Голяма еуфория настава, МАРТенчето на годинка става! - тема14

• 37 457
  • 734
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте отново Simple Smile

Най напред Честит Рожден Ден на Дени!!!!!

Благодаря, че приемате новите във форума толкова топло. Тъкмо изчетох темата и ми стана хубаво, защото виждам като в огледало и моето ежедневие с Калоян.
Не съм много запалена по споделянето във форумите, защото обичам повече личния и близък контакт, но откакто съм вкъщи с малкия (а се преместихме във Варна като забременях) нямам с кого да споделям много, приятелите ми всичките са в София или чужбина....И ето че тази тема хареса толкова много с начина, по който говорите и разсъждавате Simple Smile и искам да бъда и аз тук сред споделящите Simple Smile

И като съм започнала така, нека да ви запозная с нас Simple Smile
Калоян е роден на 31.03 по естествен път (след като се скарах с шефа на майчин дом варна, че НЕ искам епидурална и НЕ искам секцио) . Роди се 3200 и 50 см. Миналия месец (на 9,5 м) беше 9900 кг и 72 см. - като гледам по-къс е от повечето дечица тук, но се надявам да се издължи Simple Smile
Обичам да му викам накратко моя малки Каляни Simple Smile

Все още суче и се надявам да е така и за напред. Засега нямам намерение да го отбивам, смятам, че кърмата е НЕГОВА, а не моя и ще му я давам докато той иска. Имахме доста перипетии с кърменето, на 7м. почт отказа да суче, но нещата се нормализираха и сега много обича - това ни е основния метод за утешаване и приспиване през нощта - буди се все още доста често. Спи между нас и на всички ни е много добре така. Нямам отделна стая (а и желание) скоро да го отделям.

За храненето: хапва си всичко вече, но най-обича да яде сам! още не може от лъчица и вилица, но иска всичко сам да си пъха в устата. Аз му накъсвам парченца и той си ги взима с палеца и показалеца и си ги хапва и чак мърка от кеф Simple Smile А колкото по-дребни са парченцата, толкова повече се кефи, че ги хваща и ги хапва Simple Smile Тази вечер гонеше трохички и ги хващаше Simple Smile

Напоследък имаме дни , в които нищо не иска да хапва, но аз подозирам, че си взима достатъчно кърма и гледам да не настоявам, въпреки че се ядосвам, защото му готвя всеки път нещо различно, а той отказва и аз хвърлям...но какво да се прави, детето трябва да се уважава, макар и да ми трябва търпение, за да не се разсърдя ...

За гърнето: преди месец започнах д аго слагам като усетя, че започва да пръцка и почти нямахме пропуск - всяко акане беше в гърнето. Тогава обаче четох един лекции на Франсоаз Долто, където обяснява какви вреди може да нанесе ранното слгане на гърне...и дали заради това или заради студа, спрях да го слагам на гърнето....но си мисля, че е ОК да слагам, аз не го насилвам да прави нищо в него, просто го хващам преди да се изака.

Иначе и той като другите бебенца е луд по лаптопи, телефони, дистанционни кабели и тн. ОТ един месец насам тършува из шкафовете, а аз обикалям с него и му обяснявам кое какво е Simple Smile Така научи за какво е пералнята, домофона, съдомиялнята, ключове, помпа за вода и ни имитира във всичко. Най-обича да удря помпата за вода и да чака да потече Simple Smile)

Стои стабилно на крачетата, обикаля по цял ден апаратамента като аз го държа. Пуска се да върви сам, прави две-три крачки и пада и аз постоянно съм донего, за да не сеудари лошо...Не знам това дали се води, че е проходил, нямам предтсва....Но определено се пуска и прави крачки, въпреки че баланса има още да се подобрява Simple Smile Не иска паяк, нито уокър (скучни са му). Сега чак започна да пълзи, но и това му е скучно, по-лесно и интересно е да върви...

Другото интересно при нас е, че още нямаме зъбче !!! И да ви кажа честно от една страна започвам да се притеснявам, но от друга...знам, че е ОК, защото и моето първо зъбче е избило на 1г.2м. Явно и Калоянчо ще е като мен Simple Smile Има ли и други бебчета тук без зъбки или сме само ние?

Знам, че поста стана БАЯ дългичък и затова спирам въпреки че има толкова много общи неща да си кажем Simple Smile

А да кажа само, че и аз съм на 90-дневната диета от началото на годината и има супер ефект върху кърмата ми - имам повече кърма от преди Simple Smile)) и съм с -10 кг Simple Smile Искам за рождения ден на Калояни да станат поне с още -5 надолу...Стискайте палци...

Иначе и аз ще се включвам с рецепти, че обичам да готвя Simple Smile А и сега покрай диетата ги майсторя едни сладкиши без яйца и мляко, но много вкусни стават Simple Smile

Спирам до тук....Много се надявам да не съм ви отегчила ( ако изобщо сте изчели моите излияния Simple Smile

Лека нощ и сладки сънища на всички ! Hug

# 211
Здравейте момичета,
четох малко по диагонал,така че извинете ако съм пропуснала нещо...

Лилироуз - аз също бих се притеснила от пълна упойка има ли друг вариaнт? Ако не и това е най-доброто за детето го приеми и се надявам всичко да мине по план. Hug

Добре дошли на новите мами,приемаме всички,нищо че ни бяха обявили за Страшния Съд

mama_i_bebe - в по-големите книжарници продават такава самозалепваща се хартия А4 за 2,3лв мисля че беше поне 5-6листа. Правиш дизайн с някоя програма (аз ползвам Фотомикс) и разпечатваш на обикновен цветен принтер. Аааа сега видях,че Даная ще помага....

Звезда - честит пътешественик,аз ако спечеля от тотото ще пътувам мноооооооооооооооого  Joy

Бишкота - мноооооого хубава новина,ама много .Честито,да го направите най-уютния дом и да изкарате много хубави мигове там с деца,внуци и правнуци

аутистичните деца не са способни на имитация"
Защото са творци,те са оригинали и не могат да имитират  Hug

Сиренце - много хубава идея,ако във всички блокове където има деца майките процедират така градовете ни няма да са толкова скучни от към забавления за бебета и деца...Не може все на общината,кмета,държавата да чакаме.Много ми хареса инициативата ти.

Жени - не се замислям за тези неща (може би защото не ми се е налагало да се боря със заболяване,което изисква следенето на тези неща и дано не ми се налага), използвам микроволнова много често,само в миялна машина мия посудата,тигани каквито имаме такива - имам и скъпи и от 1лв...нямам идея за покритията...

Аз се изнервям за при подготовка за празник,когато детето ми страда от липсата на внимание...както стана днес преди да се появи баба,но беше вече 16-17часа,т.е. почти накрая дойде.Преди това Анастасия сякаш знаеше,че точно днес имам работа и спа само 40минути на обяд - съответно беше адски кисела,за да се забавлява сама и само ми висеше по крачолите докато приготвях ястията (сега разбирам Мигейо какво имаше предвид с висенето  Crazy)

Гледам пак някакви красоти се вихрят тук...и да не остана по-назад ето какво сътворих за рождения ден на таткото: (на другото нямам основни снимки,така че прикачам и една обща Wink

http://media.snimka.bg/s1/0071/026385941.jpg?r=0[/img] - специално за Сиренце -обещавам да ти направя и за теб някой ден с благодарности за комплимента  Heart Eyes

Имаше и много други неща,но нямах време да снимам много.

# 212
  • Стара Загора
Ха сега-здравейте!
Днес набързо с малката в ръце успях да честитя на рождениците,но за повече не ми беше позволено.Та сега,когато всички спят влизам спокойно да си попиша.
Да започна отзад напред.
Бишкота,честито ново жилище!  bouquet
janica25,тортата е страхотна!Браво  chef
Кати,и моята идея за подарък на малката за сега е кухня,но далеч не толкова оригинална
Лилироуз spoko spoko
Да честитя проходилите крачета на всички бебчета-да крачат безпрепятствено и уверено напред.Звезда ,питката е много оригинална и мисля,че ще плагиатствам като му дойде времето  Whistling Мони вече си прави по 3-4 крачки,ама малко ме притеснява това дете-смело и безотговорно се пуска и си тръгва дори когато няма никой около нея.Баткото беше много страхлив и с него бях по-спокойна,а тази малка фурия не знае що е страх.
Добре дошли на новите мами Hug  bouquet
Микровълнова имаме и двамата с ММ си я ползваме,тефлонов тиган имам един и готвя много рядко в него. Peace
До като изчитах темата си казвах какво трябва да пиша,ама сега всичко ми изхвръкна  ooooh!
А,за кърменето-аз съм от тези дето ще се кърмим без срокове.Когато дойде момента-тогава.Въпреки,че офертата на ММ да ме води на спа за 2-3 дена,след като се отбием,страшно много ме изкушава  WhistlingНо спа винаги може да има,а тези незаменими моменти са до време. Heart Eyes
Сега малко за развитието на мис Каприз.Има 3 зъба,и четвъртия е на път.Още не сме ходили на консултация за 10 м,но си я виждам,че си върви добре и не се притеснявам.Казва си мама,баба, ляля , дрън-дрън-дрън и рррррррррррррррррррр(когато се ядоса),тати,дай-дай-дай.Опитва се да имитира звънеца на входната врата,кашля,когато чуе някой друг да се изкашля.Разбира,когато кажа "не",но само ми се ухилва нагло  и си продължава.От три дни е станала непоносима-залепена е като гербова марка за краката ми.Не ми дава за секунда да я оставя в стаята,дори само ако стана да преместя нещо от едно място на друго,хуква пълзейки към мен и се впива в крака ми. ooooh!От сега съм си резервирала свекървата да идва 2-3 дни преди рд,че да мога да си направя тортата. #CrazyЯде всичко,освен сирене и кисело мляко-изобщо не ги обича.Особено обожава риба-давала съм щука и сом-лапа като невидяла,хляб и всичко тестяно,и месо,различно от заешко.На кухня не съм я записала,защото ми е голяма хамалогия-по-лесно ми е аз да сготвя.Вече си яде от нашите храни,слагам зелени подправки докато се готви,а ММ си я подлютява и посолява отделно.Я да ви питам готвите ли за бебетата в тенджера под налягане?
Ще ви пусна една идейка-за тези,които още не са избрали модел торта.Направих я за първия рд на баткото и е моята гордост,сега ще видя как ще се справя с предизвикателството,което съм си поставила за рд на малката Thinking Е,оригиналът беше с едно огромно слънце зад цялата торта,но на мен не ми се получи,та остана без него.

Е,стига толкоз,че ще изпиша темата.Лека нощ,мами Hug

пп. Маринелка,браво!

Последна редакция: пт, 17 фев 2012, 02:12 от Женичка

# 213
Не съм много запалена по споделянето във форумите, защото обичам повече личния и близък контакт, но откакто съм вкъщи с малкия (а се преместихме във Варна като забременях) нямам с кого да споделям много, приятелите ми всичките са в София или чужбина....И ето че тази тема хареса толкова много с начина, по който говорите и разсъждавате Simple Smile и искам да бъда и аз тук сред споделящите Simple Smile

Добре дошла и от мен
Щом обичаш повече личния контакт на предната страница Звезда ти е казала, че варненки се събираме почти всеки четвъртък с бебоците и обменяме опит
Прекарваме си винаги супер така че заповядай
Ще се радваме да се запознаем с теб

Тефлонов тиган ползвам само за палачинки, но никога не съм се замисляла дали е вреден
Микровълнова не ползвам, защото ми изгоря преди няколко месеца и не сме си купили нова

