АВГУСТ бавно приближава и коремчето ни проличава

• 32 115
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Joy Вярно е. В тази връзка аз гордо и щастливо ще се закича със синьо щъркелче  Heart Eyes
Честито Блонди.

# 316
Здравейте  Hug
Блонди- стискаме палци, всичко да е ок с бебчето Hug

По темата със свекървите- мисля,че съвета на Блонди е много подходящ, но понякога и той не помага, за съжаление:( В крайна сметка, ние сме жените, които сме отнели техните съкровища, но да не се забравя, че сме и жените, който ще се грижим, обичаме, износим и родим тяхните внуци!!! Формула няма! Важното е мъжът ви да е с вас и да е до вас,все пак ще живеете с него, не с майка му!!! Така, че свиркайте си и да не ви пука от свекитата... Hug

Целувки на всички и най-вече на малките коремчета:)))

# 317
Гунди, да, 100% момченце, видя се много ясна пишка  Laughing Таткото е малко разочарован, но аз съм супер щастлива, много исках. Пожелавам и на теб  Hug

# 318
  • София
еха, изчетох ви  Wink
ние днес сме си вкъщи че малката се поразболя малко, подкашля и така.
преди обяд реших да скокна до магазина, хем и тя да се разсее малко, хем да купя туй-онуй, ееее няма такова приключение по улиците. след пресния сняг от сутринта станало още по гадно.... вече сериозно ми писна тоя сняг #2gunfire искам пролет, слънце, зелена трева, цъфнали дървета и ароматни зюмбули!!!!!!

за дрехите - миналия път изкарах с 2 панталона и 1 пола, купени от Тера нова, с голям ластик. Обаче са от лен, и сега за ранна пролет няма да вършат работа.... Иначе лятото ще си карам по роклики.

за витамините - аз всеки ден пия фреш от ябълки, лимони, моркови, грейпфрути ,портокали, нар и т.н. Но зеленчуци пресни почти не ям, много ми се яде зелена салата, но като си помисля колко ли е бъкана с нитрати, и ще потърпя до април, да стане поне малко повече сезона на салатите...  newsm78

хахахха иначе за споренето, като почнем темата раждане и за или против АМ ще стане интересно  Laughing. Аз си имам моето мнение и/или решение, но винаги ми интересно да чуя и друга гледна точка.

за свекървите - моята не е от най-досадните, за сметка обаче на мъжа й, който е мара подробната  #2gunfire. всяка сутрин звъни за да каже добро утро, всяка вечер да каже лека нощ, а през деня н пъти звъни на синчето си. Пречи ми най-вече когато звъни сутрин, през уикенда, в 8. Но го отучихме лека полека. Сега звъни по обяд. Иначе на всяка манджа е меродия, но не на мен директно, щото аз не си трая много-много.... Наште пък гледат как по-малко да се бъркат и да досаждат, ама разни хора, разни идеали.
И на мен ми подхвърляха при първата бременност кой щял да ми вземе майчинството, то не беше свекървата, не беше свекъра, докато най-накрая им се усмихнах и им казах че може би говорят за майчинстовто на дъщеря им, тук са се поообъркали. И после лятото когато имах нужда да гледат малката , щото градините не работят, познайте, от 2 месеца я гледаха само седмица.... /иначе свеки е учителка и щеше цяяяяяяяяло лято да я гледа/  Mr. Green. Та моите са много силни на приказки.

за кумуването - ние на 2 пъти бяхме кумуве, а ние самите още не сме се оженили  Mr. Green то като гледам май няма и да стане, или ще сме младоженци-пенсионери  hahaha, та на едната покана пишеше само имената ни, без фамилии, на другата пишеше име и фамилия. Отделно аз съм кумувала и на най-добрата ми приятелка, а за кум беше най-добрия приятел на младоженеца. И досега се виждаме на поводи.

фолиевата - се пие до 14 г.с. После се спира, въпреки че и да се продължи, едва ли ще навреди  newsm78
Блодни, честито синьо щъркелче. Спомням си че веднъж ожали горките момченца, как не ги искали майките им Wink, та да поясня - първия път ми беше еднакво, нямах никакви предпочитания, даже като че ли предпочитах момченце, но сега повече искам момиче, заради това че и първото ми дете е момиче, но и момченце да е - няма да го връщам  Hug

за дом.задължения - мойто мъжле е на моменти, понякога много помага, друг път го мързи и си признава, но за готвене винаги има мерак и се справя, и затова не се тюхкам. Laughing

незнам дали успях всичко да обхвана и да не съм - здраве да е. дано не досадя с дългото писание..

# 319
  • София
...да, 100% момченце, видя се много ясна пишка  Laughing Таткото е малко разочарован, но аз съм супер щастлива, много исках...  Hug
Аз като взехте да й честитите, се осъзнах, че тя досега не го е казвала, а пък аз си мислех от самото начало, че ще е момче, Блонди. Някак си нито за миг не се замислих, че все още не си казала... hahaha

# 320
Блонди- честито:) Моят д-р когато го попитах дали се вижда пола и ми каза, че в тоя калабалък (т.е. понеже са 2 бебчета), трудно ще се види пола, но все пак той е с обикновен видеозон. Надявам се като ида на ФМ да ми кажат:)))

# 321
Блондииииии, честитоо, сигурно е много яко да видиш пишката  Joy благородно ти завиждам  Twisted Evil Twisted Evil
а като гледам отпред засега само едно розово щъркелче си имаме  Laughing

# 322
БЛОНДИ да ви е честито малкото момченце! искрено се радвам за теб, аз имам вътрешно чувство за момченце ( не знам до колко е вярно), пък и като попитах АГ-то той ми каза оооо още е мнооого рано- чак към 5-6 месец. иначе нямам претенции, няма да го върнем я  newsm62 1stroller Важното е, че е истински желано и мечтано от сърце! Two Hearts newsm51

# 323
  • София - град
Добро утро  Blush
Лелеее снощи до късно ви четох от телефона, какво става днес 4 страници до 14 часа  Laughing

Ей Блонди, браво честито ти щъркелче  Hug

Относно свекървите, аз също имам проблем. Но как си го решавам? Тотално я игнорирам, почти не си говоря с нея от месеци въпреки че живеем заедно. Гледам да не се засичаме в кухнята. Аз трудно млъквам когато ме дразнят , за това гледам да не я виждам. Оп споменах ли че ми е шеф? Когато излезем от апартамента за работа всичко минава на ниво - работа. Почти не знае как стоят нещата с бременността ми, след преглед пита само - Всичко наред ли , отговора е Да и това е  Laughing Та така за сега, нямам търпение да се изнесем, ама тепърва трябва да обзавеждаме апартамент така че, няма да е много скоро.

# 324
Добър ден и от мен, Честито на блонди юхууууууу ит'с а бои Simple Smile Готино мъжка майка а Simple Smile Аз все си мисля че ще е момиченце, предния път на пук на всички бях сигурна че ще е момче, от първия ден, та и сега така, но ще видим, каквото даде господ , тъй и тъй се научих да подбърсвам и оголвам мъжки работи Simple Smile  Whistling не че не и знаех и отпреди, но самите мостри бяха по големи хахах сори за отплесването.
Та за свекитата да не говорим, предпочитам да замълча дълбоко, ще кажа на диди24, защото виждам че синчето и е почти колкото моя, че и моята ми подхвърли тов за лятото, с един дълъг разговор КОНСКО, казвайки че колко съжалявала че нейните деца имали такава малка разлика, как и се плачело че Денис щял да тръгва на домче, дрън дъун че пляс, тя мъжа ми, защото има разлика със сестра си 2 години го е дала на село при бабата да го гледа до 7 годишна възраст, това че тя не е способна да си гледа децата не значи че и аз не съм....Когато първия ден излязох от болницата, с малкото човече казах да майками, която е упер точна пичка, майко не се обиждай но неискам майки и векърви по 2 месеца вкъщи, ела покажи ми за един ден това което трябва да знам и това е, имам си мъц които ще ми помага и аз не съм малка...същият разговор и на свеки но мнооооооого по лек вид не така напреяко, и ето синът ми е здрав читав и аз не съм изпадала в следродилна депресия, която вярвам до голяма степен са виновни свекитата и майките, не ти дават да пипнеш нищо, само те тъпчат и ти гледат бебето, а ти-се чустваш супер безполезна и почваш да си мислиш глупости.Както и да е колкото по малко се виждаме толкова по добре Simple Smile
Моя мъжо хич не ми помага и незнам как да го вкарам в правия път, след като поне 40 пъти сме водили този разговор... Thinking
Това е засега от мен, целувки и лек слетобед на всички Simple Smile

# 325
  • Пловдив
purpule моето дете до 3 тата си година спа в тази кошара и още и става даже.

Блонди честито ти момченце

# 326
Честити сини гащи, Блонди!:)
Излезе ми резултата от БХС и сега се чудя какво означават стойностите:)Помогнете ми с линк, ако има референтни стойности за това изследване.Благодаря Ви!

# 327
Сладурки, привет от мен Wink

Виждам, пак съм успяла да разбуня духовете с тия витамини - истината е, че исках просто да спрем със споровете и да видим ясно, че и двете позиции спрямо тях си имат право на живот Peace

Bi_bi, по повод утрогестана - моят съвет е да продължиш да го слагаш до прегледа при док, защото спирането му е свързано с това до каква степен е развита плацентата (тя произвежда прогестерон, затова не е нужно да се приема допълнително), а на този етап е възможно да не е развита много добре и това да доведе до прокървяване. Затова по-добре го слагай до прегледа при док, за твое спокойствие Peace Иначе аз ще го слагам до края на 18 г.с. (живот и здраве), защото ще го спирам плавно и по схема (намалявам всяка седмица дозата от 3х2 на 2х2, след това 2х1, 1х1 и край), и така съм си разчела наличните капсулки. А и за да съм сигурна, че плацентата ми е ОК Peace

Блонди, честити сини гащи! Много се радвам за теб - ти си искаше момченце, ето че ще го имаш Hug За амниото не се тревожи - всичко ще бъде наред, сигурна съм!

Свекито... Ох, ох... При нас е тежък случай - свекито е на години (75, мъж ми е късно дете) и вече я хващат типичните за възрастта й истерии, че никой не я обича, не се грижи за нея и пр. глупости, та е трудно поносима. А под критиките за начина ни на живот, имах предвид, че просто живеем по коренно различен начин (все пак тя е почти половин век по-стара от мен, конфликт на поколенията) и тя все си вре носа в нашите навици и т.н. На всичко отгоре сега без да има реална причина стои вкъщи (със свекъра иначе живеят в една много приятна вила в едно село близо до София, ама там нямат някои удобства и на нея естествено тук й е по-добре, а това, че ни пречи не я вълнува Confused) и не само аз, ами и любимият започна да не издържа, а като знам колко е горещ и лесно избухва, някой ден като нищо ще избухне скандал заради нея. А после ще започнат едни жалвания колко е онеправдана и нещастна - изобщо ужас. Наистина има само един работещ подход срещу истериите й - пълно игнориране и минимум срещи в някое общо помещение. Абе все някак ще изтрая, но колкото и да съм спокойна и тренирана, понякога и аз вече не издържам всички тия глупотевини, особено сега, когато съм врящ котел от хормонални емоции.
На всичко отгоре преди няколко дни в прав текст й казах, че, живот и здраве, нероден Петко ще си го гледам предимно сама (с помощта на таткото, разбира се - а той често си взема компенсации и отпуски, та ще се справим) - не мога да ви опиша киселата й физиономия, явно беше решила, че ще има удобен повод да ми виси пак на главата. Да, ама не, както се казва Laughing

Elvirka, разсмя ме с твоя свекър - не подозирах, че и мъже могат да бъдат толкова досадни Laughing

Daniela_di, виж тук, например:

Национална генетична лаборатория

Скролни надолу, има тълкувания на резултатите Hug

# 328
  • Обетованата земя
С първото ми дете мама искаше много да помага и дойде, като стоя 20-30 дни. Ами аз от първите 1-2 дни научих как се слага пампи, как се къпе бебе, как се прави масажче и т.н. И като цяло нямах нужда от помощ повече. За сметка на това се изпокарахме, и това ми стоя като неприятен спомен дълбоко в сърцето и още не съм го забравила. Затова сега казах една вечер като се събрахме с родителските тела-не искам никой първите дни. И те уж се съгласиха, но и по този въпрос спорихме с мама  Rolling Eyes Да не навлизам в подробности, но наистина понякога искат да помогнат, а повече пречат.  И така таткото не може ясно да си разбере функциите, като имаш нужда от чаша вода, докато кърмиш, вместо да ти я донесе той, ще ти я донесе някоя баба. В това отношение свекърва ми е златна, въпреки че живее на 5 минути пеша, идва само когато имаме нужда от нея или идва да си види внучето, без да досажда. Общо взето всички много ни помагат и започват да разбират нашите правила и да се съобразяват. А за гледането на баткото, свекърите напротив, държат да ходи на градина, аз не искам. Но те да го водели, да го взимали и отгоре на това да го гледат вкъщи вечер и така няколко месеца  Laughing Няма да стане. А за градина въобще се чудя кога да го пускам и дали изобщо, докато съм в майчинство с малкия/малката  Mr. Green Може би ще е добре да го пускам по половин ден, колкото да се запознава с обстановката. Колкото до контактите му с други деца, тук познавам поне 20 майки и излизаме с децата всеки ден по градинките, като изключа големите студове, така че контакти не му липсват. Абе ще решавам на място! Момичетата в моето положение, ще пускате ли големите деца на градина и кога? Аз съм за градината, но не точно през първите месеци на бебето, за да не лепне някой вирус от баткото, а и от психологична гледна точка да не ревнува баткото. Знам че пак сме го обсъждали, ама от снощи много се ядосах на тая тема и все я мисля, който иска да ми отговаря  Laughing
 Блонди, честито синьо щъркелче!  Wink

# 329
момичета, аз да ви се оплача, че се обадих да си запазя час за утре за АГ-то, ама нямаааа, а сряда
ще пътувам за София, четвъртък изпит и чак петък дано да успея да ида, малко тъпо, защото се бях настроила, ама откъде да знам, че чак такъв интерес, досега съм нямала проблем с часовете, трябваше да се обадя в петък  Sad карай, каквото такова
знам, че Шех и още някой май беше на преглед утре, стискам палци  Hug

Общи условия

Активация на акаунт