Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 17

• 43 405
  • 759
  •   1
Отговори
# 690
При амниоцентезата има известен риск за бременността. Колко стряскащи са изследванията ти?
Понякога рискът е оправдан. Помисли, прочети някои от темите за амниоцентеза и вземи решение. Никой не може да те задължи да я направиш.

1:63 za nevralnata traba

Дефект на невралната тръба (спина бифида) би трябвало да се види и при феталната морфология ( на егографа). Странно е да ти препоръчват амниоцентеза в този случей.

Ето малко инфо за да се успокоиш  Simple Smile
" ...Висок АФП може да означава няколко неща. Бебето произвежда АФП по време на бременността и известно количество хормон може да премине през плацентата в майчиното кръвообращение на всеки етап от бременността. Ако количеството му е по–високо от очакваното, това често означава, че износвате повече от един плод или пък че вашето бебе е на по–голяма гестационна възраст, отколкото вашият лекар предполага. Но в някои случаи това може да означава ненормален отвор в гръбнака на бебето (спина бифида), главата или коремната стена, което позволява изтичане на по–голямо количество АФП. В редки случаи това може да означава проблем с бъбреците на плода. А в някои случаи този резултат не означава нито едно от изброените неща.
Ако имате висок АФП, ултразвуковото изследване на второ ниво ще потвърди гестационната възраст на плода и дали сте бременна с близнаци, както и ще позволи на вашия лекар да провери гръбнака на плода и други негови части за дефекти. (Ако сте направила теста преди 15 гестационна седмица, ще е необходимо да го повторите.) Ако се открие спина бифида на вашето бебе и вие решите да износите бременността, наблюдаващите ви лекари ще следят периодично състоянието на бебето по време на бременността и ще бъдат подготвени да приложат хирургично лечение на плода веднага след раждането..."

# 691
  • София
mama27, пишете на кирилица.

# 692
Момичета, възможно ли е бебето да не заспива цяло денонощие? От вчера сутринта още го усещам как се върти и подритва. Преди пак така ми се беше случило и АГ ми каза, че можело в някои дни да е по-активно, но чак пък толкова Shocked Вчера през нощта се събуждах 3-4 пъти и все си се въртеше и риташе newsm78 А преди се притеснявах, че не рита много newsm78
Хем гледам да не се притеснявам излишно, ама пък ми става странно Shocked

# 693
И според моята докторка бебетата си имат по-активни дни и такива, в които не мърдат много много. На мен преди няколко дни ми се случи почти цяло денонощие не се спря. Като се почна от вечерта, цяла нощ не спря да рита, през деня същата работа, та до другата вечер. После 2 дни имаше активна почивка  Mr. Green
И на мен не може да ми се угоди, като рита - защо рита, като не рита - защо не рита  ooooh!

# 694
Това, че мърда не значи, че не спи Simple Smile Нормално е разбира се...а ти гледай да поспиваш, а не да се притесняваш

# 695
Насрочиха ми амниоцентеза , някои запознат ли е какви документи трябва да нося?  newsm78
 Благодаря предварително  Simple Smile

# 696
  • Варна
Насрочиха ми амниоцентеза , някои запознат ли е какви документи трябва да нося?  newsm78
 Благодаря предварително  Simple Smile

Актуални кръвни изследвания, направление, друго не се сещам.. Thinking

# 697
Благодаря тези ги имам дано всичко да е наред   Confused

# 698
Момичета, възможно ли е бебето да не заспива цяло денонощие? От вчера сутринта още го усещам как се върти и подритва. Преди пак така ми се беше случило и АГ ми каза, че можело в някои дни да е по-активно, но чак пък толкова Shocked Вчера през нощта се събуждах 3-4 пъти и все си се въртеше и риташе newsm78 А преди се притеснявах, че не рита много newsm78
Хем гледам да не се притеснявам излишно, ама пък ми става странно Shocked

Може да се завърта. Моя като се обръщаше така правеше, цяла нощ и цял ден. Но пък си заслужаваше, че мен ме готвеха за секцио, заради седалищно предлежание.

# 699
мммм толкова бледа чертичка брои ли се ? Тази в ляво че дясната е контролна   

Последна редакция: нд, 13 май 2012, 15:00 от cvetomira

# 700
Според мен се брои, даже хич не е бледа. Направи си кръвен тест- най точен е  Peace

# 701
Благодарности закъснява ми боли ме корема не мога да спя на ляво и на дясно уморено ми е и съм в чужбина иии питам за чертичката да знам да изненадвам ли мъжа или да не се радва още

# 702
  • Варна
мммм толкова бледа чертичка брои ли се ? Тази в ляво че дясната е контролна    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.386161491426095.85032.1 … &l=ada0be9f72

Понякога, повтори теста.  Peace

Колко време ти закъснява и какви са болките?

# 703
направих един преди 3 дни  на 10 ти чертичката беше още по блеа и от тази за тва си реших че си я въобразявам  трябаше да ми дойде на 8 ми  или 9 ти .....  боли ме доло корема тъпи болки досадни и понякога ме болят коремните мускули горе щотот имам чувството че нещо вътре в целия ми корем пулсира или се свива и отпуска не знам

# 704
Имай предвид, че уринните тестове засичат нива на хормона ЧХГ над 100, ако са по скъпи може и над 50, но не е сигурно, докато кръвният тест показва точно колко е нивото. Ако е над 5- бременна си. Хормонът се удвоява на всеки 24 часа, така че ако си направиш пак уринен тест след 24часа чертичката може да не е толкова бледа вече  Peace Peace  

Общи условия

Активация на акаунт