравяваш Hug

# 282
Много ми харесват тези кошчета...направо съм влюбена , ама не ми се дават 200лв (тук са толкова) , за 5 максимум 6 месеца използване..
Можеш да го поръчаш и от този или друг английски сайт, ако не се справяш мога да помогна Wink Ако решиш ми пиши на лични!  Peace
Диди , благодаря ти , много си мила  Hug Ще видя какво ще измислим за детската (ако сварим да я направим , няма да е нужно). Ако не , ще си помисля,че пак излиза над 100лв... ако решим ,ще ти пиша обезателно . Много благодаря  Heart Eyes

# 283
Добро утро  Laughing
Галка и аз бих се допитала до джипи-то  Hug
Ох, аз да чукна на дърво имам страхотен мъж - чисти, пере, готви, сменя талаша на заека, разхожда кучето  Laughing е, старая се аз да ги правя тези неща през повечето време, ама честно казано по време на тази сесия не готвих много, много  Laughing та знам, че много ще ми помага при бебето и това донякъде ме успокоява доста  Laughing
ах, тези свекървиии.. моята се преместиха на село преди година някъде, ама ако може всяка събота да ходим при нея  Shocked не че там ми е зле, ама не ми се ходи всеки уикенд, като имаш напредвид, че виждам собственото си майче 3 пъти в годината..  Cry та, лятото докато бях в Щатите всеки уикенд мъжо ходил и помагал, райграси, постройки, глупости.. той все ми вика, че и той бил на бригада цяло лято - от понеделник до петък работа, събота работа на село  Laughing но затова пък като идем при моята майка да я видим и тя толкова много го глезе и не дава нищо да пипне и само вика: на мама момчето  Laughing
та, не знам, за свекървите..аз не бих стигнала до оръжейните, понякога думите много повече вършат работа, в крайна сметка като нещо не ви изнася не го казвайте на мъжа си и да се чувства между чука и наковалнята и е много грозно да знае, че жена му не харесва майка му.. ами направо си кажете на жената  Twisted Evil

# 284
  • София
Шехи, няма формула за това, ти си психологът, трябва да решиш подхода какъв да бъде със свекървата. Аз много не разбрах защо точно е сърдита, за това, че живеете по друг начин, а не като нея... Във всеки случай смятам, че е по-разумно да бъдеш мила с нея, тя ще си замине все някой ден  Hug

Витамини засега не пия, не знам и дали ще пия. Първия път пих Матерна, мисля, че и тя спомогна да се напомпам много. Коса и зъби - каквито са ви по принцип, така ще се държат и през бременността ви. Особено зъбите - ако ви се развалят по принцип често, сега очаквайте още повече. Дали витамините могат да спасят това, не съм сигурна. Както с каквото и да се мажете против стрии, не можете да повлияете, ако кожата ви е предразположена. Та за мазането не знам, старите хора препоръчват свинска мас, която аз отричах с първата ми бременност и се мажех със скъпи мазила по 2 пъти на ден - в резултат целият ми корем е със стрии... С тази бременност посетих добър кожен лекар още в началото, исках да говорим точно за това - стрии, разни петънца, бенчици, израстъчета, които са се появили първия път и които сега пак ще продължат да се появяват... Каза ми, че всичко това може да се оправи, но след бременността, просто трябва да си изчакам да мина през това.  Hug

Блонди, радвам се, че си се успокоила с болниците!  Hug Аз съм пред дилема за раждането точно за ВИП стаята - доколкото разбирам в болницата, в която мисля да раждам, само във ВИП стаята може да влезе съпругът ти и да види бебето, но пък ще съм сама и не знам дали няма да ми е още по-депресиращо. От друга страна, като съм си самичка ще си гледам ТВ и няма циганката на съседното легло да ми бърка в багажа за превръзки, както хванах с първото ми раждане една мърла... По принцип гледат навсякъде да не слагат заедно бели и мургави, ама бяхме секцио и тя там до мен...

dioni,
това е още по-сложно, за радост нямам никакви оплаквания от моята свекърва, но ревнива свекърва е ужасно обсебващо, знам от сестра ми  Wink

beauty_, предполагам, че след години ще ти се иска и е по-добре да кажеш на мъжа си нещо, което те дразни в майка му, сега още не го усещаш  Wink

Момичета, имам 2 въпроса:
- фолиевата киселина - продължавате ли я, до кога смятате и са ви казали да я пиете?;
- утрогестана - моят доктор ми каза да го продължавам, след 2 седмици съм при него и дотогава да слагам, а тогава може да каже и още да го продължа, не че няма да го послушам, но предварително знаех, че до 12-13 г.с. се слага, а тогава ще съм в 16 или началото на 17 г.с. Знам, че Шехи казваше, че до 16-та седмица ще го слага?

Последна редакция: пн, 13 фев 2012, 11:48 от bi_bi

Общи условия

Активация на акаунт