Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 17

• 43 509
  • 759
  •   1
Отговори
# 480
  • София
При мен кръвното започнаха да го мерят, когато започнаха да ми правят запис на тонове - т.е. - около 27-28 г.с. (ако не съм забравила вече и да бъркам седмиците). Преди това само ме питаха колко ми е... Което според мен не е правилно - колко му е да го измерят, вместо да питат. А обиколката на корема изобщо не са ми я мерили, нито веднъж  Tired
Мария, не виждам нищо лошо да попиташ доктора ти дали е необходимо да ти мери кръвното  Peace

# 481
Обиколката на корема не е толкова важна, щом бебчето е наред и е в норма с размерите, но кръвното би трябвало да се следи, малко е странно, че не ти го измерва.
  Здр и на мен не ми измерват кръвното,измериха го само на първата консултация.На всеки преглед ли се мери по принцип?

# 482
От както съм се записала на ЖК, ме теглят, мерят корем и кръвно. От трите най-важно е кръвното. Ако не ти го мерят, помоли да започнат Peace

# 483
  • Варна
На мен са ми мерили кръвното също веднъж. Но се чудя, ако има проблем дали ще се хване с инцидентно мерене веднъж в месеца? Това поне е нещо, което лесно можем да следим и сами.

# 484
На всяка консултация ми мерят кръвно, тегло и корем. Кръвното наистина е важно, ако се окаже, че е високо може да бъде опасно.

# 485
На всяка консултация до сега са ми мерили кръвното и ме питат колко кг съм, понеже аз не искам да ползвам техния кантар- облечена, с тежки обувки и т.н. и затова се меря у нас и казвам колко съм, така се разбрахме в началото. Wink
mariaemanouilova, влез в темата за Тина Киркова да разкажеш как изглежда вече родилното? Wink

# 486
На мен също при всяка консултация ми мерят кръвното и теглото, за обиколката на корема някой пък прескачат, както и с ехографа.

# 487
Ехограф- задължително всеки път имам. Wink Но съм на платен пакет, това май трябваше да го спомена.

# 488
gundie, и аз съм на платен пакет, ама все гледат ако мине номера за да си спестят това-онова, все трябва да ги подсещащ, пък да питаш...  Crossing Arms

# 489
Кръвно не са ми мерили изобщо. Когато споделих за "прескачане на сърцето" в 7-ия месец, ме пратиха на кардиолог - е там ми премериха кръвното и беше леко високо, но предположиха, че е от притеснение и изнервяне (бяхме 8 човека записани за един и същи час и всеки се натискаше да влезе пръв, особено пенсионерите), та така ми бяха кипнали нервите, че всичко можеше да покаже. Посъветваха ме всеки ден в къщи в спокойна обстановка, по едно и също време да го меря - еми мерих 10-на дни и си беше ОК, та спрях.
Добре е да се следи, но и според мен, на консултацията, човек е развълнуван и едва ли резултатите биха били, точни.
Но се чудя, ако има проблем дали ще се хване с инцидентно мерене веднъж в месеца? Това поне е нещо, което лесно можем да следим и сами.
И аз съм на същото мнение  Peace

# 490
Ами моето кръвно е все нисичко, или нормално- последно ми беше 100 на 70 и ми казаха,че съм била като абитуринтка. hahaha

# 491
Късметлийка!

Макар че нормално е доста относително понятие....    На всеки нормалното му различно, та затова трябва да си ги знае човек тези работи и да си ги следи  Peace

# 492
Хм, то кръвното е част от стандартния преглед при всеки лекар почти.
Много е странно, че не ги мерят всеки път.  newsm78

# 493
Кръвното трябва да се мери абсолютно задължително при всеки преглед. Все повече се измуявам  Shocked Спестяват преглед на шийката, спестяват ехографа, и какво правят - мерят ви по ЖК с ботушите и пуловера и това е, така ли?  Twisted Evil

# 494
Късметлийка!

Макар че нормално е доста относително понятие....    На всеки нормалното му различно, та затова трябва да си ги знае човек тези работи и да си ги следи  Peace

Да така е, аз лично малко по- високо кръвно от това го смятам за високо, а за всички др. е нормално. Wink
Кръвното трябва да се мери абсолютно задължително при всеки преглед. Все повече се измуявам  Shocked Спестяват преглед на шийката, спестяват ехографа, и какво правят - мерят ви по ЖК с ботушите и пуловера и това е, така ли?  Twisted Evil
Ами и аз смятам,че е тъпо да ме мерят с хиляда и сто неща и затова си се тегля сама, мен ми мерят кръвно,задължително имам преглед на ехо,  кг ме питат колко съм, вземат ми изследвания на кръв и урина, но до сега само веднъж са ми следили шийката....обаче предния път чак последния месец започнаха това да го правят и дори ме узумиха сега?? newsm78 Блонди, вероятно във всеки пакет тук влизат различни неща

Общи условия

Активация на акаунт