АВГУСТ бавно приближава и коремчето ни проличава

• 32 004
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
MaryJane, и ти си ми симпатична, така че не го приемай лично Wink, оообаче след като не искаш да спориш с тези, които пият витамини, не е нужно изобщо да продължаваш темата, мисля. Защото сега, щем не щем, ще ти дадем контрааргументите, че от една страна витамините за бременни се правят все пак от умни глави и дозировките им са преценени и самите витамини одобрени от компетентни органи и второто - че и аз си имам редовно вкъщи домашни яйца, сиренце и кисело мляко, обаче в тях максимум има калций и няколко витамина, а не менделеевата таблица, която се съдържа в концентрираните витамини. Оттук е ясно, че едната част от лекарите приемат едната теза не толкова за вреда, а по-скоро за липса на полза от витамините, а другата част - моята теза за непълноценното ни ежедневно хранене, ако ще да ядем по 100 пъти разнообразни и максимално естествени храни (а пък зимата - да не говорим колко пълноценно е храненето ни с нитрати, оцветители, консерванти и пр.).
Не виждам изобщо за какво трябва да се спори по темата - ясно е, че всяка от нас ще избере едната от двете тези и ще си действа според нея, всяка за себе си ще е права и ще казва, че нейният доктор я е посъветвал така. Е, да, обаче лекарите също могат да вземат една от двете позиции, при все, че са компетентни достатъчно. Така че май е най-добре всяка да си реши ще взема ли витамини или не и толкова - това вече стана някакъв жизненоважен въпрос Whistling. Все пак дайте да си пазим силите - тепърва ще се убеждаваме (всяка ще убеждава другите в правотата си Laughing) как всяка една от нас взема най-оправданите решения по повод бременността и родителството Mr. Green На мен лично последното винаги ми е било доста странно - в крайна сметка, тук сме, за да обменяме инфо, за да може да видим и гледната точка и опита на някой друг (което може да ни е от полза и да не е достъпно като инфо в нета или да го чуем от лекаря си), а не да размахваме пръст и да критикуваме тези, които не споделят нашето мнение. Все едно сега аз да започна да хуля девойките дето не пият витамини, че обричат децата си на недостиг от витамини, минерали и аминокиселини - звучи просто идиотски, а е горе-долу реципрочно на това, че тези, които пием, видите ли, си тровим бебетата с химии. Едно е да обменяш мнения, съвсем друго е да критикуваш открито - изобщо от малко повече толерантност към информираната позиция на другия глава не боли Peace

Между другото, за да не става темата чак толкова "конфликтна" и да ви разсмея малко (на мен всъщност хич не ми е смешно), щях да питам - някой да знае средство за справяне със сърдита свекърва Laughing Моята в момента е такава - остана в София за още поне месец Whistling (ще й правят операция, това е официалната версия, а неофициалната е, че просто при нас чисто битово й е по-добре...) и днес цял ден ни е сърдита на мен и любимия, защото, видите ли, ние сме били капризни и сме живеели по различен начин от нея. Аман. Чудя се кога ли ще свършат мъките ми - давайте средства за обезвреждане на кисела свекърва Laughing

# 256
Аз пък съм ЗА витамините. Аз все още не пия, защото доки каза след 4-тия месец, но до колкото пък аз съм чела, бебето взима от майката каквото му е нужно, просто то взема и ако майката няма достатъчно не остава за нея. Така, че по-добре да има и за бебето и майката. Същия е и принципа на хормоните на щитовидната жлеза. Бебето взима  колкото му е необходимо, и каквото остане е за майката, За това за да има и за нея, се пият лекарства по време на бременност thumbsup

# 257
Като напр. аспартам Shocked Twisted Evil Close

Понеже кола лайт, фанта, кексчета и куп други неща не го съдържат  Simple Smile
Аз обаче ги избягвам, отдавна отказах безалкохолните, а и ако прочета в състава на нещо (както боза) , че се съдържа- Naughty
Познавам хора пристрастени към кола лайт за съжаление.
Щех, около нас има няколко оръжейни...да погледна за нещо?

# 258
Шех, много добре казано, дано да се запомни за бъдещето, когато пак ще коментираме и витамини, и БХС, и ФМ, и естествено раждане, и секцио, и за кърменето, и за сухите млека и какво ли още не  Laughing аз лично не съм си променила мнението за БХС и ФМ, така че би трябвало всяка майка да си отствоява нейното мнение и да прави това, което чувства..
а за витамините още не знам, отначалото док ми каза, че до 4 месец е нужна само фолиевата, та ще разпитам като ида във вторник заедно с другите въпроси, които имам..
иначе за свекърва ти, не знам.. аз имам щастието да сме далече една от друга  Laughing иначе уж се разбираме, ама не мога да си представя да живеехме заедно  Laughing та, не знам.. като ще е сърдита и кисела поне да има за какво, продължавайте си както си живеете и когато я няма, пък вижте докъде ще стигне и нейното търпение  Twisted Evil Twisted Evil

# 259
Шехи НЯМА ФОРМУЛА  ooooh!

Освен да се опитваш да се правиш че не я забелязваш и да гледате да ви няма вкъши колкото се може по-дълго...друго не се сещам Hug Спокойно....все някога ще си отиде...а я си представи да си живеехте заедно попринцип smile3514 smile3511 Мисли си, че можеше и да е по-зле. Вземи и гледай филма "Свекървище"...може малко да те успокои, като видиш че има и по-лошо Hug

# 260
  • София
да не говорим, че освен чистите химически вещества съдържат и още куп глупости
Като напр. аспартам Shocked Twisted Evil Close
Както и ГМ царевично нишесте, което вече беше коментирано.

Химията в случая е мръсна дума до толкова, до колкото синтетичните витамини се приемат в чистата си крайна форма, което представлява някакво химическо съединение, докато когато се приемат в естествения си вид те са под друга форма и организма сам си синтезира онова химическо съединени, толкова колкото му е нужно.

# 261
Е, равни нямате! За 2 дни повече от 17 страници изписани! От няколко часа се опитвам да ви изчета, ама нали нищо не искам да изпускам и я карам доста подробно. Та сега само се разписвам, защото стигнах едва до 10 стр. Като ви настигна ще пиша адекватно Hug Сега обаче отивам да поспяяяя....

# 262
  • By the sea
Добра вечер на незаспалите! Аз още си "кукувам" Rolling Eyes
Много хубава темичка и заглавие! Hug
Абсурд да насмогна да ви изчета, все още преполовявам предната тема, а и не съм от много приказливите, не искам да ви занимавам с повседневни дреболийки Mr. Green
Та за отчета - днес направихме първата ФМ, всичко си е на мястото, краченца, ръчички, пръстчета, бедра, скелетче, сърчице (лупкаше като конче), стомахче... Абе, все сладурски миниатюрни нещица Heart EyesТежим 150 гр. Много беше шавливо мъничето, постоянно подскачаше насам-натам, нагоре-надолу ееехх Blush Crazy Според док прогнозата е за  stork-girl
Относно БХС, и преди не бях много положително настроена, вече съвсем се отказах, или по-точно док. ме отказа.Няма да го правя.
Момичета, някои от вас се оплакват от килограми, а аз за 3 месеца съм качила едва половин кило, дори последните 2 седмици съм поотслабнала  newsm78 Тоз корем с въздух ли се пълни, що ли? Laughing
Дрешките - аз си влизам идеално в старите за момента, само някои панталони и джинси нещо ме постягат в шкембето, особено докато пътуваме и понякога слизайки от колата забравям да ги закопчея, ще ми паднат някъде гащите Joy Въобще не бързам да купувам каквото и да било, като дойде лятото ще ходя само по бански Laughing
И аз вчера гледах "Такъв е животът" и си поциврих тайно Whistling
Лека ви нощ! Hug

# 263
Минавам само да кажа Добро Утро и успешен ден Laughing

# 264
Добро утро и от мен,  Hug
ще хуквам по болниците за проверка на стаите, залите и цените, после на преглед и сън не ме лови от вълнение, а и притеснение  Blush

и днес цял ден ни е сърдита на мен и любимия, защото, видите ли, ние сме били капризни и сме живеели по различен начин от нея. Аман. Чудя се кога ли ще свършат мъките ми - давайте средства за обезвреждане на кисела свекърва Laughing[/color]

Laughing Ще се прибере у тях си рано или късно. Иначе дотогава има едно средство - усмивки, усмивки, усмивки и "да", "разбира се", "права си", "както кажеш", "точно така е"  Mr. Green И пак си правите каквото си искате. Аз гледам така да правя, иначе кой си трови нервите - само аз. И си го изкарвам на мъжа ми, много ясно, пък той между чука и наковалнята - хич не е лесно.
Няма как, като се съберат двама души, с тях върви и родата им. Никой не примира от щастие, ама е неизбежно. Не се ядосвай  Hug

# 265
Добро утро, момичета Simple Smile

Блонди, успех с болничната проверка, да се похвалиш после  Hug

Шех, на тази твоята "гостенка" не можеш ли да й вгорчиш живота, та сама да реши да си тръгне по-бързо?  #2gunfire Уф, не би трябвало да се обаждам, като ситуацията ми е непозната.  Моята я виждам два пъти в месеца, когато ни кани на неделен обяд, което ме устройва идеално.  Само ме е страх, като се роди бебенце да не вземе да се превъзбуди и да зачестят срещите  Laughing

Да ви се оплача, снощи в 11,30 реших, че ми се яде Макдоналдс. Милото, разбира се ме обяви за луда и отказа да напусне кревата, но аз си запалих колата и ходих да си купя   Joy Ама каква физиономия имаше като се върнах хахаха
Доскоро ми беше зле и повръщах и само се молех да ми мине - сега не знам кое е за предпочитане ...

# 266
Аз пък в петък казах на свекървата, че имам рекламации - мъжо не чисти, не пере и не готви  Twisted Evil И той човека като чу се засрами и през уикенда пусна прахосмукачка и изми всички подове  Laughing

# 267
 Laughing Twe този твой съпруг е златен! Дай го да обмени опит с моя, дано пък и той да прихване   Joy
Милото не само, че не чисти, ами и на мен не дава в почивните дни - да не сме си разваляли рахатлъка  Laughing

# 268
Laughing  ами и на мен не дава в почивните дни - да не сме си разваляли рахатлъка  Laughing

Да знаеш, напълно прав е! Събота и неделя са си дни за почивка. Особено ако времето предполага да не се стои вкъщи Simple Smile  Преди време докато никой не обитаваше хола и кухнята зареждахме миалната и  пералнята да си работят през нощта с отложен старт, така че когато станем всичко да е ок.  То не че е само това за вършене, но все се намира време и за другото, а съботата и неделята са си за глезотене Simple Smile

# 269
Здравейте,мамчета!За витамините-моя лекар при първата бременност ми изписа Центрум матерна с влизането в 4месец.Затова и сега си ги пия тях-много съм доволна,имаха страхотен ефект върху косата.
Сега да ви попитам мажете ли пупите вече?Миналия път ползвах олиото против стрии на Eucerin и нямам и чертичка от миналата бременност.За сега ползвам бебешко олио на Nivea,но не съм доволна-кожата на стомаха ми е суха и се бели.Някои да препоръча продукт за мазане? newsm08

Общи условия

Активация на акаунт