Бяла зима вън вилнее,а НОЕМВРИйчето със глас се смее!

• 35 261
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
боже мацки само аз ли давам 5 капки вигантол , всяка сутрин ? странно ние отдавна сме така , но пък не ми е оплешивял отзад ами започва отстрани (може би защото аз не го държа на гръб  newsm78 ) .
та честит празник на всички влюбени , обичани и обичащи във форума  txtloves Heart Eyes newsm76, нека светът ни бъде по-красив и по-любовен Simple Smile а на всички празнуващи Трифон Зарезан почерпка от мен Wine Glass
честито на месечинковците  Hug
хайде стига от мен че малкия тъкмо се пооправи от грипа сега обаче аз го почнах та бягам да пия чайове  , само да не стане да си го предаваме като футболна топка Sad

# 121
  • София
здравейте, момичета!

не съм се появявала отдавна, но не значи, че съм се отметнала от идеята, която дадох за картата. ще я направя, но в последните дни захари и разни работни задачки изцяло запълват времето ми ...

относно картата - на нея няма да има снимки на бебчовците, защото ще стане претруфено, а само изобразено къде колко момиченца и момченца са се родили/живеят. по някакаъв начин ще помисля и за имената на мамите да включа..

до скоро с конкретно предложение. иначе новото около нас - днес сме на контролен преглед при доц. Буева (нефролог) и се моля да няма неприятни новини...

айде и много настроение за всички празнуващи днес! наздраве и на любов споделена!

# 122
Здр Мая, аз разбрах, че кърмата недостига, когато моят бебчо след сучене почваше да реве и когато дадох биберон с адаптирано мляко го захапа страстно. От първата седмица се дохранваме, но първо го слагам на гърдите и после давам шише, купила съм си шише с по труден за смучене биберон. Чела съм, че ако пълни памперса значи се храни нормално! Дано при вас всичко е наред Simple Smile

# 123

Относно звучното сънуване при нас си е от рождение, даже като се стресне на сън и вдига ръце на горе и после се успокоява.  Не знам точно какво толкова сънуват пред вид факта, че мирогледа им за света на този етап е доста ограничен  newsm78 newsm78 Thinking Thinking Thinking

Мъжа ми се шегува редовно с малката, че сънува как "цицата се отдалечава и я няма вече"  Laughing Мисля, че по- скоро емоционално преживяват разни техни важни неща, в техния си малък свят, а мирогледа няма общо. Та, шега или не, май доста от съдържанието на сънищата на бебка се въртят около гърдата и отношенията им.

# 124
iva2011 : странното при нас е, че той не плаче след ядене а спи, плаче докато яде. Хапва малко (3-4мин.) реве после пак хапне за секунда и пак рев и понякога заспива на гърдата. Дано да е някакъв период.

# 125
  • София
Аз мога ли да помоля майките, които се записват сега, да хвърлят по едно око поне на предната тема, защото там има десетки изписани страници за скок в растежа, нервно сучещи бебета, стимулиране на лактация и т.н., а също и доста предложения и техники за справяне с тези ситуации Peace

# 126
здравейте Simple Smile
мен МАЛКО МЕ ХВАНа липсата, защото албЕРТО ИМАШЕ РОЖДЕН ден На 11-ти и имахме гости от БЪЛГАРИЯ. Беше мнОГО ВЕСЕЛО , А И АЗ СИ ИМАХ МАЛКО КОМПАНия .
Моя мъж още нЕ СИ Е ДОШЪЛ ОТ КОМАНдировка и изкарахме всички празнИЦИ Без нЕГО!
ЧЕСТИТ 14-ТИ ФЕВРУАРИ На всички!
ДобРЕ ДОШЛИ На нОВИТЕ МАМЧЕТА!
КИАРА СИ Е МНого послушнИЧКА, КАКТО ВИНаги. Малко нА РОЖДЕНня ден СЕ Беше изнЕРВИЛАИ ПЛАЧЕШЕ, Но тобЕШЕ ГОЛЯМА ЛУДНица, всички деца тичаха и викаха...
Утре трябВА ДА Я ВОДЯ На ехограф нА ТАЗОБедренИТЕ СТАВИ.
цЕЛУВКИ нА ВСИЧКИ Simple Smile 

# 127
Бубче всичко това съм го чела. Както казах ви следя от бременските теми, но наистина немога да преценя дали е скок в растежа или не му стига кърмата. И по памперсите немога да се ориентирам защото от нова година насам ака на 3-4 дни пишка винаги, но аз давам и вода.От днес го кърмя на час и половина и положението е същото. Снощи му предложих мляко от шише след като беше сукал и неискаше, а онази вечер също му предложих и  изпи още 60 мил. от шишето.
Прегледа ние е в понеделник и така или иначе ще разбера какъв е проблема, но просто исках и вашето мнение.

Благодаря все пак и съжалявам, че се повтарям с неща които сте обсъждали.

# 128
хайде и ние да се отчетем след днешната консултация-6.090 кг,59 см(но на нас дрешки номер 62 са ни малки #Crazy) биха ни двете ваксини и малкия плака не повече от наборите си Mr. Green,но бързо се успокои и сега само се моля да няма реакции Praynig заради зеленото ако ни смениха от нан сензитив на нан н.а.,но имам още една кутия от старото и тогава го по4вам. Wink доки за радост ми забрани до навършване на 4 месеца дори да си помисля за друго осен мляко Mr. Green и аз естественно супер щастлива защото мислех че ще ме кара сокове да давам Simple Smile
утре сме на преглед на главичката с ехограф и там пак ще поискам повече инфо за рахите щото нашето педи нещо по тази тема не ми обърна много внимание Crossing Arms
честит празник на всички влюбени  bouquet
днес става 1 година от зачеването на нашето слънчице и с татко му сме много щастливи Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes дани е живо и здраво и много да ни радва Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 129
  • София
Деска, трансфонтенална ехография ли ще ви правят и защо?

# 130
да.ами направихме след раждането,защото в болницата казаха 4е го препоръчват на всички бебета.лекарката каза че нещо не било съвсем в нормите и да отидем след месец.отидохме и каза че почти се е оправило,но да отидем трети път  за по сигурно.май само излишни пари даваме,но аз така искам да съм по спокойна и ако има нещо да го оправяме на време Simple Smile

# 131
  • София
Честит празник, момичета! Много любов и разбирателство в семейството ви желая!

Аз вчера вечерта много се упраших, защото  видях кървави точици в акото на бебчо. Това стана в 11.30 вечерта и почти не съм спала до сутринта да чакам следващия наакан памперс дали ще продължи тенденцията.
Знам, че аз съм виновна, защото напоследък включих отново млечни и шоколад (особено с него май прекалих), но мислех, че мога поне постепенно да се върна към нормалното си хранене Embarassed. Слава богу оттогава няма кръв в акото (вече 2 памперса), но аз не съм спокойна. Педиатъра потвърди, че вероятно шоколада е причината и ме посъветва да си карам режимно и да продължа ограничението Rolling Eyes. На всичко съм готова, само бебето да е добре, че напоследък все се тревожа за нещо (особено след ваксините му) - хреми, безпокойство, плач и присвиване, отказ от сукане, освен докато танцувам с него (благодаря за идеята от предните теми!   bouquet )

Виртуално Наздраве  cheers на всички и спокойна нощ!

# 132
Здравейте, ноемврийски мами! Следя ви още от бременските теми, но все не смеех да се запиша, дано не съм закъсняла  Simple Smile

Казвам се Мая и на 19.11.2011 г. се роди нашия син Симеон с мерки 3750гр. и 52 см., два месеца по късно на последната консултация (20.02) бяхме 5700гр. и 58см.
Първо искам да честитя празника на всички, бъдете от любов опиянени и винаги обичани.

Имам въпрос към КОНСУЛТАНТИТЕ ПО КЪРМЕНЕ: възможно ли е на малкия да не му стига кърмата и да си спи нормално. От 1-2 седмици е мн неспокоен когато яде, опъва се, дърпа се. Яде по не повече от 8-12 мин общо и след като уж се е наял си лапа ръцете страшно многои след това си заспива. Само на кърма сме като от време на време му давам малко вода (не повече от 10мил. на ден). Притеснявам се тъй като се опитах да се изцедя и резултата беше 70-80 мил. след 2 часа от последното хранене.

Извинявам се, че от първия си пост се оплаквам, но ще съм ви мн благодарна ако ми кажете дали е възможно да не му стига кърмата и съответно какво мога да направя за стимулиране на лактацията освен почестото кърмене и приемането на повече течности. 

Здравей, maya27!

Добре дошли на Симеон и теб в темата Simple Smile

Наддаването на Симеон е чудесно! Дано нямаш нищо против да споделиш малко подробности за дневния ритъм на Симеон. Колко кърмения се събират за едно денонощие? Колко са напишканите/наакани памперси на Симеон за 24 часа? Колко приблизително е най-дългата му пауза за сън? Дали го намираш бодър и активен, с добър цвят на кожата? Дали Симеон е неспокоен по време на кърмене при всяко поставяне на гърда или го наблюдаваш само в определен момент от деня - например надвечер или нощем? Намираш ли някаква връзка между неспокойството му и определено занимание? Изцеденото количество мляко рядко може да бъде показател за това, колко изсуква бебето. То изсуква по-умело млякото и начинът, по който го прави се различава съществено от ръчното или механично цедене на гърдата.

# 133
  • София
Добре дошли на новите мами и честито на празнуващите   bouquet

albena30, sztuka, благодаря за отговора. Вчера взех малчо на леглото до мен и когато имаше настроение си гукахме и  си показвахме играчки.  Гушкахме се от 11 до 2, после хапнахме и заспахме в 2.30 Simple Smile Не е много съня, но пак е по-добре спрямо 3-4... Надявам се на тенденция. Малко ме панирахте, че не съм добра майка с изказването за топлината... Аз като всяка майка си обичам детенцето и не мисля, че го лишавам от топлина. Дано да съм права  Praynig

jujinka-15, на мен 10-ина дни  след като ми свършиха лохиите ми дойде ц. и беше по същия начин- в началото зацапване и след няколко дни всичко си тръгна по нормалния ред. Предполагам, че всичко е в нормите  Hug

За вигантола- мисля, че се предписва дозата според размерите на бебето, темпа на наддаване и още фактори, така че не мисля, че е притеснително различното количество  Peace Ние от 20-тия ден сме на 2 капки и наддаваме с около кг.- кг. и 100 на месец Simple Smile

Утре съм на тест, стискайте палци, че ми дойде до гуша вече и ми се завършва  Crazy

# 134
Здравей, maya27!

Добре дошли на Симеон и теб в темата Simple Smile

Наддаването на Симеон е чудесно! Дано нямаш нищо против да споделиш малко подробности за дневния ритъм на Симеон. Колко кърмения се събират за едно денонощие? Колко са напишканите/наакани памперси на Симеон за 24 часа? Колко приблизително е най-дългата му пауза за сън? Дали го намираш бодър и активен, с добър цвят на кожата? Дали Симеон е неспокоен по време на кърмене при всяко поставяне на гърда или го наблюдаваш само в определен момент от деня - например надвечер или нощем? Намираш ли някаква връзка между неспокойството му и определено занимание? Изцеденото количество мляко рядко може да бъде показател за това, колко изсуква бебето. То изсуква по-умело млякото и начинът, по който го прави се различава съществено от ръчното или механично цедене на гърдата.

Здравейте. Кърменията са 7 като най-продължителната пауза е 6 часа.
От ново година ака един път на 3-4 дни в по-големи количества, а напишканите му памперси са 5-6, като имаите впредвид, че давам най-много 10 мил.вода. Като цяло започва да нервничи в следобедните часове, а последното му хранене (м/у 20-21 часа) е най-зле, като в нощните хранения (в 3 и 6 часа) е спокоен. Аз го  отдавах на скок в растежа, но онази вечер му предложих кърма в шише и той го изпи (60мил.), а на следващата вечер не пожела повече кърма. Днес го кърмих на час и половина и като го храних в три часа беше спокоен.

Ако желаете ми пишете на личния, за да не занимаваме останалите мами, които са коментирали вече темата.

Общи условия

Активация на акаунт