АВГУСТ бавно приближава и коремчето ни проличава

• 32 058
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, момичета и за много години! Не съм ви забравила, хич не ми стига времето да ви чета  Embarassed
Гледам сте на кофти тема - амниото. Няма да изразявам мнение - искам да посъветвам всички, които се чудят дали да я правят или не, да вземат такова решение, че да се чувстват добре и спокойни...и най-вече сигурни в решението си!
И аз усещам бебчо да подритва вече от седмица. С предишната си бременност усетих ритничетата в 18 г.с. Много е индивидуално. Само ще ви споделя едно нещо - след като родих, като ме изписваха от болницата излязох с нотка на мъка, че вече няма да усещам ритничетата отвътре. Но ето, че пак имам възможност да изпитам това невероятно усещане!  Heart Eyes
Сега отивам да поспя. Ще гледам да наминавам по-честичко за напред. Хубава вечер на вас и на коремчетата  Hug

# 511
Здравейте момичета,
благодаря за топлото посрещане  Hug Малко трудно изчетох всичко назад и ми е каша в главата, но понеже най-актуалната тема е БХС - аз го направих преди 2 седмици и поисках консултация във форума от Кременски, въпреки че резултатите бяха добри 1:890 (това беше в информацията за проследяващия бременността, иначе 1:1300), той препоръча да се прави и втория БХС и задължително ФМ 19-23 г.с.
Това ми е втора бременност и съм с отрицателен резусфактор (мъжа ми е с положителен)- антителата се правят 2 пъти и след раждането задължително се слага антиД, което неутрализира (не го обясних много добре), но в резултат би трябвало при втората бременност да няма проблеми и изследванията са отново 2.

# 512
Аз доколкото знам БХС се прави само в София, независимо къде даваш кръв.
Уф, каква е тази нова визия сега, много мразя промените, пак ще свиквам сто години с новата подредба и ще търся кое къде е.

В Благоевград ги правят на място. Специално съм питала, защото мислех да ходя до МД- София. Попитах гинеколога ми  доколко са истински резултатите и той каза, че му се е налагало да сравнява резулстати при една и съща бременна с лабораторията на Кременски и разлика нямало.

Софи:), честити ритничета. Искам и аз вече, но с тази кашлица, на дали ще е скоро.

Аз цял ден се опитвам да се включа по темата амниоцентеза, но на работа нета е бавен и докато зареди писанията ми изчезват.
Още в началото на бременността, реших че БХС няма да правя, за мен това е вероятност и не ми дава достоверна информация.Миналата година на моя позната й се роди внуче с Даун, след всички БХС-та и ФМ-ии и след чудесни резултати детенцето е болно.Още тогава си казах, че ако имам късмет да забременея, ще направя амнио, предвид възрастта ми, която се води рисков фактор.

Е, това ме притесни. Нали 2-рата ФМ дава обстойна информация за плода. Как може да се пропусне Даун?!!  Изследванията от компетентни лекари ли са?

Добре дошли на новите мами! Лека бременност и щастлив финал!

# 513
Да ви разведря в тази студена сутрин:

"Ако бебето ви е красиво и перфектно, никога не плаче и не нервничи, спи по график и се оригва, когато е нужно, ангелче през цялото време, вие сте бабата." - Тереза Блумингдейл   Joy

Софи, честити първи ритнитета  Hug И аз вече нямам търпение, но явно ще трябва още да почакам Wink Със сина ми съм ги усетила 16.5г.с.  Peace

# 514
Да ви разведря в тази студена сутрин:

"Ако бебето ви е красиво и перфектно, никога не плаче и не нервничи, спи по график и се оригва, когато е нужно, ангелче през цялото време, вие сте бабата." - Тереза Блумингдейл   Joy

Супер!  newsm47

# 515

"Ако бебето ви е красиво и перфектно, никога не плаче и не нервничи, спи по график и се оригва, когато е нужно, ангелче през цялото време, вие сте бабата." - Тереза Блумингдейл   

Това наистина ми хареса! Hug
Лек ден на всички!

# 516
  • Варна
В Благоевград ги правят на място. Специално съм питала, защото мислех да ходя до МД- София.
Много интрересно... Ще проверя отново как стои въпросът във Варна, но за пръв път чувам, че бхс се прави на друго място освен в София.
А тези статистики за спонтанни аборти след 3 месец откъде ги вадят, навсякъде пише, че след 3-ти месец е почти изключено, какви са тези 10%, които цитира лекарят на КАшпичка ooooh! Отново се убеждавам, че прекаленото четене и взиране не е на добре.

# 517
Добро утро и от мен!

И аз нищо не съм усетила още, а нямам търпение вече, толкова е хубаво. При предната бременност усетих бебето за първи път чак в 19-та г.с., така че не се надявам скоро. А коремът ми е направо огромен толкова рано.

# 518
Относно БХС аз знам, че се прави там, където има клонове на Националната Генетична лаборатория, а това са Университетските болници. Иначе се вземат от всяка лаборатория, това го прочетох в сайта на НГЛ.
Мами от Варна вижте на какво попаднах. http://cvetove.eu/bg/ Мисля да се възползвам от услугите на този клуб.

# 519
Софи много се радвам за теб, че си усетила беби  Hug

Аз вече съм в 15 г.с. но още не съм усетила нищо  Sad вече нямам търпение..  Heart Eyes
Не успях да си направя ФМ и БХС но следващата седмица съм на ЖК и ще питам док кога може пак да ги правя..

За амниото - дано не ми се налага но не мисля да си правя. Спомням си майка ми си прави амниоцентеза със сестра ми при д-р Мазнейкова и не беше чак толкова страшно, всичко си е до човек и до прага на търпимост на болка а процедурата беше около 15 мин.  (зависи дали бебчето седи мирно или шава)  Simple Smile Майчетата, който са решили да правят амнио трябва да са спокойни и да са сигурни в решението си  Hug

# 520

Ха ха ха ха ха:)Страхотно е това:)

А знаете ли го това, че внуците били отмъщението на бабите и дядовците:)

# 521
magi_g - за тези колани мисля, че е до физиология на тялото. Освен това някакси трябва  да оцелиш твоята форма. Аз миналата бременност си купих, но не ми стоеше на място и ме обиваше и даже ми причиняваше болка. Когато го купувах уж ми беше много удобен и след по-малко от месец почна така да ме обива, че спрях да го нося. Има обаче много бременни, които най-вероятно уцелват техния модел и им е много полезен. Аз обаче не оцелих:(

Софи - честити шутове:)Нямам търпение и аз:)

# 522
  • До морето
Здравейте, аз вчера си взех резултатите от БХС. Момичето в лабораторията в Св. Марина ми каза, че са хубави, даже много хубави, но имам леко понижен плацентарен протеин- о,55 и ми препоръча още един БХС към 15-16 седмица. Сега обаче прочетах от наяколко от вас, че вторият БХС бил по- неточен и обикновено давал по- завишени стойности на риск и се чудя какво да правя? Да ходя ли да го правя, ами ако излезе нещо страшно ?

# 523
  • София
Софи, вълнуващо е, нали? Wink

Червената Соня, много много вярно, голяма забава!  Laughing

idealno_loshata,
аз съм с още по-ниска стойност на този плацентарен протеин и също ме посъветваха да направя още един БХС в 16-17 г.с., който е преди втората ФМ и БХС, които ще правя в 19-та г.с. Ами ако излезе нещо страшно, ще го мислиш тогава, сега защо да се шашкаш излишно?  Hug

Момичета, отидох на УНГ след като от 2 седмици не спирам да кихам и да усещам дразнене в гърлото, което не спираше със спрей за нос и таблетки за смучене. Развила съм алергия към нещо, възможно е да е към климатиците в офиса. Изписаха ми калциум С, капки за нос Виброцил и някакви нови билкови таблетки за смучене Салвигол. Всичко това ставало за бременни според докторката, обаче на капките за нос прочетох, че не се препоръчват и сега съм под напрежение дали да слагам или не. По-скоро мисля няколко дни да опитам с тях, какво мислите?

# 524
  • Варна
Би_би,
може да е алергия. Аз една седмица кихах като полудяла щом стъпех в офиса, носът ми течеше и очите ми сълзяха. Щом се върнех вкъщи симптомите изчезваха. НАправо луднах. Сега май поотмина, да видим докога.

Общи условия

Активация на акаунт