Бяла зима вън вилнее,а НОЕМВРИйчето със глас се смее!

• 35 283
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
добро утро,момичета Hug
ние за щастие нямаме за сега никаква реакция към ваксините Mr. Green аз снощи му правих компрес на крачетата с реванол въпреки че нямаше зачервяване.панадол давах 3 пъти по 2,5 мг.
всъщност до кога трябва да се притеснявам да не вдигне температура newsm78
и чакаме мамите да разказват как мина празника Mr. Green
нашия тати гледа мач #Cussing out
а...забравих да се "похваля“-дойде ми цикъла Crossing Arms

# 136
ние с мъжо изкарахме голям празник  #Crazy след като миналия ден намерих мухъл в другата стая около диваните , снощи направихме едно гоооолямо чистене из цялата стая ,че знам че е вредно за бебчо та така страхотен празник  Joy но нищо най-важния е бебока и на него да му е чисто и хубаво . но тази влага просто ме убива , сутринта пак едни течове по прозорците и това положение май ще е докато не свърши гадната студена зима Sad

# 137
и ние бяхме така в софия,но за щастие тук в бургас за сега няма влага Praynig
интересно 4е в софия влажността на въздуха беше 50–60%(нормално за бебето,а пък изби мухъл newsm78

# 138
Влагата е голяма напаст, ние се принудихме да вземем влагоабсорбатор, защото беше наводнение направо. Бършех прозорците, проветрявах постоянно, но нищо не помагаше. Сега е доста по добре изхвърлям по 4л вода на ден, а отначало и по повечко.

# 139
Влагата е голяма напаст, ние се принудихме да вземем влагоабсорбатор, защото беше наводнение направо. Бършех прозорците, проветрявах постоянно, но нищо не помагаше. Сега е доста по добре изхвърлям по 4л вода на ден, а отначало и по повечко.
opsss какъв ви е влагоабсорбатора ?

# 140
  • на Дъждовен остров
opsss какъв ви е влагоабсорбатора ?

и аз това исках да попитам

# 141
 wavey
Да се отчета и аз. Вчера бяхме на консултация, вече сме 5,400 и 56 см. Боцнаха ни и двете крачета, държахме се геройски и докато си тръгнем от лекарския кабинет вече беше забравила че я  боли. Дадох профилактично панадол по препоръка на доки и цял ден спа. Днес настроението е на шест. За съжаление мислех, че това са последните двойни ваксини, но се оказа че и другия път ще ни боцкат два пъти  Sad
За колажа исках да пратя снимка, но лаптопа, където са ми снимките даде фира и до неделя няма да мога, дано да не е късно. 

# 142
  • на Дъждовен остров
Ние вчера бяхме на вторите ваксини.  На третия месец слагали 3 инжекции общо на двете крачета.  ЕмДжей милата пак раздаваше усмивки, нали не е наясно къде се намира.  Изплака след първата инжекция и после чак посмя да се разплачи извън кабинета докато напуснем сградата.  На вън вече беше във вихъра на оглеждането.  Най се възхищава като види двуетажен, червен автобус  Laughing Бебшка му работа. 
Вечерта нямаше зачервени крачета, хапна си като герой и въобще доволна съм.  Аз май ги преживявам повече тези ваксини от нея.

# 143
За колажа исках да пратя снимка, но лаптопа, където са ми снимките даде фира и до неделя няма да мога, дано да не е късно. 
Няма да е късно. То до сега имам получени 51 снимки на бебоци, а предполагам има още мами, които ще пращат. Срок поставен за сега няма, но да речем до края на месеца най-късно ще изчакам. И да припомня и още веднъж mail-a, на който може да пращате снимки е cristal4e8@abv.bg

# 144
Здравейте. Кърменията са 7 като най-продължителната пауза е 6 часа.
От ново година ака един път на 3-4 дни в по-големи количества, а напишканите му памперси са 5-6, като имаите впредвид, че давам най-много 10 мил.вода. Като цяло започва да нервничи в следобедните часове, а последното му хранене (м/у 20-21 часа) е най-зле, като в нощните хранения (в 3 и 6 часа) е спокоен. Аз го  отдавах на скок в растежа, но онази вечер му предложих кърма в шише и той го изпи (60мил.), а на следващата вечер не пожела повече кърма. Днес го кърмих на час и половина и като го храних в три часа беше спокоен.

Привет, maya27!

Много хубаво си се сетила да предлагаш на Симеон да суче по-честичко!

Бебетата се променят с всеки изминал ден. Учат нови неща, опознават света около тях, започват да изпитват емоции, усещат настроенията на мама и обкръжаващите ги... Всичко това може да бъде доста стресиращо за едно бебе. Докато то се опитва да се съсредоточи върху овладяването на някакво ново умение или обработването на толкова много нова информация от изминаващия ден. В тази връзка бебета често стават по-неспокойни надвечер или се будят да сучат многократно нощем.

По кое време ориентировъчно къпете Симеон? Майки споделят, че когато явно им идва малко късна вечерната баня, бебетата стават доста неспокойни по време на последното хранене преди сън. Възможност е да се измести малко по-рано вечерното къпане на бебето. Други идеи са да му предлагаш да суче по-честичко, когато усещаш, че става неспокоен или да опитате с контакт кожа-до-кожа по време на някое от надвечерните кърмения. Уединяването, притъмнена стая, тиха майчина песен, лек масаж за бебето са също някои от нещата, които майките споделят като сполучливи идеи за успокояване на бебето. Може да се окаже удачно лекото подрусване, люлеене, движение по време на кърменето. Дали пък не си открила някакъв шум, който да действа успокоителна на Симеон - като включен сешоар, работещата пералня, прахосмукачката, а защо не и кухненския ширм. Когато го храниш към 20-21ч можете да опитате легналата поза за кърмене - да прилегнеш до него, той да суче и така да заспи.

Твоето спокойствие също е важен фактор за кърменето на Симеон, така че ако имаш свой начин да се поотпуснеш, за да можеш да предразположиш и бебето - можеш да го направиш! Дали това ще бъде чаша топла напитка, любимата ти музика или няколко запалени свещи - изборът е твой Wink Нерядко се наблюдава и затруднение на потичането на млякото в следобедните и надвечерните часове поради фактори като натрупана умора през деня или недоспиване... Подходящо в такъв случай може да бъде, ако имаш възможност да спиш със Симеон по време на следобедния му сън.

# 145
Budget е около 230лв струваше/от Техномаркет или от Практикер беше/, но нямахме избор, това беше последната ни надежда и после освен с бебето да се изнасяме от тук.

# 146
  • София
Досега разглеждах новата визия на форума, ма нещо не ми е много по сърце, сигурно ще свикна де Mr. Green
И ние имаме проблем с влагата и мухъла, но предполагам, че при нас проблема е, че правихме основен ремонт със зидане на стени, наливане на цимент, арка, изцяло нови подови и стенни настилки, шпакловки и замаски на стените, после сложихме вътрешна и външна изолация, сменихме дограмата, а явно целия материал в апартамента не беше изсъхнал и сега колкото и да проветряваме в тези студове няма как да излезне Crazy Дано лятото се изветри всичко.
Схванала съм се цялата, смятам да изкъпем и приспим децата и да си изпрося масаж Mr. Green

# 147
Искам да помоля консултантите по кърмене за помощ-от три дни Ева се храни не повече от 5 мин,след което започва да пищи и да се дърпа от гърдата.Опитах да кърмя разхождайки се,да приложа компресия(когато захапе),смених няколко пози,но без успех.Веднага щом приближа гърдата започва да пищи.Пробвах да изцедя-от двете гърди изцедих 30мл.Само на кърма е,няма млечница,огледах и за зъби,но мисля,че и от това не е,температура няма,но от събота до вторник акаше със слуз,имаше и разтройство.Тази вечер се опитах да дам размразена кърма,но без успех.Направих и 30мл адаптирано мляко,тъй като помислих,че размразента кърма не ѝ харесва,но тя никога не е пила от шише и за половин час изпи 10мл,накрая се измори от реването и заспа.Какво да направя за да продължа да си я кърмя?

# 148
И аз имам въпрос към консултантите, от седмица насам Тина не се изхожда нормално,има само газове,а когато ака го прави на два дни веднъж,на втория ден вечерта се изхожда толкова,че си омазва вратлето и косичката,както и всички слоеве дрехи.Възможно ли е кърмата да не и стига,че се изхожда толкова рядко,а в същото време толкова много.Допреди това акаше почти след всяко хранене,като пълнеше памперса повече от нормално.Само на кърма сме.Четох,че е нормално за кърмени бебета да се запичат но не знам дали при нас проблема е това,защото както вече писах на втория ден го прави но в страшно големи количества. Благодаря предварително!  bouquet

# 149
jujinka-15 е ние зя около 2 седмици го имахме това. Газове, газове и изхождане на 2-3 дни един път, в огромни количества и гъсто като каша. Но в последствие отмина, така че мисля че не трябва да се притесняваш.

Общи условия

Активация на акаунт