Голяма еуфория настава, МАРТенчето на годинка става! - тема14

• 37 442
  • 734
  •   1
Отговори
# 195
Sabrina, в нашия ДМ вече три пъти сме пазарували с акта на раждане на другите бебоци - нямаше никакъв проблем  Peace

# 196
Благодаря за хубавите думи за питката на Сиси  Hug, ще предам на мама, убедена съм, че ще се зарадва Wink

Днес успях да се включа в срещата на Варненки, и понеже виждам, че има нова мама от Варна да й кажа, че всеки четвъртък се събираме, ако има желание да заповяда Simple Smile

# 197
Не помня кой пита за тефлона, ако нямах дете не в "норма" нямаше и на ум да ми дойде да му мисля за тиганите, сега знам какво и как и затова в къщи нямам тефлон, освен печката за хляб която отдавна не я ползвам.

Последна редакция: чт, 16 фев 2012, 21:00 от г-жа Стихийно бедствие

# 198
Penmar, в този специален и вероятно натоварен за вас ден и на консултация сте успели да отидете, браво на вас, а и за форума намираш време  Wink Аз в такива дни само за приготовленията мисля, супер напрегната съм, чак главата ме заболява и въобще не мога да се зарадвам и да се насладя на празника, много съм зле, ама кво да се прави  Crazy
Много точно Peaceаз съм по същия начин,напрегната,с главоболие никакво удоволствие от празника  ooooh!

Не помня кой пита за тефлона, ако нямах дете не в "норма" нямаше и на ум да ми дойде да му мисля за тиганите, сега знам какво и как и затова в къщи нямам тефлон, освен печката за хляб която отдавна не я ползвам.
Жени пита не знаех,че е вреден  ooooh!,то вече кво ли не е,аз ако не е на тефлон палачинките не ми стават  Mr. Green,а да ви питам ползвате ли микровълнова за затопляне храната на бебетата.

Tasha  Hug

sirence, гьолчето с патенцата Grinning
ех,ама красивичка е
 от Торти Чочко,преслушай ги  Wink,много са вкусни и цените им са ниски  Peaceно снимката е от fb страницата им,в сайта май точно тази я нямаше  newsm78
sirence, разгледах ги,що ли очаквах,че Ради Стамболов прави невероятно торти,не че са лощи,ама къде по-красиви изпълнения видяхме,например тази мацка от Варна,на Tasha приятелката,а и на нашата ~divina~.
Тази торта ми хареса,че е много весела и по-лесна за направа в домашни условия

Последна редакция: чт, 16 фев 2012, 22:46 от migeo

# 199
Дени, Честит рожден ден, мило дете!

Penmar, честит празник и на теб и на цялото семейство

не успявам да ви изчета, пишете като фурии, а Марти ме обсебва все повече и повече...

Рачолинка, всичко е наред при нас, като изключим факта, че скоро ни предстои сондаж на слъзния канал, който така и не се отпуши. Много ме притеснява най-вече от това, че е с пълна упойка  Cry Но и аз като мама_веси нещо не съм на кеф за писане  Confused по-нататък ще се включа по актуалните теми

# 200
  • Бургас
lilyrose , всичко ще бъде наред, кураж  Hug

# 201
Penmar, с малко закъснение - да Ви е много здрав, усмихнат и късметлия Дени. Чудесна торта си спретнала, най-важното, знаеш, какво има в нея. Аз на разни кремове от пликчета хич доверие им нямам.
Sunflower, моля за извинението ти. На тези, които не ползват ФБ само да кажа, че обърнахме снимката на сладката Дара на чат (АЗ), за което още веднъж се извинявам.   bouquet
Migeo - аз микровълновата я ползвам само да разтопявам масло. За нищо друго май - е, от време на време (1 път в месеца да кажем) понякога стоплям по нещо за всички - нас, децата.
За тефлоновите тигани - ползвам 1 за палачинки. Хайде сега - то дайте и кулите за пренасяне на сигнала на мобилните оператори да махнем, всички коли, самолети... Такъв е живота.
Аз явно отглеждам тъпигьоз - бърбори си нещо, ама чак думи и звукове на животни Shocked Не показва на колко години ще става, не си играе с играчки, но за сметка на това се храни сама  Laughing което мен повече ме устройва.
Лилинчо, все забравям да кажа - и моята София не яде от лъжица, или поне не от лъжица, която аз държа. Тя си държи нейната, ако има супа - давам и една малка купичка и тя се мъчи да си набута част от супата с лъжица в устата, което е много неуспешно. Аз съм свикнала на свинщина, направена от децата, ама понякога ми идва в повече. Затова гледам храната да е подходяща за хващане с ръце.
Мама Веси, не знам защо си в лошо настроение, но ти изпращам една голяма прегръдка и усмивка.   bouquet Фигурките ги правя от фондан, но дори и не съм си помисляла, че са за ядене. И Александър знае, че са отвратителни - бях правила една торта за коледа за групата ни за игра и имаше много снежни човеци по нея, той си я сложи в устата с един такъв лукав поглед, схруска малко и после изплю всичко. Каза ми, че било отвратително.
И аз съм от тези, дето им става нервно, когато се приготвят за парти (у тях). Затова и рожденния ден на София ще бъде само в тесен семеен кръг, достатъчен ми е един ден в годината, в който съм пред прага на инфаркт (рожденния ден на Александър - миналата година имаше около 40 човека  Shocked Ама какво да ги правя родителите, тук обикновенно се ходи с един родител на парти на децата, при нас дойдоха на всички деца и двамата родители (знаеха, че ще има хубава храна и вино  Grinning
Купих подарък, който вече пристигна. Знам, че е малка за него, и че вероятно Александър ще е този, който ще играе повече с него, но нали трябва да има някакво равновесие при рожденните дни. Не искам след 15 години да ми казва, че за на брат и първия рожден ден е имало купища подаръци, а за нея  - нищо.. Купих и това:

и комплект тигани, тенджери, чинии, чаши и разни такива посуда за готвене и сервиране.
Не на последно място - добре дошли на новите мами.
lilyrose, мисли положително и ще видиш, че всичко ще мине леко. Знам, че е много лесно да се дават съвети от страни, но моята философия е такава - като си мислиш хубаво, хубаво ти се случва. Разкажи малко повече за операцията - избрала ли си лекар, рутинна операция ли е? Има ли дори и малък шанс нещата да се оправят от само себе си?
Май това е

# 202
Ето ме най-накрая. Сега имам да чета и гледам, но особено се радвам че пиша след catwalk Simple Smile Айде ще пиша като вляза в час с коментарите.

# 203
  • София
lilyrose Hug Hug Hug

mama_vessy  Hug Hug Hug

И аз ще се присъединя мислено към вас, но не мисля да споделям причината...

migeo, тортите на Гаврош са много вкусни. Нашата сватбена торта беше оттам. Направиха ни я по картинка, едно към едно стана, много вкусна. Така че, ако някой има някаква идея, може да отиде с картинка. Нас лично ни изпратиха вкъщи с една кутия с различни пълнежи да си избираме, без да сме потвърдили дори, че ще поръчваме оттам. Сватбената торта е голяма торта, но като чета някои от вас ще си поръчват направо такива големи тпрти. Но са си и малко скъпички.
Оф, само да не излезе реклама, ама като съм доволна от нещо не мога да не споделя.

# 204
Мигеоооо, ама много ми харесва, наистина  (ти пак я сложи тук да ни изкушава Wink  Hug Ще мисля, че и тази с патенцата на Майски от "Пчела" ми е симпатична, пък и достъпна  - в смисъл, имам "Пчела" наблизо. Иначе за тия захарните торти с фигурките навсякъде по 50-лева си отиват, по-евтино май няма - да каже някой, ако е открил. А и аз се учудих, че тази торта е на Ради Стамболов - и аз може би очаквах някакви "по-висши изисканости" Wink  в тортите му. Макар че куклата си е много сладка - и наистина много напомня Ади-ната.  Бяхме веднъж на едно събитие - Вечер на шоколада, където той - Ради Стамбнолов, разказваше за историята на това изкушение, като паралелно с това показваше различни технологии и правеше какви ли не видове шоколад - та с рокфор, та лют, та смес от двата, та спагети от шоколад направи даже... А публиката опитваше от всичко - много интересно беше - и вкусно WinkИначе наши Дивина и Яница - да го учат трябва за тортичките Wink

Маринелс, забравих д ати кажа, че си си супер така леко сочничка и въобще не ти трябва да отслабваш!   bouquet

Мама Веси, да ти идва настроението, че ни липсват постовете ти  Hug А Майски къде изчезна newsm78
Лилироуз, да минава тази сондичка и да е успешно всичко пожелавам!  Hug
Пипилота, тебе пък те бях забравила, че се не мяркаш напоследък  - как сте? Hug
В микровълновата рядко грея, когато нямам време да чакам оная чиния с резервоарчето, но това е само вечер, защото денем храната топла стига до нас.
Катилиас, кухнята е страхотна - искам я!!! Simple Smile , но не мога да повярвам, че ти не си избрала дървена такава Wink

Последна редакция: чт, 16 фев 2012, 23:27 от sirence

# 205
redreny2000не се и съмнявам,че е така,а и за мен пълнежа е най-важен,много ясно че трябва да споделиш та да знаем  Peace
Катилиас, кухнята е страхотна - искам я!!! Simple Smile , но не мога да повярвам, че ти не си избрала дървена такава Wink
Да бе не е лоша,ама много комерсиално,нещо не се връзва с имиджа,който си изградила сред нас  Wink и аз очаквах нещо по-първично,по-близо до природата,ако не дървено,поне живо или знам ли.... newsm78

# 206
Добър вечер Simple Smile

Радвам се, че освен мен има и други нови форумни мами - да не съм сама  Laughing

Вихренето в кухнята - обичам, но само когато имам достатъчно време и е на спокойствие. Затова често и мен организациите по посрещане на гости ме напрягат, защото все закъснявам и съм назад с времето, но пък много ми е приятно вече като сме се събрали, минавам в режим енджой лесно Grinning

Тефлонови съдове: имам няколко от преди, ползвам ги рядко, гледам да ги избягвам. Основно ползвам керамични тиган и тава, а тенджери имам някакви обикновени метални - май се казва алпака? Палачинките не залепват на керамичен тиган.
За тефлона знам, че ако се ползва, яденето трябва да се вади веднага, щом е готово, а съдовете да не се мият в миялна заедно с останалите.
Вярно, че животът е пълен с вредни неща, всеки сигурно се опитва да ги минимизира обаче според собствените си приоритети Simple Smile) В тази връзка имам приятелка, която маха кафявите точки (загар) от палачинките Shocked  Laughing

Микровълнова нямаме  Simple Smile

Лека нощ, момичета Simple Smile

# 207
Мами, изчетох ми набързо.

Само да кажа честит рожден ден на Дени на Пенмар.  Heart Eyes Да расте жив и здрав, монго щастлив и обичан  Heart Eyes

Добри дошли на новите мами   bouquet

И да ви се поФаля набързо - днес, след 3 годишно търсене, и много перипетии покрай счупения крак на мъжо, си купихме жилище. Пиша ви го и все още не мога да го осъзная, но се надявам много скоро да се нанесем и да го превърнем в наш дом  Simple Smile Дай Боже!

# 208
Пипиллота, добре дошла отново.
sirence, дървена е бе. Дървена, само врътките са пластмасови и мивката.
Мигео, понякога избираме по-малкото зло, нали така? Сега пък вие ме убихте с тази представа, дето сте си я изградили за мен. И Лъки преди известно време ме описа, някакси такава - все едно съм от тези аймиши - дето не ползват кола, палят огън и разни подобни. А това съвсем не е така - обичам всякакви технологии и имам толкова машинарии, колкото да отворя един малък магазин.  Дървените, които аз харесах, струват колкото истински. Исках нещо подобно, но цените не можах да преглътна. Печка -240, мивка с шкаф - пак толкова, хладилник - 300, то аз наистина мога да купя истински за тези пари. От другите - изборът ми беше ограничен до пластмасови Дора или Барби кухня (ще кажеш, че Барби с тази фигура готви някога) и тази. И избор за цветовете нямах никакъв - само розова, ама го преглътнах. Дядо им им прави къща за игра на двора, и там мисля да я сложа.
А за живите неща - куче, кокошки и още хиляди твари (уолебита, посуми)се разхождат из нашите градини. Нищо живо повече не ща (освен още едно бебе де).  То и ако трябва и тях да храня - куче - 20 долара седмично, кокошки - и те толкова, ми пари не ми останаха за кафета бе Simple Smile
Бишкота, да Ви е честито, да го превърнете в дом, да го напълните с любов и детски смях. И повече никакви счупени крайници.
Хайде, започвам да правя фигурки за динозавърската торта.

# 209
  • София
Здравейте момичета,чета набързо че нещо не ми остава много време тези дни.
Правих торта за първата годинка на момиченцето на  приятелка  а и още една за РД и така се улисах че  Blush
Честито на всички навършващи годинка днес Laughing
Честито и на Бишкота,със здраве да го ползвате и превърнете в мечтания дом Grinning
Лилироуз,дано всичко мине бързо и успешно  Hug
За тефлоновите съдове-не ползвам,защото знам че са вредни,по същата причина и микровълнова не ползвам,нищо че мъжа ми само иска но засега устоявам и постоянно го убеждавам че са вредни Naughty
За вихренето в кухнята много обичам а и сега откакто се преместихме на къщата кухнята ми е голяма и удобна и ми е още по приятно, но ако има кой да чисти след мен ми е най- добре  Laughing
Мigeo Бобчо ми е такава слабост ,че не мога да ти откажа  Hug
И накрая да се похваля с творенията си от които съм много горда и много се радвам че ви е харесала тортата която показах  Grinning

Лека нощ Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт