Наистина ли е толкова опасно в Бали?

• 2 799
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте, в момента сме в Бали, в Нуса Дуа, и нашите хора тук са ги наплашили, че  ставали много грабежи и изнасилвания, и те почти не искат да мръднат от комплекса Simple Smile Наистина ли е толкова опасно, или са им казали така нарочно, за да си изхарчат всички пари в комплекса Simple Smile Аз не мисля, че в толкова популярна и посещаема дестинация ще има чак такива бруталности. Все пак хиляди хора идват годишно тук. Сигурно във вътрешността на острова, в селцата може и да се случват подобни неща, но по по-известните курортчета? Моля някой, който е бил и е обикалял на всякъде тук да каже мнение Simple Smile Благодаря.
п.п. аз лично мисля  да пообиколя.

# 1
  • София - Бургас
E, ама що за новогодишна тема... Confused
Пълни глупости са това, не очаквах да прочета нещо толкова негативно, и то точно за острова на 1000 храм, райският остров, един от най - красивите острови в света  и т.н...Simple Smile))
Не се тревожете хора, лошите неща се случват на подходящите хора, и то навсякъде по света - ние не сме сред тях Heart Eyes
Пожелавам ви една изпълнена с позитивни емоции година, здраве, за да можем да сбъдваме мечтите си!
Екзотични пътешествия ви желая!

# 2
  • София
Здравейте, в момента сме в Бали, в Нуса Дуа, и нашите хора тук са ги наплашили, че  ставали много грабежи и изнасилвания, и те почти не искат да мръднат от комплекса Simple Smile Наистина ли е толкова опасно, или са им казали така нарочно, за да си изхарчат всички пари в комплекса Simple Smile Аз не мисля, че в толкова популярна и посещаема дестинация ще има чак такива бруталности. Все пак хиляди хора идват годишно тук. Сигурно във вътрешността на острова, в селцата може и да се случват подобни неща, но по по-известните курортчета? Моля някой, който е бил и е обикалял на всякъде тук да каже мнение Simple Smile Благодаря.
абе как така ще обикаляте #Crazy Я по-добре си стойте в хотела, да не сте отишли на другия край на света, за да обикаляте. Това дето ще го видите извън резервата/Нуса Дуа де/ го има на толкова много картинки в нета Joy hahaha
 А пък същите хотели като в Нуса Дуа ги има и в Анталия. хем по-близичко, хем по комшийски... само дето приливи и отливи няма, ама.... newsm78 newsm78 newsm78

# 3
абе как така ще обикаляте #Crazy Я по-добре си стойте в хотела, да не сте отишли на другия край на света, за да обикаляте. Това дето ще го видите извън резервата/Нуса Дуа де/ го има на толкова много картинки в нета Joy hahaha
 А пък същите хотели като в Нуса Дуа ги има и в Анталия. хем по-близичко, хем по комшийски... само дето приливи и отливи няма, ама.... newsm78 newsm78 newsm78

roje22 , убийствен сарказъм!  Joy Joy Joy
-True Blue-, аз също четох за изнасилвания на деца на острова преди да заминем за там. Не вярвам на Бали да няма олигофрени, педофили, изнасилвачи, крадци, убийци....има ги навсякъде (на Бали, у нас, в България...). А какво ще кажете за атентата, при който загина сума ти народ в дискотека на Бали? Индонезия е най-голямата мюсюлманска страна в света, а знаем, че обикновено атентатите са дело на крайни ислямисти. Като са толкоз страхливи вашите познати, да си седят вкъщи. Не мисля, че в хотела е по-безопасно, ами ако някой се самовзриви вътре?
Хубаво е човек да е предпазлив, но ако ако е повече страхлив, отколкото предпазлив, по-добре да си стои вкъщи - по-евтинко е.  Peace

# 4
Е, стига с тази ирония  и сарказъм.Ако можете се отзовете и помогнете с лични впечатления ,става въпрос за тези които сте били там.Аз не съм била в Бали ,но ме дразнят такъв тип безполезни отговори.

# 5
Е, стига с тази ирония  и сарказъм.Ако можете се отзовете и помогнете с лични впечатления ,става въпрос за тези които сте били там.Аз не съм била в Бали ,но ме дразнят такъв тип безполезни отговори.

Ами ето малко по-надолу стига да му се чете на човек :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=651193.0

# 6

dalina_50 , тези, които са били там и им се пише, са го сторили вече. Ако не на български, поне на английски има доста информация. Принципно точно преди да отидем гледах интервю с 3-ма австралийци, които ги бяха отвлекли. Но честно казано те сами са се набутали между шамарите с безразсъдство. Всичката информация е налична и човек трябва да чете преди да отиде. Затова са иронията и сарказмът. Защото да биеш път през половината земно кълбо и изведнъж да се изненадаш, че там има кофти хора...добър ден. Може да се отиде на море и на по-безопасно място.
Кой им е казал за тези изнасилвания? - туристи, местни? Къде са се случили? Кога са се случили? При какви обстоятелства?
Само от жени ли е компанията на авторката? Никаква информация не се дава...Бруталности има навсякъде. Както казах в предния пост има и голяма опасност от тероризъм. Нас всички тези факти не ни спряха да отидем и си изкарахме страхотно. Бяхме във вътрешността на острова, само аз и мъжа ми, никой не ме е изнасилил, нито пък някой е скочил да изнасилва мъжа ми.

# 7
Ох, голяма драма направихте.  ooooh! Разбира се, че съм чела, преди да дойда. Винаги като ходим някъде го правя.Но нейм, дори първо твоята тема изчетох. Също така от тебе извадих местата, които в крайна сметка посетихме. Утре ни остава само вулкана. Дори в момента преспиваме в северната част , в Ловина. Зарезахме си 5 звездния хотел в Нуса Дуа за 2 дни и спим в диващина, за да можем да усетим и другата страна на Бали (която видях, че няма нищо общо с туристическите обекти и селца). Както казахте - не всеки ден идваме в Бали.
Толкова сарказъм беше излишен.
п.п. в крайна сметка се оказа, че такива неща наистина се случвали, но главно в Кута. Поне всички го посочиха за пример.

# 8
-True Blue-, последното изнасилване, за което аз бях чела малко преди да заминем, беше в Убуд.
А кои са "всички", за които споменаваш?  newsm78 За местните ли иде реч?

Всяко непознато място може да представи опасности. На чужда територия човек трябва да бъде предпазлив. Надявам се вие да сте свидетели само на хубавата част на Бали.
Като заминавахме ние, четох, че особено в Ломбок, по-добре да си заключва човек раниците и дамските чанти с катинарчета, защото можело да ти напъхат наркотик вътре. Ние си купихме катинарчета, но то не може 100% човек да се предпази от всичко.  Избягвате съмнителни типове, съмнителни предложения....Не каза дали сте само женска компания. Simple Smile
Приятно незабравимо прекарване.  Peace

# 9
Добре де , но то в новините човек ще разбере за изнасилвания и в Лондон , Париж , или в един Ню Йорк са доста повече спрямо Делхи за където се вдигна голям шум напоследък .
Има квартали из тия градове където да припари нормален човек - бррр...
Мисля всички сме гледали и видеото  за изнасилената българка взета пред "Термини" в Рим.
Ами Атина ? Кой нормален човек смее да се разхожда вечер в централната част около "Омония" , дори местните не смеят да се показват много много.

# 10
Добре де , но то в новините човек ще разбере за изнасилвания и в Лондон , Париж , или в един Ню Йорк са доста повече спрямо Делхи за където се вдигна голям шум напоследък .
Има квартали из тия градове където да припари нормален човек - бррр...
Мисля всички сме гледали и видеото  за изнасилената българка взета пред "Термини" в Рим.
Ами Атина ? Кой нормален човек смее да се разхожда вечер в централната част около "Омония" , дори местните не смеят да се показват много много.

mallkata , точно в хотел в Омония ми беше последната нощувка на една командировка. От прозореца си на 9-я етаж видях как едни се намушкаха с нож... ooooh!
А пък един жител на ОАЕ ни разказа как са го пребили на Слънчев Бряг преди години... Confused

Общи условия

Активация на акаунт