Бяла зима вън вилнее,а НОЕМВРИйчето със глас се смее!

• 35 216
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Айде сега ново 20 - и на Ема главата й оплешивя отзад по средат, ама тя все по гръб спи особено в шезлонга newsm78 Добре че и ние утре сме на консулация с неонатоложката Crazy

# 61
  • Добрич
Айде и ти сега,тези симптоми са толкова общи,че сигурно всяко дете ги има. Рахита се диагностицира със изследвания. Аз като бебе съм имала рахит и сега съм съвсем нормална,няма последици.

# 62
на нас фонтанелата на 90% ни се е затворила.това дали е добре newsm78

# 63
  • София
на нас фонтанелата на 90% ни се е затворила.това дали е добре newsm78
Всъщност на Ема фонтанелата й е много малка и почти затворена и затова й спряха Вигантола и аз се вглеждамм малко повече Rolling Eyes

# 64
Гледам, за рахит си говорите. Точно за него искам да говоря с педи в четвъртък като отидем при нея. Моя малкия взе страшно много да се стряска, потът му се стъпалата и понякога се поти на тила като яде. Доколкото знам все симптоми са това. Миналия месец беше наддал доста- 1600гр., но тогава нищо не каза, а аз пък и не питах. Преди малко го мерих и сме на 900 гр.

# 65
  • Горна Оряховица
Ехее, аз докато вляза и 5 страници изписани. Първо браво за оформлението на темата smile3501. За колажа - пратих снимка на моя юнак, че и втори имеил писах с моя ник, че го забравих. А за оплешивяването - силно ме заинтригувахте. И Криси е оплешивял малко отзад по средата, но той още преди да направи месец отказа да спи настрани  а само по гръб. Дано да е от това. Иначе никакви оплаквания нямам - да не ме чува злото Praynig Тоя студ и тая има вече ми омръзнаха. Искам   Nature Sunny
Хайде лека вечер от мен на всички.

# 66
Здравейте, аз съм Славка, бебчо се казва Васко и е роден на 15.11.2011г., пишете ме и мен в темичката.

Исках, да ви питам нещо, някой дава ли на бебето сок?
Аз мисля, да захранвам по късно, вие какво мислите?
С какво ще започвате, със сок, пюре, зеленчуково, плодово?

# 67
Исках, да ви питам нещо, някой дава ли на бебето сок?
Аз мисля, да захранвам по късно, вие какво мислите?
С какво ще започвате, със сок, пюре, зеленчуково, плодово?

Добре дошла!
За захранването - ще го започна след шест навършени месеца с оризова каша и домашно приготвени пюрета от морков, картоф, тиква и ябълка в този ред. Тиквата и ябълката ще ги дам по към края, за да не свикне със сладкото и да не иска после да яде зеленчуковите пюрета. Това ще е менюто за първия (7-ми) месец. Сок няма да давам.
Такава ми е идеята засега, но разбира се като наближи моментът на захранването ще се поинтересувам и ще почета още.

За оплешивяването - мисля че е нормално, ако бебето спи по гръб и често си върти главичката и не мисля, че е повод за притеснение  Simple Smile

# 68
Записче и от мен  Party Не съм ви чела 2 дни,а вие вече 5 страници сте изписали от новата темичка.Идеята за колажа е страхотна  Peace Вече изпратих снимка

Тези симптоми за рахит и при нас ги има-потене на стъпалата,на главичката,оплешивяването,наддаваме с по 1.100 на месец.Сега на 16-ти сме на консултация и ще видим какво ще каже педи,но така като чета май повечето деца ги имат и не бързам да се притеснявам.

Нямам си идея как,но успях да отуча Дани да не си лапа юмруците.От време на време пак си ги вкарва в устата,но мнооого рядко.От няколко дни обаче имаме друг проблем-когато започне да нервничи и хленчи вдига нагоре ръцете и се хваща за двете уши и започва да ги дърпа и то доста силно.Хем ми е смешно,хем се притеснявам,че така може да започнат да стърчат.Тази вечер докато се опитвах да го приспя,постоянно ги дърпаше,а като ги махна-започва да плаче. ooooh!

Иначе за режима не мога да се оплача-вечер заспива към 21 и се събужда или към 4 или към 5-5:30.След като хапне пак заспива до към 9ч.И през деня е кротък,храним се на през 3-3:30ч.

# 69
ех, че бързо върви инфо потока.
за рахита - нещо почна и мен да ме притеснява, ала май всички сме с едни и същи симтоми. Добре, че ни идва и скоро консултацията.
за захранвенето - педито каза да давам сок ала не мен не ми се ще още. Доста почетох напоследък и обобщавам - захранване между 4 и 6 месец според нуждите на детето и някои показатели. Кърмата е най-пълноценната храна до 6м възраст, респ. ам, изключително млечно хранене. Захранването е акт към преминаване на по-твърда храна а не допълване на храненията, т.е. няма нужда от сокчета. Показатели за захранване - липса на колики, стабилна глава, умение да се поема лъжичката, по-слабо наддаване на тегло. Е, ще се наблюдаваме и ще реша някъде в ход особено след като не кърмя вече.
за запечени деца - 5мл Лактуоза
ще избера и аз снимчица, моля да ме добавите към списъчето ... в предната тема опоменах мерките. Благодаря

# 70
......От няколко дни обаче имаме друг проблем-когато започне да нервничи и хленчи вдига нагоре ръцете и се хваща за двете уши и започва да ги дърпа и то доста силно.Хем ми е смешно,хем се притеснявам,че така може да започнат да стърчат.Тази вечер докато се опитвах да го приспя,постоянно ги дърпаше,а като ги махна-започва да плаче. ooooh!

Ще падна, честно Simple Smile Извинявай че ми е смешно, сигурно на теб ти е притеснено, но ми стана много смешно като си представя Simple Smile И аз някои неща, когато ги направи Мони ми е много смешно, въпреки че сигурно са и притеснителни Simple Smile

Момичета, с това за рахита вие изкарахте че всички деца в темата имат рахит. Това са и симптоми на рахита, но далеч не значи че всички деца , които имат тия симптоми имат рахит. При нас няма изпотяване, нито бързо наддаване (имаше само 1-ви, 2-ри месец), но пък си оплешивя точно отзад по средата. Това със сигурност е от въртенето на шезлонга и спането. Главичката си също я върти, когато я сложа в мен по корем, но си мисля че по-скоро си чеше носа

# 71
Бубче, благодаря за новата тема    bouquet

Жълтурче, благодаря и на теб за помощта   Hug

Добавих на 1-ва страничка silvia29 и Slavi79
ДеНислав на Galski вече е ДеСислав
Ако има още нещо за коригиране, казвайте или пишете ЛС на общия профил 

Ей, да не направите колажа без нас, че точно сега едва ли ще ми остане време да избера и пратя снимка. Ще опитам довечера като заспят бандитчетата/освен ако не заспя преди тях   Mr. Green/

# 72
Ох, че се притесних и аз с тоя рахит. И моята дъщеря има същите симптоми, като описаните. Ама то не може почти всички бебета да са с рахит...
За колажа според мен е добре да са написани имената на децата и никовете на майките им, за градовете за мен не е от значение дали са написани или не. Аз съм съгласна да се направи със сайт за колажи!

# 73
  • Някъде там
Записче и от мен  Party Не съм ви чела 2 дни,а вие вече 5 страници сте изписали от новата темичка.Идеята за колажа е страхотна  Peace Вече изпратих снимка

Тези симптоми за рахит и при нас ги има-потене на стъпалата,на главичката,оплешивяването,наддаваме с по 1.100 на месец.Сега на 16-ти сме на консултация и ще видим какво ще каже педи,но така като чета май повечето деца ги имат и не бързам да се притеснявам.

Нямам си идея как,но успях да отуча Дани да не си лапа юмруците.От време на време пак си ги вкарва в устата,но мнооого рядко.От няколко дни обаче имаме друг проблем-когато започне да нервничи и хленчи вдига нагоре ръцете и се хваща за двете уши и започва да ги дърпа и то доста силно.Хем ми е смешно,хем се притеснявам,че така може да започнат да стърчат.Тази вечер докато се опитвах да го приспя,постоянно ги дърпаше,а като ги махна-започва да плаче. ooooh!

Иначе за режима не мога да се оплача-вечер заспива към 21 и се събужда или към 4 или към 5-5:30.След като хапне пак заспива до към 9ч.И през деня е кротък,храним се на през 3-3:30ч.

vanq mandeva като отидете на преглед да му видят ушичките сега ти  пиускам една статия да я прочетеш Дано всичко е наред с бебко

Най-лесният начин да разберете дали бебето има ушна инфекция (acute otitis media) или друго заболяване от подобно естество, е промяната в настроението.
Ако бебето е раздразнително или плаче по-често от обичайното, можете да започвате да търсите проблема. Ако бебето има температура (независимо дали лека или висока) това е още един симптом. Ушната инфекция обикновено се проявява вследствие на обикновена настинка или възпаление на синусите, така че отчетете и този факт. За се твърди, че детето вероятно има ушна инфекция трябва да са налице следните симптоми:

•Бебето дърпа, хваща и опъва ушенцата си. Това може да е сигнал за това, че бебето изпитва болка. (Имайте предвид, че бебетата дърпат ушите си и просто, защото наскоро са открили тяхното съществуване и в момента им е интересно, така че ако бебето изглежда наред в общ план вероятно не се касае за възпаление на ухото, а за чисто бебешко любопитство)
 •Диария. Бацилите, които причиняват ушната инфекция могат също да повлияят и на стомашно-чревния тракт
•Намаление на апетита. Ушната инфекция може да причини смушения в храносмилането. Освен това ушната инфекция обикновено е придружена с болезнено дъвчене и преглъщане. В такъв случай ще забележите как бебето се дръпва от шишето или гърдата след като поеме първите няколко глътки
 •Наличие на неприятна миризма от ушите

# 74
Айде почерпете се за наше здраве !!!  party023
Вики става днес на ТРИ месеца !!!

За захранването: мисля да почна 5-6 месец още незнам с какво Simple Smile

За оплешивяването : и ние го имаме, и се въртим, но не мисля че имаме рахит. Все си мисля че е нормално Simple Smile

ние пък като нервничим започваме да си стискаме бузите и да се дерем Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт