Голяма еуфория настава, МАРТенчето на годинка става! - тема14

• 37 344
  • 734
  •   1
Отговори
# 540
Благодарим за радушното посрещане...
Относно захранването започнахме го на 6 месеца много бавно, нямах проблеми не ядеше по много, но все пак ядеше. Сега ми отказва всичко с изключение на плодови пюрета от време - на време. Единственото което и приготвям сега е овесена каша с круша, пюре от круша, слива, сок от ябълка, кисело мляко с бисквити (това са неща от които хапва по няколко лъжички), а тиквички, месо, жълтък, тиква - НЕ. Някак си вече има предпочитания само към кърма и плодове. Надявам се да е някакъв период... Спря да иска каши и зел. пюрета от последната "фаза на развитие", няма признаци за зъбоникнене...
Благодаря на всички, които се отзоваха  Hug
И специална прегръдка на астралния ни близнак Бобо Hug
Лека и усмихната от нас...

P.S. Честит рожден ден на празнуващите днес бебчета и на родителите им, да са ви живи и здрави, палави и усмихнати... smile3525 newsm51

# 541
Връщам се да си допиша поста..

Ена имам една молба да изпълнявам , запомнила съм  Laughing

redreny много сладко се смее Вики ,  чак на мен ми стана смешно  hahaha

Фонтанелата ни се затвори отдавна (юни-юли) - значи сме били на 4-5 месеца  Laughing Деавит , Вигантол и всякакви вит. Д никога не съм давала.  Flutter На моя приятелка на детенцето й фонтанелката се затвори чак около 2,5 г.

Magica_de_Spell честити ви първи крачици  Hug Hug Hug

Незнам какво сте обсъждали за цитрусите, но ето го и моят опит: яде мандарини, портокали , греипфрути , лимони и помело. Правя му и сокчета. Моя прасчо всичко омита. Няма никакви признаци да му е лошо или гадно ... Дори тази вечер си отмъкна един пържен картоф от чинията ми  Joy не ме обиваите де еееееееееее

Всички видове месо е ял. Пилешко , пуешко , свинско ... абе квот се сетите. Само при заешкото не минава номера, ей много е гадно! И аз хич не обичам  Sick Sick Sick

Ето малко информация:
Сушени плодове
- Възраст: обикновено се препоръчват след 3-4 год. поради опасност от задавяне. Допустими са преди 1 год., но няма много разнообразни и безопасни начини за включването им в храната.
- Повечето са слаб алерген: кайсии, праскови, грозде, сливи, ябълки и т.н.
- Предлагане преди или след 1 год.: смлени, смесени с храна, ситно нарязани
- Разрушително въздействие върху зъбите: лесно полепват върху тях и оставят ‘захарни’ следи; препоръчва се предлагане на вода след консумацията им или миене на зъбките при по-големите деца.
- Ползи в детското хранене: концентрация на витамини и минерали, висока калоричност, естествени подсладители
- Подслаждането със сушени плодове е оптималният вариант

Повечето майки дават киви след 7-8 навършени месеца като пасиран плод, но ако все пак не понесе на стомахчето трябва да се спре  Peace

# 542
Mами, благодаря на всички, които ни поздравиха днес и бяха част от незабравимото настроение на празника на малкото ни момче  Hug

Лъки, сега пък тебе ли пропуснах - съжалявам, как съм могла !  Hug
Затова вече спирам с изброяването поименно, колкото и да ми харесва ...

Love in Paris, мноооооо хубаво детенце  Hug Magika, честити проходили краченца    bouquet

Добре дошла на новата шоколадова мамаHug

В края на този хубав ден, с помощта на нашия татко - няколко снимки. Не можах да намеря представителна Wink  снимка на Марио от днешния ден -все нещо надолу или настрани гледа, та тези са от преди три дни

Последна редакция: пт, 24 фев 2012, 23:45 от sirence

# 543
Хахаха Магика едвам си стисках зъбите да не се издам,че точно от пощата дойдох при теб Stuck Out Tongue
Сиренце,веднага си свалих снимката на Марио,че презстоят още празници и ще ми трябва B-)

# 544
sirence, eeee най-накрая да ни го покажеш Супер Марио  Heart Eyes я какво хубаво момче е станал!Аз веднага си го копнах в папка мартенчета  Wink,сигурна съм,че поне още една мацка ще го направи, marilnels Wink

lilyrose, ДК ми я препоръчаха Беборани е,ще пиша отзиви или ще ти се обадя да ти кажа.
... Дори тази вечер си отмъкна един пържен картоф от чинията ми  Joy не ме обиваите де еееееееееее

И Бобо яде пържени картофи вчера в едно заведение  Mr. Green инцидентно  Flutter

Ето малко информация:
Сушени плодове
- Възраст: обикновено се препоръчват след 3-4 год. поради опасност от задавяне. Допустими са преди 1 год., но няма много разнообразни и безопасни начини за включването им в храната.
- Повечето са слаб алерген: кайсии, праскови, грозде, сливи, ябълки и т.н.
- Предлагане преди или след 1 год.: смлени, смесени с храна, ситно нарязани
- Разрушително въздействие върху зъбите: лесно полепват върху тях и оставят ‘захарни’ следи; препоръчва се предлагане на вода след консумацията им или миене на зъбките при по-големите деца.
- Ползи в детското хранене: концентрация на витамини и минерали, висока калоричност, естествени подсладители
- Подслаждането със сушени плодове е оптималният вариант
Мерси за информацията,ама това за задавянето  newsm78 изяде си ги като пич,естествено накъсани на малки парченца.

# 545
sirence, eeee най-накрая да ни го покажеш Супер Марио   Heart Eyes я какво хубаво момче е станал!Аз веднага си го копнах в папка мартенчета  Wink,сигурна съм,че поне още една мацка ще го направи, marilnels Wink
Сиренце,веднага си свалих снимката на Марио,че презстоят още празници и ще ми трябва B-)
Joy hahaha Писали сме едновременно  Grinning

# 546
Добро утро
Честит Рожден Ден на Марио
Да е здрав и да разва мама и татко
Тортата е много сладка - трите прасенца  Grinning

Добре дошла на новата мама ChocoCake   Hug

От месата не съм давала само риба и свинско
Авокадо и цитруси още се съм давала

Вчера ходихме до Мола и купихме на Алекс дънки, риза и едни опасни кецки за празника  Wink
Вчера пристигна и скачащата забра и за сега само я обикаля, че му е висока  Grinning

Витамин Д все още давам, но фонтанелката не е напълно затворена
Поята педка каза че се дава според детето индивидуално
Ние ще даваме може би още месец

# 547
  • Пловдив
Здравейте, мами!  Hug

Пак много сте писали  hahaha.

редрени, Вико е голям смехурко, много сладък  Heart Eyes. Зъбите при нас прорязват с температура и лиспа на апетит  ooooh!.

Витамин Д давам като се сетя, фонтанелата е почти затворена, ще видим какво ще каже педи. За предозиране може да се говори само ако се изпие половин шишенце, което няма как да се случи  Peace. Това ми го каза една много добра педиатърка. ДЕавит е комбинирани витамини А, Е и Д и А се натрупва в организма, не Д  Peace.

Бетта, за пангасиуса знам че е от семейство шаранови, т.е. се храни с тиня и боклуци. И затова не я обичам. Иначе се гледа изключително и само във Виетнам. Тази която продават в магазините е глазирана с вода с различно съдържание - от 5 до 20 %.

За сушените плодове знам, че когато и да решите да дадете на детето трябва да са много добре измити с гореща вода, защото може да са полепнали разни плесени по тях  Peace.

Киви много обичам и предложих скоро на Дари да си посмуче едно парченце, но не прояви интерес  Crossing Arms. Иначе си хапва по едно- две парченца портокал почти всяка вечер.

Ена, мен си ме пропуснала, но няма да се сърдя - то бяха пожелания и честитки...нормално. Wink

чококейк, добре дошла!  Flutter

Хубав и слънчев ден!

# 548
Добро утро !

Честит рожден ден на всички празнуващи днес бебоци!  newsm38  newsm59   ura

вит. Д давам когато се сетя,

за зъбките
- ами нищо не ги правя, тъй като все още нямаме!  Mr. Green,

риба съм давала 3-4 пъти от пюре на HIPP,

свинско и кайма не съм давала,

кисело мляко е опитвал - яде си го чисто без захар или бисквитки, но е ял 4-5 пъти (толкова съм му предлагала)

Сега имаме голя проблем с никненето на зъбките - почти не иска да яде, постоянно мрънка и иска да е в ръце (и дори в ръцете пак продължава да мрънка), две вечери подред вдига температура, вчера пък цял ден бяхме с разтройство( днес все още нямаме), вечер не иска да си спи в леглото става прав в кошарата и започва да мрънка да го взема в моето легло, заспиваше сам , а сега иска на ръце , направо вече ще се  #2gunfire , хайде да излизат по-бързо тези зъбки  Praynig

Последна редакция: сб, 25 фев 2012, 10:34 от vikiimm

# 549
  • Пловдив
Момичета от ЛЛЛ, пуснете моля ви още веднъж информацията, че кърменето НЕ разваля зъбите  Praynig

# 550
Здравейте и добре дошли на всички нови мами Hug.
Искам да честитя  Рождения ден newsm59 макар с малко закъснение На Денис на Пенмар, Ади на Лъки, Никола на Скреч, Андрея на Майски, Дара на Иночкада, Елия на Томашито, Ева на Ена, Марио на Сиренце........и на  всички които съм пропуснала и празнуват днес /май за това е най-добре да не изброявам, че все ще има някой дето няма да отбележа Embarassed

За всички мами

На Пенмар newsm59, бъди жива и здрава, само си на 22  с детенце и торти правиш, браво на теб
Сиренце newsm67, Честити Рожден Ден, желая ти всичко най-добро, да бъдеш все така душата на компанията. А Марио е много, много сладък, гледам и страхотно сте изкарали на празника
Да честитя на всички малки ходещи крачета и целувам всички прекрасни дечица от снимките от последните страници Hug
Голямо благодаря на Марис и Надя81bouquet че са се сетили да честитят месечинката на Сами, аз честно да си призная забравих
Маринелс и Редни, Hug благодаря ви за подкрепата момичета  За сега се уредих да работя почти винаги първа смяна,  подадох оплакване към синдикатите и силно се надявам скоро да мина и на намалено работно време, че..........ми е малко трудно вече
Мама Веси, страхотен първи опит, smile3501  тортата е страхотна, Ако това е началото искам да видя продължението
При нас една седмица беше карнавал, обожавам го, всички, малки и големи се пременяме и излизаме кой като му харесва, постоянно има забавления по улиците, конкурси, музика.....абе Фиеста   bigdance2! Аз бях се направила на пиратка, таткото на мускитар, а Самито на Туити. Реших да му купя по топло костюмче за да може само по него да излиза, че и при нас захладня

Ена и Бета от както намалих кърменията на 3-4 на ден виждам разлика м/у двете гърди  Едната винаги е препълненна, вечно запушенена с разни бучки, а другата мека и по празна. Винаги му предлагам първо от празната уж да се регулират нещата, ама цък, надявам се препълнената да влезе в час скоро, вече от три седмици работя и правя големи паузи. Хич не ми е приятно да ходя така с две различни цици, дорбре че имам сутиени за кърмачки,който са с дунапренови чашки, та замазвам положението, че с тези дето само са от плат много си личи особенно като се връщам от работа и едната от врата ми почва Mr. Green
Ами това е за сега, да знаете, чета ви редовно, а за писане.......с малката фурия в къщи, хич не мога да се концентрирам

# 551
  • Бургас
Ох, не мога, ще го схрускам  Grinning

# 552
Привет , мами!  TiredКато пребита съм, Ева ни държа будни до 03.30 сутринта. ShockedРев, разнасяне на ръце, укротяване за 5 минути и пак рев. Превъзбудена ли беше от празника, какво ли, едва гледам. Tired
Да благодаря и на майски, love in paris,магика де спел,кукуминдрела, шококейк...за честитките!Сънфлауър, не съм те пропуснала, моля те, теб те писах още първия път, като влезнах да благодаря. Wink Ама наистина , ако някой съм го забравила-да знаете, че не е нарочно. Blush
love in paris, много красиво детенце, мерси за букета!  bouquet
Магика, честити ходещи крачета на Кати!О, тортата е моята слабост-с мишоци! Simple Smile
Викиим, много неприятно с тези зъбки! Дано бързо да излизат! Praynig
Сиренцеее, Марио е прекрасен, толкова е пораснал от последния път, когато му гледахме снимки. Май на теб прилича сладурчето. Simple Smile И тортата е много хубава, а и моята картичка на снимката, ехее, много мило! Hug
Ето тортата от празника на Ева:

# 553
  • София
Привет, момичета!

Благодаря ви Hug

sirence и на мен първата ми мисъл беше, че прилича на теб Wink

# 554
  • Пловдив
сиренце, дивина, прекрасни са синчетата ви!  Heart Eyes

Ена, грешката е моя   bouquet ! Чудна тортичка е имала Ева  Blush.

Общи условия

Активация на акаунт