Отговори
# 630
Момичета,
здравейте,
искам да попитам, ако можете да ми разясните - защо кашата се дава следобед, а вечер - мляко, а не кашата вечер преди лягане? Търся начини да е по-заситен преди сън..ама навсякъде казват кашата следобед....

# 631
  • Sofia
Съншайн, може би защото кашата тежи на коремчето и няма да спи спокойно...  newsm78 Въпреки че има и каши "Лека нощ", които не виждам да се различават по нещо от обикновените.
Аз лично и вечер съм давала каша, не е имало проблем. Но и разлика с друго ядене не е имало.

Ние май спираме с кърменето, не мога да го накарам вече да суче, дръпне малко и почва да се нервира, а пък преглъщане изобщо не се чува...  Confused За момента ми е малко тъпо, от друга страна мога да се съсредоточа над себе си.....

# 632
Съншайн, аз преди бях писал, ние кашата я даваме 19.30-20.00 часа като последно хранене, но сладкишка преди 21.30-22.00 не заспива, т.е. има време да го попреработи Simple Smile Може да не е много правилно, но не е и "да й е тежко на коремчето и да не спи спокойно", спи си спокойно (и то до 7.30-8.00) и сутринта си се изаква нормално, така че всичко изглежда Ок, при нас.

Иначе ние сме добре, последните дни по 3-4 часа се разхождаме (мене само дето ми промокват краката с някои обувки в тая киша)...

# 633
Съншайн, дай веднъж каша вечер и виж как ще се отрази при вас. Няма да стане нищо фатално, независимо, че навсякъде пише - следобед!

# 634
  • София
Съншайн и аз давам кашата към 19:30 някъде, обаче да ти кажа няма никаква разлика, в смисъл че сега нали не яде седмица и нещо, и нито се буди по-често, нито спи повече от кашата....все едно е....аз просто я давам тогава, защото преди това спи и няма как Laughing
А наистина има каши лека нощ, така че със сигурност не е проблем да я дадеш тогава Hug

Шунче, не се депресирай, той си знае Макси...може и да е период, ти си предлагай, той ще си реши Hug

# 635
  • София
hopeful_sunshine не мисля, че ще има проблем да даваш кашата вечер и аз често го правя, но няма разлика за спането /пак си се буди по 100 пъти/.
бг-тати след кашата вечер не давате ли мляко?

В тази връзка искам да ви попитам, че съм в чуденка по колко пъти през денонощието давате АМ/кърма? С въвеждането на попарата сутрин то съвсем ще изчезне млякото newsm78

Лека нощ на всички малки и големи  Heart Eyes Hug

# 636
  • Sofia
Стефи, аз писах преди - давах 2-3 пъти кърма - сутрин към 6-7, вечер към 9 и нощем, ако се събуди.
Сега вместо това предпочита да яде кис. мляко с/без бисквити.  Neutral Face

Преди малко открих рецептите за детската градина и съм много доволна - ще взема по тях да правя манджички, а тъкмо и голямата ме юрка с някакви неща, които обича, ама не ги правя, както в училище.  Crossing Arms Дано ги яде, че съвсем хилка е станала, а и разнообразието е огрооомно. Само липсват някои (гадории) като тиква в прясно мляко, което ме учудва.
Търся и една любима моя "супа" с кисело мляко и моркови и не знам какво друго вътре, не беше таратор, а подобно, много ми харесваше едно време.

# 637
Шунче, съжалявам. Кога даде кисело мляко? Чудя се и аз кога да дам, може би на 10-11 месеца.

Хоупфул, аз давам каша в 19:30, но Никола заспива най-рано в 21ч. Винаги след това пие мляко. Напоследък спи доста неспокойно, но сигурно от втория си месец не яде нощем.

Ани2, моите съболезнования.

Много пусто тук, какво ли ще е утре...  Rolling Eyes

# 638
Ето ме и мен. Днес тук беше хубаво времето и се разхождахме, въпреки че си е цял офроуд с количката, че пустия му сняг не се топи.

Шунче, какво кис мляко даваш? Аз нали от известно време си прибягвам до запасите с кърма и сигурно след месец, два като ги свърша ще трябва да давам кисело мляко за часовете, в които няма кърма. Пробвах тез дни да й дам Елена с бисквитки, но нещо не е очарована.

Съншайн, моята логика е, че след време отпада това късното ядене. В смисъл по-големите деца вечерят към 6-7 и после не търсят храна. Може би затова след 7 е нормално да се дава мляко, което с порастването на детето отпада. (пак вкарах мисли  Joy)

Зверче, браво на Крисчо, че е проял. Ми така де, няма само другите деца да ядат.

