Бяла зима вън вилнее,а НОЕМВРИйчето със глас се смее!

• 35 176
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Нашите памперси са номер 4, а нямаме 7кг. Минахме на тях преди около месец, когато е била около 5,500, защото тройката и станаха къси, че ми е по-високо детенцето.

Ваксините предпочитам на веднъж да минат, поне после зная, че цял месец няма нищо, а не- детето тъкмо се оправило от едната ваксина и хайде дошло ред за другата.

За обръщанието - преди няколко дни за първи път се обърна от коремче по гръбче като й беше малко зорно, а днес за втори път се обърна и й беше определено по-лесно. За малко щеше да се обърне и от гръбче по коремче, ама не успя.

Аз имам също идея за заглавие, ама докато дойде време май темата няма да е актуална - НОЕМВРИйските душички преди година бяха само две чертички

# 601
И аз мисля да взема 4 , пък ако са големи, ще ги заделя, скоро ще потрябват.

# 602
За ваксините да ви кажа, че много натоварват имунната система когато се бият наведнъж, бих ходила ако трябва по 100 пъти само и само детето да не се увереди от тях, стискам ви палци да нямате проблеми  Peace
На мен всеки път ми се свива сърцето от тях, като знам и колко майки са против, даже се бях замислила дали въобще да ги слагаме и докторката каза, че вече има няколко майки, които са се отказали с подписването на писмени декларации  newsm78
На петвалентната ваксина нямахме нито температура, нито зачервяване на крачето, дано и следващите да са така безпроблемни  Thinking

# 603
  • София
Въпрос към Консултантите по кърмене преди когато се изцеждах, кърмата ми бе жълта на цвят и мн мазна, дори се майтапехме с мъжа ми, че може да бием масло и сметана, а сега е по-сивкава и не мазна. Защо е така, не съм променяла хранителния си режим? И това проблем ли е за бебка?
Имам още един въпрос към Консултантите по кърмене, не че са ми отговорили на предния, но все пак. Нощем, или по-точно сутрин към 5-6 часа давам на беба да суче от едната гърда, а др цедя. От дясната количеството винаги е по-малко - 75-80 мл, а от лявата по-голямо 120-125 мл. Защо е така, така ли е и през деня и как мога да накарам дясната гърда да произведе повече.

albena30, съжалявам за голямото забавяне на отговора!  Rolling Eyes

Кърмата може да бъде най-различни цветове - сивкава, синкава, жълтеникава, дори зеленикава, но тя си е все така най-добрата храна и имуностимулант за твоето бебе. Някои промени в цвета са временни и може да се дължат на поета от майката храна или лекарства например. Трайната промяна, която си забелязала е възможно да се дължи на по-слабата концентрация на бета-каротин, който се съдържа в големи количества в коластрата и с времето концентрацията намалява.  Промени в състава на кърмата има постоянно и това е един от големите плюсове - тя се мени, за да задоволява специфичните нужди на бебето във всеки един момент, дори ежедневно и ежечасно.

Възможно е дясната гърда да е по-трудна за цедене и за едно и също време да успяваш да изцедиш по-малко количество спрямо другата гърда.
 Често майките споделят, че една от гърдите им е по-предпочитана от бебето по ред причини или пък е по-лесна за цедене. По-предпочитаната или "лесната" гърда съответно се оказва по-стимулирана да произвежда, като редовно от нея се изсуква/изцежда повече мляко. А колкото повече мляко излезе от гърдата, толкова повече тя ще произведе  Simple Smile И така следвайки сигналите, по-трудната гърда постепенно започва да произвежда по-малко мляко, а по-лесната - повече.
 Това по принцип не е проблем за изхранването на детето. Много жени кърмят изцяло дори само от едната гърда. Все пак би могла да предизвикаш по-голямо производство и в дясната гърда, като я стимулираш повече. Например, ако кърмиш на хранене и от двете гърди, би могла да започнеш да предлагаш на всяко хранене първо дясната, а след това лявата. Ако кърмиш само от едната гърда на хранене, може да предлагаш по-често дясната гърда от колкото лявата.

Ти държиш ли да изцеждаш и да събираш мляко? Ако не, би могла да започнеш да намаляваш изцеденото, като оставяш известно количество в гърдите, за да може производството постепенно да намалее и да се регулира според нуждите на бебето. Ако имаш причина да цедиш, тогава когато цедиш дясната гърда, може да наблегнеш на нея, като удължиш времето за цедене. Дори да не излиза мляко, може да продължиш с цеденето още няколко минути. Така постепенно би започнала да произвежда повече мляко.

Ако остава нещо неясно, пиши, ще се постарая да няма повече такова забавяне  Crazy

# 604
Добро утро на всички  Coffee

Утре сме на ортопед и искам да ви помоля за силно стиснати палчета за моето съкровище,защото като ходихме преди ни изписаха ортопедични гащи и ги носим вече два месеца,а силно се надявам утре да каже ,че вече сме добре и да ми олекне ,защото постоянно за това мисля,а искам всичко да е наред.  newsm17

Хайде за сега ,хубав ден на всички,макар и малко мрачен,но нашите слънца ще ни огреят с усмивките си   smile3522

# 605
skrech благодаря ти за отговорите, беше ми полезна информацията и ще се възползвам от съветите! Надявам се, че не сте възприели поста ми като обвинение, за забавяне на отговор. Знам, че и вие си имате ангажименти. Аз кърмя от двете гърди, изцеждам се само нощем, защото Деничка тогава спи и суче някъде към5-6 часа само от едната гърда и си заспива. Изцеденото количество го давам след къпането, защото тогава кърмата ми е по-малко.

# 606
  • на Дъждовен остров
Момичета, какви памперси ползвате?

Ние сме на Памперс 3, на 15.02. беше малкия 6.800, в момента е предполагам под 7.500, а ми се струва, че му пристягат на крачетата ластиците.

Какви са вашите памперси, кой номер и колко тежат бебчетата ви?

Ние сме на 3-ка.  На килограми сме 5 600 (мерките са взети преди 2 седмици).  Купила съм си три големи пакета, защото тук имаше промоция два пакета за цената на три.  Дадени са до 9 кг и както растем едва ли ще ни умалеят докато станем 9 кг.

# 607
  • Някъде там
Здравейте!! Искам да Ви попитам какви столчета за кола ползвате? Чудя се дали да не купя столче за кола от 0-18 кг, някой ползвали такова и каква марка???? Защото тези кошове са отвратителни детенцето така се сгъва милото и въобще не му е удобно!!!   Hug

# 608
  • на Дъждовен остров
За ваксините да ви кажа, че много натоварват имунната система когато се бият наведнъж, бих ходила ако трябва по 100 пъти само и само детето да не се увереди от тях, стискам ви палци да нямате проблеми  Peace.....

Тук ги слагат 2 месец по една в двете крачета, след това в 3 месец отново така и сега в 4 месец слагат три ваксини в двете крачета.  
Междувременно слагах и ваксината против туберкулоза в рамото. Тук тя не е задължителна и даже в някой общини на Лондон отказват да ти я сложат.  
При нас като разбраха, че сме от БГ и евентуално детето ще излиза от страанта на ваканции веднага ми насрочиха дата за слагане.  Тази ваксина си беше страшно изпитание за нервната ми система, понеже то не е като обождане а я "диплят" бавно подкожно ( не знам как да го обесня по нагледно).  Карат те да сложиш детето си седнало на кракът ти, да му хванеш главичката и ръката.  
На края аз излязах от кабинета разревана, а бебето се смееше.

Та относно ваксините, предпочитам да ги слагат на веднъж и да се приключва отколкото да водя детето сто пъти.  Това разбира се е мое мнение.  Всеки си преценя сам за себе си.

# 609
Нашите памперси са номер 4, а нямаме 7кг. Минахме на тях преди около месец, когато е била около 5,500, защото тройката и станаха къси, че ми е по-високо детенцето.

На предната консултация беше 65 см. нашия маймунчо.

А вашата колко е височка?

# 610
и аз мисля вече да минем на 4ка,че му остажат безели по крачетата Sad
аз столчето за кола ще го сменям като започне да седи.
явор се е научил да прави балони с уста като издухва въздуха навън-звука е убииствено смешен Joy
изобщо всеки ден започва да прави ново нещо и изобщо не ни е  скучно Mr. Green

# 611
Оформлението на първата страничка е страхотно. Поздравления за момичетата, които се грижат за това.   bouquet
Относно папмерсите - все още използваме размер 2 (Pampers Swaddlers), който се води от 5 до 8 кг.

