Обречени ли са връзките между жена без дете и мъж с дете?

• 34 109
  • 333
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Oбречена е всяка връзка, в която хората влизат с очаквания обстоятелствата да се променят, а не с нагласата, че трябва да се съобразяват с тях.

# 181
  • В.Търново
За мен се оказа обречена, защото бях на 21, не исках да ставам ничия майка, още повече на дете, родено от друга, не исках и да се набутва в отношенията ни страничен фактор, така близък до партньора ми.

Жените не обичат чужди деца. Най-много, ако и те имат, да се примирят с наличието на неговите, и то ако имат малко допирни точки с тях.
Позволи ми да не се съглася с теб!Зависи от момичето,жената,от начина й на разбиране на света около нея,колко обича мъжа.

Аз мисля,че е възможна такава връзка,дори в случаи,когато детето живее с таткото.

# 182
  • София
Oбречена е всяка връзка, в която хората влизат с очаквания обстоятелствата да се променят, а не с нагласата, че трябва да се съобразяват с тях.

Това много ми хареса!  smile3501

# 183

Хм, това е много вярно.

# 184
А, повечето влизат точно с такава нагласа, дори не за обстоятелствата, а за хората. Да оставим, ако и за себе си.

# 185

Това означава, че всяка такава връзка е обречена, тъй като обстоятелствата непрекъснато се променят с порастването на детето и промяната на отношението му към "новият" партньор. Опитът го доказва.
Ако детето си остане малко, претенциите - същите, нуждите - непроменени, то тогава няма да има промяна в обстоятелствата.
Така че човек, впускайки се в такава връзка, трябва да си даде сметка, че обстоятелствата СЕ ПРОМЕНЯТ и да се примири с това, за да просъществува връзката.

# 186
  • София
Растежът на детето не е обстоятелство, а логично развитие на нещата. Обстоятелство е наличието на дете и бивша съпруга или просто жена, която е майка на това дете.
Има си определена издръжка и време за срещи с детето. Ако мъжът е тотален формалист, няма да излиза извън тези рамки, така че обстоятелствата в този смисъл, не се променят изобщо.

В повечето случаи, когато една жена създава връзка с разведен мъж, който има дете, очаква някак си това обстоятелство да изчезне Mr. Green
Първоначално е склонна да се върти около детето, да се "сприятелява", после това й писва и очаква въпросното просто да си седи при майка си, да няма съобразяване с уикендите, с ваканциите, с отпуските...
Има два варианта - детето духа супата/най-често срещан/ или връзката се разпада.
Това, при положение, че се очаква детето да изчезне от живота на новосформираната двойка.

В най-добрия случай, жената, която е създала такава връзка, се съобразява, приема, че уикендите няма да са само за нея, че през лятото един месец ще трябва да гледа чуждо дете и че от семейния бюджет ще излизат средства за някой, който няма нищо общо с нея.
Или го приема още в началото, или се връщаме на посочените по-горе два варианта.

Моите лични наблюдения сочат, че в масата случаи жената приема разведения мъж с дете с надеждата този факт да не се отрази по никакъв начин на стила на живот на семейството, което се кани да изгражда с този мъж. Т.е. простичко казано, очаква мъжът с дете да се окаже мъж без дете. Laughing Много често успява да го постигне, впрочем. Толкова често, че познавам случаи, в които деца разбират, че имат голям брат или сестра, чак като станат пълнолетни. А имам познато семейство, в което синът е на 30 вече, но все още фактът, че баща му има друго дете е семейна тайна, известна на всички, но не и на него самия.
Какво повече да кажа?
Тези случаи, всъщност, оборват моето първоначално твърдение. Laughing

# 187
Изключително точен и изчерпателен разбор на този казус Peace

# 188
За мен нещата са дори по- лоши от варианта който описва Клонка.
Обикновено жена която няма деца, почти винаги си казва " и какво от това. Дете като дете"
Е, дете не се гледа толкова лесно, особено дете което има друга майка и вероятно и друго семейство.
Осъзнаването на това да гледаш чуждо дете идва по- късно.
За съжаление, обикновено нещата не завършват добре, поне за детето.

# 189
  • Варна
Хайде стига де. Втората жена на дядо ми по никакъв начин не ме е карала да се чувствам по-зле при нея, отколкото при родната ми баба.
Гледала ни е цяло лято, като, естествено част от паричния поток на дядо ми е бил отклоняван към нас.
Сега ще кажете, че баба не е като мащеха, обаче според мен няма много голяма разлика.

# 190
  • София
има, има, на стари години вече няма закъде да ражда, нито има малко дете да изправя на крака, вече са й минали всичките хормонални истории, нещата са по-спокойни в главата. Младата жена има други цели.

# 191
  • София
Хайде стига де. Втората жена на дядо ми по никакъв начин не ме е карала да се чувствам по-зле при нея, отколкото при родната ми баба.
Гледала ни е цяло лято, като, естествено част от паричния поток на дядо ми е бил отклоняван към нас.
Сега ще кажете, че баба не е като мащеха, обаче според мен няма много голяма разлика.
А, има всякакви хора, няма универсални правила.
Аз например съм убедена, че ако изведнъж се окаже, че мъжът ти има дете, ти с радост ще споделяш един месец с него от лятната ви почивка, както и половината уикенди в месеца, щастливо тичайки след него по детски площадки Laughing
И ще го обичаш като свое.
Но не всички са като теб. Mr. Green

# 192
  • Варна
Сарказъм ли долавям? Whistling

# 193
Богиня, аз писах преди в темата, че именно жени като теб биха приели в пъти по-безрезервно едно чуждо дете от такива като мен.
Най-близката мамина приятелка си има двама сина, "родени" по този начин. И винаги съм се чудила, как жена, никога не раждала, уж непробудила майчиния си инстинкт, умее така добре да общува с децата на съпруга си /които вече са големи, със свои семейства, но в нейно лице виждат най-верния си съветник/.

# 194
  • София
точно защото няма свои деца. няма конфликт на интереси, защото не й се налага да гледа как нейните деца делят баща си с други деца.

Общи условия

Активация на акаунт