Показвате прекрасни торти, но те тепърва започват РД на бебоците и ще има да ги гледаме
Моята приятелка, която прави тортите си ги прави в къщи и както клиента иска
Така че не ме притеснява нищо в продуктите - блатовете сама си ги пече, а крема ще е такъв какъвто аз искам

# 214
redreny2000 омлета пожъна успех  Hug
Ето една идейка от мен http://vkuhniata.wordpress.com/2009/12/06/kids-oat-squares/  Ако детето не ги хареса,вървят чудесно с кафенце за мама  Grinning
Лъки голям сладкиш Ади,как се катурна накрая само,какво беше пила?  Laughing
edonna Добре дошла! Hug vania8,love in Paris  Hug
mama_vessy гуш и от мен!Помрънкай си,няма как да досадиш  Hug
migeo веднага си откраднах идеята за лесната тортичка.За микровълновата-имам,но не не я ползвам за нищо,а за Ивана не ми се е налагало да претоплям никога.
lilyrose ще се справите,ама няма как да не ти е тревожно  Rolling Eyes
Кати именно от свинщината се оплаквам аз  ooooh! Няма такова шило като моето.Дори и парче хляб да дам,после ще намеря трохи както в гащите и така и в другия край на стаята.Иначе супата си я сърба от купичка,която аз държа.(ако въобще я пожелае)
Голям смях му ударих с тия твойте луканки  Joy
И аз се извинявам на sunflower,че оспамихме снимката на милото Даренце!Тя Маринелка е разчистила после добре.
Пипиллота все се каня да ти кажа,че онази песничка във фейса мнооого ми хареса.Ивана я слуша и гледа със зяпнала уста.
Бишкота браво!Чудесна новина!

Последна редакция: пт, 17 фев 2012, 09:36 от lilincho

# 215
  • Пловдив
Хайде и аз да се разпиша в новата тема  Wink, че нямам време тия дни.

Добре дошли на новите мами  Hug!

Лъки, не съм се спряла още на фотограф, дори и не съм преглеждала. Дано намеря време, за да прегледам странички и харесам някой. Ти спря ли се на някой?

Кати, благодаря за извинението  Sunglasses. Виж на каква печка попаднах.  Laughing И не струва нищо  Wink.

Маринелка, много слънчево семейство сте. Тази прическа много ти отива  Wink.

Пенмар, как беше партито? Blush

Точно тефлонов тиган вкъщи нямаме. Ползвам един с незалепващо покритие, не е и керамичен. Не знам как да го обясня, но на пазара се намират и други алтернативи  Flutter.

Микровълновата печка я избягвам и за нас с ММ.

Миналата седмица бях много притеснена. Дара 2 дни вдига температура - 38,5', не яде почти нищо, една ленива, само се гушкаше. Оказа се, че от зъби, водихме я на спешен кабинет, защото знаех, че така продължителна Т' от зъби не се вдига. Вече е по-добре, но зъбките още не са пробили  Confused. Организацията около кръщенето и рождения ден кипи с пълна сила. Запазихме час за църквата и се спряхме на ресторант. Поканите са ми готови, а подаръчетата за гостите имат само още един елемент, преди да ги завърша. В крайна сметка реших аз да си ги направя. Някой знае ли откъде мога да купя малки магнитчета, като тези с които се закрепят сувенири за хладилник?Ще пусна и снимки в албумчето. Оползотворявам максимално времето вкъщи, за да се занимавам с хобитата си - измайсторяване на красиви неща с подръчни средства  Laughing. Попаднах и на една страничка, която дава чудесни идеи за това http://krokotak.com/  Wink.

мигео, и на теб да благодаря за това че ме подсети за торти Чочко. И тук има такива и май от тях ще поръчаме за РД.

Сестра ми ще ни подари един уолкър на Фишър Прайз, който после става като конче за яздене. Ако някой проявява интерес мога да намеря снимка.

Хубав ден, момичета!  Hug

Последна редакция: пт, 17 фев 2012, 11:42 от sunflower

# 216
Лъки, Ади е много хубавка! Heart Eyes
Ваня8, едонна, добре дошли! Hug
Тефлонов тиган ползвам за палачинки и яйца, микровълновата я ползвам за претопляне, включително и на децата, ама както казва катилиас-то кое не е вредно?!Ми пържените филийки, дето ги ядохме вчера не са ли вредни?Ми телефоните?Ми водата, която пием ние в Бг?Въздухът, който дишаме? Не се вманиачавам на тема вредности. Е, широко ми е около врата,Стихията я разбирам. Ако имах проблем с детето си щях и аз да се отрека от много неща. Tired
Кати, какъв тъпигьоз, бе мила???Ти пък поне не отглеждаш първо дете и знаеш колко са различни децата. Няма връзка между ранното проговаряне и умното дете. Познавам хора, които са доста интелигентни, но са проговорили на 3 годинки чак. Ева изпреварва брат си и в двигателно, и в умствено развитие, като правя паралел какъв беше той на нейната възраст, но какво сега-хич не е тъпигьоз синът ми. Laughing
Бишкота, браво за новия дом! Чудесна новина-да си го направите истински прекрасно местенце за живеене!
Яница, Женичка-много красиви торти!
Женичка, Ева също не яде сирене и кисело мляко-потриса се!
Маринелс, тая торта ти ли я прави? Shocked Забравих вчера да кажа , че те сънувах. Grinning

# 217
Добро утро !  Hug

Обсъждали сте толкова много теми, сигурно утре ще успея да изчета всичко , че сега малко по диагонал  Blush

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ КОИТО СА НИ ЧЕСТИТИЛИ !

migeo много ми хареса картинката от "Малкият принц"  Mr. Green

Искам да кажа добре дошли на edonna и vania8 .   bouquet  bouquet

За микровълновата и тефлоновите съдове - ми ползвам си , и палачинки си правя, и на микровълновата пуканки, и си купувам пакетчета с много Е-та.

Бишкота честито   bouquet

lilyrose  hug

По-късно ще кача снимки от снощи. Когато "духахме свещите" малките пъргави ръчички веднага се активираха , че като я хвана тая торта, не пуска  Crazy граби и пъха в устата, целия се омаза.  Joy

# 218
Влизам за да ви представя нашият нов уокър  Laughing

По останалите теми, като ви прочета.

# 219
Добро утро на всички! Днес е толкова слънчев и красив ден тук , пожелавам слънчицето да изгрее навсякъде и да ни сгрее всички Simple Smile

Zvezdaa, благодаря ти за поканата, писах ти на ЛС, за да се разберем.

Искам да ви покажа какъв хубав диетичен сладкиш направих (без яйца, мляко и масло...подходящ за 90 дневната.... но не знам как да си кача снимката... май се счупи линка...

Аз се подготвям за една командировка в чужбина другата седмица и още от сега се вълнувам, че ще мръднем малко и ще се разнообразим. Ще прекарам една седмица в Милано и Бреша по работа, естествено Калоян е с мен, заедно с майка ми, която ще го гледа. Дано времето да е хубаво, за да се насладим на пътуването Simple Smile

Искам да ви попитам - някой водил ли е бебчето си на басейн? Много ми се ходи на басейн, но заради Калоян все се спирам, страх ме е, че ще настине, ще може да е мръсна водата и тн.... И все пак, знам, че има дечица, които ги водят. Вие имате ли такъв опит и какво ще ме посъветвате ?

# 220
За тефлоновите тигани,ползвам и в микровълнова топля както за нас,така и за мишката.Не се вманиачавам по тези неща.С риск да повторя някои мами,то кое не е вредно?Например много обичам тези които са на диета да не четатсочна свинска пържола,леко алангле с червено винце в тез студени нощи и тя е вредна,ама като ми е вкусна. Laughing
 И да почерпя днес моето мишленце става на 11месеца.Нека да ми е здравичко и много да ни радва!http://www.google.bg/search?q=%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B8& … =1280&bih=603На който която му харесва! Laughing

# 221
Много сте писали и сигруно ще пропусна да напиша, всичко за което си мислех, докато четях  Simple Smile

sunflower, мерси за сайта, видях чудни идеи  Hug

lilincho, точно от такава рецепти имах нужда, че бебешките компоти без захар хич не се нравят на моя малчуган и тъкмо щях да питам за идеи за сладкиш, за да опитам да ги уползотворя все пак  Grinning

janica25, адмирации отново   chef

Бишкото, честит ви нов дом! Да е уютен, слънчев и изпълнен с детски смях  Hug

lilyrose, стискам палци всичко да мине успешно  Praynig

katilias, много хубав подарък. От сега насочваш София да стане добра домакиня като мама  Wink

sirence, аз имах да ти връщам жест за ДМ, че беше напомнила точно около моя РД и се възползвах  Peace

Betta, aз днес за първи път ще давам кайма, на Тандем, ние у нас такава ползваме.

Тефлон, използвам. Микровълновата - много рядко.
Споделям мнението на Ena и katilias за вредностите.

mama_vessy, слагай розовите очила, че ни липсваш  Hug

Аааа, щях да забравя - и мен ме хващат лудите, като се заприготвям за по-сериозни поводи и времето не стига, и къде отиде удовоствието от празника.....  Rolling Eyes Сега за РД съм редуцирала доста броя на гостите, че иначе ще се измести фокуса от рожденика към суетене около многото хора  Crossing Arms

Последна редакция: пт, 17 фев 2012, 13:04 от Mur

# 222
Да пуснем малко снимки  newsm68 newsm59  bigdance2  bigdance2

МАЛКО УКРАСА
Дени с новото си колело
И тук също
Тука малко се стресна от една свирка  Mr. Green
Първи искаше да опита яденето
А също и тортата

Получи много подаръци - основно играчки и пари.  Flutter
Ние с баща му му взехме съвсем други неща от който първоначално мислихме да купим.
Спалният комплект ни го отказаха , защото екипите не могат да влязат по цеховете.
Нямаше свободни дати за фото сесия.
Но пък купихме много , много други неща. Две блузки Бенетон , две Окаиди, едни дънки от Карнавал, топка на Дисни, огромна кола от Формула 1, една обикновена книжка, една говореща книжка на Фишър Праис, пъзел за под, три коша за играчки  Mr. Green
Май само това беше...

А вчера повярвайте ми мили мои бях изтощена! След като сутринта нахраних чавето и го облякох,направих си кафе набързо с една цигара,  трябваше да отидем до пощата , до Спиди и до Еконт (имах да пращам пратки) . След което се прибрах изчистих , отново преоблякох чавето и газ към лекарката. Там чаках 30 мин. След това ходих да взема леля ми , пристигаща за рождения ден на малкия. Прибрах се. И започнах да чудя от къде да я почна. След кратък разговор с мъжа ми останових , че ще идват още две роднини , които аз не бях предвидила , и то 20 мин преди да дойдат. ЛУДНИЦА.

Аничка
аз си избрах , нищо , че е сватбена. Искам да е по - голяма , сама да си  я хапна  Mr. Green

# 223
У-хааа, не мога да ви изчета!
На новите моичета, добре дошли!  Hug Ще ми трябва малко време да ви запомня, че не помня много имена  Blush
Яни, лелеее, прекрасни са тортичките! Браво! Тия с барбитата винаги са ми се виждали грозни по витрините на сладкарниците, ама твоята е истинска прелест! Да му се прище на човек момиченце!
Бишкотка, честито! Почакахме новината, ама си струваше! Както преди време пожелах на Яни, много щастливи спомени да създадете в новото жилище и да го превърнете в дом, изпълнен с любов!
Лилироуз, стискам палци, мила!
Дени и Калоян са страхотни!Ади -също!  Heart Eyes

# 224
Привет   bouquet

Още не съм ви изчела  Blush  и не ми се пише.

Но имам един въпрос към ДИВИНА   - каква е рецептата ти за фондана или си го купуваш готов  Hug

Чао и лек ден!

Общи условия

Активация на акаунт