Дойде и моят ред да се включа с въпрос към консултантите по кърмене - От около 4-5 дни съм изправена пред т. нар. кърмаческа стачка от страна на бебчето ми. Или поне до този извод стигнах след търсене и четене на статии из интернет. Поведението на бебето е следното:
Когато я слагам на гърда, отказва да суче като си обръща главичката на другата страна, а в повечето случаи започва да плаче. Плачът е доста истеричен и едва успявам да я успокоя. Това се случва само на определени хранения (2-3 през деня, най-често следобедно време), но тази сутрин отказа още на първото за деня. В такива моменти просто се изцеждам и й давам от бутилка, която не отказва. Зная, че не се препоръчва при подобни случаи, но нямам избор. А пък и прочетох, че бебче под 9 месеца не би започнало да се отбива само. По принцип познава шишето, тъй като всеки ден на едно от храненията й давам по около 10-20 мл изцедена кърма, смесена с 1 мл мултивитаминна добавка (витамини A, C и D). Тук в САЩ това е норма за всички кърмени бебета. Шишето, което използваме е със специален биберон, който имитира формата на майчино зърно и потокът на кърма е много бавен. Бебето ми прие бутилката много добре и по никакъв начин не показа объркване между нея и гърдата. Така че си мисля, че не това предизвиква отказа от гърда.
Четох, че една от най-често срещаните причини бебетата да стачкуват, е нарушена връзка между майка и бебе, продиктувана от отсъствието на майката. Това при нас е изключено, тъй като аз съм с нея през целия ден, гушкаме се непрекъснато, спи на нашата спалня и неотлъчно сме заедно.
Друга причина, която специалистите посочват, е стрес или по-точно промяна в околната среда на бебчето. Тук мога да направя някаква асоциация със заминаването на майка ми, която ни беше на гости за около 2 месеца. Стачката започна в деня, в който тя си тръгна. Не знам дали бебка усеща липсата й и затова се държи така. Да, тя я гушкаше и занимаваше от време на време, предимно в моментите, в които аз се храня или върша нещо друго, но никога не съм я оставяла изцяло на нейната грижа, винаги съм била и аз при тях.
От посочените причини за стачка, третата такава, с която мога да направя някаква асоциация, е никненето на зъбките. Разбира се, че още е рано, но пък казват, че при някои бебета дискомфотът от растеж на зъбки се появява около нейната възраст. Ръчичките й постоянно са в устата й, колкото и да се опитвам да се боря с това. Но пък и това може да се дължи на опознаването им, не задължително на зъби...
Да допълня, че дори и в моментите, когато захапва гърдата, продължителността на сучене намаля на около 3-4 минути, в сравнение с 10 минути преди появата на странното поведение. След като пусне зърното, не иска да захапе отново. Правех опити да предложа бутилка, нея не отказва и продължава храненето. Опитвах и да я кърмя изправена, разхождайки се, полюшвайки я, но без резултат. Компенсирам с по-продължителни хранения нощем, когато суче сънена и не протестира. Памперсите са мокри и пълни в задоволително количество, т.е. няма промяна с преди. Дъщеричката ми преди това беше много спокойно бебче и истериите, в които изпада сега, са ми доста непонятни и трудно обясними.
Бихте ли се съгласили, че това е кърмаческа стачка, а ако не е - на какво се дължи тази промяна? Ще съм ви признателна, ако ме посъветвате как да процедирам, за да преодолеем кризата възможно по-скоро.
Извинявам се за дългия пост и предварително ви благодаря за отделеното време и внимание!

# 612
Моля майките на момченца да ми помогнат - бубите нагоре или надолу в памперса. Аз четох доста и според мен накъдето си застане се оставя, но днес бях на разходка с три мами на момченца и всички казаха нагоре.

# 613
  • на Дъждовен остров
Здравейте!! Искам да Ви попитам какви столчета за кола ползвате? Чудя се дали да не купя столче за кола от 0-18 кг, някой ползвали такова и каква марка???? Защото тези кошове са отвратителни детенцето така се сгъва милото и въобще не му е удобно!!!   Hug

Аз мисля да сменям с ново след 9ти месец, защото те реално не могат да сядат още и с какъв друг стол да го променя.  Ти какво столче визираш от 0-18 кг.

# 614
  • Велико Търново
Моля майките на момченца да ми помогнат - бубите нагоре или надолу в памперса. Аз четох доста и според мен накъдето си застане се оставя, но днес бях на разходка с три мами на момченца и всички казаха нагоре.

Наскоро по ТВ казаха свободно надолу, а и аз винаги така я оставям, както си е, иначе ще ти се опикава

Общи условия

Активация на акаунт