Бяла зима вън вилнее,а НОЕМВРИйчето със глас се смее!

• 35 301
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря ви милички ....ще имаме нужда от вашата положителна енергия утре  Praynig
Бубче и при вас нещата да минат без последици и да протекат тихо и спокойно 
Бебероника , хайде и вие се оправяйте вече....

# 166
  • Пловдив
Гали, надявам се всичко да е наред с бебечо Hug Ние др седмица сме на офталмолог, че много санадути очите на бебка и явно какпите и масажите няма да помогнат за запушените слъзни канали Confused Педи каза, че се правила някаква манипулация към шестия месец, оф ...
Бубче ,надявам се всички притеснения да са напразни
При нас положението е тргично тези дни - много рев, много нещо, а толкова спокойно бебе беше:( долните два зъба почти са се показали, само кожичката не се е цепнала; днес й купих залъгалка на Нуби с пъпчици за чесане на венци и цял следобед не я е изпуснала от устата и такива звуци се чуват Shocked
За влагата - сменихме дограмата и прозорците в спалнята сутрин са много мокри, ползвам Церезит влагоабсорбатор и бърша сутрин, а иначе проветрявам поне час спланята, в старото ни жилище бяхме мезонет и горните стаи бяха с мухъл и конденз и нямаше спасение:(

# 167
Ох тез очички и аз днес записах час за очен доктор. От болницата сме с конюктивит и нищо не помага - направихме три курса с Тобрекс и кърма капех и масажи правих - всичко без резултат. А аз съм родена с мързеливо око, в резултат на което днес съм с 15 диоптъра минус и най-големите ми страхове за бебка са свързани с очите. Praynig

# 168
  • София
Привет и от нас с малкия Жорко Simple Smile
Първо да се похваля, че си взех семестриалните изпити и сега остават само държавните  bowuu Много съм радостна Simple Smile))

За акото- от известно време и ние се изхождаме на 2-3 дни и консистенцията е гъста, като паста за зъби. Утре сме на консултация и ще питам какво да правим, защото имам усещането, че му е трудно да ги отделя. Количествата не са обилни, а си наддава нормално на кг- около кг за месец. Водичка давам само по 4-5 лъжички след хранене уж да проплакваме устата, а на практика я плюе почти цялата. Тези дни сме изцяло на кърма, храня я по 8 пъти на ден някъде. Дори без нощна пауза останахме само и само да елиминирам тези 30-60 мл добавка и да разбера дали тя влияе. Противно на очакванията ми кърмата не ми се е увеличила по количество.. Ще имам търпение и ще видим...
Анелеееее и зъбчета ли си имате вечеее Heart Eyes Браво на вас! Дано скоро се поуспокои Simple Smile
За спането- ми не ни се получава... Занимавам се с него, пея песнички, гукаме, показваме си играчки, но се изморява и си заспива през деня. Дали скоро ще започнем да заспиваме преди 3 не знам..
Ние като бяхме на парно и Т стигаше 25-6 градуса също беше сух въздуха и си купихме овлажнител на Чико, доволи сме Simple Smile
Стискам палчета на бебовците с неразположения.

# 169
Момичета как педито преглежда за астигматизъм? В рода на моя мъж има, но нашата доки не мисля че го е преглеждала. Аз мислех още малко като порасне да питам очен и да го заведа не знаех, че от сега може да се разбере.

# 170
Искам да помоля консултантите по кърмене за помощ-от три дни Ева се храни не повече от 5 мин,след което започва да пищи и да се дърпа от гърдата.Опитах да кърмя разхождайки се,да приложа компресия(когато захапе),смених няколко пози,но без успех.Веднага щом приближа гърдата започва да пищи.Пробвах да изцедя-от двете гърди изцедих 30мл.Само на кърма е,няма млечница,огледах и за зъби,но мисля,че и от това не е,температура няма,но от събота до вторник акаше със слуз,имаше и разтройство.Тази вечер се опитах да дам размразена кърма,но без успех.Направих и 30мл адаптирано мляко,тъй като помислих,че размразента кърма не ѝ харесва,но тя никога не е пила от шише и за половин час изпи 10мл,накрая се измори от реването и заспа.Какво да направя за да продължа да си я кърмя?

Здравей, Doddy!

Чудесно си се сетила да опиташ с прилагане на компресия и смяна на позата на кърмене! Колко хранения има Ева за 24 часа? Колко напишкани/наакани памперса има за денонощие? Какви са в момента цвета и консистенцията на изпражненията на Ева? В коя част от денонощието е по-неспокойна? Какво се случва, ако й предложиш да суче в сънено състояние?

Месец декември със Скреч сте коментирали подобна ситуация - евентуален скок в растежа. Ето в тази статия се цитира, че и възрастта около 3-4 месеца също може да има период от няколко дни, в които бебето е неспокойно и да се асоциира в усилен растеж. На тази възраст бебетата стават все по-активни и сетивата им започват да регистрират повече нова информация от обкръжаващия ги свят. Това може да ги претовари и да доведе до поведение, като това, което описваш - сучене за не повече от 5 мин, отдръпване от гърдата и нежелание да се върне повече. Има вероятност и Ева да няма търпение до следващата порция мляко и в такъв случай можеш да я преместиш на другата гърда. Можеш да полюлееш Ева на ръце, да й попееш, да се усамотите в притъмнена стая, да й предложиш да суче в легнала поза, да й направиш масаж, да изключиш ако има работещи телевизор, компютър или радио - няколко идеи, от които тя може да се поотпусне и да бъде по-спокойна по време на кърмене. Гердан с по-едри топки или форми, или саморъчно направена огърлица с любими дребни играчки на Ева около врата ти също могат да й помогнат да се съсредоточи върху сученето. Когато майката запази спокойствие и се старае да осигури комфорт на бебето, подобен период може да отмине за няколко дни. Ако след още няколко дни не виждаш промяна и се притесняваш, можеш да се консултираш и с педиатъра на Ева.

# 171
И аз имам въпрос към консултантите, от седмица насам Тина не се изхожда нормално,има само газове,а когато ака го прави на два дни веднъж,на втория ден вечерта се изхожда толкова,че си омазва вратлето и косичката,както и всички слоеве дрехи.Възможно ли е кърмата да не и стига,че се изхожда толкова рядко,а в същото време толкова много.Допреди това акаше почти след всяко хранене,като пълнеше памперса повече от нормално.Само на кърма сме.Четох,че е нормално за кърмени бебета да се запичат но не знам дали при нас проблема е това,защото както вече писах на втория ден го прави но в страшно големи количества. Благодаря предварително!  bouquet

Здравей, jujinka-15!

Можеш ли да поразкажеш повече за Тина? Какви са ти общите впечатления от нея - дали е бодро, активно бебе, с добър цвят и тургор на кожата (когато окажеш лек натиск върху кожата да възстановява веднага формата си), с влажна устичка? Колко пъти се храни за денонощие? Колко са напишканите й памперси за 24 часа? Какви са като цвят и консистенция изхожданията й? Ако си имала възможност да споделиш с педиатъра на Тина това, че се изхожда обилно един път на два дни - какво коментира той и дали й изписа някакви капки за колики/газове? От какво според теб може да са причинени газовете й? По-рано си писала, че не си се чувствала добре - дали си приемала лекарства?

На възраст над 6 седмици едно изключително кърмено бебе може да има и по-големи паузи в изхожданията. Някои бебета се изхождат по-рядко, но обилно и това не следва да бъде индикация за проблем, ако бебето се наблюдава и педиатърът потвърди, че няма повод за притеснение. 

# 172
  • София
opsss, не педито преглежда - изпраща те на очен. Не съм сигурна на тази възраст дали може да се засече. Ние ходихме по друг повод на очен - при една докторка от Александорвската очна клиника. Та тя между другото видя и диоптрите. Предразположени сме към късогледство на по късен етап.

# 173
opss, педито приближава показалец към средата на веждите и  гледа реакциите на очите, но точно използва думата астегматизъм, което си означава нереален образ, позамазва се леко образа, който виждаш като се насложи от двете очи. Може би и точно затова говорим за наличието му при бебета. Разбира се на доста по-голяма възраст можем да говорим за астегматизъм в смисъла на очно заболяване. На мен тази диагноза ми е поставена на 6 г.
лека вечер, дами

# 174
Миряна,благодаря за отговора.Да,през декември имаше подобна ситуация,но сега нещата са различни.За последните 24 часа имаше 4 хранения,пълните памперси бяха 7,от тях нааакани 5,като от около седмица забелязвам,че през нощта изпражненията са зелени,а през деня жълто-кафеви.Зелените са по-воднисти а понякога са като на парцали,а жълто-кафевите са кашести.Неспокойна е от около 11ч до 20ч(тогава заспива).Опитвала съм да я кърмя в полусънено състояние,но тя изобщо не хваща гърдата.

# 175
    Момичета,благодаря за включването по моя въпрос! Hug

Миряна,благодаря за вниманието!  bouquet Днес сутринта се изходи нормално,снощи също.Изпражненията са с цвят на горчица,жизнена е и в по-голямата част от деня се смее.Ходихме до педиатъра,каза,че всичко е в реда на нещата.Нищо не съм приемала като лекарства,само един парацетамол,в неделя.Кърмя я на поискване,няма режим,понякога стига до 9-10 хранения за денонощие.Газовете не са и придружени с болка,те не ме притесняват,защото и колики няма.Също така няма и никакви обезпокоителни признаци в поведението и,смущаваше ме единствено нечестото изхождане,но както писах от снощи нещата се нормализираха.Има по 4-5 напишкани памперса.Днес сме на консултация и ще разбера дали наддава добре.Благодаря ти много!  bouquet

Последна редакция: пт, 17 фев 2012, 10:17 от jujinka-15

# 176
opsss на очен те пращат , на сестра ми детенцето го водиха като беше на 6 месеца тогава му откриха астигматизма на специален детски уред му изследваха очичките . но е много трудно да им привлечеш вниманието и беше малко сложно преглеждането , защото трябваше да гледа в една дупчица със светлина . но лекарките бяха много спокойни и не се изнервиха че им отне доста време. принципно тук в Пловдив нямаше добри детски офталмолози + детския уред та за това ходихме до София това беше преди 3 години .

# 177
  • Добрич
И ние чукнахме днес вече 3 мес. Simple Smile Не знам защо, но тези 3-месечия ми изглеждат като един голям празник.
Браво на децата, и зъбки вече взеха да им никнат. Съвсем скоро ще се хвалим вече и че някое от тях е проходило.  Grinning
Дано всички да са здравички и да не ни тревожат излишно.  Hug

# 178
Здравейте, момичета! Стискам палци на Гали за прегледа, дано всичко е наред. Аз точно преди няколко дни се разтревожих, че моята София май има лееееко кривогледство. В началото беше още по- изразено, и си мислех, че постепенно ще с оправи, ама сега се чудя дали да не я закарам на преглед  newsm78
Иначе и тя ака доста рядко - напоследък на 3-4 дни веднъж, доста обилно. При нея обаче от самото начало е така и вече не се тревожа. Не е запек, цвета е като на тиква, то и консистенцията е като на варена тиква, а и не личи никак да се мъчи детето. Явно така ще е, докато започнем захранването.

Нещо ме тревожи друго напоследък - малката все повече иска да е седнала, вече не и харесва да лежи будна, и започнахме да използваме много шезлонга. Но стой доста изкривена в него, и все на дясно се сгъва някакси. Мислех, че е от самия шезлог ( никак не съм доволна от него, ама нали е подарък...), но сега забелязвам, че тя и в кошницата си за кола пак успяеа да се изкриви надясно. Дори и в скута ми като седи, главичката и тежи надясно. Опитвам да подпъхвам разни одеалца и т.н., но се чудя дали не е изкривено гръбначето вече  Shocked
Водих я преди месец на ортопед, ама и гледаха само тазобедрените стави...пък и тогава не го бях забвлязала това кривене  newsm78

# 179
Привет и от нас! Днес ставаме на три месеца и Мони упорито се опитва да проспи празника Grinning - трети час е непробуден. Да докладвам бяхме на консултация и вече сме 5кг и 58см. Продължаваме само на кърма и съм доволна, че и педиатърката ни държи на късното захранване. Друго питах за очичките, че и при нас погледът се събира, но тя ме успокои, че това е абсолютно нормално и ще го надрасне този проблем. Ваксините ги прие мъжки, само моментно поплака, сега ще следим за реакция. Това е в общи линии, весел празник на всички празнуващи мами днес и стискам палци на бебчетата с проблеми - всичко да е наред. Хайде, отивам да приготвям галавечеря!

Общи условия

Активация на акаунт