Токуда болница - София - 14 тема

• 58 677
  • 732
  •   1
Отговори
# 645
Не, и с Илиев не се получава химия с всяка бременна.

# 646
  • Stara Zagora, Bulgaria
 Наистина това с лекаря е индивидуално, чак за химия не знам аз предпочитам всичко да е наред и лекаря да е добър специалист, да може да му се довериш дори и при възникване на проблем, да е любезен и да обръща внимание, други критерии нямам.

# 647

Ами да, то и мен ме дразнеше на моменти, аз даже съм се оплаквала тук в темата. Ама след раждането само хубавите спомени ми останаха.

# 648
  • София
За първи път срещам такъв пост от както след темата Simple Smile АКо ти се говори - били споделила Simple Smile А за присъствието на таткото - аз лично не бих го причинила на мъжа ми, а и той сам не би си го причинил. Ето сега чакам снаха ми да ражда и ако има нужда ще отида с нея на самото раждане за упора и подкрепа. Към края на бременноста майка ми ме попита дали не искам да дойде с мен на раждането, но аз не исках да имам човек със себе си. Може би е супер индивидуално. А за лигнина - никой не ми е казал да не ползвам превръзки в болницата - дори и Илиев Simple Smile Явно при всеки всичко си е индивидуално Simple Smile А за химията и аз съм съгласна! Много мили хора, но примерно има няколко лекари за които съм сигурна, че са прекрасни специалисти, но не са моите лекари просто. Аз си казах тройката - с тях може би се чувствах най-спокойна и сигурна. Кръстанова е супер сладурка, но определено не е моят лекар - лафихме си като стари приятелки. Корсачки е адски симпатичен и също прекрасен лекар, но и той не е моят лекар - та това е за химията. Според мен я има иииии така и трябва защото все пак си поверяваш живота на този човек. Малко се отплеснах, но ще ме прощавате. Така или иначе Токуда според мен е най-добрият избор за България и който може да си го позволи - няма да съжалява!
п.п. Аз нямах гъбички по време на бременноста Simple Smile И да чукна на дърво никога не съм имала. Ще видим след няколко месеца като се оправят хормоните каква е хавата. А имам един въпрос - трябва ли да ми е дошло преди да отида на преглед и за намазки и т.н. след бременноста? На мен не ми е дошло още,но кърмя и сигурно е заради това! Simple Smile

Последна редакция: вт, 22 май 2012, 14:31 от kukundrelka

# 649
  • в 1001-та нощ
аз също не мога да си представя Илиев да ми е лекар - при първите си впечатления - бях с възторжени отзиви, но за лекар мъж - не предпочитам - бих се смутила

за таткото - винаги съм била катергорична, че трябва да е с мен, но реално в моя случай - е категорично неуместно да присъства близък .... би се чувствал/а зле да ме гледа ка стадам, как се гърча от болка и т.н.

нито може да ми е в помощ - само да го мисля и него - как да не го тревожда .... или да се пречка ан лекарите с излишни въпроси

но всяко раждане е различно, хората са различни - койт, както желае  Blush

# 650
kukundrelka, аз нямам лични впечатления от него. Една моя приятелка си тръгна бясна от кабинета му по причини, които няма да споменавам. Затова отбелязах, че не на всички допада.

# 651
  • в 1001-та нощ
 Blush и аз мен е трудно да си представя да ядоса някого, но разбира се е възможно и ти вярвам  Peace

# 652
  • Stara Zagora, Bulgaria
Кажете какво ви е ядосал доктора, и на мен ми стана интересно, нали тук е за това, всичко си има 2 страни, добра и лоша и всеки си преценява кое е важно за него. Хубаво е за такива като мен които се колебаят да съберат повече мнения или  коментари.

# 653
Аз вчера бях в Токуда, според АГ-то, която ми прави ФМ трябваше да лежа в болница и да ми вливат венозен антибиотик заради много упорити и неподдаващи се на лечение бактерии.
По този повод срещнах д-р Илиев и общо взето при мен се получи "химията"  Laughing, хареса ми много, а честно казано само от мненията, които съм чела не бях си изградила чак толкова добро мнение.
Показа много внимание и добро отношение, беше ми разгледал подробно изследванията и ме изпрати в Национален център за да пусна още една проба, защото нещата са много съмнителни. Много съм доволна, че не ме претупаха и приеха 5 дена да ми влеят антибиотик за да отбият номера.

Благодаря на всички отговорили на въпросите ми Simple Smile.

# 654
С уговорката, че препредавам чужди думи  отпреди година и нямам лични впечатления от Илиев нито като човек, нито като професионалист: първо, докато му обяснявала за какво идва, той изобщо не я погледнал, а преглеждал някакви документи (не нейните) - ок, много е зает, макар че не е редно, все пак не си отишла на гости, плащаш 30 лв. Стигнала до желанието си да роди с дула и той избухнал - абсурд, той откъде да я знаел каква е тази, болницата си имала ред, ако му наредели отгоре, щял да се съобрази, но бил против и т.н. Всъщност по това време вече беше обявено, че се допускат дули в Токуда и Кирякова например приветстваше идеята, но тъй като явно не е имало желаещи, не е бил запознат. Накрая поискал да я прегледа на ехограф, тя обяснила, че преди няколко дни е била на преглед и понеже съпругът ѝ скоро си идва от чужбина, и би искал да види бебето, помолила да го отложат евентуално за следващия път. Той ѝ отговорил грубо, че не може да поеме отговорност за бебе, без да го знае "даже живо ли е". Съгласете се, че една жена в осмия месец обикновено има представа дали бебето ѝ е живо.
Знам, че ще кажете - кой знае тя как се е държала и т.н., но тя е добронамерен и неконфликтен човек, разговаря с 6-7 различни лекари за раждането си (самата тя е лекар) и единствената неприятна случка беше тази, дори когато лекарите не са били съгласни с някои от желанията ѝ. Всъщност тя беше разочарована от срещата с Илиев, защото ѝ беше препоръчан и възлагаше надежди на него. Възможно е просто да имал лош ден, не знам.

Препоръчвам на всички бременни да разговарят лично с лекарите, които ги интересуват, и да им задават абсолютно всички въпроси, които ги безпокоят, вместо да разчитат на чужди мнения по форумите, които винаги са едностранчиви, колкото и да се опитваме да сме обективни. Аз раждах в болница, за която се пишат много лоши неща в интернет, а според моите преживявания нищо от тези лоши неща не беше вярно.

# 655
  • Stara Zagora, Bulgaria
Taка е момичета, съгласна съм, че не може да се изгради мнение от интернет, всичко е индивидуално, но все пак е хубаво да прочетеш мнения. Simple Smile

# 656
  • София
maimunkata1 и аз много четох тук и събирах мнения. Отделно си говорих и с няколко приятели и взех за себе си решение да се видя с Илиев, а ако не си допаднем да се видя с друг лекар. Така или иначе си паснахме и не съжалявам за избора си. Като лежах в гинекология обаче придобих най-голяма представа за докторите. Всеки човек е абсолютно различен и наистина на мен примерно ще ми хареса Лазарова, а на друг няма да му хареса ... най-добре е среща очи в очи и разговор. Стискам палци на раждащите да направят най-правилният избор за себе си!

# 657
Така е прави сте, не случайно нагоре се говори за "химията" между доктор и пациент. Аз затова и се насочих да лежа в тази болница ако се наложи за да се запозная с обстановката и лекарите.

# 658
Айде и аз да се включа с едно мнение за др. Живкова, при която направих грешка да отида, въпреки че четох доста мнения за нея преди това. Историята е следната - адски болки при последните 2 цикъла, втория път дори ми биха обезболяваща инжекция, което никога не ми се е случвало преди. Затова реших да отида на лекар, винаги ходя при др. Карагьозов, но ми казаха, че записва за август и единствената свободна беше др. Живкова. Отидох със свито сърце, обясних й проблема, казах й, че болката е подобна като тази при киста - имала съм преди. Погледна ме набързо с ехографа и констатира: "нищо ти няма!", взе секрет, за да търси гъби и бактерии. Резултатите излязоха отрицателни, пусна втори секрет за аеробни и анаеробни бактерии, и гъбички - отново отрицателен, а тя докато го отваряше, потриваше доволно ръце и питаше сестрата: "какво ще излезе тук според теб сега". Учуди се, че нямам нищо и каза, че последното, което можем да пуснем е микоплазма, уреаплазма и хламидия. Накара ме да занеса прбата в Геника и ми каза, че ако и това е отрицателно - няма какво да направим повече   #2gunfire. Разбира се - отрицателни и тези. Реших да отида в Токуда и да чакам пред кабинета на др. Карагьозов, за да го помоля да погледне всички НЕНУЖНИ резултати и да си даде мнението. Отидох и въпреки, че го срещнах в коридора, защото си тръгваше, се върна да ме прегледа. В момента, в който ме видя на ехограф каза, че имам ендометриоза на десния яйчник и пуснахме и туморни маркери, сега започваме лечение. Всичко това се развива в рамките на по-малко от месец. Какво да я направя тази др. Живкова...  Twisted Evil

# 659
Записвам се да следя - скоро ще ида на среща с Илиев - ще споделя мнение за него Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт