Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 17

• 43 510
  • 759
  •   1
Отговори
# 465
gundie, цвете от морето и мен като вас преди няколко дни ме болеше доста около пъпа, но не усещах да е надълбоко в корема, по-скоро усещах повърхностна болка, а пък и нямах нещо твърдо/главичка или дупе/ и го отдадох на разтягането на кожта.Единят ден като се намазах с крема против стрии болката ми след малко намаля, но следващият път болката беше малко по-силна, мазах се отново с крема, но този път не ми мина и доста се притесних. Легнах си и си мислех, че ако и на другият ден така ме боли ще ходя на лекар, но като се събудих сутринта вече не ме болеше.

# 466
  • Варна
И мен ме боли в определени точки понякога, мисля утре да питам и за това. Може би наистина е от разтягане или от конкретен натиск върху тази точка, надявам се поне да е така.
Гунди,
радвам се, че всичко е наред и при теб, дано и аз нося хубави новини утре Praynig

# 467
Гунди,
радвам се, че всичко е наред и при теб, дано и аз нося хубави новини утре Praynig
Е разбира се ,че ще бъде. Не се притеснявай! Hug Hug
Момичета, и на мен за пъпа ми казаха,че е от разтягането. А за болката от доло ,където са били конците (ох колко е ужасна тая болка, сега спас с детето ми и като станах толкова ме болеше ,че чак трудно се движех), та тя била понеже на някои жени конците им падали с години и също се дължало на  голямото кръвонасядане. Wink

# 468
а някои знае ли кога е по опасно да вдигаш тежко в началото или в края на бремеността

Според мен може да се вдига тежко по всяко време, но все пак не говорим за хамалска работа! Ако има кой да ти помага, естествено е най-добре.
Дъщеря ми си я вдигах още преди да знам, че съм бременна, и докрая на бременността си я вдигах, количката по автобуси също и т.н.

# 469
Опасно е да се вдига и в началото и в края. Но за всеки килограмите са различни, както каза цвете от морето

# 470
аз в началото незнаех дори че съм бременна и най редовно си вдигах племеника които си беше 12кг сега по вече от 3 кг не си позволявам

# 471
  • на последния етаж
Аз не съм спирала да вдигам дъщеря си (около 12 кг), нося си покупките. И първата и сегашната ми бременности са леки.  Grinning

# 472
  • Варна
Само да споделя за ритничетата на бебето - и моят лекар каза, че е нормално да се редуват дни с по-голяма и по-малка активност, просто в този период бебетата имали много широк диапазон на честота на движенията, та да не се шашкам.

# 473
Момичета, да ви попитам за един от показателите, който мерят на ехографа. Става въпрос за  AC. До колкото разбрах, това е обиколката на коремчето на бебето. При мен обаче на последните 2 снимки от прегледите забелязвам, че излиза по-малко спрямо другите показатели. По принцип АГ казва, че всичко е наред...но естествено аз си се притеснявам. При вас отговарят ли си всички показатели с гестационните седмици по прегледите?

# 474
  • Варна
Цветенце,
допустимо е да има разминаване в показателите. Не знам колко точно варират, но щом лекарят ти смята, че всичко е наред при теб довери му се Hug

# 475
  • Варна
Момичета, да ви попитам за един от показателите, който мерят на ехографа. Става въпрос за  AC. До колкото разбрах, това е обиколката на коремчето на бебето. При мен обаче на последните 2 снимки от прегледите забелязвам, че излиза по-малко спрямо другите показатели. По принцип АГ казва, че всичко е наред...но естествено аз си се притеснявам. При вас отговарят ли си всички показатели с гестационните седмици по прегледите?

До към 25-6 г.с. отговаряха всички показатели на дадената седмица. След това обаче нямаше един с един да отговарят. Не се притеснявай Simple Smile бебчето расте и показателите се променят, пък и по-трудно вече се замерва-дава отклонение. При мен се е случвало докито 3 пъти да замери и 3 пъти различно  Grinning

# 476
аз в началото незнаех дори че съм бременна и най редовно си вдигах племеника които си беше 12кг сега по вече от 3 кг не си позволявам
по-важното е да не се вдига рязко отведнъж тежко.

# 477
  • Варна
по-важното е да не се вдига рязко отведнъж тежко.

И без бременност си е опасно.  Peace

# 478
Добро утро,

Мога да ви споделя малко опит, ако някой се интересува бях на отворените врати в Тина Киркова /София, I АГ/ с пресни впечатления от състоянието на болницата, регламента на прием при раждане и т.н.
Имам едно въпросче. Моят доктор, който ми води ЖК е доста подробен в разясненията и прегледа на плода и бебчо. Всеки път подробно следи приток на кръв през пъпната връв, аортата, сърчицето, всички органи и т.н. Но досега не ми е премерил кръвното нито веднъж, нито ме е питал за кг. нито за обиколка на корема. Това не са ли данни необходими за обменната карта? В сряда съм при него и ще го попитам, но ми е малко неудобно да му казвам как да си върши работата. Още повече, че досега е бил много коректен в изследванията.

# 479
Обиколката на корема не е толкова важна, щом бебчето е наред и е в норма с размерите, но кръвното би трябвало да се следи, малко е странно, че не ти го измерва.

Общи условия

Активация на акаунт