АВГУСТ бавно приближава и коремчето ни проличава

• 32 044
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
Бюти,все забравям да ти благодаря за рецептата за чийзкейка  bouquetЩе се пробва задължително и то може би скоро,защото въпреки че гаденето ми продължава започнаха да ми се прияждат сладки неща. Whistling
Галка ,бързо да оздравявате HugАз като бях болна казах на АГ-то и тя не ми изписа нищо освен Биозин Мама за имунната система.И препоръча Парацетамол при температура над 37.3-37.4.Ходих си при мойта лична лекарка за лечение.
Шехи,за проблема със свеки моя дядо има много хубава приказка"Кажи му Аго,за да му стане драго,пък пак си прави каквото си знаеш"Според мен запазете добрия тон ,докато е у вас,защото ти няма да си за малко женена за съпруга ти,мисли за бъдещето.Аз поне винаги се старая да  мисля ,че тя все пак е майка на мъжа ми и ако се скараме двете ще страда най-много той.
Блонди ,едва ли ще успеем да те успокоим много.Ти нали днес си на преглед-дано ти разясни по-подробно и нещата не са толкова притеснителни Praynig
mishi17,мисля че можеш да ходиш и сега на зъболекар.Само предупреди ,че си бременна.Знам,че и при бременни могат да се ползват упойки ,ако се налага по-сериозна зъбна интервенция.
Като го написах това последното се сетих,че с предишната бременност ми бяха предписали капки "Зимафлуор"след 5-тия -6тия месец.Аз не ги пих тогава,ама ми дойде на ума.
За фолиевата киселина-доктора ,който ми прави ФМ ми предписа да пия Метафолик до раждането ,въпреки че препоръча и Прегнакеър Плюс ,в чиито състав също има фолиева киселина. Rolling EyesА мойто си АГ каза да я пия до влизането в 4-тия месец,че по-нататък нямало нужда ooooh!И по въпроса за витамините са на различно мнение-Единия вика от първия ден на бременността ,а другия като спра фолиевата киселина,тогава витамините.И накрая аз след дълго ровене в Нета си взимам сама решенията Confused
purpule,кога е сватбата? Simple SmileА леглото зависи какви размери има.Нашата кошара е дървена с размери 140 на 70см-още я ползваме.Живот и здраве август месец каката ще я завещае на бебето. Laughing
За количките :ще си ползвам старата Simple SmileПег Перего Плико П3.Не съм имала количка с цяла дръжка,за да сравнявам,но и с 2 отделни дръжки не е толкова зле работата.Мисля,че за една количка е важно колко тежи ,да си има пълно легнало положение и не на последно място да има голям багажник Laughing

# 301
  • софия
Блонди,  спокойно! Не се панирай / колкото е възможно/. Говори с док. и си изясни какво точно значи леко завишен риск. Стискам палци всичко да е наред.

За фолиевата киселина ми казаха поне до 14 седмица., но не мисля че има някакъв проблем да се пие и до по- късно.

Ех тези свекърви! Добре, че моята е далеч и се виждаме рядко.
Блонди а ти питаш защо не искаме момчета. Аз както върви ще съм два пъти свекърва живот и здраве, та  от сега се подготвям, ама по мои наблюдения на снахи угодия няма.

За витамините аз също все още не пия по препоръка на доктора, ама нямах време да го питам защо.Каза да ям повече плодове и зеленчуци, ама предвид сезона, ще трябва да се ориентирам какво да си взема.

# 302
сватбата е на 29 април, нямаме много време, а сега е възможно да си намерим само кум, а какво да правя за кума? Знам, че е хубаво да са стабилно семейство, но такива нямаме около нас...  newsm12

# 303
сватбата е на 29 април, нямаме много време, а сега е възможно да си намерим само кум, а какво да правя за кума? Знам, че е хубаво да са стабилно семейство, но такива нямаме около нас...  newsm12
Чак пък стабилно... никой не е застрахован. Днес стабилно, утре кой знае. Нашите кумуве бяха и все още са си приятели. Той вече е женен и чакат детенце, тя все още не е семейна. Така си ни е много добре, а при поводи за веселба си имаме една постоянна бройка от 5 двойки (без роднините). Кума, кумата, кумците, кръсниците на детето и тези дето някой ден ще ни кумуват на венчавката.  Mr. Green

# 304
  • Обетованата земя
Днес ще изкривим балкончето горе  Laughing

Миланова, аз пия сиропчето на Хип, с предната бременност пак него пих, като то свършва за две седмици и после си правех 2 седмици почивка и така. Много е вкусно Simple Smile.  Незнам дали от витамините, но се роди доста голямо бебето, може да е и заради гените на големия тати  Grinning

Нели Иванова, при мен косата също е много хубава от скоро, но знам, че това не е от витамините, а от хормоните. Те просто държат всеки косъм на мястото си до края на бременността, а после като родим, космите, които не са паднали падат и ела да видиш какво става  Mr. Green

Относно домашните задължения, ние още от началото на съвместното ни съжителство с любимия сме си поделили задълженията, но и той е от този тип хора, които не могат да траят разхвърлено и мръсно. Негово задължение са минаването с прахосмукачката, хвърлянето на боклука, миенето на банята, простирането. Също и сам си глади дрехите. Аз готвя, мия чиниите, минавам с парцал и бърша прах Simple Smile Ако има желание и той може да сготви, но май вече е по-рядко.

За поръчването от английски сайтове мога да помогна, защото се занимавам с това по принцип и организирам общи поръчки всяка седмица за различни сайтове, но не мога да обявявам тук условията, мисля че е забранено в БГмама, затова ако има желаещи, може на лични или на скайп (пак на лични ще го кажа Simple Smile ). Мога да ги анонсирам нещата във ФБ,, сега се сетих Wink
 Кошчето, което показах е много удобно за пренасяне, освен че е красиво, защото има дръжки и се отделя от стойката. Напомня на бебето за утробата на майката, защото е мъничко и тясно, но става до 6ти месец на бебето. Аз си поръчах само кошчето, а от БГ поръчах на дърводелска фирма да ми направят стойката.

Със свекърите се разбирам чудесно, но това е така, защото живеем отделно, а и са супер интелигентни хора и не ни се месят много много. Но вчера ме застреляха с едно предложение, да гледали няколко месеца баткото и да го водели на градина, докато свикнем с бебето, защото нямало да съм се оправяла. Аз категорично отказах да ми вземат съкровището! Знам че искат да помогнат, ама първо не мисля тази година да го давам на градина и второ искам да си свикнем четиримата на новото положение, как ще си го отделя, абсурд. Даже малко се разстроих заради това.  Rolling Eyes
 Шехина, ако нещо много те дразни, просто си го изяснете, ако трябва и чрез мъжът ти и така. Можеш да й приложиш и психическа атака  Laughing

Блонди, и според мен си направи второто БХС и ФМ и тогава мисли за амнио. Знам, че се притесняваш каквото и да ти кажем, стискам палци всичко да е наред!  Hug

# 305
Пърпъл, естествено, че не е проблем и да не е стабилна двойка  Peace ние също искахме сватба тази година, ама бебо ни изненада, та ще е догодина с малко сладко бебе в рокля или костюмче надявам се  Laughing та, щом нямате двойка, и то не е въпроса да е просто стабилна двойка, ами все пак и двамата да са ви приятели, мъжът ти да си покани кум, а ти покани най-добрата ти приятелка например и така  Peace аз не знам дали ви казах, че кумуваме с моя на 5 май на съучениците ми, с които се познавам и сме близки от 13 години  Laughing и въобще не знам какво ще нося, пък и да кумуваш не излизало никак евтино  Laughing
така че успех, имате време, наши приятели спретнаха сватба за 2 месеца и беше чудесна, така че си помисли - то не е само за сватбата мисли за бъдещето, трябва да е някой с който ще ти е приятно да се виждате и на който може да разчиташ  Peace успех ти желая, да се похвалиш  Hug

# 306
ДБС голям отбор сте  Grinning всеки си има някаква титла  Simple Smile и задължение. Сигурно ви е много весело така Simple Smile, ние по принцип държахме да са семейство, но явно няма как да стане това, но пък в крайна сметка  нали трябва да имаме някакви свидетели.
 интересно като не са семейство какво ще пишем в поканите- кумуват мъж- двете имена и жена- двете имена, вместо семейство еди кое си.
 hahaha

# 307
бюти  благодаско Hug все ще се оправим някак си моите приятелки си имат приятели и не ми се иска да ги разделям, надявам се, че ще намерим някакъв вариант

# 308
  • Варна

интересно като не са семейство какво ще пишем в поканите- кумуват мъж- двете имена и жена- двете имена, вместо семейство еди кое си.
  hahaha
Ами да. Нашите кумове също не бяха семейство. Братовчедка ми пък имаше две куми.

# 309
  • Обетованата земя
И нашите кумове са си двойка от дълги години, но не са семейство и в поканите бяха с отделни имена Simple Smile

# 310
интересно newsm12 явно ми е в повече притеснението, пък и изискванията- то в днешно време...

# 311
  • София
ДБС голям отбор сте  Grinning всеки си има някаква титла  Simple Smile и задължение. Сигурно ви е много весело така Simple Smile, ние по принцип държахме да са семейство, но явно няма как да стане това, но пък в крайна сметка  нали трябва да имаме някакви свидетели.
 hahaha
Не, ще пишете "кумуват: нейните имена и неговите имена" - първо са на дамата Wink
Кошарата може да използвате много време, поне докато стане на 2-2,5 год. и е много удобна, можеш да си я разнасяш като пътувате, можеш да си я сложиш пред теб докато готвиш и да го наблюдаваш как си играе...

# 312

hahaha
Да така се пише LaughingНие станахме кумове на едни приятели,след като мъжо им се беше похвалил,че ми е предложил и съм приела JoyКато разбрали,че кумата е вече "вързана" ни поканиха да им кумуваме. hahahaШегувам се.Но на тяхната сватба не бяхме още семейство,оженихме се 3 месеца по-късно .Не мисля,че има проблем някакъв,като не са семейство.Аз кумувах на най-добрата ми приятелка в Германия ,а кумът беше на младоженеца брат му Laughing
Относно свекървите и снахите се сетих за лафа:"Едно време какви лоши свекърви имаше,а сега какви лоши снахи имаааа....." LaughingКолелото се върти...

# 313
Много ви благодаря на всички  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Рискът ми е 1:350, док препоръчва да направя амнито, да сме спокойни. Ще ида, да ми се маха от главата. След малко ще звънна за час, до около 2 седмици каза да отида.

Спогодихме се и за тарифите, по 70 ще взима за трите задължителни ехографа, иначе по 45, което е добре. На 5м и половина ще ме прати в болницата на фетална допълнителна.

Блонди а ти питаш защо не искаме момчета. Аз както върви ще съм два пъти свекърва живот и здраве, та  от сега се подготвям, ама по мои наблюдения на снахи угодия няма.

Joy Вярно е. В тази връзка аз гордо и щастливо ще се закича със синьо щъркелче  Heart Eyes

# 314

Joy Вярно е. В тази връзка аз гордо и щастливо ще се закича със синьо щъркелче  Heart Eyes
Вярно ли, казаха ли ти вече пола?

Общи условия

Активация на акаунт