Бяла зима вън вилнее,а НОЕМВРИйчето със глас се смее!

• 35 321
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Добро утро,

страхотна идея за колажа и статистиката за мамите по градове. За съжаление нямам много време да се включвам, само вечер докато кърмя малката успявам да ви поизчета на телеона, но там пък не е удобно за писане.

За мамите, които се оплакват от плач и дърпане докано ядат бебетата- при нас този проблем го има доста отдавна-дори се бях оплаквала и във форума. Установих че специално при нас е свързан с коликите-pза съжаление все още имаме. Това, което при нас помага е, вдигам я, полюшвам, орига се или не, пробвам пак да я сложа на гърда като ходя и я люшкам и така няколко пъти. Понякога изчаквам по 5-10 минути, не бързам. Друг път пускам и сешоара и полюшквам-изобщо цялата артилерия. Но вече не се шашкам-може да е след половинчасови усилия, но в крайна сметка си хапва.
А иначе ми се струва, че минахме някакъв скок в развитието. София беше много нервна, не спеше изобщо през деня, мрънкаше, искаше да суче непрекъснато, памперсите станаха по лекички. 3-4 дни и давах да суче толкова често, колкото иска и ми се струва, че се поуспокоихме вече. Гърдите ми са пълни, памперсите също:))
Казват че е нормално гърдите да са съвсем меки и да имаш кърма, аз не ги ли чувствам "напращели' все си мисля че нещо не е наред:))

Хубав ден на всичкии

# 151
  • Пловдив
Здравейте!
Разгледах малко новия изглед на форума - е много ми харесва.
За мухъла - положението вкъщи е трагично. В стаите с климатик е по-малко обаче в спалнята е ад. Спасява ме само Savo. Верно че гадно мирише но като напръскам поне 2 седмици зимата няма следа от мухъл.

# 152
jujinka-15 ако това ще те успокои ние от нова година сме така в началото акаше на 2-3 дни в огромни количества като винаги след това има голяма баня Simple Smile сега ака на 3-4 дни. Отначало много се притеснявах и изчетох и пробвах какво ли не, това което разбрах е че във 2 месец и след това започва да се усвоява по-добре кърмата и за това акат по рядко като казват, че като се почне със захранването ще се нормализира. За изцяло кърмени бебета не можем да говорим за запек, за да е запек трябва изхожданията да са твърди (това го коментираха и на гала Simple Smile)  Аз това което правя с което си мисля, че му помагам Simple Smile е масаж на коремчето и каране на колело (по принцип казват, че това се прилага след 6 месец за това не съм прекалявала).

Приятен и слънчев ден на всички  newsm68

# 153
  • София
pincher, ние миналата година си взехме влагоуловител ( от практикер ).  Страхотен уред е! В началото събираше близо по 2 л вода на денонощие. Постепенно намаля. Сега го включвам винаги когато простирам ( вътре на сушилки ) и влагата е сведена до минимум.

Фейса не е лош Simple Smile

# 154
Здравейте.И ние си имаме мухал вкъщи,на всички стаи имаме външни ъгли и е нещо страшно,бориме го също с влагоабсорбатор.
Вие как приспивате бебоците,Марти някои дни направо ме побърква особено вечер.Като се почне един рев едва я успокояваме за да заспи.Много ни е трудно това заспиване и незнам защо,не беше така 2 месеца отскоро почна да го прави.

# 155
jujinka-15 нашия момък редовно си ака през ден,два и понякога 3.Памперса си го пълни доста-е не се омазва както вашата госпожица,но наистина е в големи количества.През деня си пръцка постоянно,но не си личи да му е некомфортно.Изхождания по няколко пъти на ден имахме само първата седмица,когато все още нямах достатъчно кърма и се налагаше по малко да дохранвам.И аз изчетох доста информация по темата и мисля,че няма място за притеснение щом е изцяло на кърма.

Ние мухъл имаме само в едната от стаите и то съвсем малко.Аз също съм много доволна от Савото-напръскам ли и веднага изчезва.Но миризмата просто е....

# 156
Лелееее, колко сте изписали !
Не съм влизала явно отдавна тук  Embarassed
Браво за идеите за колаж и карта и още по голямо БРАВО на доброволките !
Ние и тук да си съобщим резултатите от консултацията - 6900килограма и 65 сантиметра

И да си споделя мъката и притесненията - едното ни оченце е по-мъничко от другото  Weary в петък ще ходим на офталмолог да го погледнат .
Една молба - стискайте палци всичко  да се окаже в реда на нещата и да е нормално , че ще ми се пръсне сърцето

Последна редакция: чт, 16 фев 2012, 13:42 от gali_nikolova

# 157
вчера ехографа на главичката показа,че вече няма абсолютно нищо притеснително и мама е много горда с юнака си,че е израснал проблемчето Heart Eyes Heart Eyes
иначе снощи вдигнахме 37,6,но с една дозичка панадол я свалихме и сега сме добре.
гали,стискаме палци за младежа всичко да е наред Praynig
ние чаламе да стопли още малко навън и излизаме на разходка Mr. Green

# 158
Добре де, нормално е да акат на няколко дни веднъж, защото усвояват по-добре кърмата, ами моето като ака всеки ден поне по 2,3 пъти, това означава ли, че не си усвоява кърмата  Shocked  Ама пък си качва грамчета.... първия месец 1200, втория 1300....  newsm78
Новата  визия не е зле, малко ми е странна, амаа ще и свикна  Simple Smile
Гали,имаш стиснати палчета  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 159
Добре де, нормално е да акат на няколко дни веднъж, защото усвояват по-добре кърмата, ами моето като ака всеки ден поне по 2,3 пъти, това означава ли, че не си усвоява кърмата  Shocked  Ама пък си качва грамчета.... първия месец 1200, втория 1300....  newsm78
Новата  визия не е зле, малко ми е странна, амаа ще и свикна  Simple Smile
Гали,имаш стиснати палчета  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
щом качва грамчета не мисля че има повод за притеснение Hug

# 160
  • София
И Ема ака по няколко пъти на ден, а не е залиняла да ви кажа  Mr. Green
Гали, не разбрах чие оченце товйто или на бебнцето, но така или иначе стискам много палци Hug
Тоя път и аз ще моля за стиснати палчета - утре са ваксините на Ема, от понеделник е на фенистил и се моля да няма реакции, в тих ужас съм просто и само се моля да не е като при Ина Praynig

# 161
Бубче моите очи са си добре....малко неразбрано съм го написала вярно ....
На Коце едното оче е по-мъничко от другото ...  Weary

# 162
gali стискам палци много силно . дано да му няма нищо на Коце , знаеш ли моя племенник имаше същия проблем, дори едното му оче беше по-затворено доста дълго време , като беше бебче , но го израстна ако това може да се каже за правилна дума . дано и при вас да няма проблем . спомням си че сестра ми се беше поболяла от притеснения и тъй като сме от Пловдив дори ходихме до София на Офталмолог та там единствено казаха че имал астегматизъм но и че това можело да се оправи от само себе си . та силно се надявам да му няма нищо на детенцето Simple Smile
bubcheto и за вас стискам палци , че след ваксината на нашия - целия се обрина но никой не ни беше казал че трябва да давам фенистил въпреки че той е с атопична кожа и всичко ново го прави като тортичка с пъпки , хубаво е че ти я подготвяш -УСПЕХ и да кажеш как е Ема утре.
desislava_iv много се радвам за вас.
а при нас положението е все същото - болни + нови лекарства , много ми е мъчно Sad

# 163
гале, дано всичко да е наред, аз като по-малко съм имала различна големина на очите, сега съм с висок астегматизъм, докато бях бременна май пак се получи леко разминаване.  Нашето педи на първата консултация си говори докато преглежда Ани "я, сега да видим очичките за астигматизъм" и аз подскачам да се обяснявам, но тя каза, че доста често при малки бебета има и се надраства, дори и кривене на око. Дано да ви е това проблема ....от нормалните за възрастта.
днес минахме консултация - 5,8 кг / 61 см, пораснали с 0,8 кг  и 3см. Добре сме май. Плакахме на поставянето на ваксините, дадох панадол, че от предния път страх лозе пази и сега си спи детето сладко ... дано и по-късно сме така.
Хубав и усмихнат ден!

# 164
здравейте Simple Smile
Гали, стискам палци да нЕ Е Нещо обЕЗПОКОИТЕЛНо и да се оправи бЪРЗО!
бубЧЕ СТИСНати палчета и за вас, данО ВСИЧКО МИНе леко!
ЖужинКА, КАКТО СА КАЗАЛИ И ДРУГИТЕ МАМЧЕТА , И АЗ МИСЛЯ, ЧЕ Е НормалнО. кИАРА, СЪЩО Беше така, нО ВЕЧЕ ОТ 1-2 СЕДМИЦИ АКА ПОЧТИ ВСЕКИ ДЕН, да нЕ КАЖА ВСЕКИ.
дЕСИ, РАДВАМ СЕ ЗА ВАС, ЧЕ ВСИЧКО Е Наред!
аЗ ВЧЕРА ВОДИХ КИАРА На ехограф нА ТАЗОБедренИТЕ СТАВИ И ВЪВ ВТОРНик ще взема резултатите! Азпопитах лекарката дали според нЕЯ ВСИЧКО Е НАред и тя каза, че е нОРМАЛНо!
в миЛАНо влагата е 90%,нО В КЪЩИ Е МНого силнО ЦЕНтраЛНо парнО И Е ОКОЛО 20-25 % ВЛАЖНост и мисля да купя овлажнИТЕЛ ЗА ВЪЗДУХ.

Общи условия

Активация на акаунт