Мъже, защо кръшкате?

• 67 699
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 555
Написано е в следващия мой коментар. Simple Smile

Последна редакция: вт, 04 сеп 2012, 14:35 от HAPPY_QUEEN

# 556

Соте, не си нито първия, нито последния, дето се заблуждава,  че щом един мъж обича и уважава жена си, то той непременно е мъж под чехъл и го водят за носа....    Laughing
А подобна .....заблуда е довела до разпадането на не един брак.... само защото мъжът не може да разбере, че да уважава жена си не означава автоматично, че е мухльо.

Говорим си на различни езици с теб... браковете се разпадат най често поради задушаващата обич на някой от двамата... обаче да обичаш не означава че и уважаваш.... ревността е съкрушителя на бракове.
Относно що е то мухльо... да.. и аз съм мухльо в много отношения.. и какво, дай да дам правото на жената да ми се качи на главата и да ме води на каишка.... тц... нито мен искам да ме водят.. нито аз искам да водя някоя да играе по моята свирка.... на тази музика веднъж танцувах... втори път няма да стане!!!  Crossing Arms

# 557
Утре като запее нова песен, ще я пее с някой друг.  Laughing Не за пръв път ще кажа "довиждане".  Wink Нова звезда трудно ще се появи, но дори и да стане това, не може да ме прекърши. Аз ще остана да живея в мечтите и ще летя в облаците, защото това е мястото, което ми харесва. В калта не може да ми хареса - не съм свиня!
Понякога съм се чудила на мъжете/жените, които живеят на принципа на sote-full. Интересното е, че най-добрия ми приятел също живее на такъв принцип и това бе главната причина да не искам да имам връзка с него, но поне се оказа истински приятел. Да не се отплесвам. Като го питах защо не смее да се обвърже (а, той е от тия дето не искат да се женят) и той ми каза, че се страхува бъдещата му жена да не го нарани и затова предпочита да живее по този начин. Сам ми е казвал, че му е все едно дали приятелката му би спала с други. За него било важно да няма чувства към други.  Значи страхът е основната движеща сила на този модел поведение. АМи ще кажа, че това не е за страхливци. Предпочитате да живеете в калта, защото ви е страх от лъжа. Ами мен не ме е страх да вярвам в нещо и да се окаже илюзия. За мен е важно да вярвам. Аз имам сили да мина пред още едно поражение, но не и да се разделя с мечтите си. Защото вярвайки в тях, човек има надежда да изживее това, за което мечтае. А в противен случай никога дори няма да се докосне до нещо по-висше. За теб реалността е кал, за мен са небесата. Моята реалност е по-красива. Всеки живее в такава, в която вярва. Има един филм "Тайната" - вероятно не си го гледал, но съм много съгласна с цялата концепция. Човек сам предизвиква съдбата си с мислите, мечтите, желанията, копнежите и чувствата си. Сега знам че наистина е така, защото сама постигнах мечтите си чрез моите мисли по тях. А ти си постигнал една кал.

# 558
HAPPY_QUEEN не се терзай. Соте не прави едната разлика, че единстевен и единствена има, но това е в нашите глави за нас, в нашите мисли. Всеки има нужда от надежда, всеки я намира в нещо. Трябва да се прави разлика между надеждата , която търсим и патологията на изискването и чувството за собствоност. Соте, ти не правиш на прима виста тази разлика. Надеждата условно казано в моята глава е едно, а патологичното чувство за собственото и пренидлежност е съвсем друго от което ти винаги във всяка тема бягаш. Едното е просто мечта, блян за неувяхваща любов от която всяко живо същество се нуждае, а другото си е болестно състояние , което дай боже никому да  не сполетява.
Соте, не прекършвай крилата и`, някои не искат никога да се приземят, аз съм също от тях и я разбирам. Всъщност вие пишете за едно но от двата края на една права.

# 559

Всяка двойка, ако е разумна намира са себе си тази златна среда. Peace

Точно така Форти... Човечето също добре е разбрала къде е златната среда... и още нещо Човече... относно решенията.. да някои ги решаваме заедно... но относно децата бъркаш... училище може да му търсите заедно докато е малко..но тръгне ли по гимназии... голяма грешка е вие да му търсите... просто му предложете няколко варианта, пък детето нека само реши... така ще се почувства самостоятелно и независимо от вашите решения.  Peace

Форти... не ни е тук мястото да се обясняваме..знаеш къде може да си полафим на воля!!!  Wink

# 560

Значи страхът е основната движеща сила на този модел поведение. АМи ще кажа, че това не е за страхливци. Предпочитате да живеете в калта, защото ви е страх от лъжа.

А ти си постигнал една кал.

Страх  newsm78... чакай да помисля  newsm78... ааа дааа... страхът... понеже Соте беше прекалено страхлив, взе че се ожени когато момето беше бременно в четвърти месец... леле колко съм бил страхлив... тъкмо си бях уредил нещата за чужбина и от страх зарязах всичко и се ожених.... дааа.. от страх съм още с тази жена.. леле цели 22 години живея в страх!!!!  Joy

Представа нямаш аз какво съм постигнал.. бих искал да ти пожелая да постигнеш същото но едва ли моята кал ще ти се хареса.  Laughing
Нека ти кажа че не е важно дали си в калта или в облаците... важното е да намериш себе си.. да виждаш нещата от собствената си кал... дори от калта се гради за да излезеш сух накрая.. явно няма начин да разбереш.. не е и нужно... остани си в облаците, но запомни... от чистият въздух нищо не може да се изгради.  Peace

# 561
Цитат
................ ма как не можахте да го разберете, че днес този мъж ви се кълне във вечна любов.. но утрееее... утре може нова песен да запее а вие да пускате тема след тема, че вече не сте неговият човек, защото на хоризонта се появила нова звезда.. и какво ще правите тогава да ви питам пък аз... къде ще отиде всичко в което сте вярвали... не знаете ли..аз ще ви кажа... на майната си ще иде.
Всичко, в което сме вярвали, няма да се изпари.Просто ще бъде съотнесено към нова звезда, както я наричаш....И новата звезда ще трябва пак да пее в нашия тон......    Laughing   , ако ме разбираш.      Peace   Иначе, да си Фаща пътя!Нали!
Докато съм жива, може още 100 "звезди" да сменя, но няма да стигна до "......всеки си кръшка с кой как си иска, ходи където си иска и прави каквото си иска."
Всеки си има някакво разбиране за семейство, принципи, които е изградил, и дори и милион пъти да се жени, трудно се отказва от това, в което вярва.

Говорим си на различни езици с теб... браковете се разпадат най често поради задушаващата обич на някой от двамата................
Thinking   от това, което аз съм видяла/разбрала, браковете Най-често се разпадат точно заради неспособността мъжът да стои с вдигнати гащи.Разбирай, живее му се на принципа "Ай да не си държим сметка кой , с кого, къде, и какво прави!"
А от всички жени, които съм познавала, познавам, чела тук, разговаряла , само една-единствена е заявявала откровено, че за нея не е проблем мъжът й да си има любовници-Азаф.
Всички други, ама наистина всички, са против подобна свободия.Дори и да допуснат някое инцидентно кръшване, предпочитат да не знаят.....
Ако жена ти влезе и напише собственоръчно, че е съгласна с теб, и няма проблем да си хойкаш, и тя също, ще е втората.Ама едва ли.....    Laughing
Даже съм склонна да мисля, че тя изобщо не е осведомена за "общото" ви решение всеки да си прави каквото знае............ Laughing

# 562

Всички други, ама наистина всички, са против подобна свободия.Дори и да допуснат някое инцидентно кръшване, предпочитат да не знаят.....

Грешиш.. мнооого, мнооооого грешиш... изобщо не познаваш жените Краси.. дори представа си нямаш какво се върти на всяка една в главата... разбирам че си съпричастна и не ти се вярва.. но си в голяма заблуда... пък и жените не са толкоз глупави за да разказват за връзките си къде требе и къде не!!!  Laughing

# 563
Предпочитате да живеете в калта, защото ви е страх от лъжа. Ами мен не ме е страх да вярвам в нещо и да се окаже илюзия. За мен е важно да вярвам.
Има един филм "Тайната" - вероятно не си го гледал, но съм много съгласна с цялата концепция.
Човек живее в реалния свят.
Вероятността да останеш в облаците е много по- малко вероятна от тази да останеш в блатото и много по- неприемлива.
Падането от високо върху мека повърхност е гаранция за затъване.

Не бъркай мечтите си с реалния живот. Разликата е, че втория трябва да го живееш.

# 564
Е, аз не твърдя, че познавам жените, а казвам какво съм чула/чела/видяла.
Важното е да познавам себе си, и да знам какво искам, какво съм склонна да приема и какво не.
В крайна сметка всеки отговаря за себе си, нали?

Цитат
Не бъркай мечтите си с реалния живот. Разликата е, че втория трябва да го живееш.
Само че, що за живот ще бъде живот без мечти?
Мерси от такова вегетиране.Предпочитам да падам, да ставам и да отупвам боклука от себе си, но мечтите си не давам за нищо на света.Без мечти и надежди човек е само един .....жив Труп.

# 565
Нищо не си разбрала Краси!

Всеки има мечти, като цели, а и там където да отиде след като "закъса". Както се казва - "те са безплатни", но илюзиите са скъпо платени.

# 566
... но относно децата бъркаш... училище може да му търсите заедно докато е малко..но тръгне ли по гимназии... голяма грешка е вие да му търсите... просто му предложете няколко варианта, пък детето нека само реши... така ще се почувства самостоятелно и независимо от вашите решения.  Peace

О, така е абсолютно съм съгласна, аз сегашните си терзания ползвах за пример, след време ще е друго  Peace

А и съдя по себе си - едно време си навих на пръста, че ще кандидатствам само в икономически техникум и точка, убеждаваха ме поне за резервен вариант да се запиша в някоя гимназия, понеже приема за техникума беше само за 1 единствена паралелка и шансът беше малък, съседката (учител в езиковата) викнаха да ме убеждава, но - никакъв шанс просто  Simple Smile

А и да ти кажа, аз рядко съм така настоятелна, когато не става дума за мен лично, обаче много ме слушат всички, имат лош опит и явно се страхуват  Joy
Примерно пътуваме и казвам, дайте да спрем тук за почивка - всички в колата - не, не, еди къде си ще спрем. Аз - ок. И колата прас, счупи се точно, където исках аз Laughing
С един познат ще пътуваме преди години с влака, уговаряме се да сме заедно, и избираме час, аз предлагам 6, той 7, съгласявам се, влакът се счупи още на излиза не от гарата, влачихме се 9 часа вместо 3.
Или в магазина - предлагам да вземем кошница, че е тесен и с количка е голяма блъсканица - Ааа, не, за какво да влача на ръка, аз - ок. Познай - блокира заключващата система на количките и нито една не можаха да освободят  Joy
Сега на морето - предлагам да си тръгнем във вторник, той вика - по-добре четвъртък, аз - ок. След 5 мин. му се обажда един доста лош клиент и му казва, че иска среща за сряда сутрин, няма мърдане, вторник трябва да тръгнем, в същото време по новините върви времето - вторник и сряда - захлаждане, не става за плаж Laughing

Така че понякога нещата не са до това кой е ще е мотора, на мен ми е по-лесно да не казвам нищо, щото после няма и отговорност, но едно време такива като мен са ги изгаряли по кладите, явно е имало защо  Laughing

П.П. Сетих се и че когато бях дете се наложи да ми вадят сливиците, ама хич не исках операция, бях 4-та подред от 5 човека, докторът получи удар точно преди да дойде моя ред  Embarassed 

Последна редакция: вт, 04 сеп 2012, 19:47 от Не се сърди, човече

# 567
Уби мъ Човече  Joy... та ти си истинска напаст бре душко!!!  Joy
Да ги видя сега дали ще посмеят да не те слушат!!!  Laughing

# 568

пък и жените не са толкоз глупави за да разказват за връзките си къде требе и къде не!!!  Laughing

Така си е, колко неща ни се въртят в главите, само че не си ги признаваме.
Аз също нямам против мъжът ми да си има любовница, дори снощи говорихме на тази тема на по пица и безалкохолно Laughing. За какво да се тормозя какво прави в Англия, еми нормално е да прави секс, все пак е човек.

# 569
ма как не можахте да го разберете, че днес този мъж ви се кълне във вечна любов.. но утрееее... утре може нова песен да запее а вие да пускате тема след тема, че вече не сте неговият човек, защото на хоризонта се появила нова звезда.. и какво ще правите тогава да ви питам пък аз... къде ще отиде всичко в което сте вярвали... не знаете ли..аз ще ви кажа... на майната си ще иде... за вас ще остане удоволствието да си ближете раните.
Радвайте се на това което имате за момента, щото всичко е преходно уважаема HAPPY_QUEEN!!!!
За себе си ще ти кажа, че предпочитам да съм в калта, отколкото да летя в облаците.  Thinking

Не можах да изчета всички коментари, но за този страх говорех. Страх от това да не бъдеш наранен - да не се окаже всичко илюзия, да не се окажеш излъган и прочее. Затова е по-лесно да се предадеш, да затънеш в блатото, да станеш като другите, да лъжеш и да бъдеш лъган от страх да не живееш в лъжа. Не го приемам този модел на поведение. НИщо не може да ме прекърши. Изживявала съм какво ли не. Всъщност аз не живея в облаците, аз изградих мечтите си и те са реалност и сега живея в тях. По-добър вариант са от страховете (че ще бъдеш излъган/измамен/предаден).
За това кой какво е постигнал - аз нищо не съм постигнала, имам много по-различни и високи цели от реалността. Да кажем, че връзката, която имам е само една част, дори не основната.  Laughing Затова и не може да ме съкруши - имам много по-велики и големи мечти, но не знам дали ще успея да ги постигна. Абе искам да кажа, че не ме е страх да се окажа измамена/предадена/излъгана. Това ще бъде просто нов етап от развитието ми - нищо повече. Бтв не живея в илюзии. Просто за мен истината е различна.  Wink

Хайде и тук ще сложа тази връзка, че като че ли има и малко общо с темата:
http://vbox7.com/play:afcc7dca

Общи условия

Активация на акаунт