С Ани2 нещо ли се е случило, т.е. с вуйчо й? Пропуснала съм някой пост, но дано тя Стефан и децата са добре.

Нямам сили за повече, ще помоля да ме извините. Утре ще е топло и тук ще е голяма скука, но от другата седмица май ще сме в пълен състав, че го дават студено.

# 639
Стефи, не, не даваме мляко по-късно вечерта. Режимът ни е
7.30-8.00 "закуска" попара 160-190
11.00 - "втора закуска" АМ около 180
13.30-14.00 "обяд" пюре 190, понякога и 220
17.00 - "следобедна закуска" АМ около 180
19.30-20.00 "вечеря" каша 130-160
Извън това друго ядене нямаме, от два-три месеца не се буди нощем за ядене, а в малкото (2-3) случаи оттогава, в които се е будила посред нощ, сме я приспивали с песнички и един път с малко водичка...

# 640
Шунче, къде намери рецептите? Ако са в ел.вариант, може ли и на мен!  Praynig Wink

# 641
  • София
          Писах, писах и всичко се изтри smile3511

Шунче, и Мони ги прави тези изпълнения. Цоца 2-3 мин. и започва да се върти, премествам го на другата гърда и нещата се повтарят. Не знам на какво се дължи. Като стисна зърното, е ми има още мляко.Той като цяло, последните два дни нещо позагуби апетит... Whistling Аз мисля да  продължавам да предлагам, поне докато въведа киселото мляко, пък после ще видим. Те са вече големи, та не е болка за умиране... Thinking
Стефи, Мони има две чисто млечни хранения, сутрин и вечер, и две смесени. През деня след като е ял пюре или каша, около 30мин.-40мин. след това ,също му предлагам мляко и той си цоква по малко. Все по-рядко се буди и за нощно хранене, но отвреме на време се случва и не му отказвам. Според мен, общо количеството,което изпива за едно денонощие е около 400гр.-500гр. мляко.
Лека нощ и дано бебоците спят непробудно тази вечер.

П.П.Чинче, бях писала, че и ММ е с неизживяно детство. И на него дай му игри на PS3, PS2, PSP и РС-та. Не му се ядосвай на Слав, поне няма да му подариш нещо, което няма да използва. А иначе в "Технополис", имаше някакви промоции на игри за PS2 и PS3, включително и move за PS3.

Последна редакция: пт, 24 фев 2012, 22:59 от yanavasi73

# 642
АНИ2, съжалявам за горчилката, дано скоро ти мине Praynig

ЦВЕТИ, изпращам ти много позитивна енергия (колкото имам, де.....)

ШУНЧИ, и Дара вече суче много малко, а и с твърдата храна не сме много напред, от друга страна въобще не се спира...расте на височина, но не наддава.

ЗВЕРЧЕ, надявам се, не се сърдиш, че качих снимки във ФБ без да те питам... извинявай! Качих малко снимки да се разсея, че напоследък ми е доста криво...

ММ остана без работа Confused, остава ми последната надежда, че поне ще се спазари за съкращение, иначе ще трябва да се съдим...

# 643
Нашият вече пие мляко само вечер преди сън ,сутрин попара на обяд пюре и следобяд каша.
Зверче да говорихме и тя каза че не трябва нищо да се предприема уж,но ме накара да питам и моята гинеколожка която ми следеше бремеността какво ще каже тъй като аз съм с тробофилия и може и детето да има.
Аз не и вярвам нещо изобщо на нашата и мисля юни да я сменям ,че и нашата е нещо като Загорка. Grinning

# 644
Здравейте! Hug
Ани2-съболезнония миличка! Sad Hug
Кити-дано,успее МТ да се разбере с работодателя.Много кофти ситуация.Всичко ще се нареди ,не се притеснявай,важното е да сте здрави! Hug
Стефи- ние хапваме 5 пъти ,като 3 от храненията ни са изцяло млечни в 6,10 и 20.30 часа по около 180 мл.Останалите 2 хранения са зеленчуково/ месно пюре в 13.30  и каша в 17 часа. В  зеленчуковото също слагам 1 лъжичка АМ ,а кашата правя с мляко.Така ,че и в  5 те  хранения присъства млякото.През нощта не ядем последно в 20.30.Никога не се е будила,но аз казах и преди ,че тя не е от много ястелитите бебета.Като по-малка  почти винаги я будех  Rolling Eyes
Резултата от теглилките днес е 8200 кг  или плюс 300 грама Simple Smile
Спокойна нощ! Hug

Общи условия

Активация на акаунт