АВГУСТ бавно приближава и коремчето ни проличава

• 32 011
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
Не пия и не смятам да пия витамини.
Peace
 Моя доктор още на първия преглед каза че е много против витамините!

bg_trinity
имаше една двойка на която обясняваха нещо за леглата  Wink

Относно това за битието, темата все пак е отчетна. Не е "Въпроси-отговори"  Peace

Ако е било по обяд - ние сме били;)

# 241
  • София - град
Да по обед беше. Ако си с вече проличало коремче , вие сте били  Grinning

# 242
Моя доктор още на първия преглед каза че е много против витамините!

Интересно би ми било да чуя доводите за това  Simple Smile

# 243
  • София - град
Блонди, нямам представа. Просто каза че е против, не съм разпитвала защото честно не ме интересува много....Щом е против ОК и толкова.

# 244
Ох, Блонди, не точно ти, за Бога!! Joy Преди две-три теми се хванахме за косите с Шехи по темата, при положение, че ми е много симпатична! Недей да вадиш скелетите от гардероба! Joy

# 245
За витамините ли?  Laughing

Не, питам само.  Blush Защото и сама си се чудя - горе-долу (примерно) половината доктори са твърдо против витамините. Но да, те никога не знаят защо точно. А другата половина са твърдо за, като и те не знаят.

Софи, ако беше попаднала на другата половина доктори, дето са твърдо ЗА, пак ли нямаше да питаш и да те интересува?  Wink

Не повдигам спор, само се смайвам колко сме зависими от докторите, което само по себе си е съвсем нормално, все пак те са училите. И колко лесно им се доверяваме за крайно противоположни решения.

Идеята ми беше, че плюсовете на витамините са ясни.

Негативите и лошите страни какви са? Не може да стане превитаминоза, не може натравяне, нищо. Единственото, което се коментира понякога, БЕЗ ДА Е ДОКАЗАНО, е евентуалното по-голямо тегло и размер на бебето. Нищо друго.

За себе си - ако живеех на село, отглеждах животните, яйцата, млечните продукти и всички плодове и най-вече зеленчуци - нямаше и да си помислям за витамини и добавки. Но отровите, които купувам от магазина...  Tired

И друго да вметна - всеки организъм понася и реагира различно. На липсата на нещо. Ама на мен не ми се рискува, защото аз съм много страхлива  Sad

# 246
  • София - град
Блонди, да пак щях да се доверя и да кажа ОК без да задавам един милион въпроси.  Rolling Eyes
За да ходя при този доктор, значи му имам доверие. Той пък от своя страна е учил достатъчно и знае достатъчно че да си защити мнението. Щом го казва така категорично, значи е сигурен.

Нямам намерение да споря, да налагам мнение или да убеждавам някого . Просто не е редно.  Simple Smile

В хладилника има селски яйчица , кисело мляко и сиренце  Flutter Hug

# 247
1. Блонди, да пак щях да се доверя и да кажа ОК без да задавам един милион въпроси.  Rolling Eyes
2. Щом го казва така категорично, значи е сигурен.
3. Нямам намерение да споря, да налагам мнение или да убеждавам някого . Просто не е редно.  Simple Smile

1. Твое право си е, аз питам само  Simple Smile
2. Именно. Точно както е сигурен всеки друг учил и умен доктор, който препоръчва обратното.
3. И аз. Не знам защо често го приемате така  Confused

Единственото, което ме интересуваше от цялата работа е, как точно човек да прецени за себе си кое е правилното, при положение, че половината казват ДА, а другата половина НЕ.  Rolling Eyes
Не само за витамините. Било то за БХС, за фетална и т.н.

П.С. И аз бих задала един въпрос само, а не милион  Simple Smile За мен презастраховката може да е излишна, но поне не вреди. Докато заравянето на главата в пясъка - да.

# 248
  • София - град
Не знам, може би трябва да прецениш до колко имаш доверие на доктора си...

Друго нещо е това че аз гледам да не се преинформирам. Защото тогава става пълна лудница в главата, а понякога и в действията.

Аз съм За презастраховката за това в момента пия по 6 хапчета 3 пъти на ден. Но определено не мисля че това е заравяне на главата в пясъка. Определено не мисля така. Simple Smile

# 249
Блонди, предозирането с някои витамини е вредно при големи хора, а за бебета да не говорим. Количества, които за нас са безопасни, за бебето може да са фатални. Има витамини, които направо го увреждат. Наскоро четох, че плацентата пропуска витамините в едната посока, но не връща излишното количество и то се натрупва в бебето. Би трябвало витамините за бременни да са дозирани, но дали е така?!Те са дозирани по-скоро според нуждите на майката. Освен това, синтетичните витамини възпрепятстват усвояването на естествените. Ако ще се пият, е важно да са от естествени източници (да знаем от какво са извлечени), обаче къде е тази информация? И естествени да са, пак не могат да заместят разнообразното хранене. Пък ако се храним рационално, защо ни е химия? Така аз се отказах от витамините, а и след като лекарят ми каза да не пия. Но не искам да влизам в спорове, въпрос на личен избор и съвет на лекар, така, че не бих искала да споря с мами, които пият витамини!

# 250
  • София
Без да влизам в спорове само изказвам мнение Peace
Витимините са чиста химия и наистина могат да се предозират и да навредят (не всички), да не говорим, че освен чистите химически вещества съдържат и още куп глупости за да могат да ги докарат до форма на хапчета в съответния цвят. Доказано е например, че по-голямо количество вит А от необходимото в ранна бременност може да доведе до спонтанен аборт. От друга страна прекаляването с моркови може да доведе до пооранжевяване най-много.
Аз също не можах да разбера защо толкова много лекари започнаха да се обръщат против синтетичните витамини newsm78
Мое мнение (донякъде професионално) е че доматите на село съдържат толкова витамини, колкото и тези в магазина. Все пак за да стане домата домат се нуждае от определени условия и вещества, които се осигуряват по един или друг начин и в бабините градини и в оранжериите. 

Аз не съм привърженик на витамините и за сега не пия, но незнам доки като каже, че трябва дали ще му се доверя Rolling Eyes

# 251
Не са спорове, момичета, и не е налагане на мнение  Hug Нищо от всичко споделено тук. Просто споделено. С или без някакви доводи. На мен ми е полезно и интересно да си дискутираме.

Мери Джейн, съгласна съм с теб. Просто не съм чувала за случай някоя майка да е приемала витамини за бебета и от това да е родила увредено дете. Или да е пострадала от липса на някой  витамин или минерал. Но в обратния случай - много често. Затова ми бяха интересни какви са доводите на докторите да са категорично против приема на витамини. Такива досега не чух.

Аз съм също твърдо ЗА естествените такива, но откъде да дойдат те? От нитратите, от содата, от натрия, от генномидифицираните неща, от всичко изкуствено на пазара?  Thinking

Гледам, че химия е нещо като мръсна дума. Та те и антибиотиците са химия. И ваксините. И всички съставки на живота всъщност. И витамините са част от химията, естествените! Но точно тази химия в много случаи го спасява. И нищо друго  Simple Smile

Пак казвам - не споря, не налагам мнение; само го изказвам  Hug

# 252
да не говорим, че освен чистите химически вещества съдържат и още куп глупости
Като напр. аспартам Shocked Twisted Evil Close

# 253
Да по обед беше. Ако си с вече проличало коремче , вие сте били  Grinning

Определено сме били ние;)

# 254
Като напр. аспартам Shocked Twisted Evil Close

Понеже кола лайт, фанта, кексчета и куп други неща не го съдържат  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт