Ерозивен гастрит и постоянно гадене

• 522
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте!Наскоро ми откриха ерозивен гастрит след направена ендоскопия.Лекувам се с Еманера и Квамател.Сигурно го влача от години,винаги съм имала замайване и задух,гадене на моменти.Въпросът ми е,че напоследък това гадене е постоянно,от сутрин до вечер.Въпросът е има ли как да се премахне, много ми спъва начинът на живот и вече ме е страх да излезна където и да било в страх да не повърна, с извинение.Пия всеки ден дегани и цинаризини и нищо не ми помага,за съжаление.Възможно ли е да съм развина анемия или недостиг на желязо,вие ми се свят постоянно,отпаднала съм.Ще ви бъда много благодарна за някакви съвети!

# 1
Като казвате, че го имате от години, кога последно е правена гастроскопия - преди години или сега?
Аз имам гастрит и на мен Квамател не ми влияе изобщо.
Повечето други като Еманера са ми неприятни, защото както ми обясни гастроентеролога от самата капсула, а не от лекарството ми става тежко на стомаха и понякога даже ми се гади.
Изпробвала съм различни от лекарствата и установих, че някои капсули ги понасям добре, други не - както става ясно от самата капсула - правят се от различни материали.
Деганът пък дава чувство на сънливост и отпадналост и дори може да засили гаденето.
Цинарицин защо пиете, той няма връзка с вашето заболяване и може също да дава гадене.
Като цяло , за да решите проблема генерално, идете отново на лекар, направете кръвни изследвания, за да се види имате ли анемия и да ви прегледат на ехограф, ако трябва нова ендокскопия и да ви сменят лекарствата.

# 2
Цинаризина на мен лично много ми помага (той е за черния дроб уж, но някак ускорява пасажа, на мен ми го преписаха в болницата за едно с ензими, ИПП, силактис, като цяло схемата добре ми се отразява ). Аз съм открила че има десетки ИПП, но този който на човек му действа най-добре трябва да се напипа. Уж имат едно действие но има такива които подобряват, които влошават и които не влияят. Аз съм изпробавала поне десетина докато най-накрая в болницата "напипаха  моя" .
Аз също имам сутрин чувство за гадене прилошаване, прималяване. Особено по време на пролетно есенните кризи. От няколко дена захладня и аз вече сутрин имам проблеми. Чувствам се все едно не съм яла 1000 години и ще припадна. На мен ми помага много пиенето на вода на малки глутки през целия ден, от сутринта. Благодарение на нея не пия инхибитори ежедневно.

# 3
Цинаризина на мен лично много ми помага (той е за черния дроб уж, но някак ускорява пасажа, на мен ми го преписаха в болницата за едно с ензими, ИПП, силактис, като цяло схемата добре ми се отразява ). Аз съм открила че има десетки ИПП, но този който на човек му действа най-добре трябва да се напипа. Уж имат едно действие но има такива които подобряват, които влошават и които не влияят. Аз съм изпробавала поне десетина докато най-накрая в болницата "напипаха  моя" .
Аз също имам сутрин чувство за гадене прилошаване, прималяване. Особено по време на пролетно есенните кризи. От няколко дена захладня и аз вече сутрин имам проблеми. Чувствам се все едно не съм яла 1000 години и ще припадна. На мен ми помага много пиенето на вода на малки глутки през целия ден, от сутринта. Благодарение на нея не пия инхибитори ежедневно.

Цинаризина е за вестибуларния апарат.

# 4
цинарикс  е моето. Пардон Simple Smile Но как ми зазвуча същото . Дали и на дамата не е по същия начин грешката.

Общи условия

Активация на акаунт